Már megint hazaáruló lettem

Nem először, valószínűleg nem is utoljára, és mivel mindig ugyanonnan jön a megjelölés, nem is izgat különösebben. Sajnos az illető embercsoportosulás esetében ez inkább dicséretnek tűnik, hiszen kb. mindenki, aki nem áll be a sorba bégetni, megkapja, hogy nemzetellenes, magyarellenes, hazaáruló.

Idén először ezért. Egészen pontosan a port.hu oldalon sikerült olyan kommentet tenni, amin egy nagyon okos ember felszívta magát. Nagyon gyorsan kinyomozta, hogy van fb-s profilom (bár nem tudom, miért nem kérdezett meg róla, minden további nélkül elmondtam volna), és ott találta az inkriminált képet. Ebből gyorsan levezette, hogy biztosan ateista vagyok és a profilon olvasható munkám alapján az ifjúság megrontásán és pokolra juttatásán dolgozom. Gondolta, tenni kell ellene, úgyhogy gyorsan írt is a főnökömnek egy enyhén kioktató jellegű levelet. Jót röhögtünk, megegyeztünk, hogy a tanulók világnézetét ezután sem fogom piszkálni, és hagytuk volna annyiban, de a drága lábasjószág, amikor megtudta, hogy senki a kirúgásomat nem tervezi, teljesen megvadult. Először megfenyegette a munkahelyemet, hogy az ilyen rohadt liberálisok miatt tart ott az ország, de ő ismer mértékadó jobboldali sajtóorgánumokat, és majd ott! Miután erre nem reagált senki, megírta ugyanezt a főnököm főnökének is. Hogy ezen a szinten mi történt, nem tudom, de azóta csak elszórtan, bátor válaszkommentekkel harcol ellenem.

Nem mintha a többi jobb lenne meg szebb. A következő kanyar a magyar-román labdarúgó-mérkőzés okán volt. Eleinte elszórva, úgy augusztus eleje-közepén, különösebben nem zavart, átugrottam azt a pár megosztást, nem volt nehéz. Egy-kettőt kommentáltam, főleg nyelvtani tévedések miatt, aztán augusztus közepe után robban a fész. Nem győztem mindenféle megosztásokat tiltani, egy-kettőt jelenteni is, de a közeli, amúgy aránylag normálisabb ismerőseivel nem szívesen tesz ilyet az ember, inkább jelzi, hogy nem ért egyet. Ennek következtében megtudtam, hogy egyáltalán nem vagyok magyar, még beszélni sem tudok magyarul, biztosan Google Translate-tel kommentelek. Miután túlpörgették magukat, megjegyeztem, hogy már csak a pofáraesésük miatt is kíváncsi vagyok, mi lesz, ha nem a várt eredmény következik be. Na, itt lettem megint hazaáruló.

Kapcsolódik a témához, hogy amikor az ultrák éji akcióját kommentáltam, akkor megint, és különben is, mennyire fogok örülni, ha majd ezek védik meg a seggemet a zsidókomcsi balliberális migránsfasisztáktól. Sajnos válaszolni már nem tudtam, mert egy lendülettel le is tiltott, majd később, amikor egy másik kedves ismerőse belinkelte a Planetáriummal történteket, kínjában a komplett posztot törölte.

Most legutóbb azért lettem, mert azt pedzegettem, hogy hogyan lehetett volna kicsit épelméjűbben megoldani a mostani migránsrohamot. Nem óhajtok itt semmilyen vitát nyitni erről, már máshol van, egyelőre még emberi, kulturált keretek keretek között. Sajnos az már ott is látszik, hogy a többmillió magyar miniszterelnökének megint sikerült egy mondvacsinált ürüggyel a társadalomban egy szép, méretes szakadékot mélyítenie. Nem tudom, direkt csinálta-e, vagy ennyire ostoba, de utóbbit nem tartom valószínűnek. Visszatérve az elsőhöz, merészeltem azt a gondolatot felvetni, hogy akármilyen határvédelmet is állítunk fel, előbb-utóbb a feltorlódó embertömeg áttör rajta, ha tetszik, ha nem. Viszont ha időben, felkészülten cselekszünk, akkor elképzelhető, hogy gyakorlatilag nem lenne jelentős probléma a mai napig sem, bár ez a jelek szerint sokak szemét szúrná. Mellékesen kiderült, hogy igen komoly feszültségek halmozódtak fel az emberekben, és ezek most elkezdtek kitörni. Egyelőre még verbálisan, de félek attól, hogy nem sokáig marad így. Akkor viszont nem hinném, hogy lesz itt maradásom, amennyire ezek a habzó szájú őrültek szűken értelmezik a hazaszeretet és magyarság fogalmát.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Led Zeppelin - Immigrant Song
Slayer - Seasons in the Abyss
Emperor - Curse You All Men!
BATHORY - For All Those Who Died
Manowar - Violence and Bloodshed
Megadeth - Holy Wars... The Punishment Due
Black Sabbath - War Pigs

Hozzászólások

itt az idő, hogy a Nem Megfelelően Demokrata Társadalom kicsit magába szálljon, mert különben tombenko technikatesinapközi szakos internacionalista (hazátlan) fecesbookwarriornak nem lesz maradása

Hogyan, mit kell erről tudnia? Elmagyarázzuk.

"akármilyen határvédelmet is állítunk fel, előbb-utóbb a feltorlódó embertömeg áttör rajta"

Ebben az esetben mi a fenenek van hatar, honvedseg, orszag, nemzet, ha oda barmikor barki benyomulhat ha megfelelo mennyisegben erkezik ?

En gondolom ezt csak ugy, hogy ha valakit nem akarok beengedni es megis bejon, akkor el kell dadazni es hazakuldeni ?

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

akkor lepjunk ki az enszbol..mert alairtunk egy egyezmenyt a menekultekkel kapcsolatban. ha nem akarjuk betartani, akkor ki kell lepni.
akar csak a zuniobol, ha olyan szar mint azt az alcsuti horda mantrazza.

persze egy nepsavazas is jo lenne rola..hacsak nem illiberacioban elunk mar.

uniós határon kívülről tízezrével érkeznek emberek papírok nélkül vagy Törökországban hamisított papírokkal. elég jó technikával vannak felszerelve, azonosítani magukat nemigen akarják, automatikusan háborús övezetből érkeznek és azért van zséjük mert eladták mindenüket: a háború közepén és területén azonnal megvették a házukat is.

persze legyünk humanitáriusak, hadd jöjjenek - egészségügyi; nemzetbiztonsági és közbiztonsági kockázat ellenére, jelentős gazdasági és tarsadalomszerkezetre helyezett nyomásnak ellen. nekirohanhatnak a rendőrnek is, megtámadhatják a vasutakat és személygépjárműveket is. jöhet a külföldi sajtó is, hangulatot gerjeszteni - miközben saját olvasóik is helyeslik az itteni rendszert, vagy legalábbis részben elfogadják esetleg kérdéseik vannak és megoldást keresnek.

nekem nincs ellenérzésem a háborús menekültekkel - de ezek az emberek nem azok. ha te ki tudod őket választani a tömegből, igazolni tudják kik is valójában és nem romboló követelőző csürhét fogok látni én is humanitárius leszek velük: van egy üres szobánk egy hétre.

bennem van segítő szándék, de nem feltételektől mentesen és nem is vagyok kihasználható.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

akad, olyan is akire akar a gyerekemet rabiznam.

bar nem errol volt szo: az ilyen temahoz legkevesbe sem tartozo tereles, a provokativ origo-szeru hozzaszolasi szinvonalat alulrol surolo es mellelott kerdes vagy celzas sajnos varhato volt. johet meg, szerintem tudom kik es mik boffennek fel majd szuksegszeruen :(

/asit

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

s nem romboló követelőző csürhét fogok látni

Tudod, ahol emberként viselkednek velük, ott nem romboló, követelőző csürhét látsz. Ahol a rendőrök nem egy kerítésen keresztül dobálják (!) nekik az ételt, ahol egy utolsó senkiházi riporter nem kezd el gyerekeket gáncsolni, ahol ..., ott úgy is fognak viselkedni.

Ha van rá lehetőséged, menj ki bármelyik civil segítő szervezethet (mert ugye a mindenféle segélyszervezetek a menekült-helyzetben nem igazán vettek részt), nem azokat a történeteket fogod visszahallani, mint amiket a jobber médiában a gárdás-betyársereges "először gázspray, utána kérdezünk" mentalitásúak szíveskednek mindig közölni (gyk.: ha nagy tömegben, felfegyverkezve, üvöltve mész oda hozzájuk, akkor védekezni fognak...)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

én értem a logikádat, de ha már médiát emlegetsz, az a bántóan egyoldalú híresztelés amelyet a hasonlóan egyoldalú közmédia próbál ellensúlyozni nem igazán kedvez semelyikőnk véleményéhez. erre nem lehet alapozni, nem is emlegettem a torokvágás jelzelését, rendőrök dobálását, adomány elkobzását - és nem is erről ítéltem.

azt is értem, hogy most ide kell cipelni a jobbos szót, betyársereget és gárdát - de mivel ez nem ide tartozik ezzel célozgass mást kérlek. célozhatsz akár felém is ha gondolod, csak máskor és más esetben.

értem a segélyszervezetes ötletet is, sőt ismerek ilyet közvetlenül - igy a rám vonatkozó tájékoztatás emiatt sem egyoldalú. a belpolitikai része ennek a jelenségnek engem kevésbé érdekel, mint gondolnád.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nem kifejezetten neked szólt (sőt, kifejezetten nem neked neked szólt, több ennyire befogadó ember kellene), csak a kiragadott fél mondatra reagáltam; ha magadra vetted, utólag elnézést kérek.

Csak azt próbáltam leírni, hogy - igen, mint minden társadalom, elég nagy szórással bírnak ők is-, nem feltétlenül csürheként kéne rájuk tekinteni.

(egyébként egy javaslat: a van egy üres szobánk egy hétre kijelentésekkel óvatosan, már az bűncselekménynek minősül, ha autóval elviszed valahova a menekülteket, az pedig végképp, ha beengeded a lakásodba...)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

de én nem vagyok befogadó, csak arra gondoltam ha a helyzetben bármilyen előrelépést jelentene az üres szobánk egy héten át, akkor állok elébe.

könnyelmű kijelentésnek tűnhet annak fényében, hogy érzésre a bejövő tömeg apró töredékrésze lehet erre szoruló menekült. a többi egyszerűen az előbbi esélyét veszi el, láthatóan bármiféle ellenérzés nélkül, a lényeg a jobb életszínvonal bármi áron, magukat menekültnek beállítva. ezek az emberek javarészt segélyekből fognak élni bárhol, és az integrálásuk generációkon át fog tartani. pedig még az első rohamnak sincsen vége. én azt gondolom, hogy a németek erre vagy ráfaragnak - vagy a szemezgetés után izomból leosztják a felesleges tömeget. egyik sem kecsegtet sok jóval.

én egyébként azt is gondolom, hogy néhány nemzet hálás lesz még az itt történtek némely részéért - mivel nem minden részlete való az ördögtől. egy lépést azonban már most hiányolok: miért lehet ezekre az azonosíthatatlan tömegekre automatikusan menekültként hivatkozni? a külföldi sajtóban ez egy kulcsszó, súlya van.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerintem az, hogy átjöttek "biztonságos" országokon (ahol a rendőrök végül is csak egy kicsit verték meg egy részüket, éreztetve hogy hol a helyük -> nem ott) és akkor már miért nem maradtak ott, csak a gazdag nyugati államok szemszögéből értelmezhető álláspont: ha átértetek, az nagyon jó, de maradjatok csak szépen a gyepűn, legyetek földönfutók máshol, ne itt rontsátok az aluljáró látképét meg a munkanélküliségi statisztikát.
Bezzeg amikor az '56-os menekült magyarok nem álltak meg az első nemkomcsi országban, akkor nem volt ilyen kifogás, meg dublini egyezmény.
___
Arany János: Grammatika versben

akkor valahol dezinformálás folyik, még jelenleg is azonnal átkerülnek a szerb oldalról és tranzitországokat megcsúfoló sebességgel napokon belül harmadik országba utaznak. mindezt magukat igazoló papírok nélkül, alkalmanként minden együttműködést elutasítva. ilyen körülmények között hihető a státuszkérelem? vagy egyáltalán életszerű lehet? ekkor puszira kellene befogadni és feldolgozni az adataikat azonnal, majd pár nap alatt lezongorázni.

szőr mentén írom, nem neked címezve: pár napon belül már két hetet is fognak a határunkon várni, ami másfél hónap múlva már kemény fagyokban fog megtörténni (és ez csak mifelénk, az ideúton még további nehézségeik lesznek). ha valaki ezeknek az embereknek a javát akarja, nem akarhatja a feltételek nélküli automatikus és sikeres ideutazásukat a jelenleg tapasztalható módon. Németország mai bejelentése szerint ide fogja visszaküldeni őket kérdés nélkül (a görögök nem regisztrálnak, hiszen a bünti esetükben nulla). borítékolható, hogy az lesz a fő hír, amint ezrek fagynak halálra a gonosz Magyarországon.

most már az sem lehet jó megoldás, ha tranzitország szerepbe lépünk, hiszen látszólag elsőként regisztrálunk és a befogadó országok lassan kiteszik a megtelt táblát. tranzitként még inkább csalogató lenne az útvonal, miközben ide kerülne vissza mindenki, akarata ellenére is. nem életszerű: amit a 81 milliós Németország nem bír el, majd itt biztos elbírjuk: az egészségügy a hazaiakat sem tudja kiszolgálni, nem hogy más tízezreket főleg télnek idején. emellett szinte eltörpül, hogy szegénységben is figyelemre méltó mutatói vannak a mi nemzetünknek, de majd el tudjuk látni őket.

ha az elpárolgott hatszázezer fő pótlása lenne a cél, akkor elég szemét ötlet: tízezrek életébe fog kerülni. valódi menekültekébe, becsapottakéba, és a másokon átlépő megélhetési bevándorlókéba. arányaiban természetesen az első lesz a legmagasabb.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

mi a fenenek van hatar, honvedseg, orszag, nemzet, ha oda barmikor barki benyomulhat ha megfelelo mennyisegben erkezik

Rosszul teszed fel a kérdést. Mennyi embert tud megállítani a határ, honvédség, ország, nemzet?

ha valakit nem akarok beengedni es megis bejon, akkor el kell dadazni es hazakuldeni

Ennél azért árnyaltabb a helyzet. Sajnos.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

A helyzet az, hogy ha valaki be akar jönni, jöjjön be a határátkelőn, ha nem így teszi, akkor ahogy írták el kell dádázni, mert az már betört az országba, tehát egy "betörő". (Csak példának, ha hozzám jön valaki, akár idegen, és csenget a kapuban, hogy engedjem be, mert menekül, megteszem (feltételekkel), de ha ugyanez az ember, fogja magát és betöri az ablakot és úgy jön be, akkor nem érdekel milyen menekült, számomra csak egy betolakodó/betörő).

Azért kicsit gondoljatok csak bele, aki valóban menekül, miért nem jön legálisan a határon, miért nem akarnak újlenyomatot stb adni? Hát azért, mert nagy részük nem menekült, és ki tudja milyen céllal jönnek.

Abba "oldaltól" függetlenül bele kellene tudni gondolni, hogy ha mi menekülnénk (ahogy volt is rá példa a történelemben), akkor mi hogy viselkednénk, mi engednénk meg magunknak és mit nem, ez mindent elárul!

Ezek az emberek ide jönnek a "kánaánba", hozzák az ő értékrendjüket, adott esetben az agressziójukat, vallásukat, és kihasználják azt, hogy itt van az "emberi jogok mekkája"... Persze vannak olyanok, akik valóban menekülnek, őket szűrné ki a rendes határellenőrzés. Ők nem is viselkednek így, és őket valóban be kell fogadni, de ők sajnos a kisebbség közülük.

<= Powered By Ubuntu & Gentoo Linux =>

'Software is like sex: It's better when it's free!'
By Linus Torvalds

aki valóban menekül, miért nem jön legálisan a határon, miért nem akarnak újlenyomatot stb adni

Mondjuk nem bírja kivárni, amíg szépen, egyesével mindenkit előveszegetnek, lepapírozgatnak, meg úgy általában elpöcsörészgetnek, miközben ő áll a nagy üres semmiben. És pontosan erről beszéltem: elég régen tudott, hogy várható, méghozzá kurva sok ember. Még támogatást is kaptunk rá, ami valahogy felszívódott. Semmi nem történt, pedig kellett volna elsősorban átmeneti szállásokat telepíteni, regisztrálást, eü. ellenőrzést megszervezni, az érkezők irányítását, informálását előrelátóan megtervezni. Ha ez teszi a kormány még a plakátolás előtt és helyett, senkinek nem tűnt volna fel, vagy legfeljebb marginálisan. Ehelyett van hiszti, van vergődés, félinformációk és dezinformáció, dühöngés és radikalizálódás. És ez elszomorít.

Hát azért, mert nagy részük nem menekült, és ki tudja milyen céllal jönnek.

Vagy elegük van a tökörészésből, bürökratikus idiotizmusból. De az is lehet, hogy egyszerűen félnek, hogy azok, akik elől menekülnek, így utol tudják érni őket.

hozzák az ő értékrendjüket,

Amivel alapvetően nem sok baj van. Azt csak némelyek gondolják, hogy otthon ők állandóan klepetusban járnak és nőket fejeznek le. Ez inkább azokra jellemző, akik elől jönnek.

adott esetben az agressziójukat, vallásukat,

Agressziójuk? Akkor nekünk is van, csak az jobb? Vagy hogy érted ezt? A vallással pedig semmi baj sincsen - amíg ez a fejükön belül marad, akárcsak bárki más esetében. Ha viszont kitör, az meg a konkrét vallástól függetlenül rossz dolog.

Persze vannak olyanok, akik valóban menekülnek, őket szűrné ki a rendes határellenőrzés.

Ha nem egyesével kellene napi százakat fejenként órákig basztatni határellenőrzés fedőnéven.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

A megoldás keresése előtt a célt kell meghatározni, s midőn a te esetedben más a cél, mint a kormány esetében, így a kormányzat cselekedetében azt látod, hogy nem visz közelebb a célhoz. Ahhoz a célhoz, amit te fogalmaztál meg magadnak, valóban nem visz közelebb.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az osztrák közigazgatási bíróság hétfőn másodfokon azzal az indoklással állította le egy afganisztáni menekült kitoloncolását, hogy Magyarország nem biztonságos hely a menekültek számára. Az egyedülálló nő korábban menedékkérelmet nyújtott be Magyarországon, azonban 2014 októberében továbbutazott Ausztriába, jelenleg több kiskorú gyermekével együtt visszatoloncolása ellen küzd. A dublini egyezmény ügyében Magyarország lenne az illetékes. Ezt tavaly májusban a szövetségi bíróság meg is erősítette, Magyarországot akkor a menekültek befogadása szempontjából biztonságos országnak minősítette. A másodfokú bíróság szóvivője szerint egyedi esetről van szó, azonban a döntés iránymutató lehet más hatóságok számára is. Az osztrák belügyminisztérium közölte, hogy megvizsgálja az aktuális bírósági döntést, azonban minden ügy egyedi elbírálás alá esik.

Ez volt a kormány célja? Sikerült. Gratulálok.
Megyek menedékjogot kérni ausztriába.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Azon könnyűszerrel felül emelkedtél, hogy az osztrákok így tudták jogilag megoldani, hogy a nő számára kedvező ítélet szülessen. Nem véletlenül hangsúlyozták, hogy ez egyedi döntés, minden esetet külön-külön alaposan meg kell vizsgálni, tehát nem precedens.

Lehetett volna úgy is, hogy Magyarország biztonságos állam, a nőt kipenderítik Ausztriából, csak ez meg nem igazán humánus, hiszen a nő maradni akart. A bíróság mégsem hozhat olyan döntést, amely szembe megy a hatályos joggal.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

hollywood-nak mar igazan haladni kellene a korral, mert nyakunkon a cof+ agyhalottak apokalipszise. Egy bekemenet szemre nem is sokban kulonbozik a zombik felvonulasatol. Azert a Zombieland-ben van 1-2 hasznalhato szabaly a tulelesre, pl. cardio, ill. double tap ;-)

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Ha jól olvasom, az történt, hogy nem érezte jól magát nálunk, byilván vonzotta a jobb élet Ausztriában. Kiment hát, onnan vissza akarták toloncolni, ám a másodfokú bíróság jófej volt, s nem akarta visszaküldeni a nőt, aki maradni szeretett volna az osztrákoknál. Egy bíróság mégsem mondhatja, hogy üsse kő, maradj, ha már annyira szeretnél, hanem indokolnia kell. A legegyszerűbb, ha Magyarországot nem biztonságos államnak tekintik, így megnyílik a jogi lehetőség arra, hogy ne toloncolják hozzánk a nőt. Mindenki boldog, a nő maradhat Ausztriában, nálunk egy idegennel kevesebb. Mi is ezzel a problémád?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mindenki boldog

Mindenki boldog, én meg nem tudom eldönteni, hogy milyen állampolgárságot hazudjak magamról, ha bárki rákérdezne, mert újra szégyellnem kell, hogy ennek a szar helynek vagyok a polgára. Egyelőre a legjobb tippem észak korea, még az is kevésbé kínos.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Az, hogy az én nemzetközi megítélésem a retardált kopaszodó dagadt diktátor törpe faszsága miatt lett ilyen? Mert az államot többnyire levetítik annak polgáraira. Nem miattam nem biztonságos ez a kurva ország, köszönöm.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Haloványan még emlékszem olyan bibliai elvre, hogy ne másokhoz mérd magad. Önmagadban legyen szilárd az erkölcs, légy következetes, s semmi jelentősége, hogy Orbán, Gyurcsány, Bajnai, Bokros mit mondanak.

A másik dolog, hogy attól nem biztonságos Magyarország, mert egy osztrák bíró ezt mondja? Ezt nem inkább az alapján kellene eldönteni, hogy milyenek a statisztikai adatok, milyen valószínűséggel támadnak meg? Én meg azt mondom, az USA nem biztonságos. De rossz ettől a pillanattól az amerikai állampolgároknak, hiszen én most ezt mondtam. :) Mindamellett tényleg történnek érdekes dolgok, épp tegnap olvastam, hogy valamelyik egyetemen botorkál egy rossz kedvű emberke fegyverrel a kezében, s már van áldozata.

Továbbá írtam, nyilván azért mondta az osztrák bíró, hogy Magyarország nem biztonságos, mert így teremtették meg jogilag annak a humánus lépésnek a feltételeit, hogy az érintett hölgyet ne kelljen kitoloncolni Ausztriából. Sietve hozzá is tették, hogy ez egyedi döntés, minden esetet önállóan kell megvizsgálni, ez nem precedens.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Igen, az amerikaiaknak lehet, hogy nem tetszik az a sztereotípia róluk, hogy mindegyik túlsúlyos, fegyvermániás idióta (mármint alacsony intelligenciájú). Mert hozhatsz erre statisztikát, hogy akár a nagy többségre ez igaz, nem mindenkire.

A bibliai érvvel (meg magával a könyvvel) még a seggemet se lennék hajlandó kitörölni, ne hozd ide a retek vallási szemeted.

Továbbá írtam, nyilván azért mondta az osztrák bíró, hogy Magyarország nem biztonságos, mert így teremtették meg jogilag annak a humánus lépésnek a feltételeit, hogy az érintett hölgyet ne kelljen kitoloncolni Ausztriából.

De megtehette ezt, mert adtunk rá okot. Junker lediktorozhatta vityát, mert adott rá okot. Örülök annak, hogy ilyen a megítélésünk?

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Szeretném, ha ez a hozzászólásod megmaradna, szóval mindenképp reagálok rá, különösen emiatt:

A bibliai érvvel (meg magával a könyvvel) még a seggemet se lennék hajlandó kitörölni, ne hozd ide a retek vallási szemeted.

A kormány nem a megítélésünkért, hanem a magyar emberek életéért tartozik felelősséggel. Pont kitörölhetjük a fenekünket a jó megítélésünkkel, ha a globalizáció negatív hatásai ellen semmit sem tettünk.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

De igen, pont törődniük kell a megítélésünkkel, mert a NÉPSZAVAZÁSON megszavazott EU-csatlakozással együtt tetszik-nem-tetszik elfogadtuk, hogy európai elveket követünk, és nem azt a barbár világnézetet követjük, amit.

Szerk.: ja, és nyugodtan lockolhatod a hozzászólásom, bármikor vállalom a vallásokról alkotott véleményem. Különösen a keresztény vallásokéról.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Az uniós tagságunkat a jog szabályozza, nem az ilyen-olyan politikusok, különféle érdekeket kiszolgáló média állításai. Nem mellesleg éppen európai elveket követünk, hiszen Magyarország dolga nem az, hogy a bárhol szökdöső migránsokat ellenőrzés nélkül hagyja futkosni Magyarország területén, belső határellenőrzés hiányában az Európai Unió területén, hanem az, hogy regisztrálja őket, ujjlenyomatot vegyen, elbírálja a menedékkérelmeket. S lőn, éjfél óta éppen ezt teszi.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az Uniós tagságunkat a jog szabályozza, és mindenki mondja, hogy nincs elég eszköz az EU-nál az olyanokkal szemben, mint vitya. Aki ezzel mocskosul visszaél (egy másik szálból ismerős ez a kifejezés...). Rohadtul nem szívesen lennék újra balkán, de néha már ott tartok, hogy tényleg a legjobb lenne, ha szégyenszembre kivágnának minket az EU-ból, a sok birka meg rájönne, hogy a törpe időnként nagyokat füllent EU témában, amikor a vállalhatatlan, EU-ellenes kijelentéseit teszi. Megnézném, hogy hány korábbi nagy barátja állna ki "Ja, Orban? Az is geci" szöveggel, amint megszűnénnek az EU-s pénzekből jövő fejlesztések.

Továbbra is: ezekért az előnyökért cserébe vállaltuk, hogy európai módon fogunk államként viselkedni. Orbán nem ezt teszi. És kiállhat és hazudhatja, hogy az EU nem adott pénzt a menekültkérdésre, csak hazugság. Az a pénz elment többek közt a magyaroknak szóló, menekült- és bevándorlóellenes plakátkampányra. Ahelyett mondjuk, hogy fél évvel ezelőtt elkezdtek volna álláshirdetéseket közzé tenni és megteremteni a regisztráláshoz szükséges emberi erőforrásokat (adatrögzítő, tolmács, ilyenek). Vagy emberi körülményeket teremteni a gyűjtőkben és ideiglenes szálláshelyeken. Meg persze a drótkerítés... Vagy legalább valakinek odabaszni az asztalára 3k HUF-ot és a retek adatlapjukat, hogy legalább ANGOLRA fordítsák már le, mert a menekült már csak olyan (a rohadék, háhogyképzeli), hogy nem olvas magyarul.

Ment a szájtépés, a fejetlenség, a "szabadságharc" és most a kelleténél jóval nagyobb problémával nézünk szembe, a teljes EU ki fog hátrálni MO mögül (jó okkal) és valamiért nagyon meglepnék lepve, ha finanszírozni akarnák az újabb undorító hazug plakátkampányt, esetleg az újabb kerítést.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

mindenki mondja, hogy nincs elég eszköz az EU-nál az olyanokkal szemben, mint vitya

Ja, értem, tehát legyen az uniós jogba foglalva, hogy a balliberális erők nyerjenek mindenképpen a választásokon. Minek is a választás, csak a pénzt viszi, meg a baj van vele, ha véletlenül nem úgy gondolkodik a többség, ahogy illik, illetve kell.

európai módon fogunk államként viselkedni

Azaz jogszerűen. Nem azt vállaltuk, hogy liberális elvek mentén, hanem azt, hogy jogszerűen.

hazudhatja, hogy az EU nem adott pénzt a menekültkérdésre, csak hazugság

Ezt hol olvastad? Én azt olvastam, hogy az EU adott pénzt, ám lényegesen magasabbak voltak a költségeink, mint amennyit adtak.

Az a pénz elment többek közt a magyaroknak szóló, menekült- és bevándorlóellenes plakátkampányra. Ahelyett mondjuk, hogy fél évvel ezelőtt elkezdtek volna álláshirdetéseket közzé tenni és megteremteni a regisztráláshoz szükséges emberi erőforrásokat (adatrögzítő, tolmács, ilyenek). Vagy emberi körülményeket teremteni a gyűjtőkben és ideiglenes szálláshelyeken. Meg persze a drótkerítés... Vagy legalább valakinek odabaszni az asztalára 3k HUF-ot és a retek adatlapjukat, hogy legalább ANGOLRA fordítsák már le, mert a menekült már csak olyan (a rohadék, háhogyképzeli), hogy nem olvas magyarul.

Ez nem egyéb, mint a te megoldási javaslatod, de a kormány nem így gondolja. Talán meglep, s újdonságként hat, de Magyarország hivatalos nyelve a magyar, így a hivatalokkal a kommunikáció magyar nyelven zajlik. A fordításhoz a migráns fogadhat tolmácsot, jófej angolul tudó járókelőt, civil szervezet illetve segítők segítségét is elfogadhatja. Az államnak nem kötelessége angolul tájékoztatnia, sem arabul, bár jófejségből akár tehetné is.

A drótkerítés egy technikai eszköz annak érdekében, hogy a schengeni szabályoknak eleget tehessünk. Ja, ez is épp egy uniós kötelezettségünk, amit épp betartunk. Az persze vitatható, mire képes a kerítés, de annak hiánya biztosan semmire. Ha választani kell a biztosan rossz, vagy a talán jó között, az utóbbit választom, mert noha lehet, hogy az is rossz, de ha mázlim van, akkor jó is lehet.

most a kelleténél jóval nagyobb problémával nézünk szembe

Így van, bár nem abban az értelemben, ahogy írtad.

a teljes EU ki fog hátrálni MO mögül

Jóslásokba nem bocsátkozom, szervizben van a varázsgömböm. :) Elég feszült a helyzet egész Európában, a világban, óráról órára változik a helyzet, miközben egy talán még elkerülhető világháború küszöbén állunk. Majd kiderül. Ha teszem azt, széthullik az EU, azt remélem, nem úgy értékelnéd, hogy kihátrált Magyarország mögül. ;)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ja, értem, tehát legyen az uniós jogba foglalva, hogy a balliberális erők nyerjenek mindenképpen a választásokon. Minek is a választás, csak a pénzt viszi, meg a baj van vele, ha véletlenül nem úgy gondolkodik a többség, ahogy illik, illetve kell.

Nem, ne legyen. Az legyen az uniós jogba belefoglalva, hogy például ténylegesen hogyan lehet valakit kitenni az EU-ból (ahogy megérdemelnénk, sajnos), ne csak az, hogy egy állam önkéntesen hogyan léphet ki. Az legyen az uniós jogba foglalva, hogy ha egy ország ennyire látványosan korrupt, akkor igenis fel lehessen és fel kelljen függeszteni a támogatásokat. Az legyen az uniós jogba belefoglalva, hogy ha az összes többi államot zavar egy állam vezetése, akkor mondjuk az államok 2/3-a kötelezhesse új választások kiírását. Valamiféle kontrollpontok legyen az uniós jogba foglalva, mert anélkül az lesz, amit ma látunk magunk körül.

Azaz jogszerűen. Nem azt vállaltuk, hogy liberális elvek mentén, hanem azt, hogy jogszerűen.

De azt pl. igen, hogy nincs halálbüntetés. Akkor lesz szíves a veszett törpe az EU parlamentben nem követelni az ÉN nevemben is, hogy de legyen vagy ha ennyire ellenzi mindenki legalább beszéljünk róla. Nem. Nincs róla beszéd, mert jobb helyeken az ilyen dolgokat (amiket egy normálisabb ország mondjuk az évtizedekig csak minimális módosított alkotmányába ír) nem ok nélkül rögzítette a világ normálisabb fele.

Ez nem egyéb, mint a te megoldási javaslatod, de a kormány nem így gondolja.

Megoldási javaslat, hogy legyen lefordítva az a kibaszott adatlap, amit ki kell tölteniük legalább egy másik nyelvre? Vagy némán kéne néznünk, hogy a kormány azt mondja, hogy az adhat be adatlapot, aki fejből elmondja a szózatot és utána magyar nyelven irodalomtörténeti szemmel elemzi? Olyan kurva bonyolult felfogni, hogy a nyelvi korlátokra nem az a megoldás, hogy a paraszt tanulja meg az egyébként világviszonylatban mérési hibahatár alatti magyar nyelvet, hanem az, hogy mondjuk lefordítjuk a de facto nemzetközi nyelvre?

jófej angolul tudó járókelőt, civil szervezet illetve segítők segítségét is elfogadhatja

Nem, nem fogadhat. Ugyanis azt a papírt a gyűjtőponton töltették vele, ahova 1) civil nem mehet be. Ahonnan 2) ő nem indíthat hívást vezetékes telefonról, 3) egy olyan országban, ahol érvényes személyi igazolvány kell egy eldobható SIM megvásárlásához ésatöbbi. Rossz szöveg, és nem is igaz. Tovább.

Az államnak nem kötelessége angolul tájékoztatnia, sem arabul, bár jófejségből akár tehetné is.

Tájékoztatnia? Nem. Az adatlapot lefordítania? De, igen. Továbbmegyek, az EU 24 hivatalos nyelvére is illene. Az lenne a jófejség kategória.

Az persze vitatható, mire képes a kerítés, de annak hiánya biztosan semmire. Ha választani kell a biztosan rossz, vagy a talán jó között, az utóbbit választom, mert noha lehet, hogy az is rossz, de ha mázlim van, akkor jó is lehet.

Ha választanom kéne aközött, hogy normálisan megalkotok egy bürokratikus rendszert (ami a kötelességem, és nem az, hogy kiálljak néhány tankkal, hogy ne legyen szükség a bürokratikus rendszerre, remélem érzed a kettő közötti árnyalatni különbséget) vagy felhúzok másfél száz km drótkerítést, lehet, hogy nekiállok adatlapot fénymásolni és gondoskodni arról, hogy a tömeg legnagyobb része a határon akarjon átjönni, mert tudja, hogy gyorsan és normális körülmények közt lesz elintézve az ügye.

Ha teszem azt, széthullik az EU, azt remélem, nem úgy értékelnéd, hogy kihátrált Magyarország mögül.

Nem, de hogy a "bassza meg a szomszéd tehene is" elv alapján kurva nagyon fogok mosolyogni, ahogy végignézem az EU-mentes orbán bukását, az biztos - még ha nekem is rossz lesz.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

ne csak az, hogy egy állam önkéntesen hogyan léphet ki

Naivnak és feledékenynek gondollak. Görögország megpróbálta, nem hagyták neki. Varufakiszt akarták a tárgyalásokról eltávolítani. Nagy Britannia esetében is úgy áll a dolog, hogy inkább újra tárgyalhatnak majd egyes fejezeteket, engedményeket kapnak bizonyos kérdésekben, de nem engedik kilépni a briteket. Tehát amit írsz, az üres fenyegetés, felejtős. Vagy csak úgy, hogy valamilyen gyámhatóság alá veszik az illető államot, megszállják, vagy elszigetelik.

Az legyen az uniós jogba belefoglalva, hogy ha az összes többi államot zavar egy állam vezetése, akkor mondjuk az államok 2/3-a kötelezhesse új választások kiírását.

Értem. Tehát a magyarok sorsáról döntsenek külföldön, az itt élő közösség életét máshol élők szabják meg. Vannak még efféle ötletek a tarsolyodban? Nekem is vannak ötleteim: gyere hozzám takarítani, addig megyek hozzád ebédelni.

De azt pl. igen, hogy nincs halálbüntetés. Akkor lesz szíves a veszett törpe az EU parlamentben nem követelni az ÉN nevemben is

Abban gondolom megállapodhatunk, hogy ebben az országban él legalább egy ember, aki ellenzi a halálbüntetést, s legalább egy, aki egyetért vele. Ha ez így van, mit kell mondania ahhoz, hogy mindkét választópolgár kedvébe járjon, s egyikük mimóza lélkét se sértse meg azzal, hogy a nevében egyetért, vagy ellenzi a halálbüntetést? Mindezt annak fényében kérdezem, hogy Magyarországon nincs halálbüntetés, továbbá senki sem, Orbán sem mondta, hogy legyen. Azt mondta, hogy el kell gondolkodni rajta, de nem azt mondta, hogy legyen. Gyanítom, a Jobbik vitorlájából akarta kifogni a szelet, esze ágában sincs visszaállítani a halálbüntetést.

Megoldási javaslat, hogy legyen lefordítva az a kibaszott adatlap, amit ki kell tölteniük legalább egy másik nyelvre? Vagy némán kéne néznünk, hogy a kormány azt mondja, hogy az adhat be adatlapot, aki fejből elmondja a szózatot és utána magyar nyelven irodalomtörténeti szemmel elemzi? Olyan kurva bonyolult felfogni, hogy a nyelvi korlátokra nem az a megoldás, hogy a paraszt tanulja meg az egyébként világviszonylatban mérési hibahatár alatti magyar nyelvet, hanem az, hogy mondjuk lefordítjuk a de facto nemzetközi nyelvre?

Látom, nehéz megemésztened, hogy Magyarországon a hivatalos nyelv a magyar. A migráns számára tehát az alábbi opciók lehetségesek:

- megtanul magyarul
- megoldja a tolmácsolást
- olyan útvonalat választ, amely útvonalon ismeri a hivatalos nyelvet, vagy lefordítják számára a szöveget angolra vagy arabra
- megvárják, amíg a magyar hatóságok angolul kommunikálnak, de ez nem kötelessége a hatóságnak, így ebben nem kell bízniuk

Az adatlapot lefordítania? De, igen.

Jogforrást! Szerintem magyar a hivatalos nyelv a magyar intézmények esetében.

Ha választanom kéne aközött, hogy normálisan megalkotok egy bürokratikus rendszert (ami a kötelességem, és nem az, hogy kiálljak néhány tankkal, hogy ne legyen szükség a bürokratikus rendszerre, remélem érzed a kettő közötti árnyalatni különbséget) vagy felhúzok másfél száz km drótkerítést, lehet, hogy nekiállok adatlapot fénymásolni és gondoskodni arról, hogy a tömeg legnagyobb része a határon akarjon átjönni, mert tudja, hogy gyorsan és normális körülmények közt lesz elintézve az ügye.

A kormány döntése, milyen módszerekkel él. Te adtál egy megoldási javaslatot, ők más módszerekben bíznak. Tankkal senki sem állt ki, de nyugodtan írd, ha jólesik, csak ne hidd el, még magadnak sem. Önmagában a lassú ügyintézés nem teszi legálissá a jogsértéseket. Ezt nyilván lehet úgy is értelmezni, hogy igen, lehet, hogy a hóban kell állnod egy hónapig, ha ez nem elfogadható számodra, ne gyere erre.

Szerintem az EU-mentes állapotban nem az lesz a legnagyobb gondunk, hogy Orbán vagy Gyurcsány, hanem az, hogy amerikai vagy orosz felségjelzés van azon a bombázón, ami közelít...

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Naivnak és feledékenynek gondollak.

Én meg téged alapvető emberi tulajdonságokat (emberiesség, empátia, ...) nélkülözőnek. És?

Tehát amit írsz, az üres fenyegetés, felejtős.

Az, mert nagyon súlyos következményei lennének egy-egy ország kiszállásának. Ezért nem volt még rá precedens.

Tehát a magyarok sorsáról döntsenek külföldön

A magyarok saját maguk döntöttek arról, hogy szeretnének közösséget vállalni Európával, annak minden számukra előnyös és nem túl előnyös tulajdonságával. Erről született egy szerződés. Amit újabban következetesen felrúgunk azzal, hogy a kötelezettségeinknek nem teszünk eleget.
Innentől kezdve igen, a másik 490 millió nyugodtan döntsön helyettünk, ha itthon egy diktátor bármit megtehet és már nincs semmilyen ellenőrzési és ellensúlyozási lehetőség a nép kezében.

Ha ez így van, mit kell mondania ahhoz, hogy mindkét választópolgár kedvébe járjon, s egyikük mimóza lélkét se sértse meg azzal, hogy a nevében egyetért, vagy ellenzi a halálbüntetést?

Semmit nem kell mondania. Leszarom, hogy a jobbiktól akart ezzel szavazókat szerezni, nem lett volna szabad megszólalnia. Egyáltalán. Semmit. Mert egy szerződés van róla. És igen, pont ezért kellene, hogy legyen a másik 490 milliónak beleszólása, hogy egy picsányi földszelet törpe kis senki vezetője ne ugráljon.

továbbá senki sem [...] mondta, hogy legyen.

Lázár: http://www.origo.hu/valasztas2014/20140403-lazar-a-birosagoknak-fogalmu…

Látom, nehéz megemésztened, hogy Magyarországon a hivatalos nyelv a magyar.

Látom, nehéz megemésztened, hogy mint EU tagállam, ez mocskosul semmit nem jelent.

- megtanul magyarul

No komment...

- megoldja a tolmácsolást

Lásd fenn: nincs rá lehetősége, mert a szabályaink és törvényeink nem teszik lehetőve

- olyan útvonalat választ, amely útvonalon ismeri a hivatalos nyelvet, vagy lefordítják számára a szöveget angolra vagy arabra

Más fordítsa le, de ha nem veszünk róla tudomást, akkor nincs probléma? Zseniális.

- megvárják, amíg a magyar hatóságok angolul kommunikálnak, de ez nem kötelessége a hatóságnak, így ebben nem kell bízniuk

Aha, köszi. Meg így alá lehet velük íratni, hogy illegálisan érkezett az országba, hogy azonnal ki lehessen tiltani. (http://444.hu/2015/09/15/magyar-nyelvu-papirt-kapnak-a-kiutasitott-mene…)

Egyébként meg nem puszta jó szándékból, de olyan kurvára boldog lennék, ha egyszer külföldön kirabolnának, és kifognál egy annyira egysíkú rendőrt, mint amilyen te vagy. 'oszt tegyél feljelentést.

Tankkal senki sem állt ki

Még.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

A magyarok saját maguk döntöttek arról, hogy szeretnének közösséget vállalni Európával, annak minden számukra előnyös és nem túl előnyös tulajdonságával. Erről született egy szerződés. Amit újabban következetesen felrúgunk azzal, hogy a kötelezettségeinknek nem teszünk eleget.
Innentől kezdve igen, a másik 490 millió nyugodtan döntsön helyettünk, ha itthon egy diktátor bármit megtehet és már nincs semmilyen ellenőrzési és ellensúlyozási lehetőség a nép kezében.

Ezzel az a logikai hiba, hogy az EU-s tagságunkról nem szavazunk 4 évente. Az, hogy egy akkori többség eldöntötte, egy dolog, az sem fedte mindenki szándékát, közben minden változik, de azóta erről senki sem kérdezte a népet. Ahogy fentebb írtam, belépni lehet, viszont ki már nem. Ugyanakkor szerencsére nemzeti hatáskörben maradtak dolgok. Valahol a kormányzatnak mégis csak az a dolga, hogy a helyiek érdekeit képviselje, ne pedig a nagytőke érdekeit. Ezért van kormányunk, különben semmi szükség nem lenne rá. Így is túl sokat adtunk fel a nemzeti szuverenitásunkból, ami nem helyes meglátásom szerint, de ezen már kár bánkódni. Persze, hogy megszavazta a nép, hiszen nyilván csak az előnyöket kommunikálják, mint például a belső határőrizet megszűnése. Bár, nem tudom, mekkora hátrány útlevelet elővenni személyi helyett a határon. Előny annak, aki az átkelőnél veszi észre, hogy otthon hagyta. Ellensúlyozási lehetőség a nép kezében? Az fel sem merül benned, hogy a nép választott így, s bizony, a nép többségének ezen intézkedések megfelelnek? Amúgy értem a frusztrációd, mert hasonlóan éltem meg a liberális ámokfutást, s szinte fájt, hogy a nemzeti vagyont eladják magán befektetőknek, hogy a saját anyanyelvemet nem használhatom a gondolataim kifejezésére, mert egész egyszerűen vannak tabu témák és kifejezések, és így tovább. A 2006-os történésekre pedig nincs bocsánat! Ott békés járókelőket is megvertek, „leestek” a rendőrök azonosítói, de rögtön el is szublimáltak, mert a földön sem voltak, és így tovább. Szóval hagyj már légyszíves azzal, hogy törpe diktátor, mert azon túl, hogy sokszor éles irányváltások történnek, rend van az országban, működik a jogszolgáltatás. Az más kérdés, hogy neked nem tetszenek a születő jogszabályok, de attól ez még nem diktatúra.

Látom, nehéz megemésztened, hogy mint EU tagállam, ez mocskosul semmit nem jelent.

Már azon túl, hogy egy magyarországi hivatal magyar nyelven kommunikál az ügyfeleivel, tényleg semmit nem jelent.

Még.

Amikor épp a kukoricást gázolják le, teszik tönkre a termést, ahhoz is nyilván kedvesen mosolyognunk kellene. Az a dolgunk, hogy megvédjük a határt. 2006-ban voltál-e ennyire érzékeny? Tudod, ott nem csak díszlet volt a fegyver, hanem sérüléseket, sok esetben maradót okoztak embereknek.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Valahol a kormányzatnak mégis csak az a dolga, hogy a helyiek érdekeit képviselje, ne pedig a nagytőke érdekeit.

Mondj már egy dolgot az elmúlthatévből, amikor ezek személy szerint a te érdekeidet képviselték.

Persze, hogy megszavazta a nép, hiszen nyilván csak az előnyöket kommunikálják, mint például a belső határőrizet megszűnése.

Az megvan, hogy a gazdaságunk csak azért nem omlott még össze, mert EU tagállam vagyunk és az EU MÉG nem állította le a folyósításokat. Hogy a nettó befizető országok egyre jogosabban kérdezik, hogy mi a jó francnak fizetnek folyamatosan egy olyan országnak, ami a legalapvetőbb európai normáknak nem tud megfelelni?

Ellensúlyozási lehetőség a nép kezében?

Igen, ellensúlyozási lehetőség a nép kezében. Kapsz gondolkodási időt, akármennyit. Keress 10-nél több embert, aki nem hogy támogatja, de nem kifejezetten ellenzi a retardált vasárnapi boltbezárást (ami egyébként megintcsak mocsok jót tett a gazdaságnak...). És mégis a mai napig életben van az a rendelet. Mert nincs semmilyen ellensúlyozási lehetőség a nép kezében, az egyetlen, ami meg lenne (népszavazás), azt törvényileg ellehetetlenítik (igen, folyamatosan próbálják beadni és igen, egyre vállalahatatlanul pofátlanabb dolgokra hivatkozva nem veszik be a népszavazási kezdeményezést)

Amúgy értem a frusztrációd, mert hasonlóan éltem meg a liberális ámokfutást, s szinte fájt, hogy a nemzeti vagyont eladják magán befektetőknek, hogy a saját anyanyelvemet nem használhatom a gondolataim kifejezésére, mert egész egyszerűen vannak tabu témák és kifejezések, és így tovább.

Azért közben a liberális ámokfutás alatt működtek (úgy, ahogy) az ellátórendszerek, működtek az alkotmányos ellensúlyok (igen, a háromszáz forintos népszavazás, igen, hogy sikerült kiharcolni Gyurcsány lemondását). Most semmi nem működik és semmit nem lehet ellene tenni.

Ott békés járókelőket is megvertek, „leestek” a rendőrök azonosítói, de rögtön el is szublimáltak, mert a földön sem voltak, és így tovább.

Az ott a székháznál kezdődött. A másnapi (és utána a hónapokon keresztül szükséges rendőri akciók) már csak válasz voltak rá. Nem volt helyes. Nem feltétlenül volt törvényes. De én megértem, hogy felkészülten érkeztek másnap, miután meglátogatták a kollegáikat a kórházban, ahova ti küldtétek őket. (és a tisztesség jegyében, kurva nagy respect annak a tüntetőnek, amelyik leállította azt a vadbarmot, aki nem akarta kiengedni a rendőröket a kigyullat vízágyús autóból)

Az más kérdés, hogy neked nem tetszenek a születő jogszabályok, de attól ez még nem diktatúra.

Alkotmányos diktatúra? Amikor már a saját törvényeikkel sem akarnak foglalkozni, a látszatra sem akarnak adni: http://index.hu/belfold/2015/09/15/menekultvalsag_roszke_migrans_torven…

2006-ban voltál-e ennyire érzékeny?

2006-ban ültem a tv előtt és meredten bámultam magam elé, hogy ez a csürhe ennyire idióta nem lehet. 2006-ban ültem a tv előtt és röhögtem magamban, hogy mennyire szánalmas, hogy mikor beengedik a csürhe képviselőjét, hogy átvegyék a beolvasandó követeléseket, a csürhe rájön, hogy az még nincs meg, és nekiállnak ötletelni, és odáig jutnak, hogy a faszomtudjamelyikkibaszottfocicsapat kerüljön vissza a tökömetérdeklimelyik osztályba. Milliárdos kár. Gratulálok.

Tudod, ott nem csak díszlet volt a fegyver, hanem sérüléseket, sok esetben maradót okoztak embereknek.

Tudod, a honvédségnél nem gumilövedék van. Tudod, a honvédség nem hogy "sok esetben maradó" sérülést, hanem halált okoz.

Szerk.: Egyébként meg ha már idekeverted 2006-ot, tőled is megkérdezem. Meghallgattad egyszer is végig azt a beszédet, vagy neked is elég volt a kiragadott 2-szer 10 másodperc, hogy menjél rongálni?

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Röviden, mert sohasem lesz vége.

Az érdekeimet képviselik, amikor a közszolgáltatások állami tulajdonba kerülnek, amikor nem az olcsó hitelt veszik fel, cserébe lemondva szuverenitásunkról, hanem megtartjuk a mozgásterünket, amikor a betódulni szándékozó tömeg előtt lezárják a határt, amikor online pénztárgépeket vezettet be a NAV, amikor a génmódosított vetőmagokra nemet mondunk, és így tovább.

Az megvan, hogy ha az adónkat a nyugdíjasainkra, egészségügyünkre, oktatásunkra, na szóval, a közszolgáltatásainkra fordítanánk a hitelek kamatterheinek finanszírozása helyett, akkor sok bajunk nem lenne? Amit adósságszolgálatként fizetünk, annak egy részét megkapjuk, de rögtön feltételekkel, hogy mire költhetjük. Remek üzlet, csak nem nekünk.

Vasárnapi bolt bezárásról mondtam, hogy véleményem szerint is súlyos hiba. Ebben egyetértünk.

Most is minden működik, bár tény, vannak érdeksérelmek, s néhányak prüszkölnek ettől.

Mi nem küldtünk senkit a kórházba. Én dolgoztam a munkahelyemen, s közben terveztem, milyen úton tudok hazamenni, hogy elkerüljem a balhét.

A linkelt cikkből nem derül ki számomra, mi lenne törvénytelen. Éppen a válsághelyzet kihirdetése teremtette meg a jogi feltételeit annak, hogy a szokásostól eltérő ügymenet törvényes legyen.

2006-os eseményekben nem a csürhe volt az érdekes. Amin problémáztam, az az étteremben lévők bántalmazása, a békés járókelők, turisták bántalmazása. Mellesleg, a csürhét sem jogszerű bántalmazni, kényszerítő eszköz az ellenállás megtöréséig alkalmazható. A földön megrúgdossuk, eltörjük a bordáját nem ez az eset. Az emberek egészsége, épsége többet ér, mint a pénz, így a milliárdos kárra hivatkozásod az empátia jegyében visszatetsző.

A honvédség nem bánt senkit, de a jognak érvényt kell szerezni. Ellenkező esetben a jog csak egy papírra vetett szöveg marad, s nem több annál. Ebbe bizony bármilyen eszköz beletartozik, persze vannak szabályai. Például a kazettás bombák nem megfelelő eszközök. Meg aztán van arányosság is. Az úgy nem működik, hogy betörnek az országunkba - értsd: megtámadnak -, mi meg széttárjuk a kezünket azzal, hogy nem tudunk mit tenni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

amikor a közszolgáltatások állami tulajdonba kerülnek

Ami masszívan veszteséges lesz, vagyis még több adót kell beléjük ölni, vagyis az Európában eddig is kirívóan magas adókat tovább emeljük. Vagy rontjuk a szolgáltatás színvonalát.

mikor nem az olcsó hitelt veszik fel

na szóval, a közszolgáltatásainkra fordítanánk a hitelek kamatterheinek finanszírozása helyett

Igen, meg.

akkor sok bajunk nem lenne?

Az megvan, hogy ha olcsó hitel helyett szabadságharcost játszva a jóval magasabb kamatú piaci alapú kölcsönt vesszük fel, aztán lenyúljuk 20 év magánnyugdíjpénztári befizetéseit, hogy a különbséget tudjuk valahol finanszírozni, azzal a saját jövőnket éljük fel. Különösen egy elöregedő társadalomban. Különösen egy olyan országban, ahonnan tömegesen menekülnek a munkaképes, többnyire jól fizető állásokkal bíró fiatalok? Különösen egy olyan országban, ahol a foglalkoztatottsági statisztikákat kozmetikázandó hatalmas tömegeket fogunk be közmunkára, ahelyett, hogy befektető-barát piacot teremtenénk, hogy legyen munkaerő-piac, ami megfoghatná ezeket az embereket?

Vasárnapi bolt bezárásról mondtam, hogy véleményem szerint is súlyos hiba.

És ötleted van arra, hogy hogyan lehetne azt a törvény megszüntetni? EZÉRT nincs demokrácia.

A linkelt cikkből nem derül ki számomra, mi lenne törvénytelen.

> Olyan helyen is lehet "nemzetbiztonsági célú építményt" létesíteni, ahol egyébként nem lehetne építkezni.
> Önkormányzati tulajdonban lévő ingó vagy ingatlan vagyontárgyat ideiglenesen igénybe lehet venni, ha ez a válsághelyzet kezeléséhez kell.
pl. itt. Most már hat éves tapasztalatból tudni, hogy amire jogot adnak maguknak, azt megteszik.
Egyébként (igaz, harmadkézből) már hallottam határközeli kisvárosban levő szállodákról, hogy már a válsághelyzet kihirdetése előtt kapták az akkor még "fülest", hogy ideje lemondani az októberi foglalásokat, mert kell majd a hely a honvédségnek. Jogállamban. Van egy gyanúm, hogy erről a sztoriról még fogunk hallani.

Amin problémáztam, az az étteremben lévők bántalmazása, a békés járókelők, turisták bántalmazása.

Ebben egyetértünk, ők vétlen áldozatok. És törvénytelen, ami velük szemben történt. Sajnos egy tízezres tömeg oszlatásánál előfordul.

Mellesleg, a csürhét sem jogszerű bántalmazni, kényszerítő eszköz az ellenállás megtöréséig alkalmazható.

Igen, írtam, hogy nem feltétlenül volt törvényes. De a másik oldalról is: az se teljesen törvényes, hogy a rendőrt kórházba juttatjuk.

Az emberek egészsége, épsége többet ér, mint a pénz

Itt érzek egy kis ellentmondást a menekültekkel szemben érzett ellenérzéseiddel. Vagy őket nem tekinted embernek?

a milliárdos kárra hivatkozásod az empátia jegyében visszatetsző.

Továbbra is: a vétlen áldozatokkal empatikus vagyok. A többi lehet, hogy kicsit többet kapott, mint amit megérdemelt volna, de nagyrész megérdemelten. (itt azokat értem, akik tankkal mászkáltak Budapest utcáin, mert az milyen vicces...)

A honvédség nem bánt senkit

Ismét: még. Gondolom a honvédség sem jár majd jobban, mint a rendőrök (akik iszonyatos mennyiségű munkát végeznek, rossz körülmények közt vannak elszállásolva, nem esznek rendesen...). A kialvatlanság, fáradtság, folyamatos készenlét és a "válsághelyzet" miatti adrenalin, a késő éjszakai sötétség és az éles lőszer soha nem jó párosítás. És elég egy félreértett gesztus, egy rossz helyen rosszkor levő menekült (vagy akár civil) és egy lövés, és a már így is feszült helyzet robbanni fog.

És (mivel a szerbek sem hajlandóak befogadni a menekülteket, és őket nem is kötelezi erre semmi) a tranzit zóna megteléésével erre minden esély meg lesz. Ezért kellene nagyon óvatosan bánni a honvédséggel és inkább azon dolgozni, hogy valahogy kezelni lehessen a tömeget.

Ne legyen igazam.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Miért is lesz veszteséges? Ha azért, mert alacsonyak lesznek az árak, akkor meg mindegy, hogy adókból vagy a szolgáltatás áremeléséből egészítjük ki a hiányt átmenetileg. Jó, nem mindegy, mert nem igazságos adóból, de lehet úgy csinálni, hogy se veszteséges, se nyereséges ne legyen. Ezzel szemben, ha piaci szolgáltató van, az ő profitja éppen az, amivel megkárosítja a lakosságot.

Drága, piaci hitel, vs. adók ne kamatra menjenek. Ebből kifelejtetted, a szuverenitást. Az olcsó hitelnek az az ára, hogy az IMF megmondja, milyen eszközökkel kell rendbeszedni a gazdaságot, az pedig a tőkések és munkásosztály osztályharcában mindig a tőke védelmében tett ajánlásokat, sőt, a hitelért cserébe kötelezte a kormányokat. A szuverenitás ebben az esetben fontosabb, mint olcsón eladni a lelkünket. A manyupot meg hagyjuk. Amikor kötelezővé tették, nem kérdezték meg, hogy akarom-e. Akarnom kellett. Konyhanyelven reálhozamnak nevezett pénzt nem kaptam, pedig éveken át rendesen fizettem. Ez azt jelenti, hogy legfeljebb az inflációt tudták kigazdálkodni. Ha veszek aranyat, kb. ugyanott vagyok. A hölgyek, urak a biztosítónál igen vaskos működési költségekből jól éltek a pénzemen. Szerencsére ezzel a rendszerrel leszámoltak. Viszont a szabadság megvan, saját magadnak fizethetsz magánnyugdíj-pénztárat, ha jónak gondolod.

A törvények meghozására a parlamentnek van felhatalmazása, EZÉRT van demokrácia. Ami a népszavazási kezdeményezéseket illeti, valóban gyökérség, hogy mindig elmeszelik, de kellő alapossággal kell eljárni, s előbb-utóbb csak sikerül. Én is szeretném.

Amit írtál, azok alól a válsághelyzet felmentést ad, épp a cikk írja, tehát jogszerűek a történések. Olyan ez, mintha a személyi szabadság megsértésére hivatkoznál kijárási tilalom esetén. Éppen ez utóbbi legalizálja, a korlátozást, amelyre bizonyos esetekben szükség van. Nyilván, ha nem lenne rendkívüli helyzet, s mégis kihirdetnék a válsághelyzetet, az aggályos lenne.

Pénz és emberi élet. Kiterjesztő értelemben igazad van, de ne legyünk annyira beképzeltek, hogy Magyarország kormánya a világ összes problémáját meg tudja oldani. A Kormány a magyar állampolgárok iránt viseltetik elsősorban felelősséggel.

Egy múzeumi tárggyal járkálni Budapest utcáin valóban vicces kevés üzemanyaggal, lőszer nélkül. Gondolom, az oldtimer rendszámot hiányoltad róla.

Valóban veszélyes a fegyver feszült környezetben, de nyugodt környezetben legfeljebb sportlövészeten vesznek elő fegyvert, meg vadászaton, bár ott a préda nem marad nyugodt. Ami ennél veszélyesebb, az az, hogy nem védjük meg határainkat, hanem megvárjuk, amig élőhelyünket elfoglalják, s ez ellen semmit sem teszünk.

Ne legyen igazad, véres konfliktust én sem szeretnék. Ez is egy olyan pont, amelyben egyetértés van köztünk.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Miért is lesz veszteséges?

Mert ismerjük a magyar államot. Szerintem még nem volt nyereséges de akár nullás szolgáltató vagy cég, aminek állami monopóliuma volt (pl. MÁV). Vagy ha épp nullás volt, akkor vállalhatatlan minőségű szolgáltatást adott iszonyatos drágán (pl. Posta, nem csoda, hogy állandóan próbálják újra és újra brandelni egy-egy szolgáltatásukat, mint pl. a MPL. Utóbbinál egyébként szépen látszik, hogy a még állami monopóliummal kiépített infrastruktúrával együtt se tud annyival jobb lenni, hogy kiszorítsa a többi konkurens szolgáltatót, mint pl. a DHL)

Az olcsó hitelnek az az ára, hogy az IMF megmondja, milyen eszközökkel kell rendbeszedni a gazdaságot

Itt elismerem, hogy nem néztem részletesen utána, hogy pontosan mik voltak azok a vállalhatatlan feltételek, amiket az IMF támasztott, de tudtommal nem voltak túlságosan részletesen (hiányt maximilizálták, az évközbeni költségvetés-módosítgatásokat kifogásolták stb.)

A törvények meghozására a parlamentnek van felhatalmazása, EZÉRT van demokrácia.

Ha egy parlament (ahol egyébként nem tudom, hogy pl. a választott képviselőket az őket megválasztó kerületek vissza tudnak-e hívni, ha jól tippelek nem) meghoz egy olyan döntést, amit a társadalom kifejezetten ellenez, bizonyíthatóan és kimutathatóan káros a gazdaságnak, minden szempontból védhetetlen, a megszüntetésére tett minden kísérlet már több, mint fél éve kudarcba fullad (mert két perccel korábban adták be vagy mert a másik kiíró korábban ért az épületbe, bár később adta le... [!]), attól még nem lesz demokrácia, hogy parlament hozta a törvényt.

Akarnom kellett.

Akarnod kellett, mert már akkor egyértelmű volt, hogy hosszú távon nem fenntartható az akkori/jelenlegi nyugdíj-rendszer. És nem tőzsdéztek a pénzeddel, nagyon komolyan szabályozva kezelték (többek közt meghatározott százalékot csak magyar államkötvényben tarthattak).

Konyhanyelven reálhozamnak nevezett pénzt nem kaptam

Ha éves távlatokban befektetsz valamibe, aztán egyszer csak kapsz egy levelet, hogy ja, három hónapon belül kp-ban kérjük a befektett pénzt befizetni erre a számlára, akkor valószínűleg te sem tudnál hozamot generálni.

A hölgyek, urak a biztosítónál igen vaskos működési költségekből jól éltek a pénzemen.

Most pedig az állam ül a pénzeden, és annyival vagy előrébb, hogy legalább már nem is ígérik, hogy még kapni fogsz nyugdíjat.

Amit írtál, azok alól a válsághelyzet felmentést ad, épp a cikk írja, tehát jogszerűek a történések.

Az a válsághelyzet, aminek ha a kialakulásáért nem felelősek, de a felerősítésében nagy szerepet vállaltak? Az a válsághelyzet, amiről ők úgy döntöttek, hogy egyáltalán van? Erre írtam több ízben, hogy ez a joggal való visszaélés. És az ellensúlyok itt is képbe jönnek: ki dönti el, hogy a válsághelyzet miatt szükséges-e mondjuk kisajátítani egy ingatlant? Hát ők. Ki az őket ellenőrző szerv, akihez esetleg fellebbezéssel fordulhatsz? Hát ők (oks, az elvileg független bíróságok, akik úgyis az elvileg független alkotmánybírósághozfognak fordulni). Ha holnap ide állít három honvéd és azt mondják, hogy akkor ők igazából építenének egy rakétasilót az udvarba, nem tehetnék semmit.

Magyarország kormánya a világ összes problémáját meg tudja oldani.

Nem tudja megoldani, de akkor legalább ne erősítse a problémát.

A Kormány a magyar állampolgárok iránt viseltetik elsősorban felelősséggel.

Akárhányszor belegondolok, hogy a honvédség tőlem 15 km-re éppen bevetésen van, nem feltétlenül vagyok biztos abban, hogy olyan marha nagy felelősséggel viseltetnek...

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Mondig fogumk tudni egymásra reagálni, lassan be kellene rekeszteni a szálat. Meg aztán keskenyedik a szövegmező, pedig emiatt teljes képernyőre nyitotam a böngészőt, amit amúgy nem szoktam.

Ha valami állami, az szükségképpen veszteséges? Miért? Meghülyülnek az ottani vezetők csak attól, hogy tudják, egy állami céget vezetnek?

Az IMF-fel például az volt a gond, hogy az első a különadók eltörlése volt. A pénzügyi szektor, a multinacionális cégek, ezek nyeresége szent tehenek, míg az állampolgár szopjon lovat akkor is, ha éppenséggel már tisztálkodásra, kajára, fűtésre nincs pénze, vagy éppen kilakoltatják, mert nem fizeti a közös költséget. Mondom, osztályharc. Nem a tőkét kell védeni, hanem a kapitalizmus vadhajtásaitól, embertelenségétől az egyszerű embereket, akik csak élni szertnének.

A demokráciában még mindig a parlamenté a jogalkotás lehetősége. Meg persze a népszavazás.

A nagyon komoly szabályozásról annyit, hogy a manyupok maguk is elismerték, hogy kissé magasak voltak a működési költségeik, hirtelen belátták, hogy az lehetne kevesebb is, csak hagy maradjon minden a régiben. Hát nem! Érdekes, eddig nem vették észre a magas működési költséget, csak akkor, ha ennek csökkentésével esetleg megmarad az üzlet? Tehát eddig is megkopasztották az ügyfeleiket. Az én esetemben volt pár évük hozamot generálni, nem sikerült. Vagy ez úgy van, hogy az elején elcseszik a pénzt, jól élnek belőle, aztán, amikor az ügyfél nyugdíjba megy, legyen egy kis hozam, hogy ne legyen feltűnő?

Sokra megyek a manyup ígéretével. Abból nem lesz nyugdíjam. Az állam mi vagyunk, maga a társadalom hozza létre, tehát igyekszik elosztani a polgárok között, amije van.

Nagyra becsülöm a Fideszt, de annyira azért nem, hogy összehoztak közel 200000 migránst. Mivel válság van, meg lettek teremtve a szabályos működés jogi feltételei. Ez nem a joggal való visszaélés. Konfliktust kerülve persze lehet azt csinálni, hogy mi átadjuk házainkat a migránsoknak, kivonulunk a földekre megtermelni a kaját nekik, néhány lécből csinálunk valami hajléktalanszállót magunknak. Így egészen konfliktusmentes lenne ez az egész. És persze bocsánatot kérünk, hogy élünk.

A kormány nem erősíti a problémát. Az EU-s szabályoknak eleget téve védi a schengeni határ magyarországi szakaszát.

Pedig 15 km-re tőled éppen téged is védenek.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mondig fogumk tudni egymásra reagálni

Yup. :)

pedig emiatt teljes képernyőre nyitotam a böngészőt,

Jaja, lassan én is előveszek egy második monitort is.

Az IMF-re: ha kérték a különadók eltörlését (ismétlem, nem néztem utána), akkor jogosnak gondolom. Az orbáni védekezés, amikor nemzetközi szinten kihívják 1-1 ügyben mindig az szokott lenni, hogy ez bevett gyakorlat más EU-s országokban is (a különadóknál is használta ezt az érvelést). A probléma ezzel mindig az, hogy bár van, ahol vannak ilyen különadók, sehol sem ilyen mértékűek és nincs még egy ország, amelyik ennyi területet adóztatna. Ugyanezt az érvelést a menekültkérdésben is eljátszotta (máshol is van kerítés, igen, pl. francia-országban és talán görög és olaszországban), csakhogy az összes határzárként használt kerítést az EU-ban összes másik tagállamában kb. a fele jön ki annak, amit itthon első lépcsőként csinált meg (és már ugye szó van a romániai kerítés építéséről).

hogy a manyupok maguk is elismerték, hogy kissé magasak voltak a működési költségeik

Na ná, hogy ha megfenyegetsz valakit, hogy ellehetetleníted, akkor mindent elkövet és kimond ennek elkerülésére. És lehet, hogy magasak is voltak a működési költségeik. Viszont továbbra is, nettó pozitívban voltak, mert sokaknak fizettek hozamot, még a gyors bezárással együtt is.

Az én esetemben volt pár évük hozamot generálni, nem sikerült.

És ez akkor is biztos így lett volna, ha a kötvények lejárnak és nem idő előtt kell őket visszaváltani?

Sokra megyek a manyup ígéretével. Abból nem lesz nyugdíjam.

Pont ez az, hogy a manyupnál folyamatosan követheted az egyenleged és nem csak egy ígéretet kapsz. Az állami nyugdíjpénztárnál minden hónapban fizeted és most már nincs alkotmányos garanciád semmire:

A Magyar Köztársaság állampolgárainak joguk van a szociális biztonsághoz: öregség, betegség, rokkantság, özvegység, árvaság és önhibájukon kívül bekövetkezett munkanélküliség esetén a megélhetésükhöz szükséges ellátásra jogosultak.

- Alkotmány

Magyarország arra törekszik, hogy minden állampolgárának biztonságot nyújtson.

- Alaptörvény

Jah, törekszik. Csak nem akar sikerülni? Hát jó, legalább megpróbálta és törekedett rá.

Nagyra becsülöm a Fideszt, de annyira azért nem, hogy összehoztak közel 200000 migránst.

Ezt mondtam, hogy nem ok okozták, de folyamatosan rontottak a helyzeten. Érdemes elolvasni ezt az interjút, a riporter teljesen reális szkenáriókat vázol fel, amire a "de hát erre törvény meg egyezmény van" szöveg már nem fog megoldást adni; mert az elmúlt 6 hónapban kellett volna azoknak a törvényeknek és egyezményeknek megfelelni: http://24.hu/belfold/2015/09/15/kovacs-zoltan-mostantol-nem-erdemes-szo…

Az EU-s szabályoknak eleget téve védi a schengeni határ magyarországi szakaszát.

A saját szabályainak se tesz eleget: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1468108746829248&id=1…

Pedig 15 km-re tőled éppen téged is védenek.

Egy olyan veszélytől, amiről tapasztalatból tudom, hogy nem kellene védeni, mert nem létezik, csak az állam képtelen volt eddig is és úgy tűnik most is ellátni a feladatát.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

liberális ámokfutást [...] vannak tabu témák és kifejezések

A kettő kicsit üti egymást. Nem is kicsit.

Az más kérdés, hogy neked nem tetszenek a születő jogszabályok, de attól ez még nem diktatúra.

Nem is attól lesz diktatúra. Szerencsére még most sincsen az, de sajnos nem állunk messze tőle.

Amikor épp a kukoricást gázolják le, teszik tönkre a termést, ahhoz is nyilván kedvesen mosolyognunk kellene.

A prevencióról hallottál már?
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

A kettő kicsit üti egymást. Nem is kicsit.

Nem ülök fel a provokációnak, mert mindketten tudjuk, ebben a liberális gondolat- és vélemény-diktatúrában - ahogy írtam - vannak kifejezések, szavak, témakörök, amelyekről nem szerencsés tényfeltáróan, véleményt alkotva, megkérdőjelezve a hivatalos álláspontot beszélni, mert ha ez mégis megtörténik, akkor ott lesz vinnyogás, jajveszékelés, elhatárolódás, kimoderálás, meg még ki tudja, mi minden.

A prevencióról hallottál már?

Persze. Ezt szolgálja a kerítés, a jogszabályi környezet módosítása és a rendőri fellépés.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

liberális gondolat- és vélemény-diktatúrában

Basszus, milyen az a liberális diktatúra? Kötelező szabadon döntened?

Ezt szolgálja a kerítés, a jogszabályi környezet módosítása és a rendőri fellépés.

Nem. Ez kétségbeesett kapálózás. A prevenció az lett volna, ha még valamikor télen elkezdünk felkészülni: ideiglenes szállások, felkészített ügyintézők, tolmácsok, tájékozódni képes emberek, akik az érkezőket a szállásokra tudják vezetni. Ott aztán lehetett volna szűrni az embereket, ráadásul lényegesen gyorsabban is menne a regisztrálás.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Ha hagyunk több tízezres tömegeket felgyűlni, akkor nem tudunk ellátni. Folyamatosan kellett volna/kellene intézni a dolgokat (szánalmas egyébként ez a napi 40 elbírálás, különösen, hogy valszeg kb. körlevél-varázslóval szúrják be az elutasító határozat-sablonba a neveket).

A civil társadalom viszont (és ebben a teljes nyugati sajtó egyetért) jelesre vizsgázott itthon, rengeteg és nagyon jó szervezés árán ők tudták kezelni a - rajtuk ugyan csak átfutó, mondjuk max. 12 órán át kezelt - tömeget; tájékoztatással, étkeztetéssel, betegellátással, mindennel együtt. Innentől kezdve nagyon nehezen hiszem, hogy ha állami háttérrel ne lehetett volna megoldani ugyanezeket mondjuk 3 napra ugyanarra a tömegre.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

A magyarok saját maguk döntöttek arról, hogy szeretnének közösséget vállalni Európával, annak minden számukra előnyös és nem túl előnyös tulajdonságával.

Na akkor ezzel kapcsolatban két dolog:

  1. A többség nem szavazott igennel.
  2. Milyen népszavazás az amelyiken az egyik oldal állami pénzből, gyakorlatilag kimeríthetetlen forrással kampányol, a másik pedig legfeljebb abból, amit saját maga összekalapozott?

Ja, értem, tehát legyen az uniós jogba foglalva, hogy a balliberális erők nyerjenek mindenképpen a választásokon.

Nem, ez még véletlenül se! Az legyen, hogy milyen irányelvek szerint kell megállapítani a választási eredményeket. Egyébként felőlem jobbliberális erők is nyerhetnek, különösebben nem izgat fel, csak a különböző kőkorszaki maradványokat nem szeretem parlamentben látni, nem oda valóak.

Én azt olvastam, hogy az EU adott pénzt, ám lényegesen magasabbak voltak a költségeink, mint amennyit adtak.

Nemrégiben még az volt, hogy nem adtak pénzt. Alakul a molekula. Amúgy ha nem arra költjük, amire szükséges, akkor tényleg magasabbak a költségeink, mint kellene.

Az államnak nem kötelessége angolul tájékoztatnia, sem arabul, bár jófejségből akár tehetné is.

Nem kötelesség - célszerűség. Gyorsabb lenne az ügymenet, kevesebb lenne a töketlenkedés, népszívatás, nem keletkezne feszültség senkiben.

Szép hosszú szál volt, bocs a beleszólásért!
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

felőlem jobbliberális erők is nyerhetnek, különösebben nem izgat fel, csak a különböző kőkorszaki maradványokat nem szeretem parlamentben látni, nem oda valóak.

Milyen engedékeny vagy mostanában. Mindegy, csak liberális legyen. :D Szerencsére nem mindenki gondolja úgy, hogy a konzervatív gondolkodás nem való a parlamentbe.

Nem kötelesség - célszerűség.

Az államnak a kötelességeit kell teljesíteni. A célszerűség is lehet szempont, viszont a célszerűtlenség lehet eszköz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Például megunják a várakozást, s emiatt nem válik vonzóvá társaiknak az errefelé bóklászás. Bár értem, hogy innentől kezdve ez is célszerű, tehát a szó elméleti értelmében nyilván nem tudok példát mondani. Értsd jól.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

hiaba magyarazod neki. Szamara a felcsuti maradona az isten, ki vagy te, hogy ellene papolsz? Egyebkent szerintem is megerdemli ez az orszag, hogy kib**sszak az EU-bol, aztan majd radobben a sok fantaagyu, hogy talan megis lefele gyorsulunk a lejton, es nem felfele. Ez ugyan mindenkinek fajna, de nem latok mas utat a szemek felnyitasahoz...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Nem foglalkozom Orbánnal, az intézkedések jelentős részével viszont egyetértek. A vasárnapi bolt bezárással például nem.

Picit korrektebb lenne, ha személyeskedés helyett leírnád, hogyan kellene jobban csinálni. Azért azt ne feledd, akinek nem a pénz minden forrása és célja, az nem biztos, hogy el fogja fogadni, ha előhozakodsz a szabályozatlan piaccal, amire már láttunk példát 2008-ban. Ha viszont van állami szabályozás, az nyilván érdekeket sért, ezek szerint a tieidet is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A bevezető írja, hogy két, egymásnak _fegyverrel támadó_ tömeget választottak szét (amikből ha jól olvasom egyébként egyik sem volt menekült...). Ha meg bíróság kimondja, hogy rendőri túlkapás volt, annak lesznek jogi következményei.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Tehát semmi szükség rájuk. Ne itt folytassák a háborújukat sem egymással, sem velünk. Úgy képzelem, a menekült békére vágyik, a balhé elől menekül. Ebbe a képbe nekem nem illik bele, hogy egy békés államban balhézik.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

De ezek nem menekültek! Ezek török és kurd bevándorlók, adott esetben többedik generációs EU-s polgárok.

Másképp: ez ugyanaz a szitu, mint amikor a rendőrség választja szét a fradi meg a... nem tudom kik a lilák, na, az ő szurkolóit. Magyar állampolgárok, balhéznak egymással.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Eddig az volt a szöveg, hogy menekültek, csak az undorító MTVA mondja, hogy migránsok, meg az a csúnya Orbán, hogy népvándorlók, bevándorlók. Aztán épp tőled tudom meg, hogy ez valóban így van. Zavart érzek az erőben. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Menekült: az életéért küdzve hátrahagyja az országát.
--
Bevándorló: végigment valamelyik EU-s tagállam bevándorlási (munkavégzés, letelepedés stb.) procedúráján (pl. 56-ban Kanada egész nagy része a magyarokkal)
--
N.-ik generációs bevándorló: olyan, akinek valamelyik őse ment végig a bevándorlási procedúrán (pl. a még ma élő kanadai rokonság). Szép hosszú szociológiai kutatásokat lehet olvasgatni egyébként róluk, hogy milyen problémákkal és társadalmi feszültségekkel vannak körülvéve, annak ellenére, hogy már akár többedik generációs EU állampolgárok, születésüktől fogva (mint pl. a linkelt videó, ahol a törökök és a kurdok egymásnak estek)

Nincs zavar, a három kategória egészen más akár jogi, akár "történelmi" szempontból.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Szép hosszú szociológiai kutatásokat lehet olvasgatni egyébként róluk, hogy milyen problémákkal és társadalmi feszültségekkel vannak körülvéve, annak ellenére, hogy már akár többedik generációs EU állampolgárok, születésüktől fogva (mint pl. a linkelt videó, ahol a törökök és a kurdok egymásnak estek)

Éppen ezért nem tűnik jó ötletnek beengedni őket. Helyesebben szólva ezért sem.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Tudtam, hogy ebbe is bele fogok futni :)

Szóval (a franciákkal jövök, mert ott szokott a legtöbb balhé lenni [lásd 2005] - és nagyon általánosítva, mert nem vagyok szociológus), olyan nemzeti kisebbségekről beszélünk, akiket fél évszazada egy-egy a maihoz hasonló bevándorlási hullámban beengedtek az országba, letelepedtek és utána senki nem próbálta integrálni őket, ráadásul sok esetben beindult a gettósodás, és lényegében elszakadtak a társadalomtól. Az első generációval nem is volt semmi gond, a második/harmadik generációnál jött elő az, hogy bár ő már született állampolgára az adott országnak, továbbra is second-class citizennek (értelmes fordítás nem jut eszembe) érezték magukat, mert tömegesen voltak - egyébként hasonlóan nálunk a cigánysághoz, még ha a társadalmi különbségek ott nem is akkorák - negatívan megkülönböztetve, és sok esetben érzik úgy, hogy elszakadtak a saját kulturájuktól (vallás, nemzeti szokások stb.). [de egyébként a fenti 2005-ös balhéban francia felmenőkkel rendelkező fiatalok is voltak rendesen]

Integráció és társadalmi különbözőségek megszüntetése kérdése az egész - itthon mindkettőben nagyon nagyon jók vagyunk egyébként...

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Igazán nagyszerű dolog az integráció, csak az érintett szülő, fiatal hagy ne legyen már arra kényszerítve, hogy a renitensek miatt ne tudjon tanulni. Praktikusabb fontolva haladó és táltos csoportokat kialakítani, s így tanítani.

Éppen ezeket a problémákat nem kellene magunkra venni, miközben a cigánysággal történő együttélés sem zökkenőmentes, s akkor még nagyon eufemisztikusan fogalmaztam.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Igazán nagyszerű dolog az integráció, csak az érintett szülő, fiatal hagy ne legyen már arra kényszerítve, hogy a renitensek miatt ne tudjon tanulni. Praktikusabb fontolva haladó és táltos csoportokat kialakítani, s így tanítani.

Ezzel teljesen egyetértek. Mi több, ha tényleg képességek alapján állítanak össze egy-egy csoportot, az inkább integráló hatású lehet. Mi több, ha nem is képességek, hanem valamilyen egyéb közös tulajdonság alapján, akkor pedig még a devianciára való hajlam is mérséklődik. Pont ez kellene nálunk is.
Az igazi probléma ezzel kapcsolatban a gettósodás, amit nem lenne szabad hagyni, nemhogy támogatni.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Ha jól látom, 20 km/h sebességnövekedés miatt megy a cirkusz. Jó, tudom, a mozgási energia a sebesség négyzetével arányos, ami közel 50 %-kal nagyobb mozgási energiát jelent. Gondolom, a 110 km/h nem a kötelező minimum, hanem a megengedett maximum lesz, a relatív gyorshajtás, az útviszonyoknak megfelelően történő vezetés ezútán is elvárás lesz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szintbeli kereszteződés, körforgalom? Jogsi nélkül továbbra sem szabad vezetni, ezeken az utakon sem. (Megjegyzem, előttem már az sem világos, a körforgalom bejáratánál minek van elsőbbség adás kötelező tábla. Kissé redundáns, hiszen kinn van a körforgalom tábla. Persze, azok miatt kell, akik az Ecseri piacon szerezték a jogsit.)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A jogosítvány megléte garantálja a balesetmentes közlekedést? Ez nekem új, akkor ezek szerint nem történt meg velem sem, hogy egyszer nekitolattam egy másik autónak, és a halálos balesetek sem történnek meg az utakon.

Az az elsőbbségadás kötelező tábla pedig azért kell, mert Magyarországon a körforgalomban lévőnek van elsőbbsége minden esetben (nyilván, ahol nincs tábla, ott nem), és ezt jelezni kell.

Persze, hogy nem garantálja. A közlekedés veszélyes üzem, csak az vezessen gépjárművet, aki erre alkalmas állapotban van, az útviszonyoknak megfelelően.

Szerk.: Nem kell a tábla, hiszen, mint írod, a körforgalomban lévőnek van elsőbbsége, azt pedig, hogy az egy körforgalom, a körforgalmat jelző tábla felismerésével lehet megállapítani. Ezzel az erővel a kijelölt gyalogátkelőhely jelzésénél is kitehetnék az elsőbbség adás kötelezőt.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Huh, ez érdekel, erre tudsz adni linket? Teljes bizonyossággal nem így emlékeztem, de változhattak a szabályok. Az ilyesmivel az a gond, hogy megtelhet a körforgalom. Ha a belül lévőknek van elsőbbsége, automatikusan ürül.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Aki már a körforgalomban közlekedik, csak akkor élvez elsőbbséget a körforgalomba belépő járművekkel szemben ha minden behajtásnál szerepel az „elsőbbségadás kötelező” tábla is (melynek kitétele a vonatkozó rendelet szerint Magyarországon kötelező). A tábla hiányában a körforgalomba behajtók élveznek elsőbbséget („jobbkéz-szabály”), összhangban az európai szabályozással.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Körforgalom

Ave, Saabi.

Vagy mert a körforgalomban haladónak nincs elsőbbsége.

Aki már a körforgalomban közlekedik, csak akkor élvez elsőbbséget a körforgalomba belépő járművekkel szemben ha minden behajtásnál szerepel az „elsőbbségadás kötelező” tábla is (melynek kitétele a vonatkozó rendelet szerint Magyarországon kötelező). A tábla hiányában a körforgalomba behajtók élveznek elsőbbséget („jobbkéz-szabály”), összhangban az európai szabályozással.

Wikipedia, de meg lehet nézni a Kresz-ben és meg lehet keresni a rendeletet.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Látod, ebben teljesen egyetértünk. Jelenleg a kormány (általam feltételezett)* céljai - minden ellopása, totális diktatúra - nem egyeznek az én céljaimmal. Azt meg sose vitattam, hogy jól haladnak a saját (általam feltételezett)* céljaik felé. Még akkor is, ha ebbe az ország tönkremegy.

Ave, Saabi.

*: mivel nem beszéltem soha a kormány egyetlen döntéshozójával sem, így a céljaikat illetően csak a cselekedeteiken alapuló feltételezésekre hagyatkozhatok

Cseppet elrugaszkodtál a valóságtól. Az még nem diktatúra, hogy valami nem úgy történik, ahogyan szeretnéd. Ami a túlszámlázásokat illeti, erre megvannak a megfelelő szervek, az ő dolguk ezt ellenőrizni. Senki sem mondta, hogy ne tegyék a dolgukat.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Na jó, de arra nem gondoltál, hogy mi van, ha tényleg hazaáruló vagy? Sosem tudhatja az ember, én mindenesetre gyanakodnék! ;)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

az van, hogy ha senki nem tesz semmit akkor nyugat Euban elo nemet megkerdeojelezi mert van a garazsban a Merciben 3 szir? es jon a konfliktus. Ahogy pedig no az elegedetlenseg ugy megyuk egyre inkabb bele abba amit jobb lenne elkerulni - ertsd v. haboru. En elitelem a jobbot, elitelem a balt, de nem fogjuk a haborut meguszni, hacsak nem egy egyseges hatalom kepet mutatjuk a vilagnak, hacsak nem az Eu prezentalja hogy ez egy hatalom ami pik pak lekezeli a migransokat, van hatar, torveny stb. Kulonben gebasz lesz es Mo. csak egy csepp a tengerben mindebbol.

Subscribe, eredetileg írtam ide egy szép hosszú hozzászólást, de inkább ne flameljünk. Egyébként +1 mindenre (kivéve a foci, nincs meg a sztori, meg eleve foci, ugyanmár, no), éljenek a hazaárulók :)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Az egész migráns/bevándorló/miegyéb ügy túl lett tolva egy kicsinykét, nagyobb a füstje mint a lángja, de legalább van valami új, amitől lehet rettegni. A hazaárulózás meg inkább minősíti azt, aki mondja, mint azt, akire mondják. Ismered a mondást, bolond lyukból bolond szél fúj.

Ave, Saabi.

Egy jelenlegi krízisről beszélünk, nem a történelmünkről. Amit feszegetsz, pont annyira bájos dolog, mint amikor a felelősségem firtatják a világháborúban történtek kapcsán. Tudod, amikor még nem is éltem, mi több, még a szüleim sem.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egy jelenlegi krízisről beszélünk, nem a történelmünkről.

tehat a regi krizisek beletartoznak tortenelmunkbe, a jelenlegiek nem. Ertelek.

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Látom, megragadtad a lényeget. Csak a kedvedért a történelmünk halmazból kiveszem a folyamatos születésben lévő jelent - ez ugye egyetlen időpont, nulla időintervallum -, továbbá a közelmúlt eseményeit. Tehát akkor most a jelenről, a közelmúltról beszélünk, nem a régmúltról.

Már várom kedves hozzászólásod, mégis hány másodperces időintervallum a közelmúlt. Mégis jobb lenne az érdemi résszel foglalkozni kötekedés helyett.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

jaj, dehogy kotekszem, csak probalom tagitani a tudatod, amikor ravilagitok a skizofren vilagnezetedre. Mondjuk (a te esetedben) mashogy nem is lehet elkerulni a kognitiv disszonanciat. Csak azert szolok, hogy ne mondhasd, senki nem magyarazta el: ami az elozo masodpercben megtortent (igen, a "kozelmult" is beleertendo ebbe), az mar resze a tortenelemnek.

Viszont amig nem tudsz megszabadulni a fejedben levo hazugsagoktol ("a kozelmult esemenyei" nem resze tortenelmunknek), addig komolytalan a szadbol kotekedest kialtani, az erdemi resz miatti siramrol nem is beszelve...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Látom, továbbra sem a mondandóm lényegével foglalkozol. Igen, a közelmúlt is része a történelmünknek, de éppen előző hozzászólásomban korrigáltam kedvedért, s azt kivettem az értelmezési tartományból a nulla időtartamú jelennel együtt.

Azért is gondolom, hogy pusztán kötekedés a célod, mert érdemben semmit sem írtál, továbbá magad is tudod, teljesen pontos megfogalmazásra a legtöbb esetben a nyelvünk sem alkalmas, viszont kontextusában érthető a mondanivaló. Mi több, még a matematikusok által használt jelölések sem minden esetben egyértelműek. Gondolj csak az inverz függvény valamint egy függvény reciprokának jelölésére.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Akkor ne gondolj rá! Max. félreérthető a jelölés, nem pedig nem egyértelmű.

Bővebben: az inverz értelmezéséhez szükséges a szorzás is (egy elem (bal vagy jobb) inverze az, amellyel ha megszorozzuk, az egységet kapjuk - számoknál ez pont a klasszikus reciprok). Függvényeknél nem a pontonkénti szorzást tekintjük, hanem a kompozíciót ("összetett függvény", ld. itt).
Persze megállapodás lehet, hogy pl. a (sin x)^2-et írhassuk (sin^2 x)-nek (nagyon ritkán fordul elő, hogy a sin(sin x) függvényt kelljen vizsgálni, így nem okoz félreértést).

A -1 "hatványkitevő" (inkább mondjuk, hogy a -1-es jobbfelső) az inverzet jelenti. Ebből kifolyólag az arcsin. Számok esetében is az inverzet jelenti (ami speciel a reciprok). Nyilván előbb volt a reciprok fogalom, amelyet általánosítva kapták az inverzet.
Ha belegondolsz, pl. az összeadás jele is kb. mindenhol ugyanaz (függvények, vektorok, mátrixok, stb.).

Jó, folytassuk a gondolatmenetet! Abban gondolom, megegyezhetünk, hogy sin2(x) = (sin(x))2. Már ezzel gond van. Aztán nézzük ennek fényében a sina(x) esetet a=-1 esetében! Valamint, miért kellene a konstans értékétől függően eltérő jelölést használni? Az eredeti felvetésem éppen az volt, hogy még a matematikusok sem egészen következetesek, a matematikában is kontextustól függő az értelmezés. A nyelvről beszéltem, s arról, hogy a pontos kifejezés bajos, mert minden szót meg kellene magyarázni, ráadásul ugyanazon nyelvi eszközökkel, amelynek minden szavát, kifejezését meg kellene magyarázni, ami azért eléggé paradox. Tehát a szőrszál hasogatásban egy idő után eljutunk oda, hogy tudjuk, miről beszélünk, ha valaki akarja, félreérti, de legyen már konstruktív, és ne értse félre.

Szerk.: Különben amit teszünk, épp igazolja a mondandómat, hiszen épp magyarázzuk a jelölést, annak vitatható egyértelműségét. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem, félreértesz. Ha ragaszkodunk hozzá, akkor a sin^2(x) lényegében sin(sin(x)) kellene, hogy legyen. Viszont mivel ilyen elég ritkán fordul elő, a sin(x)*sin(x) pedig lényegesen többször, ezért praktikussági okokból a jobb-felső-kettes nem azt jelenti, amit jelentenie kellene. Ugyanúgy a harmadik, stb. hatvány.
Ezért praktikus ez a megállapodás. Aki tudja, nem érti félre.

Egyébként rengeteg ilyen egyszerűsítő jelölés van, matekban és fizikában is - pl. kvantummechanikában sokszor a G-t és a c-t, h-t (gravitációs állandó, fénysebesség, Planck-állandó) egynek veszik, hogy ne kelljen a konstansokat cipelni. Az Einstein-jelölés is félreérthető, ha nem ismeri az ember a megállapodást. Ha meg ki akarná írni az "elmaradt" szummákat, gyorsan belezavarodna - ez is praktikussági okokból van.

Tehát lényegében: ha akarod, félreértheted (ahogy írtad is). Ha meg megérted, akkor rájössz, hogy praktikussági okok miatt van ez a jelölés, és egyáltalán nem okoz félreértést.

Eredeti hozzászólásomban ezt írtam:

Mi több, még a matematikusok által használt jelölések sem minden esetben egyértelműek. Gondolj csak az inverz függvény valamint egy függvény reciprokának jelölésére.

Most meg éppen arról beszélünk, hogy valóban így van. Persze, praktikus okokból, de ez irreleváns. Az eredeti felvetésemben arra utaltam, hogy bármibe bele tud kötni, aki bele akar, mert a nyelvünk nem fogalomtömör - a gáztömör mintájára :) -, szóval mindig lesz értelmezési rés, mindig ki lehet forgatni az ember szavait. Onnantól kezdve meg értelmetlenné válik a vita, átmegy nyelvészkedésbe, formális logikába, a te érvelési hibád kezdetű ostobaságba. Ami egyébként szintén hülyeség, mert úgy gondolom, az érveit, az eszközeit az érvelő választja meg, nem az, akivel szemben érvelnek.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Én pedig ezt írtam:

Max. félreérthető a jelölés, nem pedig nem egyértelmű.

A jelölés egyértelmű. A sin^2x-re nincs olyan matematikus (vagy legalábbis nagyon kevés), aki azt gondolná, hogy sin(sin(x)). Az összes matematikus (legalábbis nagyon kevés kivétellel) a sin^2x alatt a (sin x)^2-et érti. Úgy vélem, ez pont az egyértelműség (mindenki ugyanazt érti alatta).
A laikus/nem annyira járatos számára, aki nem ismeri a (praktikus okokból származó) megegyezéseket, félreérthető lesz.

Még egyszer: az f^(-1) (x) NEM az 1/f(x)-et jelenti, hanem a függvény inverzét. Én legalábbis sose használtam függvény reciprokára a -1-es hatványkitevőt (max. úgy, hogy (f(x))^(-1) ), pedig jópár évet matekoztam egyetemen is.

Gondolom, nem akarod a -1-et kivenni a valós számok halmazából. Zavaró, hogy ugyanazt a jelölést eltérő dologra is használják. Kontextusban értelmezve sejted, mire gondolt a költő, de nem tiltott az, hogy épp a másik értelmezés legyen az, amit használ valaki.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Téged zavar, mert nem dolgozol vele naponta.
Aki komolyan foglalkozik vele, nem zavarja, mert tudja, hogy mit jelent. Nem kell ide semmi kontextusos költemény, fura módon a "hozzáértők" mind értik, hidd el.

De akkor néhány példa, hogy még nagyobb legyen a zavar:
- az összeadás és kivonás jele teljesen ugyanúgy néz ki, mint a pozitív és a negatív előjel, mégsem keveri össze sose senki (az más kérdés, ha nem tud vele számolni)
- az összeadás jelét lehet értelmezni vektorokra és mátrixokra is
- a szorzás szintúgy, bár vektor ill. mátrix esetében nem komponensenkénti szorzás van, hanem a "megfelelő" szabály szerint
- meredeksége van a lineáris függvénynek és az egyenesnek is

nem a nyelvvel van a problema, hanem a csalardsagoddal, az elvtelensegeddel (es akkor meg nem is ekeztem a szokasos ostoba hasonlataidat). Ha nem tudsz szabatosan beszelni, irni, az a te sarad, nem a magyar nyelve. De tudod, mit? Nyugodtan ird angolul, ha az a nyelv alkalmas ra. De van egy olyan erzesem, nem a nyelvvel van a problema...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

A nyelvet nem úgy értettem, mint magyar nyelv, hanem úgy, hogy nem alkalmas eszköze az emberi gondolatok pontos kifejezésének, mert ha pontosak szeretnénk lenni, akkor definíciókon át axiómákig minden szavunkat, kifejezésünket magyarázni kellene, ha meg nem, ott a lehetősége annak, hogy ugyanazon kifejezésen nem pontosan ugyanazt értjük, s ez gyakran be is következik.

Ha ontopic hozzászólásod van, szólj bátran, a személyeskedést viszont kerüld!

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Te hoztad fel az idegenek közt élést.
Nekem az ezt jelenti (meg azt a középiskolai osztálytársamat, akinek egy ossie bevándorló az apja. meg a viet-magyar megasztáros csajt. meg a körúti kebabost), nem a menekülttábort az aluljáróban.
Lássuk be, rengeteg "idegen" van itt, a számuk csak a definíción múlik. Ilyen tekintetben elég csücsköset mondtál.
___
Arany János: Grammatika versben

"Nézd, aki szeretne idegenek között élni, senki sem tartóztatja fel, menjen Isten hírével. Aki meg nem, az maradjon, s éppen ezért ne jöjjenek mások."
vs
"Persze, tudom, ezek definíciós kérdések, sőt, ha beltenyészet lennénk, genetikai hullákká alakulnánk"

Most akkor mit is szeretnél? Menni vagy maradni?
Zavart érzek az erőben :)
--
♙♘♗♖♕♔

Maradni. A második mondatom arra utalt, hogy ez definíciós kérdés, nincsenek egzakt határok, kell egy komparálási szint, ami alatt úgy tekintjük, semmi sem változott, miközben elfogadható, sőt kívánatos mértékben igen, afölött pedig a változás sok, nem kívánatos. A második mondatom éppen arra utalt, hogy mindenbe bele lehet kötni, mert kocka gondolkodással, rugalmatlanul eleve nem értelmezhető az, hogy egy nemzet, nép vagyunk. Ha a szomszéd Gizit veszem feleségül a faluban, és igazolja, hogy Álmos vezér törzséhez tartoztak az ősei, akkor rendben? Épp ezt mondom, hogy ezt így nem lehet, de ez kötekedés, mert erre hivatkozással ne akarja senki mondani, hogy akik most bejöttek az országba, s két napja csöveznek a Keletiben, azok itt élő nemzettársaink.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Fogalmam sincs, nem kutattam a családfámat. Horvátország, Szerbia szomszédos országok, Európa, hasonló életvitellel, mint a miénk. Nyilván vannak eltérések, akár csak a ciril írásmód. Amúgy a líbiaikkal, szírekkel, afgánokkal sem lenne nagyobb baj, ha évente 40-en jönnének.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az általad ideálisnak tartott 0 egyszerűen elképzelhetetlen. Illetve teljesen kihalt emberiség esetén nem az. Az évi 40 esetleg tartható, de ahhoz nekünk is tennünk kéne, és nem csak a határainkon, illetve azon belül.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

gazdasági menekült nincsen és nem volt soha, hangzatos megfogalmazása ellenére. rá a bevándorló meghatározásod pontosabb volt.

a meghatározásba cipelt okok (gazdasági, stb) nem számítanak: akkoriban tárt karokkal várták, a legtöbbször befogadó nemzetünk valóban befogadó volt a szó minden értelmében. könnyebbséget jelenthetett az, hogy az öreged nem százezredmagával érkezett, a letelepítésben pedig közrejátszott a fogadó szándék is - akkortájt a befogadásról Magyarország önállóan döntött és maga a befogadás ténye sem jelentett különösebb terhet semmilyen téren. ő maga akart idejönni: a mai történésekben végül le lenne osztva valamelyik országba ő maga és a fogadó ország megkérdezése nélkül. vélhetően örült minden neki adott jognak és lehetőségnek, láthatóan nem ellökte azt (hiszen itt vagy), illetve az akkori módi szerint talán nem törtetett át másokon és nem embercsempészekkel jött 4 országon át okosban. ezek nem lényegtelen eltérések.

viszont ha valódi menekült lenne manapság, hasonlóan tudna letelepedni mint régen, és megjelenhetne a hazai társadalom hasznos pontjaként - ha szándékában állna.

tehát hiába írod ide a saját eseted: egy másik világ másik történetét hozod példának, mert közvetlenül érint téged. ez semelyik oldalra nem billent mérleget.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Miért probléma, ha az ember/közösség kimondja, kivel akar közösséget vállalni és kivel nem? Miért probléma, ha az ember/közösség a saját érdekeit tartja szem előtt és ezt fel is vállalja? Te talán nem vállalsz fel olyan döntéseket, amik másokat hátrányba helyeznek hozzád vagy a családodhoz képest? Dehogynem, vállalod, mert számodra önmagad és a hozzád közel állók fontosabbak másoknál.

:)

Megkérdezték a közösséget, hogy mi a véleményük a kérdésben, vagy egy kis hányad kommunikálja következetesen azt, hogy ez a közösség véleménye? Igen, utóbbi. Igen, a szánalmas kis pénznyelő postás megkeresésük semmit nem ér.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Ezt kellene kiszűrni, és ki is lehetne, ha időben és ésszel kezdünk cselekedni, nem a pillanatnyi politikai érdekeinknek engedve. Most már nehéz lesz, ha nem lehetetlen, főleg a tekintetben, hogy ez alapjáraton, nyugodt tömeg és szervezett, gördülékeny, _anyanyelvi_ regisztrációs folyamat esetén sem egyszerű.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

" Sajnos az már ott is látszik, hogy a többmillió magyar miniszterelnökének megint sikerült egy mondvacsinált ürüggyel a társadalomban egy szép, méretes szakadékot mélyítenie."

A baloldali sajtónak. (aminek, egyébként, te is része vagy)

Heh, mar reg kiforditottam volna a vilagot, ha az lenne.

Mindenesetre nem Orban vagy a Magyar Nemzet szovegeiben hivatkonak rad begeto tomeg, habzoszaju orult, ostoba stb kifejezesekkel, vagy barmi ehez hasonlo ertelmuvel.

A borotvas elv alapjan arra kell jutnom, hogy te vagy aki a feszkot kelti, tobbek kozott a masik szidalmazasaval. (meg ami ezzel jar, lenezesevel, megvetesevel, utalataval).

Aztsn lehet, hogy te a szakadekot nem ugy erted, hogy megveted oket, ki tudja?

Hm. Magyar Nemzetet nem olvasok (mielőtt izgulnál: Népszabadságot sem), legfeljebb a híroldalakon olvasottak jutnak el hozzám. Igazából a feszkót valóban keltem, amikor visszakérdezek, hogy tényleg le kell-e gyilkolni minden érkezőt, a terhes nőkkel bezárólag.
A szakadékot nem úgy értem, hogy megvetem őket. Úgy értem, hogy végképp nem képes a két tábor már egymással szót érteni, csak fröcsögnek egymásra.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Szerintem legyilkolásról egy marginális, igen szűk elmebeteg kisebbségtől eltekintve senki sem beszél komolyan, szóval ne fokozd! Migránsok ügyében sokkal inkább a kulturális különbségek - ebbe nagyon sok minden beleértendő -, az ellátórendszer fenntarthatósága, az egészségügyi problémák, a munkaerőpiac átalakulása, a közbiztonság alakulása azok, ami sokakat aggaszt.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Pont ezek azok, amiket elég könnyen lehetett volna kezelni, ha időben és ésszel kezdünk cselekedni. Ehelyett látszatintézkedések és hangulatkeltés ment, most meg itt állunk letolt gatyával.

Szerintem legyilkolásról egy marginális, igen szűk elmebeteg kisebbségtől eltekintve senki sem beszél komolyan

A baj azzal van, hogy egyre többen vannak, olyanok is, akiket ennél _lényegesen_ értelmesebbnek gondoltam.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

"Igazából a feszkót valóban keltem, amikor visszakérdezek, hogy tényleg le kell-e gyilkolni minden érkezőt, a terhes nőkkel bezárólag."

Ez erősen wtfdijr kategória. Nem értem, miért próbálod bele keverni egyrészt az érveidet a menekültek mellett (amikor írtad, hogy nem akarod), másrészt, meg úgy egyébként.

Megfigyelés: Minden baloldali lapban minden nap megjelenik egy olyan cikk, hogy aki a kormány álláspontján van, az nem ember. A jobboldali lapokban nem. Láttam már a falamon kiírást, hogy azonnal törli az ismerőse közül azt, aki rossz szót szól a szegényekre. Én ezt pártpolitikai indíttatású hergelésként értelmezem, és szomorú vagyok miatta.

Amint írtam: te azzal kelted a feszkót, hogy habzó szájú őrülteknek, bégetőknek, ostobáknak nevezed és gondolod őket. Nem, nem azzal, hogy azt írod hogy szereted a terhes nőket (WTF??).

Minden baloldali lapban minden nap megjelenik egy olyan cikk, hogy aki a kormány álláspontján van, az nem ember. A jobboldali lapokban nem.

Nekem pont ellentétes a tapasztalatom. És el is jutottunk oda, ahonnan elindultunk: a két tábor kölcsönösen dehumanizálja a másikat, ez meg számomra nem tolerálható.

Láttam már a falamon kiírást, hogy azonnal törli az ismerőse közül azt, aki rossz szót szól a szegényekre.

Én ugyanezt jó szóval. Abban a szálban kaptam meg először a migránstéma során, hogy hazaáruló vagyok. Meg mellé hogy zsidó, liberális, cigány is. De ne izgulj, amikor a másik oldalnak is pedzegettem, hogy nem kellene ész nélkül alájuk feküdni, akkor lettem náci is.

habzó szájú őrülteknek, bégetőknek, ostobáknak nevezed és gondolod őket.

Bocs, de ezt utólag állapítom meg. Igyekszem mindenkivel normálisan, emberi hangnemben beszélni, még akkor is, amikor az már láthatóan csak dühöng. Viszont megint csak a legfrissebb témában sikerült egy embernek olyan stílusban tájékoztatnia arról, hogy a menekültek után nála én fogok következni, hogy pusztán az olvasása során ösztönösen félrehajoltam a fröcsögő nyáltól.
Leginkább talán úgy tudnám megfogalmazni, hogy mindenkiről feltételezem, hogy intelligens ember, mindaddig, amíg nem igazolja ennek ellenkezőjét.

Nem értem, miért próbálod bele keverni egyrészt az érveidet a menekültek mellett

A menekültek mellett elég kevés érvem van, és azok közül még egy sem hangzott el tőlem. Mástól igen. A probléma kezelése ellen vannak érveim, csak éppen nem a bevett "halomba lőni mind", és ez szokott problémát okozni.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Elsősorban Orbán érdeme, kb. neki köszönhetően kezdődött a hisztizés. Sajnos becsatlakozott hozzá a hazai bal is, egyfajta háttérben felsejlő szimmetriavággyal. Az egyetlen probléma, hogy Orbán sem nem ostoba, sem nem egy szürke kisember, ezzel szemben az ellenfelei legalább jellegtelenek, de némelyikük időnként komoly agyzsibbasztásra képes. Pedig nagyon kellene egy komoly, ellenfélként kiállni képes párt vagy koalíció, mert ami így megy, az komoly katasztrófával fenyeget.
Egyszóval: továbbra is kitartok amellett, hogy Orbán Viktor és lelkes csatlósai ássák a szakadékot, a szélsőjobb meg adja a munkaerőt, de azt is elismerem, hogy a szerszámokat a szakadék másik oldaláról adják. Felőlem folytathatjuk.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Milyen szakadékra gondolsz? Hogy a két tábor lassan már nincs beszélőviszonyban? Az szerintem nem Orbán érdeme, arra a fajta antiglobalista, antikapitalista gondolkodásra, amelyet Orbán képvisel, valós igény van. Mint ahogyan arra is, ami a másik oldal sajátja. Hasonlóképpen, a világos, tabuktól mentes beszéd is valós igény, de úgy látom, a polkorrekt, egyes témákat tabuvá tevő kommunikáció és lételeme egyeseknek. Csak ezek a dolgok eléggé kardinális kérdések, egyben kibékíthetetlen ellentéteket szülnek.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A politikusok is ismerik azt a régóta tudott tényt, hogy az embereket a (közös "ellenség" elleni) gyűlölet jobban összetartja, mint kb. bármi más érzelem. És ezt mindkét oldalon ki is használják (OV oldalán a "hazaárulókat" (gy.k. a más véleménnyel bírókat) gyűlölik, a másik oldalon meg OV-t démonizálják- ebben a topikban (is) nagyon tetten érhető, ill. ha nem úgy gondolkodol, akkor narancskommer vagy).
George Orwell 1984 című regényében is eléggé fontos szerepet kap:

A következő pillanatban a nagy teleképből förtelmes, éles hang süvített végig a termen, mintha egy óriási, olajozatlan gép rohant volna végig rajta. Ettől a zajtól vicsorogni kezdett az ember, és felborzolódott a tarkóján a haj. Kezdetét vette a Gyűlölet.

Szokás szerint Emmanuel Goldsteinnek, a Nép Ellenségének arca villant fel a teleképen. A hallgatóság mindenfelé morogni kezdett. A kis seszínű hajú lány félelemmel és utálkozással vegyes nyivákolást hallatott. Goldstein, a renegát és elhajló, valamikor régen (hogy milyen régen, arra senki sem emlékezett pontosan) a Párt vezetőinek egyike volt, majdnem egyenrangú magával Nagy Testvérrel, de aztán ellenforradalmi tevékenységbe keveredett, halálra ítélték, ám titokzatos módon megszökött és eltűnt. A Két Perc Gyűlölet műsora napról napra változott, de mindegyikben Goldstein volt a főszereplő. Ő volt a főáruló, a Párt első számú mocskolója. Minden későbbi bűn, amelyet a Párt ellen elkövettek, minden árulás, szabotázs, eretnekség, elhajlás közvetlenül az ő tanításaiból fakadt. Még élt és tovább tervezte valahol az összeesküvéseket: valahol a tengeren túl, külföldi pénzelőinek védelme alatt, vagy talán - mert néha ilyen hírek is terjengtek - éppen Óceániában, valami rejtekhelyen.

Félelmetes, mennyire egybevág a jelennel... ha a tulajdonneveket így cseréled, akkor megkapod az egyik oldal világképét, ha meg úgy, akkor a másik oldal retorikáját...

Akik erre a közös gyűlöletre nem fogékonyak, viszonylag kevesen vannak, kb. ők a "bizonytalanok", mindkét tábornak kb. ugyanannyi juthat. Tehát az alapbázist kell jól felépíteni, és ebben a Fidesz (jelenleg) lényegesen jobb, mint gyakorlatilag bármelyik másik párt.
Gondold végig: a GyF-féle migráns-befogadásos képek és hírek nem keltettek olyan heves érzelmeket, mint pl. a plakátok meg a migránsok által hátrahagyott szemeteket mutató képek. A baloldalnak a gáncsoló operatőr(?) jött nagyon jól, most már ők is utálhatnak valakit, ami összetarthatja őket (ld. a megjelent cikkek, eszmefuttatások mennyisége, meg hogy akár négy év börtönt is kaphat ezért, míg a GyF-féle befogadós játékról egyszer szó volt, aztán mindenki ugyanazzal a mozdulattal el is felejtette).

Én meg jókat röhögök a hozzászólásokon, pár doboz popcorn már elfogyott :D

Az szerintem nem Orbán érdeme,

Sajnos igen szépen hozzájárult, bár valóban nem ő az értelmi szerző.

arra a fajta antiglobalista, antikapitalista gondolkodásra, amelyet Orbán képvisel, valós igény van.

Ez nem is baj, sőt, kifejezetten fontos, hogy bármivel kapcsolatban szóhoz juthasson az ellensúly. És éppen ez a gond - az ellensúlyt igyekszik ellehetetleníteni.

Hasonlóképpen, a világos, tabuktól mentes beszéd is valós igény, de úgy látom, a polkorrekt, egyes témákat tabuvá tevő kommunikáció és lételeme egyeseknek.

Egyetértek. Borzalmas ez a polkorrektség, egyfajta gyermeteg, mágikus gondolkodás - amiről nem beszélek, az nincs. Pedig a problémákat nem elfedni, hanem feltárni kell. Persze a kulturált kereteket is meg kell tartani.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Itt a HUP-on még megy szerintem, mert noha alapvető filozófiai különbségek vannak emberek között, jellemzően nem fordul kurvaanyázásba a dolog. Talán mindenkiben van annyi tartás, hogy még ha olyannyira is nem ért egyet a másikkal, ne vetkőzzön ki teljesen önmagából. És ez jó.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mi a mai végleges EU-s álláspont, amit tuti nem lehet felrúgni?

- Németország tuti befogad fixen minden menekültet,
- vagy játszhat olyan is, hogy a például valahány hónapos németországi táboroztatás után a menekültek közül a számára nem igazán értékes munkaerőt visszatolja a Dublin III. rendeletre hivatkozva hozzánk?

a többmillió magyar miniszterelnökének megint sikerült egy mondvacsinált ürüggyel a társadalomban egy szép, méretes szakadékot mélyítenie. Nem tudom, direkt csinálta-e, vagy ennyire ostoba,

van neki az a tanacsadoja (most nem a nyalkafeju nyugdijaspofozo, hanem), egy amerikai, gay zsido. Na o az, akinek nem esik nehezere a kulfoldiek (foleg ha amerikaiak), a zsidok es a homokosok ellen uszitani, ha az szavazatokat eredmenyez. Hogy a gonosz torpe mennyire ostoba vagy sem, azt egy kulon poszt tarhatna fel, de az biztos, hogy a velejeig romlott, ill. menekultugyben semmi sem veletlenul tortenik. A veletlen max. ott jon be a kepbe, amikor a viktator csicskai eppen fogalmatlanul makognak valamit a medianak, hogy ra 2 napra az ellenkezojet mondhassak szemrebbenes nelkul.

nem hinném, hogy lesz itt maradásom, amennyire ezek a habzó szájú őrültek szűken értelmezik a hazaszeretet és magyarság fogalmát.

matol en gazdasagilag nelkulozhetetlen zsidokent definialom magam. Btw. az ilyenekre igaz az, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap. A gond akkor lehet, ha csordaban jonnek, es a csoporthatas eredmenyekeppen a banda olyan magatartasi mintakat vesz fel, amelyeket mint egyen nem mernenek megtenni.

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

a te kedvedert szajbaragosan: a fityisz kormany velejeig romlottsaga mutatkozik meg az intezkedeseiben, amire zero mentsege lesz az itelet napjan...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

pont ezert nem aggodom, ez adja meg a kitartast, hogy az ember tulelje ezeket a gonosztevoket. Ha igaz az, hogy minden orszag olyan vezetoket kap/valaszt (megfelelo alahuzando), amilyet megerdemel, akkor eleg hitvany ez a magyar nemzet, es megerett a pusztulasra. Ami bizonyosan be is fog kovetkezni, ha kolompar amokfutasa meg sokaig tart. Anyway, amolyan huposan mondva: popcorn, kola bekeszitve a nagy napra...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

off

Gondolom, feltűnt, hogy neveltetéstől, az embert ért környezeti hatásoktól, tapasztalatoktól függően más-más világnézetek, értékrendek léteznek, ráadásul az egyes embereknek egészen mások a prioritásaik, szempontjaik.

Te szidod Orbánt, gonosz törpének becézed, míg igen sok magyarországi választó helyesnek gondolja mindazt, amit csinál, s ahogyan csinálja, mégha több-kevesebb hibával is. Próbáld egy pillanatra elhinni, hogy van más értékrend, gondolkodásmód is, mint ami a sajátod.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mert a saját értékrended alapján vizsgálod a történteket, s el sem bírod képzelni, hogy létezik olyan látásmód, mely szerint az Orbán-kormány cselekedeteinek jelentős része helyes. Próbáld egy pillanatra elképzelni, hogy nem mindenki látja ugyanúgy a világot, mint te, s nem azonosak a prioritásaik.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Akkor lehetne az, hogy - ha már a kedvenc szövegetek a jaj-a-magyar-értékrend-és-húú -, hogy értékrendek mentén kettécsapjuk az országok, egy "Magyar Demokratikus Köztársaságra" meg egy "Magyar FélDiktatórikus Izé"-re, mindenki eldönti, hova akar tartozni, ti megkapjátok Orbánt, az alaptörvényeteket, csináljatok amit akartok, mi kiírunk új választásokat, mi maradunk az EU-ben, ti nyalhatjátok Putyint, ...

Remélem továbbra is látod: lehet itt politikai oldalakkal vagdalkodni, jönni a mélykeresztrefeszítettartistaértékrenddel, a különbség az, hogy az emútnyócév arról szólt, hogy bármiféle egyeztetés nélkül ezt törvényileg mindenkire rákényszeríti a hatalom, bármiféle kontroll nélkül.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

elmultotev, nem? Valahol mokas ez a locsemege fele alternativ ertekrend, ami egy kereszteny mazzal leontott szittya polgari magyar turulos marias bullshit katyvasz, ami egy politikai termek (mint megtudtuk), ami a gondolkodni nem, de a fejuket a homokba dugni szereto eretlen submissive (=labtorlo szerepre szuletett) valasztokat az egy a zaszlo ala terelni hivatott. Kevesbe pc fogalmazasban, hogy beszopja az IQ20-as felazsiai csurhe.

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Most egy pillanatra probald meg elkepzelni, hogy en nagyjabol lesz*rom a Orbant, sot lesz*rom Grucsanyt is. Aggodom viszont Magyarorszagert, es aggodom Europaert. Mert hiszi Magyarorszagon mindenki, hogy az Eu tevedhetetlen? Minnel tobb jon annal nagyobb a feszultseg. Ez teny. Putyinrol annyit, hogy jo ha megusszuk a haborut ellene. Csak hogy tudd a rezsimet Sziriaban Putyin segiti fegyverrel. Na ennek nem kene nekimenni. Akkor sem ha Nemetorszag besokall.

OK, akkor te le is fekhetsz Putykonak. En azonban megneznem, hogy az F22-esek szet**sznak par orosz egyseget. Bocsiii, azt hittuk, Bassad katonai vagytok...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Senki nem mondta, hogy az EU tévedhetetlen, de az biztos, hogy jobban kezelik a helyzetet, mint mi.

A minél több jön annál nagyobb feszültségről: legrosszabb eset, Szíria teljes lakossága megpróbál idejönni (17,951,639 fő egy 2014-es becslés alapján). Hány százalékkal nőne így meg az EU lakossága (508,191,116 fő egy 2015-ös becslés alapján)? 3. 3 százalék. A legrosszabb esetben. Ha három százaléknyi eltérést a népességben (akár pozitív, akár negatív) nem tudunk kezelni még a kulturális különbségekkel együtt is, a legbiztosabb, ha most feladjuk az egészet és hagyjuk a francba.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Ha három százaléknyi eltérést a népességben (akár pozitív, akár negatív) nem tudunk kezelni még a kulturális különbségekkel együtt is, a legbiztosabb, ha most feladjuk az egészet és hagyjuk a francba.

Ezek szerint ez a megoldás. Csodállak azért a naivitásodért, hogy pusztán azért, mert a népvándorló a várható kedvezőbb megítélése miatt szírnek vallja magát, úgy gondolod, hogy ez igaz is. Mint ahogyan kiugróan sokan születtek január 1-én.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Van egy probléma, amit meg kell oldani. Legyen ez az alapfeltevés és ne az, hogy hogyan mentesíthetjük magunkat minden felelősség alól (határzár, hogy be se tudjanak jönni és 0 vállalás, hogy esetleg ide toloncolják vissza).

Innentől kezdve lehet ötletelni. Vannak szép nagy, fűthető, fedett sportlétesítményeink, mert a szotyizabálónak kellettek. Tessék, pár ezer embert máris el lehet helyezni. Állítólag marhára keresztényi ország vagyunk, a személyi jövedelemadónk 1%-a megy azonnal valamelyik keresztény egyháznak (a 27 elismert egyház közül olyan 5 van, amelyik nem valami keresztény-közeli izé). Tessenek befűteni a templomokat és beengedni az embereket, keresztényi szeretet vagy mi a fasz. Visszataszítónak hat, hogy egy ma már múzeumként működő náci koncentrációs tábor helyén szállásolják el a menekülteket, de ott van infrastruktúra hozzá, valahogy meg kell oldani. Hozzáállás kérdése.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Látod, már az alapvetésekben nézeteltérések lehetnek. Azzal, amit írtál, jelentősen megváltozik az életünk, s nem éppen kellemes módon. Ezen felül bátorítást ad azoknak, akik még nem jöttek ide, mintha korlátlanul elférne mindenki Afrikából, a Közel-Keletről.

Éppen ezen elv miatt nem akart az EU adósság elengedést Görögországnak, nehogy precedens legyen.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azzal, amit írtál, jelentősen megváltozik az életünk

Hogyan? Miért az az alapfeltevés, hogy nem tudjuk ezt a helyzetet előnyünkre változtatni, hogy pozitív legyen a változás - ha már mindenképp kell.

Ezen felül bátorítást ad azoknak, akik még nem jöttek ide

Bátorítást arra, hogy csináljanak a hazájukban háborús helyzetet? Azt értsd már meg, hogy ezek az emberek nem azért jönnek ide, mert olyan kedvük van, hanem mert az életüket mentendő el kellett hagyniuk a hazájukat.

mintha korlátlanul elférne mindenki Afrikából, a Közel-Keletről.

http://www.parlament.hu/irom39/08879/08879.pdf
Ebben pl. van szó korlátról?

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Miért alapfeltevés, hogy mindenképp kell? Értem én, hogy az extrovertált világpolgárokat nem zavarja, ha az utcán, tömegközlekedési eszközön, iskolában alig találkozik magyar emberrel, de engem például zavar, hogy lassan úgy élek külföldön, hogy nem költöztem el Magyarországról. Már volt, hogy hosszasan leírtam, mi a problémám a kultúrák keveredésével, hagy ne kelljen ezeket a köröket újra megfutni.

Bátorítás nem a háborús helyzetre, hanem az Európába vándorlásra. Nem értem meg, hogy feltétlenül el kell hagyniuk a hazájukat, mert egyfelől nem látom igazoltnak, hogy ezek az emberek menekültek. Semmit sem tudunk róluk. Van köztük menekült. Másfelől polgárháború zajlik Szíriában évek óta, de a közösségi médiának köszönhetően, s ki tudja, még milyen hatások következtében hirtelen ráébredtek, hogy így is lehet. Az, hogy az évek óta tartó polgárháború ellenére igen gyorsan vált a jelenség tömegessé és csak most, úgy gondolom, magyarázatra szorul.

Az általad linkelt törvényben nincsen elvi limit, de van egy gyakorlati, az pedig a pénz. Az a pénz akár fedezet is lehet az eltartásra, de nem igazán életszerű, hogy valaki államkötvényt vesz legalább 250000 € értékben, majd utána hajléktalanként csövezik az utcán ellátásban reménykedve. Ezen felül, amikor én korlátot említettem, akkor nem jogi korlátról beszéltem, hanem fizikairól. Területi, gazdasági értelemben egyaránt.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Már volt, hogy hosszasan leírtam, mi a problémám a kultúrák keveredésével, hagy ne kelljen ezeket a köröket újra megfutni.

És mint az elmúlt hat évben mindig, mert 2/3-ad van, mert értékrend van, nem foglalkozunk a tőlünk eltérő véleményekkel, nemzetközi egyezményekkel és szerződésekkel, mert csak - állami szinten. Lehet, hogy érdemes lenne megszavaztatni ezt a kérdést, még abban a begyöpösödött paraszt 1600-ban ragadt társadalomban is, amiben élünk, számodra meglepő eredményt kapnánk...

Nem értem meg, hogy feltétlenül el kell hagyniuk a hazájukat, mert egyfelől nem látom igazoltnak, hogy ezek az emberek menekültek.

És akkor az a megoldás, hogy alapból feltételezzük, hogy hazudnak, az ártatlanság vélelme nem létezik.

Másfelől polgárháború zajlik Szíriában évek óta

Ami elmúlt egy évben hirtelen felerősödött, és egyre több terrorcselekménnyel jár.

Területi, gazdasági értelemben egyaránt.

Figyelj, inkább jöjjön be a szír menekült és művelje a földet, mint a műkörmös, akinek csak az EU-s földtámogatásra kell.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Foglalkozni a tőlünk eltérő véleményekkel kell, érdemes azon elgondolkodni, abból van-e számunkra használható, de az nem azt jelenti, hogy ezen eltérő véleményeket kellene megvalósítanunk. Értem én, hogy nemzetközi egyezmények, miegymás, de ezek azzal a feltételezéssel íródtak, hogy jön innen-onnan néhány száz menekült, aztán ennyi. Éppen úgy nincs a mai valóságra felkészülve a jog, mint ahogyan a deviza alapú hitelt felvevők többsége sem gondolta, hogy az árfolyamok jelentősen megváltoznak. Ez vis maior.

Hogy jön ide az ártatlanság vélelme? Senki sem vádolja őket semmivel, persze, ha Magyarország törvényeit nem tartják be, az más. Ha harckocsikkal jönnének sokan, akkor is azt vizsgálnád, hogy menekültek-e, csak hát éppen ilyen eszközzel tudtak menekülni? Értem én, hogy lehet jót feltételezni fenntartások nélkül, de ez az életünkbe kerülhet. Engedtessék meg, hogy gyanakvóan szemléljem az eseményeket, gondolom, a liberális értékrendedbe ez még belefér.

Még mindig nehezíti a vitánkat, hogy nem tudom axiómaként kezelni azt, hogy szíriai menekültekről beszélünk. Az internetes kommunikáció erősen rásegít a jelenségre.

A műkörmös szokásai kiszámíthatóbbak számomra, mint a szír - amelyről továbbra sem vagyok meggyőződve - népvándorlóé. Biztos vagy benne, hogy sok földművesre van szükség? Ha igen, a falvak munkanélküli nem túl képzett lakosai ezt miért nem tették eddig? Ha meg nincs rájuk szükség, akkor meg? Az egészségügyi, járványügyi kérdésekkel, a szexuális úton terjedő betegségekkel mi lesz? A vallási jelképekkel? Ha valamit tiltunk nekik, akkor a polkorrektség jegyében a keresztényeknek is tiltani kell. Ha meg nem, abból is lehet felfordulás.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Foglalkozni a tőlünk eltérő véleményekkel kell, érdemes azon elgondolkodni, abból van-e számunkra használható, de az nem azt jelenti, hogy ezen eltérő véleményeket kellene megvalósítanunk.

Igen, csak egymással ellentétes véleményeknél ez azt fogja jelenteni, hogy az állítólagos kétharmadra hivatkozva a kopaszodó törpe az én nemzetközi megítélésemet is tönkreteszi az idióta, rendszertelen, ostoba tevékenységével. Lesz szíves nem a "magyar nemzet", a "magyar nép" és hasonlóak nevében tenni a saját nyilatkozatait. És mondjuk még ebben a helyzetben is megérne egy népszavazást, hogy elfogadhatónak találjuk-e a honvédség bevetését a határon. Mert én nem.

Hogy jön ide az ártatlanság vélelme?

Úgy, hogy a büntetőjogi felelőssége tudatában menekültnek állítja magát. Amíg nem tudod bebizonyítani az ellenkezőjét, köteles vagy ezt elfogadni és tényként kezelni.

Még mindig nehezíti a vitánkat, hogy nem tudom axiómaként kezelni azt, hogy szíriai menekültekről beszélünk.

Lásd fenn: amíg az ellenkezője nem bizonyosodik be, addig el kell fogadnod, hogy ő szíriai menekült.

Biztos vagy benne, hogy sok földművesre van szükség?

Én nem. Volt egy földművelésügyi államtitkárunk, aki biztos volt ebben. Volt egy kidolgozott stratégiája. Aztán a saját párttársai kiépítettek egy annyira korrupt rendszert mögötte, hogy azt ő már nem tudta elviselni. Ja, és azoknak a földeknek a nagy része azóta műveletlenül és kihasználatlanul hever, de EU-s támogatásra jó volt.

Ha igen, a falvak munkanélküli nem túl képzett lakosai ezt miért nem tették eddig?

Tették, aztán a földeket kivették alóluk, több esetben rendőrrel üldözték el őket azokról a területekről, amiket korábban műveltek, és - "ha már úgyse nyúlnak hozzá" alapon - megpróbáltak újra hasznosítani.

Az egészségügyi, járványügyi kérdésekkel, a szexuális úton terjedő betegségekkel mi lesz?

Erre vannak az ezzel foglakozó szervezetek. Akik igen, nyáron kimentek vizsgálni a migránsokat támogató civileket egy fertőzés gyanúja után, náluk mindent rendben találtak. A MÁV szerelvényeken meg kiemelt ellenőrzést rendeltek el, valamiért.

A vallási jelképekkel?

Hogy jön ez ide (leszámítva persze azt a tahó társaságot, amelyik felszáll a buszra fényképezni, hogy a rohadt menekültnek nem kell a szendvics és ott hagyják a buszon - csak azzal nem foglalkoznak, hogy egyébként tele van olyan hússal, amit vallási okból nem ehetnek meg... magyarország, 2015. intelligencia: 0. empátia: -1.)?

Ha valamit tiltunk nekik, akkor a polkorrektség jegyében a keresztényeknek is tiltani kell.

Miért tiltanánk nekik bármit is (vallási okokra gondolsz, gondolom, mert pl. hogy a gyűjtő táborokat nem hagyhatják el, az más kérdés)?

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

A te nemzetközi megítélésed? Ne máshoz mérd magad! Te semmivel sem vagy sem több, sem kevesebb attól, hogy Orbán mit mond.

Ártatlanság vélelme: jog, ami működik addig, amíg rend van a társadalomban, s olyan kevés emberen alkalmazzuk, hogy bármilyen kimenetel sem változtatja meg jelentősen a mindennapi életet. Tehát egy-két ember, ha hazudik, s kiderül, legfeljebb bíróság elé lesz állítva. Százezrek esetén ez nem megy, meg már akkora tömeg, hogy konkrétan kiröhöghetik az intézkedést. Nem veszed figyelembe, hogy eleve nem törvénytisztelően, a határátkelőn jöttek, tehát semmi okom vélelmezni, hogy a későbbiekben törvénytisztelők lesznek, mert csak.

Ostoba hozzáállás. Ha azt mondja magáról, hogy idegen galaxisból jött, akkor el kell hinned? Nyilván nem, s ha nem vizsgálod a dolgokat, csak mechanikusan alkalmazod a jogot, bizony könnyen lehet, hogy hárman kóstolgatják a feleséged. Mondom, néhány emberre felkészült a jogrendünk, a rendőrség, a bíróság, de százezreket nem tudsz féken tartani.

Aha, a szifilisz baktériuma, a HPV, HIV vírusok, a TBC, meg amiket nem tudunk, már csak olyanok, hogy meglátnak egy magyar egészségügyi intézményt, és spontán elpusztulnak. Belföldön is sokan elhanyagolják az egészségüket, amivel persze másokat is veszélyeztetnek. De mondok vadabbat, amit nyilván tudsz, csak az ilyen vitákban jó elhallgatni. A HPV szűrést pénzért csinálják, nem OEP támogatásra. Tehát nem lesz túl motivált a delikvens a szűrésben. Ami további probléma, hogy a betegség nem gyógyítható, viszont egyes típusai rákot okoznak. Tehát akkor vannak az ezzel foglalkozó szervezetek, és vannak a terjedő betegségek. Meg van a kék ég és a zöld fű. Aztán?

Gondolok itt arra, hogy zavaró lehet, ha valaki világi intézményben látványosan vallást gyakorol. Ha ezt nem engedik, akkor a kereszt a nyakláncon is gond lehet. Franciaországban voltak mindenféle konfliktusok, politikai viták, megosztottság a kérdésben. Nem kell.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nyilván nem, s ha nem vizsgálod a dolgokat,

Senki nem mondta, hogy ne kellene vizsgálni, csak a vizsgálat (eljárás) befejeztéig illene úgy kezelni, hogy igazat mondott (egyébként ez az az időszak, amikor nem mehet ki a gyűjtőpontról...)

Aha, a szifilisz baktériuma, a HPV, HIV vírusok, a TBC, meg amiket nem tudunk,

Ha találsz nekem egy hatástanulmányt a megfelelő magyar szervektől, hogy ezek valós veszélyeztetések (mert pl. igazoltan nagyobb az arányuk Szíriában), akkor elfogadom. Addig hangulatkeltés és FUD. (egyébként aranyos dolog hárombetűs mögé rejteni egy STD-t [fertőzési vektor nincs igazán meg...], amiről a CDC álláspontja, hogy annyira elterjedt, hogy minden valószínűség szerint minden felnőtt legalább egyszer elkapja: http://www.cdc.gov/STD/HPV/STDFact-HPV.htm)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

"megérne egy népszavazást, hogy elfogadhatónak találjuk-e a honvédség bevetését a határon."

Ezen besírtam :)
Szerinted mégis mi más célja van a honvédségnek, mint az államhatárok védelme?
Vagy szerinted a HN abban merül ki hogy külföldi államfő látohatásakor 18 szép szál legény peckesen lépked vagy zászlót tart?
Logikád szerint, megérne egy népszavazást, hogy elfogadhatónak tartjuk-e mondjuk internet szolgáltató cégeknél 3 level support alkalmazását, mikor
hiba esetén telefonközpontos Gizike is eltudná magyarázni pár hónap alatt az usernak, hogy mit kell átállítson ssh-val a központi Cisco routereken.

(1) Magyarország fegyveres ereje a Magyar Honvédség. A Magyar Honvédség alapvető feladata Magyarország függetlenségének, területi épségének és határainak katonai védelme, nemzetközi szerződésből eredő közös védelmi és békefenntartó feladatok ellátása, valamint a nemzetközi jog szabályaival összhangban humanitárius tevékenység végzése.

(2) A Magyar Honvédség irányítására - ha nemzetközi szerződés másként nem rendelkezik - az Alaptörvényben és sarkalatos törvényben meghatározott keretek között az Országgyűlés, a köztársasági elnök, a Honvédelmi Tanács, a Kormány, valamint a feladat- és hatáskörrel rendelkező miniszter jogosult. A Magyar Honvédség működését a Kormány irányítja.

(3) A Magyar Honvédség közreműködik a katasztrófák megelőzésében, következményeik elhárításában és felszámolásában.

(4) A Magyar Honvédség hivatásos állományú tagjai nem lehetnek tagjai pártnak, és nem folytathatnak politikai tevékenységet.

(5) A Magyar Honvédség szervezetére, feladataira, irányítására és vezetésére, működésére vonatkozó részletes szabályokat sarkalatos törvény határozza meg.

Idézet a gránitszilárdságúból...

A területi épségünket nem veszélyeztették, a határainkat sem (jelentsen bármit is az, hogy egy határ veszélyben van az általa határolt terület pedig nincs...). Viszont nemzetközi joggal összhangban álló humanitárius tevékenység lett volna, amit végezhettek, de nem tették.

Vagy szerinted a HN abban merül ki hogy külföldi államfő látohatásakor 18 szép szál legény peckesen lépked vagy zászlót tart?

Ha épp senki nem veszélyezteti a területi épségünket (értsd: nem vagyunk háborús helyzetben), akkor igen, az, meg a katasztrófa-elhárításban segíthetnek.

Logikád szerint, megérne egy népszavazást, hogy elfogadhatónak tartjuk-e mondjuk internet szolgáltató cégeknél 3 level support alkalmazását, mikor hiba esetén telefonközpontos Gizike is eltudná magyarázni pár hónap alatt az usernak, hogy mit kell átállítson ssh-val a központi Cisco routereken.

Nem, a logikám szerint a kormány legalább azt tartsa be, amit gyakorlatilag önmagára, egyeztetés nélkül előírt az alaptörvényben.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

A szakmai hozzászólásaidat szeretem, de ezt valahogy nem. :) Szerintem azzal, hogy belépnek az ország területére, veszélyeztetik a területi épségünket, a határainkat. Egyrészt azért, mert a zöld határon jönnek. Az olyan, mint egy fal, csak fizikai értelemben nincs fal, az állatoknak szabad a mozgás, az embereknek viszont nem. Erre a határátkelők valók. Mégis hogyan lehet veszélyeztetni egy ország területi egységét? Idejön néhány szép szál legény, a Hortobágyon drótkerítéssel körülkerít magának 3 tő paradicsomot, kitűzi a pakisztáni zászlót, s azt mondja, ez innentől kezdve nem Magyarország? Igen, így is, meg úgy is, hogy egész egyszerűen idejönnek.

Mit csinálsz, ha már olyan sokan lesznek, hogy nem tudsz a jognak érvényt szerezni? Az tudod mit jelent? Azt, hogy fegyver nélkül legyőztek, s azt csinálnak, amit akarnak.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Fegyver nélkül azért lényegesen kisebb az érdekérvényesítő képességük.

Gondolj bele! Ha fegyveresek elfoglalják a területet, jön a katonaság, szintén fegyverrel, aztán megpróbálják egymást kiszorítani, megsemmisíteni.

Ha fegyvertelenül csak úgy elfoglalják a területet, jön az öreg csősz és elkergeti őket :-)

Más rugóra jár az agyunk, ennyi. Erre a viccre gondoltam:

„…és akkor jöttünk mi, partizánok, és elzavartuk a megszállókat, hősiesen felszabadítottuk az erdőt. De másnap aztán visszatértek a fasiszták, és kizavartak bennünket az erdőből.”

– Nagypapa, nagypapa, és aztán mi történt? – kérdezgetik a kisunokák.
– Harmadnapra újra támadásba lendültünk, és kizavartuk a megszállókat az erdőből. Negyednap azonban ők visszatértek, és nem tudtuk tartani az állásainkat, kizavartak bennünket az erdőből…
– És aztán?
– Aztán jött a csősz, és mindenkit hazazavart.

Szerintem ebben a témában soha nem fogjuk meggyőzni egymást, de ilyen a világ, mindenki máshogy látja :)

Erre a határátkelők valók.

Ahol az erre hivatott procedúrát megsértve az elbírálásig sem jutottak el, mert inkább aláírattak velük egy magyar nyelvű (!) doksit, hogy ők megpróbáltak illegálisan belépni az országba - ezt még az EU törvények is büntetik, azt hiszem 5 éves automata eltiltás.

Mégis hogyan lehet veszélyeztetni egy ország területi egységét? Idejön néhány szép szál legény, a Hortobágyon drótkerítéssel körülkerít magának 3 tő paradicsomot, kitűzi a pakisztáni zászlót, s azt mondja, ez innentől kezdve nem Magyarország?

Egyrészt annak már jó ideje vége, hogy ez így működne; a zászlókitűzés helyett sok szép nemzetközi bürokrácia van (legalábbis az első világban).
És onnantól kezdve be lehet vetni a hadsereget (sőt: a NATO is azonnal jönne, mert a pakisztániak lennének az aggresszorok), mert onnantól kezdve veszélyeztetve van a területi egység, sima ügy.

Mit csinálsz, ha már olyan sokan lesznek, hogy nem tudsz a jognak érvényt szerezni? Az tudod mit jelent? Azt, hogy fegyver nélkül legyőztek, s azt csinálnak, amit akarnak.

Gondolom a no-go zónákra gondolsz. Még jogi (alaptörvényi) megoldás is van rá: a parlament rendkívüli állapotot rendel el ("a törvényes rend megdöntésére vagy a hatalom kizárólagos megszerzésére irányuló fegyveres cselekmények, továbbá az élet- és vagyonbiztonságot tömeges méretekben veszélyeztető, fegyveresen vagy felfegyverkezve elkövetett súlyos, erőszakos cselekmények esetén szükségállapotot hirdet ki." - kiemelés tőlem). Innentől kezdve a "Honvédelmi tanács dönt ... a Magyar Honvédség külföldi vagy magyarországi alkalmazásáról".
Ha viszont akkora harci erejük van, hogy a honvédség nem elég, visszajutottunk oda, hogy kifejezetten aggresszorként lépett fel az őket támogató, feltehetően anyaország, vagyis jöhet a NATO.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Azért én inkább megelőzném ezt, még mielőtt a NATO pironkodva félrenéz, miközben a Helszinki Bizottság meg kitalálja, hogy az idegeneknek van igazuk, nem pedig a bennszülött magyaroknak, noha ez utóbbiak szülőföldjéről van szó.

Szerk.: Meg aztán az is lehet, hogy egyszer csak nem leszünk NATO tagok. Gondoltad volna a 80-as évek közepén, amikor a NATO volt a legfőbb katonai ellenségünk, hogy néhány év múlva nem leszünk Varsói Szerződés tagállamok, aztán újabb néhány évet követően az addigi ellenséghez dezertálunk, s NATO tagok leszünk? Bevallom, ez a forgatókönyv nekem nem jutott eszembe.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Én csak cinikus vagyok az eseményeket látva. Bizonyos értelemben semmi sem változott a '89 előtti időkhöz képest, csak lecseréltük a táblákat, jelszavakat. Akkoriban a Szovjetuniót „kellett” szeretni, a nyugati világot és az USA-t pedig illendő volt elítélni, addig ma ez fordítva van, azzal a különbséggel, hogy Szovjetunió helyett annak központi, legnagyobb tagállamáról, Oroszországról van ma szó. A hozzászólásaimban pedig épp arra próbálok rámutatni, hogy ez ugyanaz pepitában. Magyarország ráadásul abban a „szerencsés” helyzetben van, hogy nem semleges államból vált egy szuverenitását feladó államból, hanem korábban is ilyen volt, a most az egykori ellenségei a szövetségesei, az egykori szövetségesei pedig az ellenségei, ami azért eléggé sokatmondó.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Terhelő vallomást tettél saját magadra:)

A Magyar Honvédség alapvető feladata Magyarország függetlenségének, területi épségének és határainak katonai védelme

A határon a rendőrkordont áttörő csorda szerinted tiszteletben tartotta
Magyarország területi épségét, határait?
És egy operatőr nőt hurcoltak meg.

Ugyanezért magyarokat véresre vertek 2006-ban, szemeket lőttek ki.

Miért az az alapfeltevés, hogy nem tudjuk ezt a helyzetet előnyünkre változtatni, hogy pozitív legyen a változás - ha már mindenképp kell.

Szerintem szintlépés előtt el kellene jutni odáig (Magyarországon), hogy a cigányok és nemcigányok kölcsönösen pozitívnak tartsák az együttélést.

:)

De ettől még én tarthatom ezeket ostobának és gerinctelennek, nem?

de akkor magyarellenes hazaarulo vagy... ;-)

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

+1 es LOL. Aki kolomparek tetteit latja, es azok ellenere is tudatosan mellejuk all, az vagy opportunista es reszesedik a konderbol, vagy nincs ki a 4 kereke...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

az opportunistakat kihagytad. De nem latod a fatol az erdot. Konkretan magasrol nem erdekel, hogy ki kit tamogat, hanem en a te skizofren vilagnezetedet ekeztem. Nekem ugyan copy paste-elheted az alternativ ertekrendes hulyesegedet, mikozben ajnarozod a vilagban levo rengeteg gonoszsagot. De a lenyeg ez: "Kívül maradnak az ebek, a varázslók, a paráznák, a gyilkosok, a bálványimádók s mindenki, aki kedveli és teszi a hazugságot." Szoval en inkabb erted aggodok...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

[off]
Ez természetesen igaz, csak egész más az, amikor egy társadalom töredéke (lásd: hány százalék vett részt a választáson, hány százalékot kapott összesen a kétharmadhoz stb.) megválaszt valakit akár kétharmaddal (amit utána buknak is, de a mai napig hangoztatják a felhatalmazásukat), aki demokratikus keretek közt él ezzel a lehetőséggel, és más az az ámokfutás, amit ezek csinálnak. Érdekes módon pl. nagyon kínosan ügyelnek arra, hogy a választási bizottság elé ne kerülhessen be komoly népszavazási kezdeményezés (gyakorlatilag az egyetlen demokratikus eszköz, amivel a nép közvetlenül és névtelenül [ami szintén fontos...] ki tudja fejezni a véleményét) csak az ő privát kis levelezgetős játékuk legyen, a végén még egyértelművé válna, hogy az a kétharmad nem is igazán kétharmad...
[/off]

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Már nincs meg a 2/3, de ez két ok miatt nem probléma. Nagyrészt megtörténtek a szükséges módosítások a jogrendben, másfelől komoly kérdések esetében ellenzéki szavazatokkal megvan a 2/3.

Azt mindig viccesnek tartottam, amikor egyesek igazságtalanságnak gondolják a választás eredményét. Aki nem ment el voksolni, annak is megvolt a lehetősége, csak nem élt vele. Továbbá, aki nem ment el voksolni, az nem automatikusan ellenzékre szavazott volna, ha elment volna, bár ez lényegtelen is. Ha fontos a közélet számára, akkor elmegy, ha nem, akkor otthon marad.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azt mindig viccesnek tartottam, amikor egyesek igazságtalanságnak gondolják a választás eredményét.

Most akkor idézzem Vityus 2006-os választási esti beszédét, amiben azonnal azzal kezdte, hogy csalás volt a választás, ki kell vizsgálni, mondjanakle és "megvédik a fidesz szavazókat"? Ritka undorító hányingerkeltő szarrágás volt. Normálisabb helyeken ilyenkor a vesztes kiáll és gratulál a nyertesnek.
Más szemében a szálkát...

Nagyrészt megtörténtek a szükséges módosítások a jogrendben

Mármint mihez szükséges? Mi szükség volt az új alkotmányra alaptörvényre? Mi szükség volt az olyan elbaszott központosításra, amiről azonnal mindenki közölte, hogy nem fog működni, és - milyen érdekes - láthatóan nem működik. Mi szükség volt a retardált vasárnapi boltbezárásra, amire még a legelvakultabb fidesz fanboy is WTF fejjel néz? Mi szükség...

az nem automatikusan ellenzékre szavazott volna, ha elment volna, bár ez lényegtelen is.

De, valószínűleg igen az ellenzékre szavazott volna - az más kérdés, hogy az ellenzék nem nyújtott alternatívát, töketlenkedett a belső baszódásával stb. A legtöbben, akik nem mentek el szavazni az összes kutatásban előforduló "mindenkiben csalódott" kategória. Viszont rohadt módon kíváncsi lettem volna a legutóbbi választások eredményére, ha a fidesznek nem annyi a programja, hogy "folytatjuk", mert lássuk be, nem "folytatták", hanem még inkább kretén, bármiféle társadalmi megegyezést nélkülöző, idióta törvényeket hoznak, gátlástalanul (* bár nem, láttak már akkora tömeget, amitől megijedtek, a netadónál)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

ne zavard ossze a tenyekkel, mert a vegen meg felnyilik a szeme, es latni fog :-) A legszebb az egeszben, hogy ezek a fityisz fanok csak a 4 evenkenti ikszelesre kellenek, meg az adok befizetesere, (hogy legyen mit atszivattyuzni a sajat zsebekbe), de amugy csak utban vannak (ha sokat gondolkoznak).

Lehet persze ezt is ertekrendnek tekinteni, ami valahol igaz is, mert a fityisz lecsap minden ertekre, es rendre ellopja. Egyre pofatlanabbul...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Az éppen ellenzékben lévőnek az a dolga, hogy mielőbb a hatalom közelébe kerüljön, ellenkező esetben nem tudja megvalósítani a programját. A blöff is egy eszköz.

Miért állítod, hogy nem fog működni? Az ország működik. Az lehet, hogy nem neked tetsző módon. A vasárnapi boltbezárás pontos okait nem tudom, magam sem értek vele egyet, de tippem van. Szerintem ez a KDNP vesszőparipája. Ahogyan a Biblia szerint az Úr megpihen a hetedik napon, úgy a keresztény embernek is ez lenne a dolga. A gond ezzel persze az, hogy rengeteg folyamatos munkarendben dolgozó cég van. A vízművektől, erőművektől, kórházakból, tűzoltóktól nem mehetnek haza vasárnap, szóval valóban sok embernek kényelmetlenséget okoztak ezzel.

Azt írod, valószínűleg az ellenzékre szavaztak volna a távolmaradók. Egyrészt lényegtelen, lehetőségük volt, nem akartak élni vele. Másrészt miért is lenne így? Mivel nem mentek el szavazni, ezt nem tudjuk. Ha mindenkiben csalódott, akkor az miért is jelentene ellenzéki szavazatot? Hiszen az ellenzékben is csalódott. Persze, mondhatod, hogy ha létrejött volna a „Csalódottak Pártja”, az is nyilván ellenzék lenne, ám ebből nem következik, hogy hasonlóan balliberális eszméket vallanának. Az ellenzék gyűjtőfogalom, minden, ami nem kormányzat. Azért elég nagy szakadékot érzek mondjuk a DK és a Jobbik felfogásában. :)

Ami a központosítást illeti, valóban kormányozni szerintem úgy lehet. Ha a minisztérium képviselője elmegy egyeztetni az átalakítandó területre, akkor ott egészen biztosan mindenki meg fogja indokolni, éppen őrá mennyire nagy szükség van, tehát senkit sem lehet elküldeni, semmit sem lehet átalakítani, minden marad a régiben. Akkor az kormányzás, hogy a minisztérium képviselője lógó orral hazaballag, hogy hát, ezt megpróbáltam, de lebeszéltek az átalakításról az érintettek? Aligha.

Egyeztetésnek akkor van értelme, ha ugyanazokat a peremfeltételeket, számokat lehet hozni, amit a minisztérium szeretne, csak más módszerekkel, az érintettek által kitalált módon.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ami a központosítást illeti, valóban kormányozni szerintem úgy lehet.

Gratulálok a sötét középkort idéző mentalitásodhoz.

Ha a minisztérium képviselője elmegy egyeztetni az átalakítandó területre, akkor ott egészen biztosan mindenki meg fogja indokolni, éppen őrá mennyire nagy szükség van, tehát senkit sem lehet elküldeni, semmit sem lehet átalakítani, minden marad a régiben.

Ha a minisztérium képviselője elmenne egyeztetni az átalakítandó területekre, akkor lehet, hogy kapna tippeket arra, hogy mik azok a fejlesztési lehetőségek, amikkel költséghatékonyabbá lehetne tenni dolgokat. Ehelyett a minisztérium emberét (Ángyán, a nemrég felmondott egészségügyis ember) folyamatosan átveri a saját "vezetősége", hogy majd kap forrásokat a problémák megoldására, aztán elvitetik vele a balhét, amikor mégsem. Koncepció nulla. Vagy ha van (még ha olyan is, amilyen), akkor félidőben úgy döntenek, hogy lecserélik a minisztériumi dolgozót, a helyére raknak egy másikat, aki előáll egy teljesen más koncepcióval. És közben kórházak masszív ember és eszközhiánnyal küzdenek, iskolákban úgy kell elkezdeni a tanévat, hogy csak ígéret van arra, hogy az előző félévi számlákat befizeti a KLIK és talán lesz fűtés ősszel és télen, hogy rengeteg emberi erőforrás megy el arra a legalacsonyabb szinten (tudod, ott, ahol tovább építenél le) arra, hogy kitalálják, hogy hogyan működtethető egy intézmény úgy, hogy a fenntartó nem végzi el a dolgát. Őszintén szólva akkor már inkább a lassabb, de egyeztetésen alapuló, a tényleges problémákat és távlati célokat ugyanúgy figyelembe véve stratégiát kidolgozó nem-unortodox megoldást kérném.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Ami a központosítást illeti, valóban kormányozni szerintem úgy lehet.

Nem, sőt, a központosítás egy borzalmasan alacsony hatékonyságú irányítási forma. Illetve egy esetben működik: ha az alattasok bő nyállal szopják a főnök faszát. Még így is komoly lyukra futások lehetnek, de legalább mindig van kit hibáztatni. Persze a másik véglet, az irányítás teljes feladása sem jobb, de ott még hibáztatni sem nagyon lehet senkit.

Persze, mondhatod, hogy ha létrejött volna a „Csalódottak Pártja”, az is nyilván ellenzék lenne, ám ebből nem következik, hogy hasonlóan balliberális eszméket vallanának.

Felőlem lehet jobbliberális is. Ettől függetlenül elmegyek szavazni, bár én is a mindenkiben csalódottak közé tartozom. Illetve ez nem teljesen igaz, a Jobbikban még nem csalódtam, pedig ők az egyetlenek, akiktől ezt jó néven venném.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Ott csúsztatsz, hogy az ellenzéki pártokra adott szavazatokat összeadod, mintha egyetlen párt lennének. Különösen romantikus, hogy ezzel a bakugrással a DK és a Jobbik puszipajtások lesznek. A Fidesz-KDNP-re szavaztak a legtöbben, nem túl meglepő módon ezért alakítottak kormányt.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Oké, alakítsanak kormányt. Örüljenek, hogy még a kétharmadot is összeguberálták magunkat a magyar politikai szemétdombon. Ne éljenek VISSZA vele ennyire pofátlanul és már a látszatra sem adva.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Sajnos ez része a politikai „kultúrának”. A választások megnyeréséhez pénz kell, s ha valamelyik oldal megnyeri a választásokat, a nyertest támogatók benyújtják a számlát. A másik az emberi gyarlóság. Zsíros bödöntől sokan megszédülnek, elvesztik tartásukat.

Ettől függetlenül úgy gondolom, az ország működőképes. Kis ország vagyunk szerény gazdasággal, mérési hibának nevezhető méretű hadsereggel, igazán nagy mozgásterünk nem volt, nincs, és nem is lesz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Sajnos ez része a politikai „kultúrának”. A választások megnyeréséhez pénz kell, s ha valamelyik oldal megnyeri a választásokat, a nyertest támogatók benyújtják a számlát. A másik az emberi gyarlóság. Zsíros bödöntől sokan megszédülnek, elvesztik tartásukat.

Továbbra is félreérted: nem a gyakorlatilag állami szintre emelt korrupcióról beszélek, utólag már nincs az a bíróság, ami rájuk bizonyítja, minden szépen le van papírozva és off-shoreozva, azt már baszthatjuk.

Az olyan idióta szarrágásokról beszélek, amik a _napi életben_ jelentenek kivétel nélkül _mindenkinek_ problémát (például hogy szombaton rohadtul ne felejts el WC-papírt venni, különben nagyon szar vasárnapod lesz... a kifejezés több értelmében is).

Kis ország vagyunk szerény gazdasággal

Aminek az se segített sokat, hogy pár nappal a megválasztásuk után elkezdtek államcsőddel fenyegetőzni. Meg a visszafelé törvénykezés. Meg az extrém különadók. Meg az államosítás. Meg az... Így legalább a nemzetközi pénzpiacra is lehet mutogatni, hogy a szemetek hogy leminősítettek miket, mert az is egy kommunista elmúltnyócév találmány.

mérési hibának nevezhető méretű hadsereggel

Mire kellene nekünk nagyobb hadsereg?

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Vasárnapi boltbezárás valóban kreténség. Szerintem ez a KDNP vesszőparipája, nem a Fideszé.

Államosítással, különadókkal mi a problémád? Ugye az államnak van szabályozó szerepe. Van, aki a piac önszabályozásában hisz, van, aki meg az állami szabályozásban. 2008-ban a piac megmutatta, mire képes, szóval én maradnék a korlátozott, regulázott piacnál.

Kérdezd meg Obamát, Putyint, mire jó egy ütőképes hadsereg. Például arra, hogy sokkal nagyobb a szuverenitásuk, nem nekik mondják meg, hogy mitől megy a villamos, hanem ők azok, akik megmondják. Magyarország mozgásterével kapcsolatban említettem a haderőt.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

+1
Nekem sem, és sok más embernek sem lenne baj vele, ha nem így csinálnák. Amikor a mostani munkahelyemre kerültem, majdhogy a levegő is narancssárga volt. Most leginkább a legújabb tevékenységüket szidják, illetve van, aki a jelek szerint Viktor elől Feriig futott.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Nem csúsztatok, mivel a Fidesz többségét nem vitatom. De az abszolút többségét, a 2/3-ot nagyon is. 4x%-al egyszerű többségre se telt volna, nemhogy 2/3-ra, ha nem alakítják előtte fazonra a választási szabályokat és a körzeteket. Persze ez csak a második négy évüket meghatározó, legutóbbi választásra igaz, egyel korábban jogosan - nem feltételezve egyéb csalásokat - nyertek. Csak ez másodjára nem sikerült volna, ezért egy kicsit segítettek a szerencsének.

Ave, Saabi.

Nem örülnék neki, ha a kormány cselekedeteit a véletlenek határoznák meg.

Pedig amit menekültügyben előadnak, az szerintem teljesen kriminális és ad-hoc.
És a józan paraszti észnek, és tervezésnek a látszatját se mutatja.
De ez szerintem nemcsak a kormányra, az Uniós döntéshozókra is igaz.
A magyar kormányra jobban.

Gondolj csak a határzárra. Vagy arra, hogy a kormánynak halvány segédfingja sincs róla, hány menekült tartózkodik átmenetileg az országban.

Maradni egy se fog, vagy elhanyagolható a mennyiségük.
De legalább lehetne szólni az osztrákoknak, németeknek, hogy mégis mire számítsanak, meg Brüsszelnek, hogy mekkora a kezelendő probléma.

Néhány plusz gondolat.

1. Álljon a kerítés augusztus 31-ig. De aztán kábé nem őrzi senki / augusztus /, és drótvágó olló ellen sem véd. Amit már az építésekor is lehetett tudni.

Az augusztusi, szeptember eleji migránsrohamot össze sem lehet hasonlítani a júliusival. Pedig akkor már állt valamennyire a csodakerítés. Kalap szart sem ért és egy vagyonba került. Az addig eloszló áradatot néhány gócpontra feltorlaszolta, ahol a gócpontok kezelése, kiszolgálása megoldatlan maradt. (keleti, röszke, győr, stb.)

Nem akarom részletezni, trey azt hiszem Győr közeli, akkor kábé tudja - ha mást nem hallomásból hogy nézett ki a vasútállomás és környéke Győrben augusztusban és szept. elején, és hogyan júliusban.

Az augusztus és szeptember eleje katasztrófa volt. A balkán 5 csillagos szálloda volt ahhoz képest, ami ott ment. Én a saját szememmel láttam, nem a hírekből, ne ragozzuk.

Arról nem beszélve, hogy a magyar rendvédelmi szervek részére is teljesen össze-vissza adtak utasításokat. Vagy legalábbis kívülről nézve így látszott.

Egyszer megrohamoztak nagy erőkkel vonatokat, leszedtek róla minden menekültgyanús egyént, aztán máskor meg hadd menjen.
Aztán ez a húzd-meg ereszd meg néha napon belül ciklikusan ismétlődött.

szerk (frissítve:)

Vagy itt van a legújabb határzáró kapu: végy egy vasúti kocsit, és körbe dróttal !!

http://index.indavideo.hu/video/Igy_nezett_ki_a_szerb_oldalrol_a_hatar_…

Ad-hoc véletlenszerű gányolásból jeles !

/szerk vége.

2. miután az osztrákok és a németek kicsit - nagyon ! - nyitottabbá váltak menekültek átvállalása terén, talán kormányszinten nem a különféle osztrák-német politikusok szapulásával, meg nagykövetek el-vissza berendelésével kellett volna kezdeni, hanem azzal, hogy "köszönjük a segítséget". Mert nagyon ránk fért a tehermentesítés.

3. A tehermentesítés hamarabb is megoldható lett volna kicsit kiskapus, de "eu-konformabb", emberségesebb módon, mint ahogy kezelték.
Nyílt titok hogy egyik sem akar Magyarországon maradni, a regisztrációt meg nem kötelező a dublini szabály szerint Röszkénél a déli határon elvégezni.

A nyugati határ mellett kellett volna rosszul őrzött, rosszul körülzárt regisztrációs központokat nyitni, és szervezetten odaszállítani az embereket.
Reggel odaviszik, aztán amennyit sikerül regisztrálni azt sikerül, amennyit nem az a probléma magától megoldódik, átsétál a határon.

Azért az EU vezetők realistábbak, mint kormányunk jópár képviselője,a dublini rendszert nem ilyen mértékű menekültáradatra tervezték.
Ez ebből jobban kiderült volna és idejében. De csodaviktor kerítésfüggőségbe került.

Vagy amikor keletiből megindult a gyalogmenet, mert nem engedték felszállni a vonatra. Meneteltek vagy fél napot, aztán küldtek értük buszokat hogy kivigyék őket a határra. Úgyhogy igen, a kormány cselekedeteit - menekültügyben biztosan, de volt már más ügy is korábban - a véletlenek határozzák meg

4. Elég szomorú, hogy bő 2 hónapig tartott, mire odafent rájöttek, hogyha a határig elmegy, de onnan önerőböl átsétál, akkor az nem embercsempészet.
Ezzel jogilag EU-n belül nem lehet mit kezdeni. / eu-konform kiskapu /

5. A kötelező kvóta valóban megoldás lenne. A menekültek túlnyomó része egyértelműen egy célországba tart.
Ez Németország, hogy miért az tökmindegy, de ez kötelező kvótával kihasználható. Ha a kötelező kvóta miatt csak 28-30% esélye van arra, hogy a célországba kerül, akkor kétszer meggondolja, hogy esetleg nekiindul ilyen formában, ahogyan most. / mindegyik amelyik jön a határon integet harsány "dzsermani, dzsermani" és mosoly. tán ezt azért nem kéne. /

De ehhez az is kell, hogy annyi kitétel legyen a kötelező kvótában, hogyha nem tartja magát a kvóta szabályokhoz, és átmegy másik Uniós országba, akkor az egész Unióból kitiltják, nemcsak a célországból, és választhat, hogy vagy oda megy vissza, ahonnan először az első Uniós országba lépett / Szerbia, vagy Törökország /, vagy oda ahonnan eredetileg elindult.

5. Információhiány. A menekültek tájékoztatása Magyarországon zéró közeli szinten volt, és ez csak részben magyarázható azzal, hogy arab nyelven tudók száma az országban kritikusan alacsony. Esetleg nem kellene mindegyiket csuklóból elüldözni innen...Párat talán lehetne marasztalni.

Mi vagyunk az első ország akit az Unióban találnak, az értelmesebbjét esetleg ki lehetne szelektálni, marasztalni, már csak abból a célból is, hogy ha ilyen mennyiségben érkeznek arab vidékről - mégha átutazóban is - legalább legyen tolmácsunk !! Pl. ha valami gebasz van valamelyikkel, akkor ne 90 km-ről kelljen valakit keresni, aki egyáltalán beszélni tud vele.

Amikor a rendvédelmi szervek "húzd meg" szakaszban voltak / augusztus /, és pestre, pest felé küldték vissza vonattal az embereket volt, hogy 80-100-an rohantak fel kapásból egy vonathoz mert az volt kiírva a peronra, hogy "Budapest-Keleti", csak az is mellé volt írva, hogy "érk", és nem az hogy "ind", de ezt önerőből, segítség nélkül már nem tudták értelmezni...

6. A menekülthullám első jelére - ez már a nyár elején látszódott - Brüsszeli forrásból EU- regisztrációs központokat kellett volna Magyarországon (IS!!!) nyitni, és megállapodni a kötelező kvótáról még a nyáron.
Ez az Unió felelőssége is, hogy nem történt meg. Addig ragaszkodtak a dublini rendszerhez, amíg össze nem omlott.

Most meg ott állunk, hogy szépen mindenki bezárkózik, és tologatja máshova a felelősséget a nagy szolidáris egységes Unióban. Gratula !

Ha szándékosan akarták akkor se lehetett volna ezt jobban elbaszni, és ebben a "teljesítményben" a magyar kormány az Unión belül élenjáró dolgozó érdemrendre jogosult.

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

Hogyan kötsz helyhez egy befogadott embert? Mivel veszed rá arra, hogy ott akarjon maradni, ahová lerakod? Hogyan ellenőrzöd és tartatod be vele a szabályokat (amiket az ittmaradásért vállalt)? Egyáltalán lehet-e már tudni, mennyire értene egyet azzal, hogy az EU szívesen integrálná őt a közösségébe, cserébe olyan egy évtizedig másodrangú "állampolgárnak" számítana, akit a mozgásán kívül más dolgokban is korlátoznák (pl. nem szavazhatna)? Azt tudja-e, hogy az emberek egy része nem örül a jöttének, és lehetséges, hogy egy kisebb-nagyobb csoport küzdeni fog ellene, néhanap néhányan akár erőszakkal is, és az ellenérzés minden nappal erősebbé válhat egyenes arányosságban az érkezők számával? Vajon biztos benne, hogy elég erős mindahhoz, amit itt ki kell állnia?

:)

Hogyan kötsz helyhez egy befogadott embert? Mivel veszed rá arra, hogy ott akarjon maradni, ahová lerakod?

Akiket regisztrálnak menekültként, egységes Uniós adatbázisba fel kell venni / itt van úgy tudom ujjlenyomat levétel is, nemcsak fotó meg papír /.
Megkapja a tájékoztatást, ha elhagyja a kijelölt országot, az egész Unióból kitiltják. Megkapta az esélyt nem élt vele ez esetben.

Persze illegálisan átmehet Németországba, de ha lebukik, ki kell vágni az egész Unióból, nem csak a németektől, meg ahova a gép besorsolta. Ez azért nekik is nagy rizikó.
És amekkora tömegben vannak, hogy őszinte legyek elég nehéz őket nem észrevenni.

A megélhetéshez Németországban is valamilyen munkát kell vállalni, ahhoz ott is mindenféle papírok kellenek, betegbiztosítás (E-card), stb. Na most egy e-card igénylésnél
pl. pillanatok alatt kiderül, hogy hát haver neked nem mondjuk Portugáliában kellene lennie. Innentől a sztori véget ér...

Egyáltalán lehet-e már tudni, mennyire értene egyet azzal, hogy az EU szívesen integrálná őt a közösségébe, cserébe olyan egy évtizedig másodrangú "állampolgárnak" számítana, akit a mozgásán kívül más dolgokban is korlátoznák (pl. nem szavazhatna)?

Mivel nem Uniós állampolgár nem szavazhatna az adott országban, ez szerintem egyértelmű. A menekültként történő regisztráció során
mikor felveszik az ujjlenyomatot, tájékoztatni kell, hogy nézne ki a kötelező kvóta rendszer.

Ha visszavonja a menekültkérelmet, tessék nyugodtan, vissza lehet menni.

Várják "szeretettel", taposóaknákkal, vegyi fegyverekkel, tankokkal Szíriában az orosz és az iráni kormány által támogatott, pénzelt orosz katonai eszközökkel is ellátott síita Asszád rezsim katonái Damaszkusz egyik utcájában, két utcával arrébb a szunnita Iszlám állam martalócai,
a harmadik sarkon meg a szaudi kormány által pénzelt iszlám hadsereg, miközben mindenkit lőnek a kurd-amerikai katonai milíciák.
De lehet próbálkozni a török határmenti kurd táborokkal, amiket néha lerohan a török hadsereg ha éppen olyan napja van. Meg néha felbukkan néhány Al-Queda sejt is a közelben.

Ez az érem egyik oldala, a másik oldala az, hogy az európai emberek egy része nem örül a jöttének, menet elgáncsolja az utcán kamerával a kezében, meg hasonló...

Nekem nem úgy tűnik, hogy a menekülésen és a menedékkérésen kívül van egyéb választásuk.

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

Miért ne ? Itthoni zsírjobbos körökben szerintem simán szalonképes a nő, függetlenül attól, hogy a jobbik barkácstévéjétől mennie kellett.

Még néhány év és akár valamilyen köztársasági álkeresztényi érdemrendre is felterjeszthetik a menekültügyben tanúsított önfeláldozó tetteiért. A történelmet a győztesek írják..lásd 2006os "békés öszi tüntetők" esete a tévé székház előtt felgyújtott autókkal, meg az egy hónappal később elkötött tankkal.

U.I.: szerintem max 2 héten belül a menekültáradat szétkapja a kerítést. szerintem szerb rendőri segítséggel szépen a ~170 km-es szakaszon 100-200 fős csoportokba elrakják a menekülteket végig a határon, kezükbe nyomnak kellő mennyiségű drótvágó ollót a szerb kormány ajándékaként, és az éjszaka közepén előre egyeztetett időpontban megindul a kerítésbontás 8.000-10.000-20.000 menekült részéről. Valamennyit elkapnak, valamennyi átjut, de a kerítésnek annyi lesz, mert jön a következő többezres hullám.

Azt ennyi volt a kerítés.De lehet hogy én látom sötéten kissé a jövőt.. ;-)

Az éhségsztrájkkal nem sokra mennek, se a szerb, se a magyar kormány nem mutat semmiféle megértést az elesettek iránt. Itthon pl. a saját elesett, jogfosztott polgárait is a földbe tapossa a kormány (lásd hajléktalanok, rokkantak, egészségkárosító munkakörben dolgozók, rabszolgaként tartott közmunkások stb.).

Mindkét kormány kaján vigyorral fogja nézni ahogy éhen halnak a határ mellett.
A szerb azért, mert a határ és a kerítés közti rész fizikailag "magyar terület", a magyar meg azért mert a kisköpcös a kerítést szereti.
Kiváncsi vagyok mikor lesz birkamenet "i love kerítés" és "Orban az élő isten" feliratú molinókkal.

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

Kiváncsi vagyok mikor lesz birkamenet "i love kerítés" és "Orban az élő isten" feliratú molinókkal.

pacihami tudni fogja :-) btw. szerintem is valoszinu a szerb segitseg a keritesen athatolasban. Majd legfeljebb ugy csinaljak, mint a ruszkik: civil ruhaban epp arra jartak. Mondjuk en is igy tennek a szerbek helyeben...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

A magyar kormány ahogy olvasom +1 láblövést is alkalmaz, azzal hogy a tranzitzónában regisztrálkodókat kitiltja a schengeni övezetből, mert így aztán Szlovénia, Horváto. felé sem mehetnek, csak a kerítés áttörése marad nekik.

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

A szabálykövető magatartás fel sem merül benned? Például nem jönnek, illetve nem az Európai Unióba jönnek, továbbá az EU-ba csak az jön, aki tudja is igazolni menekült mivoltát, így számíthat a számára kedvező elbírálásra.

Kizárólag a törvénytelen halmazon tudsz megoldást keresni? Ugye, boltban is csak az a lehetőséged marad, hogy ellopod a kenyeret, de ha megcsípnek, akkor kénytelen vagy a biztonsági őrt megverni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Senki sem akadályozza meg őket, hogy másfelől belépjenek az EU-ba, de abban sem, hogy ezt ne tegyék.

Itt a legkönnyebb, leggyorsabb átjutni, ezért erre fognak jönni, tetszik vagy sem. Ukrajna háborús övezet, a szerb-horvát határ jó része még most is aláaknázott, de utána jön még a szlovén-horvát határ, illetve a horvát-magyar, ami jelenleg átjárható.

Ezek az emberek háborús zónából jönnek, van amelyik olyan országból, ahol 3 vagy 4 hadsereg lövi egymást szimultánban. Őket nem foglalkoztatja holmi jogszerűség, mert nincs veszítenivalójuk.

Őket nem fogod egy olyan drótkerítéssel megállítani, ami drótvágó olló ellen pl. nem véd.

Röszkénél van most cikrusz rendesen, de kiváncsi lennék a zöldhatárra is, hogy ott mennyi embernagyságú luk díszeleg a drótokon. Most minden erőt Röszkére összpontosítanak, miközben a lényeg a zöldhatáron van.

Ma délután Győrben a fél hármas railjet pótlót volt szerencsém látni az állomáson, a rendőrők kb. 10-15 főt kaptak le a vonatról. És ez egy vonat ugyebár, meg egy köztes állomás. Biztos átrepülték, vagy átteleportálták az orbáni drótkerítést. ;-)

Ideig óráig lesz pszichikai visszatartó ereje a kerítésnek, de minél jobban hasonlít az ementáli sajtra, annál könnyebb lesz átjutniuk rajta.

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

Butaság ezt gondolni. Vagy túlságosan naiv vagyok...

Vagy mégsem. Mi történt azóta ? Felállt a kerítés a szerb/magyar határon. Most hagyjuk azt, hogy mennyi embernagyságú lyuk lett rajta azóta, és mennyire tudják/akarják az illetékesek pótolni. Meg hány %-át kapják el a kerítéstátvágó "terroristák"-nak ;-)

Ezres tömegekben hivatalból szállítja a szerb/horvát kormány a szerb-horvát aztán a horvát-magyar határra. Aztán innen állami különvonatok viszik őket Szentgotthárdra meg Hegyeshalomba rendőri kísérettel. kb. 0 darab regisztrációval. Ahonnan szépen átsétálnak a valódi Európába.

De az a lényeg, hogy Röszkén ott a kerítés meg a körbedrótolt vasúti kocsi.

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

Ha valakinek három tepsi pogácsát ígértél, de csak egy tepsivel fér a sütődbe, akkor az első tepsi pogácsa elkészülte után és a második sülése közben jogos kritika ér téged, hogy nem tudsz három tepsi kész pogácsát felmutatni, csak egyet?

Szerintem helyes a kerítés ellen érvelni, de aki a nemlétező kerítés ellen úgy "érvel" mintha az kerítés lenne: szándékosan beszél hülyeséget, vagy hülye.

:)

Ugye, boltban is csak az a lehetőséged marad, hogy ellopod a kenyeret, de ha megcsípnek, akkor kénytelen vagy a biztonsági őrt megverni.

Azért ez nem ugyanaz a szint. A boltban van lehetőséged megvenni a kenyeret kp-ért, vagy bankkártyával, nekik viszont gyakorlatilag nincs szanszuk menedékjogot kérni a jelenlegi tv-ek szerint.

Tehát a jogszerű út számukra nem járható.

Például nem jönnek,

Persze, tök jó lehet olyan országban élni, ahol 4 hadsereg háborúzik szimultánban, kb. mindennaposak pl. a lefejezések, random időszakban vegyi fegyvert is bevetnek. Tényleg, tők jó lehet nekik, ne jöjjenek, mert itt van viszont a mindentgátló drótkerítés!!

illetve nem az Európai Unióba jönnek,

Hát nagyon máshova nem tudnak menni. Törökországban lehetnek már kb. 1 millióan, többi arab országban - már amelyik fogadja őket - ott is vannak kb. ennyien. Szóval jah.

Erre jönnek, tudomásul kell venni. Akár tetszik akár nem, itt vannak a kapuban. És valamit kezdeni kell velük.

Ez a valami szerintem az Uniós kötelező kvóta legyen, ami a terhelést nem koncentrálja, hanem szétteríti a tagállamok között. És a menekültek nem tudnak célirányosan indulni, mert csak 28-30% esélyük van a "dzsermani"-ra.

És ha a kvótasértés kellően elrettentő, akkor be fogják tartani, mert akkor már lesz veszítenivalójuk a mostani helyzethez képest.

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

Csehország, Szlovákia, Litvánia, Lengyelország elutasítja a kvótát. Nagyon úgy tűnik, nem lesz olyan egyszerű keresztülvinni.
Ausztria újra ellenőrzi a (keletibb) határait.
Németország, Svédország a fő cél. Fura módon nem akarnak Magyarországon (sem) maradni. Gondolom, az esetleges kvóta nem sok mindenkit fog visszatartani attól, hogy a számára "kiosztott" Magyarországon maradjon - vagy pedig kényszerítjük ("kellően elrettentő"), hogy ott maradjanak, ami jutott nekik, de akkor mi is van a híres szabad mozgással?

hogy ott maradjanak, ami jutott nekik, de akkor mi is van a híres szabad mozgással?

Még egyszer leírom: Nyilván csak úgy lehet korlátozni hogy a kijelölt helyen maradjanak, ha kvótasértésért unióból történő kitoloncolás jár. (vagy az unióba belépő országba / Szerbia, Töröko. /, vagy származási országba).

A szabad mozgás csak az EU polgáraira vonatkozik, a menekültek nem lesznek EU polgárok attól, hogy itt vannak és kapnak egy korlátozott tartózkodási/letelepedési engedélyt, ami csak 1-1 adott országra érvényes és nem az EU egészére. Ez nem spanyolviasz, ilyen most is van.

Persze erről nem pofáznak a fideszes agymosodában. Azt szajkozzák, hogy bejönnek és mindenki egyből EU polgár lesz és ellepik a júrópát, meg a kereszténységet, jajj nekünk... A valóság ezzel szemben az, hogy a menekültek nem lesznek az EU polgárai egy tartózkodási engedélytől.

És szavazati joguk sem feltétlen lesz, (szerintem ez országfüggő tippre általában nincs).

Nagyon úgy tűnik, nem lesz olyan egyszerű keresztülvinni.

Igen a demagóg kelet-európa sajnos...
Ennek meg lesz még a böjtje az Uniós források elosztásakor tippre. Egyes kelet-európai országok vezetői előszeretettel néznek az Unióra úgy mint egy feneketlen fazékra, ami mindig tele van, és csak lapátolni kell belőle...

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

Senki sem mondta, hogy egyenletesen oszlanak el. Rengeteg kínai és török él az országban szubjektív tapasztalatom szerint, és valószínűleg épp azért érzem így, mert az eloszlás nem egyenletes. Ezen felül, noha vannak a népvándorlók között szírek is, jócskán vannak mások is. Ha azt látják, itt minden problémájuk megoldódik, egész Afrika is csatlakozik a történethez, nem lesz megállás. Lehet jófejnek lenni, de nem működik. Ha működne, akkor hogyan lehetséges, hogy Európán illetve Magyarországon belül voltak illetve vannak hajléktalanok, mélyszegénységben élők? Még őket sem vagyunk képesek ellátni, továbbá van egy rakás munkanélküli nálunk is, Spanyolországban is. Meg persze a többi államban szintén.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A szabad mozgás csak az EU polgáraira vonatkozik, a menekültek nem lesznek EU polgárok

Nyilván nem lesznek automatice. Viszont ha tényleg úgy lesz, ahogy mondod, figyeld meg, hogy majd jön a TASZ meg a Helsinki Bizottság, hogy miért nem mehetnek oda, ahova akarnak, miért van nekik kevesebb joguk, stb.

Azt szajkozzák, hogy bejönnek és mindenki egyből EU polgár lesz

Nem követem annyira a "hivatalos" tájékoztatókat, de úgy hiszem, ilyet senki sem mondott.

/o\
Arról van szó, hogy ha EU szinten lesznek kvóták, azaz melyik ország mennyi menekültet/migránst/bevándorlót/stb. fogadjon be, akkor ezt csak úgy lehet betartatni, hogy a menekült/migráns/bevándorló abban az országban marad, ahova beosztották - különben mi értelme lenne a kvótának. Erre mondtam azt, hogy a különböző jogvédő szervezetek fel fogják emelni a hangjukat, hogy a menekültek/migránsok/bevándorlók miért nem lehetnek ott, ahol ők akarnak, és ezzel a szabad mozgáshoz való jogaikat tiporjuk sárba.

Már megint előbb írtál, mit gondolkodtál :)

Miért tettem volna?

Hiszen így pont elmennének a drága szittya földedről, nem?

Sokat elárul rólad, hogyan vélekedsz Magyarországról. A szabad mozgásból nem következik, hogy elmennek. Abból következhet az is, hogy idejönnek. Sőt, az is, hogy miután tönkreteszik Németországot, tovább állnak, s ez vár az egész EU-ra. Ezen felül, ha nem tartják a kvótát, az Magyarországnak egyáltalán nem érdeke, hogy Németországot meggyengítsék.

Azzal meg nem foglakozom, hogy éppen hülyének nézel. Elég furcsa olvasni tőled, hogy eleve azt vélelmezed, ennyire csak egy szempontot vennék figyelembe. Miért feltételezed, hogy a kvóták hiányában nem jönnének Magyarországra? Miért feltételezed, hogy amennyiben Németországba mennek, az jó lenne Magyarországnak illetve az egész Európai Uniónak?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

És neked miért fáj az, ha fel fogják emelni a hangjukat?

OV úgy kerül ide, hogy ő már felemelte a hangját. Sajnos úgy lubickol az eseményekben mint egy kisgyerek, mikor a kedvenc játékával játszhat. Végre _tényleg_ megtámadta valaki Magyarországot, ő meg kedvére tetszeleghet a "megmentő" szerepében. Ha ez nem elmebetegség, akkor nem tudom mi az :(
--
♙♘♗♖♕♔

Összefoglalom:
- Oscon felvetette, hogy a kvótarendszer tök jó lesz, csak be kell tartatni a bevándorlókkal ("ha a kvótasértés kellően elrettentő, akkor be fogják tartani, mert akkor már lesz veszítenivalójuk a mostani helyzethez képest")
- erre vázoltam, hogy szerintem mi lesz (az eddigi és teljesen más, korábbi eseményekből következtettem)
- erre jöttél a mumus OV-vel, és kétszer elmagyaráztattad, hogy miért hoztam fel a jogvédőket.

Ne adj a számba olyanokat, amelyeket nem mondtam. Nem szeretjük a szalmabábokat.

Nem emlékszem, hogy a szádba adtam volna bármit is

Most arról akarsz meggyőzni, hogy a kvótarendszer azért eleve rossz, mert a gonosz jogvédők erősebbek az EU-nál?

Illetve

arra sem emlékszem, hogy mumust írtam volna

OV úgy kerül ide, hogy... Ha ez nem elmebetegség, akkor nem tudom mi az

a TASZ meg a Helsinki Bizottság, hogy miért nem mehetnek oda, ahova akarnak, miért van nekik kevesebb joguk, stb.

Nem fog senki reklamálni, mert a menekültstátusz / ~ ideiglenes tartózkodási engedély / nem jelent auto. állampolgárságot most sem.

Hogy az ideiglenes tartózkodásit menekültstátuszért, vagy külön munkavállalási engedély, vagy akármi alapján kapja az teljesen mindegy.
Az adott országban van joga ott tartózkodni és kész. Az, hogy te neked van egy Németországi ideiglenes tartózkodási engedélyed, az még nem lesz jó pl. Nagy- Britanniában, és vice-versa.
Tehát nem illeti meg mindazon jog, mint a "bennszülött" brit/német állampolgárt.

Az, hogy nálunk ez / ideiglenes tartózkodási / kevéssé alkalmazott az egy dolog, Ausztriában, Németországban sokkal megszokottabb. Nem spanyolviasz. Nekünk furcsa, mert hétköznapi életben nem nagyon találkozunk vele, hogy környezetünkben valakinek ilyen lenne, de ettől még ez egy létező dolog az EU-ban.

Tehát még egyszer elmondom, amit köznapi értelemben "szabad átjárás"-nak mondunk csak a schengeni övezeten belüli országok ÁLLAMPOLGÁRAI-ra vonatkozik a tartózkodási engedéllyel rendelkezőkre NEM ! Most SEM !

Ezért értelmetlen ez a "jaj mit szólnak majd a jogvédők a szabad mozgáshoz" című neohorthysta ál-siránkozás. Mert most sem szólnak semmit, mert miért szólnának ? Ők tudják mi a különbség az állampolgárság és a tartózkodási engedély között.

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

Pl. E-card igénylés során, ami pl. Németországban , Ausztriában munkavállaláshoz kell, amolyan "tb-kártya", ill. funkciójában ahhoz hasonló. Nálunk is lesz szerintem valamikor a jövőben.

Ha lesz; már lelki szemeim előtt látom a majdani össznépi anyázást, de ezt csak csöndben, és majd utólag szólok, hogy UGYE, MEGMONDTAM, HEHEHE! ;-)

Mondom az ilyen hivatali ügyintézés során ne a magyar csökött neohorthysta bürokratikus valóságból vett tapasztalatainkból induljunk ki, hanem egy valódi európai mintából ;-), ha már egységes EU-szabályozásról, vagy annak hiányáról beszélgetünk. :-)

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

Hány ország is van a világon? Kína, Oroszország, Brazília, Mongólia, India, Nepál, Mexikó, Tanzánia, Peru, Venezuela mind nem jó nekik. Hogy, s hogy nem, épp csak az Európai Unió, azon belül is Németország, Svédország.

Most is van mit veszíteniük. Szabálytalanul jönnek be, ki lesznek utasítva.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Most is van mit veszíteniük. Szabálytalanul jönnek be, ki lesznek utasítva.

Nemigen lesznek, mert háborús országból jönnek.

A jelenlegi EU-szabályt (dublini rendszer) nem ilyen mértékű menekülthullámra tervezték, ezt használják ki a menekültek.

Egy informatikus azt mondaná, leDoSolták a jelenlegi menekültügyi rendszert. ;-)

Közbe megnéztem mit terveznek végül is ezzel a kvótarendszerrel. Sajnos a visszatartó erő (unióból való kitiltás pl.) hiányzik belőle, így viszont nem ér majd egy kalap szart se.

Így sajnos annyit ér, mint a kerítés. ;-). Úgyhogy megy tovább a maszatolás, meg a menetrendszerinti menekültjáratok macedon-> horvát/magyar határ , aztán horvát/magyar határ-> Szentgotthárd/Hegyeshalom -> gyalogtúra a Z'únióba.
Aztán megy ki merre lát.

Most már egész gördülékenyen megy. A jelenlegi helyzet most az, hogy nemhivatalos korridor-folyósó van a horvát-magyar határról Ausztria/Németország felé.

Hozzáteszem magyar szempontból ez is egyfajta megoldás.

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

simán jöhetnek hozzánk akár önszántukból is Németországból, ha ott kellemetlenné teszik a feltételeket.

Hát basz'ki, amelyik önszántából visszajön Németországból ebbe a neohorthysta puha diktatórikus trágyadombra azt egyből vinném a nemlétező Nemzeti pszichiátriai intézetbe.

Annyira nem tudják megnehezíteni nekik az ott tartózkodást, hogy pont az EU egyik ügyeletes szegényházába meneküljenek vissza.

Hidd el nekem barátom önszántából a kutya sem akar idemenekülni.

Ha olyan jó lenne itt nem menekülnének évente ennyien gazdasági bevándorlónak Németo.-ba, Ausztriába, Londonba.

Hogy is van az a modern találós kérdés? "Melyik a 3. legnagyobb magyarlakta város ? "London". ;-)

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

Írtad:

Az országnak olyan híre van, hogy szegényekkel el lehetett hitetni, hogy Mátészalka Bécs.

Ezt én úgy értelmeztem, hogy az a mondandód, a migráns azért nem jön majd Magyarországra, mert egy lepukkant hely. Erre írtam, hogy Magyarországnak is vannak jó részei, amely vonzó lehet, de azt se feledjük, ha a migráns úgy érzi, a németek, osztrákok torkig vannak velük, valamint a munkaerőpiacon többet várnak el, mint amit ő nyújtani tud, akkor bizony simán jöhet ide, hiszen kevésbé fejlett helyen lehet, az elvárás is kisebb, de talán nem annyira rossz, mint ahonnan elindult. A hazájára gondolok, tehát nem arra, amikor esetleg Ausztriából jön hozzánk.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem. Arra utaltam, hogy a világpolitikában olyan jelentéktelen tényező, hogy egy távoli országban esetleg tudnak róla, hogy van, de semmi több. Erre építve aztán valamelyik szarházi szépen elvitte őket Szerbiából Mátészalkáig, kitette őket, és simán beszopták, hogy Bécsben vannak: http://www.szon.hu/szeptember-vegeig-elozetesben-az-embercsempeszek/290…
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Kitiltás az egész unióból, választhat hogy oda viszik vissza ahonnan előszőr Uniós országba lépett (Szerbia, Töröko. ), vagy szülőhazába (Szíria, Irak).

Az Uniós kvótának csak így van értelme, viszont szerintem így működne, mert kellő elrettentő erő lenne mögötte.

Ez kicsiben - "laboratóriumi körülmények között" - most is így megy a magyar határon 15-e óta. Belép magyar területre, beadja a menedékkérelmet, felveszik az adatait, ujjnyomatot, oszt' 2 óra múlva elutasítják és kitiltják a schengeni övezetből egy évre a sikertelen próbálkozás jutalmaként.

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

Jelenleg úgy néz ki, a déli országokban felállítandó hotspotokba küldenék azokat, akik már itt vannak, és nem kerülnek befogadásra. A későbbiekben pedig senkit nem engednének át a határokon, hanem a hotspotokban adhatnák be a kérelmeiket. Szar, de Orbán is ezt mondta. Vagyis a megoldás az lesz, amit már meg lehetett volna tenni: embereket és erőforrásokat csoportosítanak délre. Ja, meg visszaküldik a hosszú utat megtett emberek egy részét. Orbán pedig majd az EU-s vezetők orra alá dörgöli, hogy látjátok, én mondtam, hogy délen kell akciózni, ezért lezártam a határt, hogy ne csábítsam ide azokat az embereket, akiket mégis vissza kell küldeni, így az én elképzelésem humánusabb volt a tiéteknél, vagy ha humánusabb nem is, de igazabb, és éppolyan jó.

Azt mondták, 2x kérelem elbírálása zajlik.

:)

felreerted, Finkelstein nem amerikai ugynok, hanem egy amerikai nemzetisegu bajkevero, aki az amugy is romlott kolompar ala adja a lovat...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Gondolta, tenni kell ellene, úgyhogy gyorsan írt is a főnökömnek egy enyhén kioktató jellegű levelet.

Üdv a klubban! Kb. három éve innen írt valaki (a nickjét tudom, és az email feladója alapján a nevét is), hogy nem feltétlenül biztos, hogy tanárnak való vagyok és kicsit jobban nézzenek utánam (itt a HUP-on kb. annyi történt, hogy nem értettem vele egyet, és ezt a tudtára adtam - megnéztük az igazgatóval az érintett témát/szálat, és... szóval mondjuk úgy, hogy azóta is ugyanaz a munkahelyem).

Hogy minden kérdésedre válaszoljak :)

Ez komoly?

Igen, komoly.

Már olyan is van, hogy a HUP-ról jelentget fel valaki a munkáltatódnál?

Egyszer már biztos megtörtént.

Mondd, hogy nem igaz, csípjetek meg, hogy felébredjek, ugye csak álmodom!

Mit mondjak? Az igazat vagy inkább olyat, amitől megnyugszol? :)

Nem. Az Indexre nem írogatok már néhány éve, amikor tettem, ezen a néven tettem. Egyszer kivágtak, mert egy moderátor nick-jéről vélelmeztem, melyik nick lehet, pedig korábban sohasem kerültem összetűzésbe moderátorral, rövid időre sem voltam banolva. Nem regisztráltam új nicket, mert az adatvédelmi szabályok számomra nem voltak elfogadhatók.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Fentebb, amikor azt fogalmaztam meg, hogy ezen a néven, az a jelen nicknevemet jelenti, maxval bircaman illetve hasonló sem régen nem voltam, sem most. Tudom, hogy írogat, a blogokban látom, sokszor első hozzászólást teszi, mert saját bevallása szerint RSS-en értesül, ha van új téma. Ezt is blogon olvastam, ott írta.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egy nicknevem volt az Indexen, az ugyanaz, mint itt a HUP-on - itt is egy van -, blogokhoz nem szóltam hozzá, mert ha jól tudom, ahhoz Indapass kell, s a felhasználási feltételek nem tetszettek, fórumoztam csak. A régi fórumozóknak meghagyták a régi login lehetőségét. Aztán egyszer ráléptem egy moderátor bütykére, azóta csak olvasó vagyok az Indexen, de már a fórumokat sem nézem.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE