Windows 10 formázott partició helyreállítása

 ( nothin | 2015. október 6., kedd - 21:20 )

Sziasztok sikerült formatálni egy GPT lemez D meghajtóját ami NTFS volt, ráadásul nem is quick format volt. Nem futott végig a format 1% körül leállítottam.
Most fut a testdisk analizálás. Van valakinek tapasztalata hogy hozható vissza legnagyobb valószínűséggel, akár
másik tool is lehet win/linux.

Köszönöm.

update: testdisk nem tudja helyreállítani a partíciót.
getdataback meg nem talál olyan filet ami arról a partícióról való még a könyvtárakat sem mutatja.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

get data back for ntfs, formázás utáni adatvesztésre állítva.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Megpróbáltam talált is vagy 200 ezer file-t de egyik sem tűnik úgy hogy arról a partícióról való. Ilyen 60 gigás blokkokat talál némelyik zöld némelyik piros.

Nagyon valószínű, hogy esélytelen. Egyrészt Vista-tól kezdve a normál format nullázza az adatokat (Microsoft.com), másrészt pedig a Win10 tudomásom szerint automatikusan titkosít BitLockerrel (lehet, hogy második meghajtó esetén ez nem így van, fixme.)

Microsoft KB941961 írta:
The behavior of the format command changed in Windows Vista and later Windows versions. By default in Windows Vista and later versions, the format command writes zeros to the whole disk when a full format is performed. In Windows XP and earlier versions of Windows, the format command does not write zeros to the whole disk when a full format is performed.

Annyi még a dologhoz hogy nem futott végig a formatálas 1% körül észrevettem a hibát és leállítottam. Viszont sem a testdisk sem a getdataback -al nem találtam meg egy darab D meghajtón lévő file-t sem pedig talált valami 200 ezer file-t.
Random nevű könyvtárak vannak benne pár k-s file-okkal.

Ha valakinek van ötlete mit próbáljak még azt megköszönném.

Visszatöltöd backupból ;-|

Vártam már ezt a hozzászólást :) és volt backup a fontos dolgokról, pótolhatatlan adat nem veszett el csak olyan aminek az elvesztése kellemetlenséget okoz.