Hol chateteltek manapság ?

Ez nem egy hirtelen jött kérdés egy újonctól.
Megpróbálom kérdésemet egy saját tapasztalatból megmagyarázni.

Régen minden ismerősöm és barátom, fórum társam, vagy csak olyan ismerős akivel szakmailag jól eltudtunk beszélgetni 1-2 IM-et használt. Pl MSN
Az elmúlt években robbanás szerűen megnőtt a chat protokollok és csatornák száma. Most mindenki mást használ, másra esküszik, mást szeret..
Van már: Skype, facebook, Viber (nemtomijérthasználjákmég), Whatsapp, és még sorolhatnám.

Aztán ezt hamar felfedezték és jöttek a olyan kliensek, mint a Pidgin, vagy az Empathy, amik megpróbálták ezeket összefogni.
Ezzel is sok a probléma... felvettem a facebook chatet, de ott az állapot kijelzés nem megoldott, mert nem a hagyományos IM alapokon dolgozik.

Jelenleg használok

mobil: whatsapp, fb chat
desktop: empathy, (ritkan skype, mert a linux kliens katasztrófa..., mas IM-be beépülője meg nincs)

Gyűlölöm, hogy 100 helyen kell online lennem...
Kinek van erre megoldása, vagy esetleg ötlete, hogy mit hogy lehetne csinálni. Remélem értitek a problémám. :D

Hozzászólások

Mi a gond a Skype-al?Tökéletesen működik,minden Wines sallangtól mentesen.

Legutóbb mikor használtam, (1 éve) akkor csinált olyat Ubuntu alatt, hogy random elkezdett ZÚGNI. De nem voltam hivásom sem meg semmi, csak lapult a háttérben.
A hang és kép átvitel használhatatlan volt...

De nem is a skypeal van a problémám! Hanem hogy ez is olyan, hogy pl nem tudom beintegrálni a chat részét sem a Pidgin sem Empathy sem más IM-be..

Igaz én csak önmagában használom,túlnyomórészt videóhívásokra.
Az viszont tény,hogy sokaknak hangproblémáik voltak vele(pulse-alsa).Ezek jobbára megoldható gondok.Ajánlott a partnertárolókból telepíteni,nem a hivatalos oldalról,továbbá a legutolsó 4.3.0.37-es verziót,Windows-on is a legutolsót(ezt most nem tudom).Régebbi kiadások nem működnek a rendszerben.

A chat részét még pont be lehet integrálni pidginbe a skype4pidgin-nel, elvileg még empathy-ba is, bár ez nekem nem sikerült (jó, kell fusson külön a skype is, de a pidgin elindítja), és pidginben bekerülnek a skype accok és pidgin-es chat ablakban tudsz chatelni skype-os accokkal is.
Az igazság, hogy kb. az utolsó évben nem használtam, de előtte működött általában normálisan. Érdemes a legújabbat letölteni mindig a készítő oldaláról.

Skype, Skype for Business, nagy ritkán FB messenger (jellemzően csak ha valaki más ír nekem)

gtalk, skype, irc

Fedora 21, Thinkpad x220

Én a Pidgin-t használom FBchat és Jabber(tigase.im) fiókkal.
Aki szeretne velem beszélni, az megtalál.
A Skype már túl terhes volt nekem. Sok robot és nem kívánt egyén talált meg rajta.
Az "ismerősök" többnyire azért keresnek meg, mert akarnak valamit kérni, szóval nem nekem fontos a kapcsolat ... :D

IRC, bár egy BitlBee-hez is kapcsolódom, tehát nem szigorúan csak IRC a tényleges közeg, van egy GTalk account is. (Egységes módon szerete{k,m} hozzáférni/használni.)
------------------------
Program terminated
{0} ok boto
boto ?

Ami mindenhol elerheto:
Face,gtalk

Biztonsagos:
Textsecure, tox

Gtalk? Aztán az merre? Vagy a Hangouts nevű szörnyetegre gondolsz? :) Face? Még csak az hiányozna. Annál még a Whatsapp is jobb.

Biztonságosnak meg Telegram, Bleep, és Wickr.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

skype, de tenyleg eleg fos a mobil appjuk. par emberrel fb messenger vagy imessage.

A'rpi

+1 iMessage

Es a Facebook Messenger olyan jo lenne, ha lehetne whitelistelni, hogy ha ez az 10 ember ir, sipoljon, barki mas ir akkor csak tegye oda a sort az iOS-es notificationok koze hang nelkul. Mert most ha fontos ember ir ott, nem hallom, mert a sok gyoker miatt aki irogat ertelmetlenul levettem a hangjat. Eppen ezert kenytelen vagyoka fontos embereknek elmondani, hogy iMessage, ha meg nincs iPhne-juk, akkor whatsapp a realis kompromisszum (jelenleg osszesen 2 ember miatt csipog a whatsappom).

Gondolom ott, ahol eléri az ember az ismerőseit, akivel tartani is akarja a kapcsolatot. Nekem úgy alakult, hogy ehhez kb csak a facebook messenger megfelelő.

Hajlékonylemez + posta, már senki sem tolja? :D

Sehol. Ha valaki akar velem beszelni felhiv vagy megkeres szemelyesen. Szabad idomet szeretnem csatelesnel ertelmesebb dolgokkal eltolteni. Munkahelyi csatrol meg annyit, hogy fonokkent ket labbal rugnek ki minden alkalmazottat, aki munkaidejeben csatel (kivetel az olyan akinek epp a csat a munkaja).
Linkedin-en kivol nem vagyok szemmifele kozossegi oldalra regisztralva (volt iwiw de az mar nem letzik) es a linkedin is torlesre kerul mert egyre tobb a spam innen.
Volt mar pelda, hogy allasinterjut ajanlottak Skype-on keresztul. Visszairtam vagy telefon, vagy szemelyes talalkozo. Ha annyira erdekelnek kifizetik azt a par szaz euros repulojegyet meg szallodat, ha erre nem kepesek akkor nem engem keresnek.
--
FeZo

Nem vagyok fonok igy alkalmazottaim sincsenek.
Es ime egy eplda, hogy kinek tennem ki a szuret: mikor jomultkor valami szamlat akartam befizetni lattam, hogy a gep elott ulo neni meg akkor sem volt hajlando a csatablakot bezarni mikor ugyfel volt az asztal masik oldalan. Tenyleg 21. szazadi mentalitas, mig engem fizetnek en szorakozok. Tegnapelott olvastam valahol egy cikket, hogy immar Magyarorszag lett, Bulgaria es Romania utan a harmadik legszegenyebb EU orszag. Mitszolsz miert? Az ilyenek miatt is, akik azt gondoljak, hogy a munkaidoben oket azert fizetik, hogy szemelyes problemaikat intezzek, orakon hat haverokkal pletyozzanak vagy pornot nezzenek.
Ne essunk at a lo masik oldalara, hogy most mindent be kell tiltani, de az esetek 90%-ban a munkahelyi csat es webbongeszes nem a ceg erdekeit szolgalja.
--
FeZo

Ez a kirúgós történet elég sarkos vélemény. Miért ne lehetne csetelni akkor ha pl hosszú maven buildek futnak? Mondjuk fél óránként 1-1 perc? Mit csináljon addig, tegye fel a kezét?
Másrészről én felbecsülhetetlen mennyiségű tech supportot kaptam irc-ről, pl. a postgresql csetszobája kiemelkedő színvonalú. Sokkal jobb, mint amiért sok cég más cégeknek sok pénzt fizet.

--
arch,debian,openelec,android

Fentebb leirtam, hogy az ilyeneket toleralnam, de azt, hogy munkaidoben pletyozzal mar nem. Es te is az irc csatit hoztad fel peldanak, nem facebook, skype meg hasonlo megoldasokat. A holt idot mikor build fut, lehetne eredmenyesebben is eltolteni mint megbeszelni a hetvegi sorozest.
--
FeZo

Gratulalok. Kicsit beszukult nezeted miatt.
En egy nemzetkozi cegnel dolgozom, ahol a chat elengedhetetlen. (persze fizetos es titkositott)
Szabadidod? Ezt nem az ertelmes idotoltestol vesszuk el, hanem tavoli ismerosokkel vesszuk fel a kapcsolatot. Regi baratok csaladtagok.
Visszautasitottal allast skype miatt ? A skypeal a szemetet szurik ki, ha komoly utana az ajanlat egz komoly ceg ki is visz utana interviewra...

A nezet nem beszukult, hanem realis. Naponta latok embereket akik az utcan sem kepesek a zsebukbe tartani a telefonjukat es a labuk ele nezni, sot nemegyszer mar lattam olyant is aki kerekparon a kormanyt elengedve nyokodta a telefonjat. Ide jutottunk. Es akkor meg nekem beszukult a nezetem, mert sokan mar szarni sem tudnak a mobiljuk nelkul? 10 evvel ezelott a haverok osszultek egy jo kis pia mellett orakig elbeszelgettek. Most leul 10 ember, mindegyik elott ott egy pohar itoka es a mobiljukat nyomkodjak.
2000 km-re vagyok a csaladtol es meg tudom maskepp is oldani veluk a kapcsolatot mint Skype, wasapp meg a tobbiek. Barati korom nagy reszenek meg facebook profilja sincs, szuleim meg lemaradtak az informatikai forradalomrol. Igy szulinapra kapok/kuldok egy kepeslapot, a tobbit meg telefonon intezem.

--
FeZo

A skypeal a szemetet szurik ki, ha komoly utana az ajanlat egz komoly ceg ki is visz utana interviewra...

+1, nem tudtam nem gondolni az indiaiak skype interjuira, pl. a hidden scientist-re :-)

--
"what is mostly works", "mods that I describe is choosed" (hrgy84 "nem vagyok anyanyelvi angolos")

irc (ircnet)
whatsapp (családtagok)
viber (1-2 random ember, ritkábban)
facebook messenger (in general sok emberrel)
gtalk (1-2 random ember, ritkábban)
skype (elsősorban volt illetve jelenlegi kollegákkal, munka közben, munkáról)
bonjour (munkahelyi lanon maces illetve pidgines kollegákkal)

ja és linkedinen utasítok vissza hetente 2-3 állásajánlatot

--
arch,debian,openelec,android

Néhány közeli ismerőssel XMPP (jelenleg a google-nél).
Másokkal csak e-mail.

Tokeletesen megertem, es erdekesseg, hogy meg az Apple fele iMessage + Facetime paros az egyetlen, amit meg valamire valonak tartok. De pl. a 2-3 evvel ezelotti verziojat a Googel Talknak (nem hangouts) egyszeruen imadtam, de azota az mar visszafele fejlodik, mint az osszes Google termek az elso nehany honapja, esetleg eve utan.

Szerintem is szörnyű a Google UI-ja. Nem lehet jól nagyítani a betűket, mert szétesnek a gombok és minden a fixre állított pixelek miatt. Nem lehet nagyobbra tenni a chat ablakot, csak picike vagy max. Pörgeti a CPU-t ezerrel a töménytelen JavaScript miatt, pl. hogy mutassa az eltelt időt minden egyes hozzászólásnál. stb stb. Sok szempontból nagyon rossz. Gmail ugyanez.

Az eddig felsoroltak mellé még bemondanám a slack-et, ami korunk kiváló IRC-je tud lenni :-)

Munkaban skype (microsoft ad-serverek a hosts-fajlban tiltva)
Viber az ismerosokkel (szinte mindenkinek az van)
BlackBerry messenger (egy ket ismerossel, viszont ennek van a legjobb hangminosege)
Whatsappot nem hasznalok, senki nincs rajta az ismerosi korombol es zabalja a telefon akksijat, valamint nincs pc-s valtozata.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Facebook chat!

Esetleg ha van olyan meló, amiért megéri elindítani a szennykupac Skypot, akkor azt is használom :S

fész, szkipi (anyám szerint)
minden ismerősöm ezeken van. szkipi képernyőmegosztás miatt nagyon hasznos tud lenni, problémamegoldásnál.

Cég: Lync
Magánélet: fb és skype néha irc

alkalmanként telegramm
egyébként hónapokkal ezelőtt gtalk és skype