Raspberry pi kamera

Van rpi b+-hoz csak a kamerának valami ház? Illetve kábel, ami hosszabb mint 15 centi (mondjuk 1,5 méter)?
Van egy kamerám, és el szeretném tenni távolabb a pi-től, illetve valahogy rögzítenem, pozícionálnom is kéne...

Hozzászólások

Csupaszon (értsd: nem árnyékoló fém házon belül) a 1.5m-es kábelhossz szerintem tök irreális. Mivel szalagkábelről van szó, és a csatlakozó miatt mást reálisan nem is tudsz használni, így a kábelszintű árnyékolás nagyjából ki is esik.

Ami működhet, az az aktív eszköz használata:
https://www.raspberrypi.org/blog/camera-board-extension/

A hengerszerűen összefogott IDE kábelek egy PC házon belül voltak, az IDE interfész logikai szintjei szerintem 5V - itt meg 3,3V (ha egyáltalán logikai szint).
Ráadásul ez a kábel nem túl olcsó - nehezen hinném hogy megéri.
(Ha belefér, simán egy kis alufóliába betekered, nesze neked árnyékolás.)
Nem túl strapabíró (különösen ott ahol csatlakozik), így vigyáznod kell rá, hogy meg ne sérüljön.
Szerintem jobb opció ha dobozt keresel hozzá, amin rajta van a kamera illesztés, illetve gondold át, kell-e hozzá optika (azt is rögzíteni kell).

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

En sem javasolnam a masfel meteres kabelt. De azert a CSI egy differencialis jelekkel mukodo busz ami a zavarvedettseg szempontjabol nem rossz, es meg "arnyelolasok" is vannak, GND vonalak valasztjak el a jeleket. Manapsag rengeteg busz mukodik igy (pl. USB, SATA, etc.).

De megegyszer, en sem javasolnam a hosszu CSI kabelt.

/sza2

Mert nem kapsz ilyen kábelt. A csatlakozóba a felépítése miatt gyakorlatilag csak FPC kábelt tudsz belerakni, az FPC kábel meg nem alakítható más alakúvá, mert egy műanyag fóliára van "rányomtatva" a rézvezető, és a fólia keresztirányú merevsége kell a fix impedanciához (ami nélkül nem működne a cucc). Az FPC kábel egyébként elég sérülékeny is, szóval készüléken kívüli használata eleve necces (= nem erre tervezték).

Amit lehet, az valami értelmes minőségű adapter használata, lásd a linket, amit beraktam. Persze a 4 rugó + szállítás árával annyira nem olcsó, és még egy HDMI kábel is kell hozzá.

alumínium csövekben gondolkodtál már?

http://www.sylkamodell.hu/Alu-rez-anyagok/

Ha csak 1 méterről van szó, könnyen összerakhatod ezekből a kivezetést, árnyékol is valamit (persze nem erenként), egyben megvan a kameraállványod is, amit valamennyire hajlítgathatsz is.

(3 db alucső parallel összeragasztásával jelentős szilárdságú tartókonzolod lesz)

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---

A leírásod alapján egy USB-s kamera lenne az optimális megoldás. Általában méteres kábelen jönnek, így a szalagkábel okozta probléma is kiesik.
Vagy elviszed a tápot oda ahova kamerástul tenni akarod a cuccot.