Alternatív kodek használata MP3-hoz

Jó hosszú ideje használok mplayer-t Windows-on. Mióta azonban betették az ffmp3float mp3 dekódert, kezdem megelégelni a tekerés közbeni folyamatos recsegést, hibaüzenet-áradatot és a mindennapos crash-eket. A mai napig érthetetlen számomra, hogy lehetett egy ennyire instabil működésű kodeket alapértelmezésnek betenni, de mindegy, ez maradjon az én bajom. A kérdésem az lenne, hogyan tudnám megmondani config-ból az mplayer-nek, hogy tiltsa az ffmp3float használatát, vagy hogy mp3 formátumhoz használjon mpg123-mat?

Hozzászólások

A manual szerint parancssorból a "-ac" opcióval audio codec sorrendet, hozzáadást, tiltást adhatsz meg. Valamint szintén a manual szerint a jelenlegi codecekről listát a "-ac help" segítségével lehet kapni. A saját rendszeremen annyit látok, hogy az általad mp3float -nak nevezett valami "ffmp3float" néven érhető el (legalábbis az "mplayer -ac help" fejléc sorát és az "mplayer -ac help | fgrep -i mp3float" kimenetét összevetve. Azaz parancssorból így kellene

mplayer -ac -ffmp3float, valami.mp3

És szintén a manual szerint ezeket az opciókat "-" nélkül így írhatod a configba, azaz én erre tippelek:

$ cat ~/.mplayer/config
ac=-ffmp3float,

A másik lehetőség, hogy nem letiltod az mp3float-ot, hanem ugyanezzel a "-ac" opcióval kierőszakolsz egy másik codec-et, pl. az mp3acm -et.

Ui: bocs, a Windows kitétel felett elsiklottam, akkor a grep -et értelemszerűen cseréld find -ra :-) és a konfig fájl helyét is találd meg, mert azt nem tudom hol van.

Van grep.exe a %PATH%-ban. Köszönöm a tippet. :)


Cannot find codec for audio format 0x55.
Audio: no sound
Video: no video

Most már csak arra kell rájönni, hol van olyan mplayer build, ami Intelre optimalizált és nem csak és kizárólag ffmp3float van benne, mint mp3 dekóder. Érdekes, hogy - amint említettem az indító posztban is - az mplayer -ac help listázza (!) az mpg123-mat, de valójában nem lehet használni.