Hol chateteltek manapság?

Skype
18% (88 szavazat)
Facebook (web)
14% (67 szavazat)
Facebook (chat)
11% (53 szavazat)
Viber
6% (29 szavazat)
Whatsapp
1% (6 szavazat)
Gmail (web)
4% (20 szavazat)
Gmail (hangout, gchat)
19% (89 szavazat)
Empathy
0% (1 szavazat)
Pidgin
4% (20 szavazat)
IRC
8% (37 szavazat)
AIM
0% (0 szavazat)
Digsby
0% (0 szavazat)
Nimbuzz
0% (1 szavazat)
Egyéb, leírom...
14% (69 szavazat)
Összes szavazat: 480

Hozzászólások

Igazából sehol, de néha (igen ritkán) munkaügyben Sametime.

Haverokkal Viber, ismerősökkel Facebook, kollégákkal munkaidőben Skype. Vibert tetszik a legjobban, bár azon is lenne mit javítani.

A hangjat hogyan lehetne levenni? Marmint minden uzenetnel kopog. Iszonyat idegesito.
Egyik kolleganak allandoan kopog a telefonja. 10 perc googlizas utan nem jutottam eredmenyre.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Sehol.

> BERUS
Motor: Debian Jessie

Munkaügyben: (x) Skype || (x) Gmail (hangout, gchat)
Haverokkal: (x) Facebook (chat) || (x) Skype || (x) Viber

Azért akik itt azt jelölték, hogy _sehol_, azokat az embereket irigylem... ( ...és nem hiszem el, hogy sehol nem pötyögnek soha vmelyik chatkliensen. :D )
Sajnos nekem nagyok sok barátom él már külföldön, akikkel a mai napig szívesen tartom a kapcsolatot és ez a legolcsóbb, leggyorsabb formája a gyors kapcsolattartásnak. Nincs idő mindig és sokszor felesleges is a videohívás. Munkahelyen is előfodul sokszor, hogy nem telefonálnak vagy e-maileznek, hanem csak skype-pon írnak és úgy oldunk meg kisebb problémákat, ha épp nem vagyok az irodában.

-------
It is our choices that define us.

Értem.

Idézet:

"esetleg FB-n egy üzenetet."

Ez máris nem egy sehol. A mai tapogatós telefonok világában mondjuk hülyeségnek tartom, ha valaki sms-t ír, valamilyen másik chat helyett, de ezt döntse el persze mindenki maga. Mindazonáltal, ha egy másik olyan haverodnak írsz, aki nem használ chatklienst egyáltalán, még jó az sms. ;)

Egyébként egyetértek azzal, hogy a legjobb kapcsolattartási forma, a személyes beszélgetés.

-------
It is our choices that define us.

> A mai tapogatós telefonok világában mondjuk hülyeségnek tartom, ha valaki sms-t ír

Nálam elég egyszerű a képlet: SMS-re van beállítva notification, FB-re nincs. Az, hogy az SMS mondjuk 10 forintba kerül a küldőnek, már (meglepő, de) elég magas belépési küszöbnek számít ahhoz, hogy hülyeségek miatt ne írogassanak.

off: mennyibe kerül ma egy SMS átlagos áron?

Ez jó kérdés, nem tudom. Viszont rátapintottál a lényegre: Minek fizessek akár 2 Ft-tot is egy sms-ért plusszban, ha a chat ingyenes. Ha valaki hülyeség miatt ír, azt pedig ignorálom, amennyiben sokszor előfordul, tiltom a chatről. SMS-nél ezt nem tehetem meg (asszem) hanem csak az egész számot tilthatom le, sms+telefonálás. Javíts ki, ha tévedek.

Szerintem egy idióta nem sajnálja a pénzt sms-re, ha baromságokkal akar zaklatni. :)

-------
It is our choices that define us.

Szerintem itt a félreértés a szavazásban és a kapcsolódó fórum topicban is. A chat program használata nem feltétlenül jelenti, hogy hosszúra nyúlt beszélgetéseket folytatunk rajta. Ha erre vonatkozik a "hol chateltek manapság" kérdés, akkor az a válaszom, hogy sehol. De mégis használok 4 féle "chat" programot (skype, bbm, hangouts, telegram). Inkább IM-nek mondanám, ez jobban jellemzi a felhasználás módját is. SMS-t nagyon ritkán írok, azt pont teljesen kiváltják ezek a programok. De egy rövid szóváltás miatt sem kell egyből telefonálni.

Nem azt állítom, hogy elképzelhetetlen, csupán nehéz elképzelnem.

Lehet, hogy az én hibám a feltételezés, de a mai világban már max. öreganyámnak írok sms-t vagy hívom fel azonnal ha van valami, mert tudom, h ő aztán szinte biztosan nem lóg fent a neten soha.
E-mailt akkor írok, ha tudom, hogy a személy akit keresek, telefonon elérhetetlen jelenleg, nem SOS dologról van szó és sokáig tart kifejteni a mondandóm. Esetleg azt akarom, hogy könnyen visszakereshető legyen a dolog később, és nyoma maradjon annak, amit közölni akartam vele. Ezen kívül az e-mail küldés/fogadás túl lassú... gondolok itt arra, hogy az ember nem nézegeti percenként az e-mailjeit és a telefon / e-mail kliens sem azonnal szól, hogy leveled jött. A telefonálás pedig felesleges mondjuk abban az esetben, hogy "késni fogok 20 percet a vacsiról, de ne várjatok rám, majd érkezem".

Most csak mondtam valamit, ez a példa pont megoldható ugyanolyan gyorsan SMS-sel, meg amúgyis mindenbe bele lehet kötni. Ettől még lehet élni chatprogramok nélkül és nyilván az én szokásaim miatt tartom nehezen elképzelhetőnek chat nélkül kommunikálni a mindennapokban, legalább néha.

-------
It is our choices that define us.

Lehet, hogy az én hibám a feltételezés, de a mai világban már max. öreganyámnak írok sms-t vagy hívom fel azonnal ha van valami, mert tudom, h ő aztán szinte biztosan nem lóg fent a neten soha.

Igen, hibás a feltételezésed. Nem lógok állandóan a neten, nincs okostelefonom, mégis élek és valamilyen furcsa okból kifolyólag semmiről sem maradok le, amit tudatni akarok valakivel, tudatom is.

Nem vagy te egy kicsit függő? Az egyik osztállyal beszéltük, hogyha nincs a közelükben, legalább az asztalon a(z okos)telefonjuk, akkor hiányérzetük és rossz érzésük van. Te nem szoktál ilyet érezni? :)

Nem. Az első tapis telefonomat tavaly novemberben vettem, addig egy kinyithatós, régi "bunko/butafonom" volt. Igazából még csak most kezdem megszokni, hogy néha zörög a telefon akkor is, ha nem sms-t kapok vagy hívásom jött.

Pl. amikor elmegyek sörözni, akkor a sör van ott és a haverok, nem vagyok a becsekkolós, facebookozós fajta. (Amúgy igen, persze, hogy én is kipróbáltam már a becsekkolást.) Ha ki is teszem a telefont az asztalra, akkor azért van, mert kényelmetlen egy 5,5"-los Oneplus-szal a zsebemben ülni. Mivel az előző telefonom 1,5 hétig bírta egy feltöltéssel, nem vagyok hozzászokva, hogy ezt azért legalább 3, de inkább 2 naponta kell tölteni és sokszor előfordult, hogy lemerült. Sokszor órákig nem tudtam feltölteni és semmi, nem hiányzott. Illetve a telefon funkció hiányzott - ha mondjuk van valami fontos, nem érnek el - a chatprogramok, stb. nem.

E-mailt sosem írtam még rajta, az üzeneteket is legtöbbször csak elolvasom és akkor állok neki chatelni, amikor szgép elé kerülök. Amennyiben ez függőség, akkor függő vagyok.

Azért ugye tudod, hogy ha van netelőfizetésed a telefonon, de nem nyomkodod állandóan, attól még kvázi állandóan a neten lógsz?

-------
It is our choices that define us.

Attol, mert valakinek hianyerzete van, hogy nincs nala a telefon, meg nem feltetlen fuggo.

En pl. van, hogy hetvegenkent egyszeruen elfelejtem feltolteni, ra se nezek egyetlen pillanatra sem, es lemerulni is valoszinuleg ejjel merul le, amikor nem hallom a nyogdecseleset. Ettol fuggetlenul, ha elmegyek itthonrol, es valamiert nem viszem magammal, hianyzik, de nem azert, mert nyomogatnam, hanem azert, mert egyebkent munkaeszkoz (legalabbis a telefon resze), es megszoktam, hogy a zsebemben van, ha nincs, mindig elobb utana kell gondolnom, hogy vajon most elhagytam, vagy csak otthon hagytam. Azert egy 60k+ -ba kerulo telefonnal az ember fel, hogy elhagyja, de ha csak 30k lett volna, akkor is aggodnek miatta.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Munka (kollégákkal, ügyfelekkel): Skype
Privát: Facebook (web)

kollégák: lync
család/ismerosok: hangouts

FYI: Digsbynél 2008 óta 'COMING SOON!' az, hogy GNU/Linuxra, vagy Macintosh-ra érkezik a programjuk.
--
If your computer is a wooden ship, X is the termite colony that might eat through the hull of your ship and sink it some day. Firefox is the cluster of icebergs that are currently surrounding your ship. ―NH

Ha csak egy mód van rá, akkor sehol. Viber, Skype, FB.

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

Most jött ki a bleep (by Bittorrent). Ha kiforrja magát, frankó lesz. Chat, voice call, whisper mód.
Nincs szerver, nincs metadata..

Nem társítottam más azonosítóval (telefonsz.), QR kóddal szerettem volna felvenni a két telefont egymáshoz kontaktnak, nem sikerült. Később ezt javították, de sajnos megjegyeztem.

A regisztráció a hálózaton baromi lassú volt nála, és úgy tűnt, előtérben kell futnia az alkalmazásnak, hogy online legyen, üzenetek egyszerűen elvesztek, vagy percekkel később értek be. Az nem instant.

Egy-két hívást próbáltam LAN-on, de úgy is iszonyatos volt a késleltetés.

De a koncepció nekem is tetszik, követem majd a fejlődését.

(x) Egyéb: gyakorlatilag csak a felesegemmel csetelek az apple messages-en, amig ket kulon orszagban vagyunk. A masodik vonal a facebook chat.

Ha PC elött vagyok Facebook (web), ha valahol kint, akkor tablettel Facebook (chat).
Most akkor mit jelöljek? :D

Munkahelyi: Lync
Maganjellegu: iMessage + Facebook chat

Mondjuk nem ertem, hogy a Facebook chat es a web miert van kulon opciokent: ugyanaz a medium, csak epp mas felulet. Ilyen alapon kulon lehetne venni, hogy Androidon vagy iPhone-on hasznalom a Facebook Chatet.

--
"Never trust a computer you can't lift."

Kocsmában csetelek, elektronika nélkül, szemtől-szemben.

iMessage

Akinek nincs se iPhone-ja se Mac-je, azzal whatsappra fallbackelek

Es sajnalom hogy kimaradt a szavazasbol az iMessage, mert kivancsi lettem volna a szereplesere. Ugyanis az osszes tobbi egy rakas szar jelenleg. Utoljara a 2-3 evvel ezelotti (meg nem Hangouts-nak hivott) Google Talkkal voltam elegedett. Meg az is szomoru, hogy evek alatt a Google es a Facebook is dobta a fo chat zaszloshajoibol a Jabber / XMPP tamogatast, holott pont arra voltak regen buszkek, hogy milyen szabvanyosak. A Google mellesleg csa azert, mert mi az hogy fut a GTalk az outlook.com -on, tenyleg erdemes volt azzal a 0.1% userrel kibaszni, aki hasznalta is, es cserebe elvesziteni a Hangouts hanyas UI-javal es ehes Androidos kliensevel tovabbi 40%-nyi usert.

Ja amugy valaki nem akarja veletlen ezeket mobil kliens aramfogyasztasa szempontjabol kibenchmarkolni? Csak mert nalam azert maradt leginkabb az iMessage Whatsapp fallback-kel, es ezert repult/erosen ritkul a Skype.

Szuk csalad sajat XMPP server + kliensek PC-n, telefonon.

Ceg: Lync (mostmar Skype Business)

/sza2

Skype, Facebook (web), es Steam.

Nem ertem azokat akik tiltanak a munkahelyen az ilyen klienseket.
Multkor volt valami IBM problemam, es eszembe jutott, hogy az egyik gyerek akivel DOTA-t szoktam jatszani IBM supportos.
5 Percen belul volt megoldas a problemara.

Es az ilyen esetek nem egyediek szerintem.

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Egyrészt mi történik? Nem fogja meg a tűzfal vagy a víruskereső? Akkor máris van egy csomó másik lyuk a szitán, ami felett elegánsan elsiklott a teljes IT és nyugodtan ülnek tovább, mert hát tiltva van egy támadási irány... nekem meg olyan érzésem van, hogy rossz ponton védik a rendszert.

Másrészt kaptam már IT-s embertől is továbbküldős vírust... a különbség a Gizike és az IT-s között az, hogy Gizike gépén minimális az elérhető egyéb rendszerek száma, egy IT-s gépéről pedig lehet dobbantani tovább. Most akkor melyik a veszélyesebb?

--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Én nem értem ezt a logikát. Rossz munkamorálra nem megoldás szerintem a tiltás, sőt... Dolgozó kap egy feladatot és egy határidőt, vagy egy kvótát. Nem teljesíti, fekete pont. Sok fekete pont, viszlát. Gizike pozíciójára lesz is 500 új jelentkező. De ezeket a dolgokat meg is lehet beszélni olyanokkal, akik egyébként tényleg akarnak dolgozni.

Hm... az én tapasztalatom szerint bármely munkahelyen bármelyik információ biztonsággal foglalkozó dolgozó tilt mindenféle chat alkalmazást, ezzel befoltoz egy lyukat a szitán és boldog, mert azt hiszi, hogy fontos dolgot tett a cég érdekében, az átlag dolgozó pedig kénytelen zsákban futni a maratont, a cég vezetje pedig nem érti, hogy a versenytársak miért húznak el mellette...

--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

> az én tapasztalatom szerint bármely munkahelyen bármelyik információ biztonsággal foglalkozó dolgozó tilt mindenféle chat alkalmazást

Szerencsére azért nem eszik ilyen forrón azt a bizonyos kását... :)

Nekem a mostani helyem az első "igazi" IT-s cég, az eddigi munkahelyeimen többségében nem-informatikusok dolgoztak, de ilyen tiltásba egyedül annál a banknál futottam bele, ahol emlékeim szerint te is megfordultál. ;)

A legengedékenyebb policy-t nem-IT cégnél talán pont egy könyvvizsgáló + IT audit cégnél láttam, ahol mindenki local admin volt a gépén, szerencsétlen IT pedig nyomta hozzá vég nélkül a supportot (=takarított)

De igen, ha a munkavállalót csak a tűzfal tartja vissza a naplopástól, akkor valami a cégnél elromlott, és az nem az IT.

"de ilyen tiltásba egyedül annál a banknál futottam bele, ahol emlékeim szerint te is megfordultál"

Szinte az összes bank ilyen...

...és az egyszeri ember majd lefordul a székről, amikor jön egy ugribugri cég demonstrálni, a banki oldalról az információbiztonság vezetője biztosítja a saját céges laptopját a videókonferencia lebonyolításához, amelyre az ugribugri cég egyik utolsó senkijétől kap egy USB stick-et, amiről - persze admin joggal - szoftvert installál a gépére, mert ő megadta saját magának a engedélyt erre.

...a szerencsétlen banki ügyintéző pedig nem tud a céges laptopjáról se nyomtatni, se fájlokat másolni, ezért inkább a saját otthoni laptopjával megy ki a céges ügyfélhez átbeszélni a hitelszerződést, amit ott helyben kinyomtat, illetve email-ben megküld saját magának a céges címére...

--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

www.messenger.com (azaz Facebook)

Egyszer összegyűjtöttem, text alapra ez a legjobb, aztán a skypeout miatt következik a skype.

Munka: Slack. Egyéb, valamint munkához külsős kapcsolatok: IRC.

Zavaros a szavazás, keveri a protokollokat (AIM, IRC), a szolgáltatókat és a klienseket (Pidgin, Empathy).
Nálam jelenleg protokoll XMPP, szolgáltató Google, kliens Kopete (lassan ideje lesz KDE-Telepathy-ra váltani).

Párommal, barátokkal Telegram. Melóhelyen meg épp amin elérem az illetőt.

### ()__))____________)~~~ #################
# "Ha én veletek, ki ellenetek?" # E130/Arch

Egyéb: Skype, Pidgin[FB, Gtalk]

----
M.G.

Ahol elérem az embert:
Skype,
Hangout (weben vagy telefonról alkalmazásból)
Facebook chat (weben vagy telefonról alkalmazásból)

Csetelni nem csetelek. Hirtelen felindulásból elkövetett üzenetváltásra telefonon meg gépen is WhatsApp.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Ahogy a regi szep idokben (iRC ...) ugy, es olyan aktivan mar sehol. Mas ugyben eppen ott, ahol megtalalnak, facebook, gmail, pidgin segitsegevel. Plusz ceges belso chat szeruseg, ceges celra (szinten pidgin-el).

Facebook, iMessage. Telefonálni utálok, kocsmázni eszem ágában sincs. És vannak, akikkel ritkán találkozom, de attól még jó velük beszélgetni.

Ave, Saabi.

Én is utálok telefonálni, ha az illetővel napi szinten tartom a kapcsolatot személyesen is, vagy ha piszlicsáré dolgok miatt kell dumálni valakivel. A hivatalos beszélgetések, ügyintézések, meg a távolságból fakadó személyes találkozások kivitelezhetetlensége más teszta. Igazán üzenetküldő alkalmazásokra sem lenne szükségem, de valahogy egyre inkább nem lehet bizonyos ismerőseimet rábeszélni az emailre.

A Skypeal az a bajom, és itt a telefon funkcióról van inkább szó, hogy sokan azt is csevegésre használják, és ahhoz képest, hogy x emberrel megdumálom, hogy a számára, számomra fontos ügyet majd itt megbeszéljük, tíz perc után kötetlen pletyizéssé alakul az egész, és egyszerűen nem ismerek kulturált protokolt a beszélgetés megszakítására. Azért ilyenkor csak nem nyomtatom ki az ürgét, hogy sok lesz a számlád :-D

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Facebook chat ( messenger.com ), Skype, Telegram korábban Hangouts. Attól függ, ki hol merre keres, ezt ma már elég nehéz leszűkíteni egyetlen felületre, ha sok emberrel beszélsz naponta. Bezzeg régen az MSN-es időkben... :)

---
http://www.vultr.com/?ref=6814182

Na ez az. Gépen akár még le is nyelem a békát, hogy olyan négy féle cuccot legyen szükséges használni, de mobilon nincs az az úristen, hogy egy Skype, Viber, Hangouts, WhatsApp egyszerre menjen. Úgy hogy én mobilon évekkel ezelőtt letettem a voksom a WhatsApp mellett, és ennyi. Ha valakinek fontos vagyok, akkor használja, ha nem, akkor marad a mail meg a hanghívás.
--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Telegram
FreePP
Viber (ritkán)
Bleep - még kiforratlan, de tesztelem.

Igyekszem redukálni, és az olyan vadhajtásokat, mint a Viber, vagy a WhatsApp ignorálni a fenébe. Alapvetően céges kommunikációra egyébként Skype-ot, amit szeretnénk leépíteni és helyette valami kevésbé bloat appot beiktatni, helyette lehet hogy Tox lesz, az eddigi próbák alapján elég király.

Minden másra ott a Facebook (amit egyébként tűzzel-vassal írtanék az életemből, de hát partiszervezéssel is foglalkozom, és sajnos az egyetlen értelmes eszköz egy buli hirdetésére itthon az ez a f*s).

Off [#régenmindenjobbvolt]: Amúgy akárhányszor ez felmerül, mindig eszembe jut, hogy a fórumok idején mennyivel egyszerűbb volt ez a téma, csak meg kellett találni a témába vágó fórumot, és meg is volt a célközönség.
--
http://envo.it

Mondja ezt az a Microsoftos, akinek a cege folyamatosan szemet huny a kalozverziok nagy szama felett.

Ami azt illeti, pofatlanul dragak, marmint ahhoz kepest, hogy a teljes verzio nagyjabol csak annyi pluszt hoz, hogy nem 10 000 sorig emlekszik a chat history, meg kicsivel tobb integracios lehetosegunk lenne. Nos, egyikre sincs igenyunk, meg van is szabad integracios slotunk a free tierben, az extra szolgaltatasokat pedig nem tudnank kihasznalni (Guest support pl).

Egyebkent meg ha ennyire arcoskodni tamadt kedved, utanaolvashattal volna, es az arcomba vaghattad volna, hogy rosszul tudom: a free verzion nincs nonprofit korlat (valoszinuleg felreertettem valamit az egyik review oldalon, amit olvastam rola, sose szoktam olvasgatni a konkret TOS-okat).
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

> akinek a cege folyamatosan szemet huny a kalozverziok nagy szama felett.

Ettől még nem tartom etikusnak a kalózpéldányok használatát a másik munkájáért járó fizetség nem kifizetését. Lehet ez szoftver, téliszalámi, tömegközlekedés, stb.

Amúgy nem, nem az arcoskodás volt a cél, csak oktató szándékú megjegyzést tettem arról, hogy a "még nem vették észre" nem jelent semmit, ugyanis olyan esetről is tudunk, hogy az (akkor még) APEH a WinRAR lejárt trialja miatt foglalt le gépet.

Cég != otthon. Otthon a winraros fószer is megúszta volna.

Nagyon sok kulfoldi szolgaltatasnal nem teljesen egyertelmu, pontosan mire vonatkozik a non-profit korlatozas. Ugyanis bar maga a non-profit szo eleg egyertelmu, legtobbszor megis csak annyit akarnak jelezni, hogy a szolgaltatast kozvetlen penzszerzo muveletre nem hasznalhatod - marpedig egy chatalkalmazas az tipikusan nem az a platform, ahol az ember penzt akar csinalni.

Amugy meg az APEH nem igazan ert az informatikai kerdesekhez, szoval az, hogy ok kit mikor es miert vesznek elo ilyesmikert, az nagyon nem bir mervado lenni. Egy lejart trial verziot peldaul semmi sem kotelez, hogy eltavolitsd a geprol, a szoftverfejleszto felelossege (lenne), hogy hasznalhatatlanna tegye a trial periodus lejarta utan. Ott van pl. a Total Commander is, elvben az is 30 napos shareware, de sem a licenc sem magyarorszagi torveny nem kotelez arra, hogy a lejarat utan toroljem a gepemrol, hiszen a lejart shareware technikailag nem valik nem jogtisztava, azza akkor valna, ha feltornem a vedelmet. A licenc csak addig megy el, hogy _hasznalni_ csak 30 napig hasznalhatom, utana mar nem. Ha a legutolso futtatas a beszerzestol szamitott harminc napon belul volt, de azota nem inditottam el, akkor nem szolhatnak egy szot sem.

Csak az a problema, hogy az olyan cegeknek, ahova az APEH odamegy arcoskodni, altalaban a legkisebb problemajuk az, hogy a szoftverlicencek miatt cseszegetik oket, ott durvabb dolgok is ki szoknak derulni, igy senki nem koppint az orrukra, hogy oke, de attol meg hulyek voltatok.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

> Egy lejart trial verziot peldaul semmi sem kotelez, hogy eltavolitsd a geprol, a szoftverfejleszto felelossege (lenne), hogy hasznalhatatlanna tegye a trial periodus lejarta utan.

De, az EULA. Nem a technológiai szinten történő korlátozástól lesz illegális a szoftver használata. Ha én levédem az alkalmazásom, de valaki feltöri, az onnantól legális példány lesz, mert nem védtem le eléggé?

Ha egy rúd téliszalámin nincs RFID tag, akkor azt el szabad lopni? ;)

> A licenc
> "A" licenc

Ilyen nincs. Elolvastad a WinRAR EULA-t? Én nem, mert nem használok WinRAR-t, de honnan tudod, hogy nincs benne?

"Egy lejart trial verziot peldaul semmi sem kotelez, hogy eltavolitsd a geprol, a szoftverfejleszto felelossege (lenne), hogy hasznalhatatlanna tegye a trial periodus lejarta utan. Ott van pl. a Total Commander is, elvben az is 30 napos shareware, de sem a licenc sem magyarorszagi torveny nem kotelez arra, hogy a lejarat utan toroljem a gepemrol, hiszen a lejart shareware technikailag nem valik nem jogtisztava, azza akkor valna, ha feltornem a vedelmet. A licenc csak addig megy el, hogy _hasznalni_ csak 30 napig hasznalhatom, utana mar nem. Ha a legutolso futtatas a beszerzestol szamitott harminc napon belul volt, de azota nem inditottam el, akkor nem szolhatnak egy szot sem."

Néha nem árt elolvasni, mi van odaírva:

After this trial period, you must register or delete the program from your hard disk. (tudom, pendriveról legális :D)

After a 40 day trial period you must either buy a license or remove it from your computer

De egyébként ha csak ott hagyod, akkor vélelmezni fogják, hogy használtad. Láttam ilyen szarkértői véleményt, szépen sorolta a sharewareket...

A Slack jó, sőt, az integrációi miatt céges felhasználásra elsőosztályú, ugyanakkor akad itt pár úriember, akik annyira nem lelkesednek az ötletért (ha már dobjuk a Skype-ot, akkor legyen egy secure valami helyette), innen is jött a Tox, mint lehetőség. Mindenesetre én próbálom nyomni effelé az irányt.
--
http://envo.it

secure es a felho szerintem kizarja egymast.

Persze most lehet vitatkozni, hogy melyik orszagban van a szolgaltato es nem nez bele...

Ettol fuggetlenul tok jopofa, hogy bongeszobol megy a notification buborek desktopon (linux).

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Majdnem kizarolag Skype, neha IRC-zek, meg mostanaban kezd betorni az eletembe a TeamSpeak, cegnel meg most allunk at Slackre, bar neha inkabb odamegyek a kollegahoz, mert nem mindig veszik eszre, ha irok nekik.

Egyebkent irigylem azokat, akik megtehetik, hogy csak IRL chatelnek, nekem a legkozelebbi ismerosom is a varos masik vegen lakik, es havi 1-2x tudunk talalkozni, ami szerintem gyaszosan keves. Fuggetlenul attol, hogy leulunk-e neha egy sorre/uditore/whatever, azt gondolom, hogy a kapcsolatok apolasaba beletartozik az, hogy neha csak rairok, hogy mi van vele, illetve az IRL chatet is konnyebb mondjuk Skype-on megszervezni, mint telefonalgatni, aztan probalkozni, hogy mikor jo neki, mikor van ideje beszelni.

Az SMS azert esik ki, mert en es az ismeroseim zome nemigen szeret a telefon kepernyojen gepelni, foleg, mert nagyon nem erre talaltak ki.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

skype, gmail (chat kliens), facebook (web/chat kliens), helyi jabber szerver, whatsapp

---
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

protokoll XMPP, szolgáltató Google, kliens Qutim

Azt kérdezed, hogy mi a különbség a Skype for Business/Lync és a sima Skype között?

Nem értek hozzá, csak annyit látok, hogy két külön kliens program, a skype-ot gondolom ismered, skype azonosítóval lépsz be, akiket kézzel felvettél, azokkal tudsz csetelni meg (video)telefonálni. Lync a céges infrastruktúrába van integrálva, céges domain azonosítóval tudok belépni, a céges címtárba felvett összes emberrel tudok csetelni vagy telefonálni.

Feltételezem, hogy a Skype forgalom a skype szerverein megy keresztül, és feltételezem, hogy a Lync fogalom meg a cég belső hálózatán a cég által üzemeltetett szervereken át közlekedik.

Nem tudom, mi az, hogy O365 acc. Feltételezem, hogy nincs nekem olyan. Hacsak nem valami más accountnak az alternatív neve.

Mi az, hogy lokálisan telepített lync? Van lync laptopomon, most már skype for business 2015-ként jelenik meg az office 2013 elemek között a start menüben. Vagy lync 2013 az androidos telefonomon is. Máshol nekem nincs lync lokálisan.

"Feltételezem, hogy a Skype forgalom a skype szerverein megy keresztül, és feltételezem, hogy a Lync fogalom meg a cég belső hálózatán a cég által üzemeltetett szervereken át közlekedik."

Van az MSnek valami lync proxy szolgáltatása, én látok egy csomó más céges kontaktot is.

"Nem tudom, mi az, hogy O365 acc. Feltételezem, hogy nincs nekem olyan. Hacsak nem valami más accountnak az alternatív neve."

Az O365 az az office 365 rövidítése, kb a subscription alapú, részben felhős office szolgáltatás.

> office szolgáltatás.

Mit értünk office szolgáltatás alatt? ;)

Az Office 365-ben (nyilván különböző csomagok vannak, de) van felhős Exchange, Sharepoint, stb., tehát ezeket nem kell onprem üzemeltetni. Vannak csomagok, amibe beletartozik a desktop Office csomag, de ez sem kötelező.

Jó, viszont a marketingelést meghagyom neked, ha már ezért fizetnek (:D). Feltételeztem, hogy a kérdező egyébként tudja, hogy kb mik vannak az office környékén, csak nem tudta feloldani az o365-öt, aztán onnan már ha akarja elolvassa a részleteket :)

Egyébként visszafordítva: annak, akinek az office a word/excel/fingósppt, annak az o365 egy weben elérhető word/excel/fingósppt (felhős), amiből tud telepíteni is local copyt (részben). És fosik az exhangere meg a sharepointra, meg arra főleg, hogy ez lokálisan birizgálja a rendszergazda, vagy valahol a messzipicsában van az interneten. És ez azért védhető álláspont :)