UPC Horizon Go tapasztalatok, problémák - megoldva

 ( lcsaszar | 2015. április 6., hétfő - 20:29 )

Egy ideje már nézhetik az UPC kábeltévé előfizetők a TV műsort Android-os gépen. Nekem kezdetben jól ment, de egy ideje nem jön be az adás. Android 4.1.2 táblagépen próbálkozom, feltettem az Adobe Flash Player 11.1 verziót is, de ez sem segített. Sajnos nem tudom visszakövetni, hogy mi változott (a készülék a háttérben szokott alkalmazásokat frissíteni). Van valakinek hasonló tapasztalata, ötlete?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem rémlik (bár lehet hogy tévedek) hogy lenne a telómon és tabletem Flash Player, nekem frankón ment a Horizon Go, néha kiír kapcsolódási hibát, akkor egy újrapróbálás után menni szokott (de ez lehet hogy az otthoni wifi miatt volt...)

UP.: bár most nézem frissült azóta az app [ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lgi.orionandroid ],
és ott ír olyan hogy lehet hogy pár eszközön lehet megszűnik működni a dolog :-S
[ "We’ve added support for Android 5 Lollipop! Our apologies for the wait; it took us longer than expected. There is a slight possibility that video does not work anymore on some older devices. We will keep an eye out for these and fix support where needed" ] talán ez a helyzet?

Jó pár kitkat-os készüléken próbáltam,legutóbb 2 napja a legfrissebb verzióval és ment korrektül.T-home + Nexus 10 + Unify AP LR

Sony M2 Android 4.4.4 működik. Lehet, hogy megszűnt a támogatás Jelly Bean-re?

"4.0.x and up MD5 : bc8433cea412eb19c86d9d8b2586d60e"
Azt írja.
2.1.2

2.1.5
Megnézheted más verziókkal hogy melyiknél megy.

Vagy használhatod weboldal-t.:)www.horizon.tv

Na most frissítettem az okostelómon 2.1.6-ra, és már nem megy idegen hálózaton. Azt írta ki, hogy csak UPC WiFi hálózaton működik. Nem úgy volt, hogy UPC előfizetők bárhol használhatják?

Szerintem megy bármilyen wifin nekem T-home-os neten ment.
Csak néha beadta szülői zárat de ismert hiba.

Szerintem csak wifi-n képes müködni.:)
Ha rootolt telód ezzel átlehet verni.

Szerintem csak UPC-s halozatbol mukodik.

---
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Sony Z2 kitkat 4.4.4 egy ideje egyáltalán nem megy. alkalmazás betölt, csatorna nyit, videostream nincs, csak teker....

upc kábelnet

Most már nekem sem megy Sony M2 KitKat 4.4.4 telón, pedig esküszöm két napja ment idegen hálózatból (Telenor LTE-n).

Ok, kicsit jobban ránéztem. A video esetében valóban teker, de érdekes módon az időszámláló megy, mintha rendes adás lenne... Viszont mobilneten nem akar menni, üzenetet dob, hogy csak upc wifi hálózaton működik.

Na, megvan a megoldás!!!

Wi-free-n megy rendesen....
bekaphassák....

Irtam fentebb hogy csak wifin képes működni.
De fake wifivel áttudod verni:)

nem a wifi a lényeg, hanem a upc saját, másodlagos wifi hálózata, ami minden olyan előfizetőnél elérhető, aki nem tiltatta le a saját routerén, továbbá digitális kábeltévé szolgáltatással rendelkezik. lásd: upc wi-free szolgáltatás!

Nemértelek nekem megy t-home-os wifivel azzal használom nagy megelégedéssel.:)
2.Akinek a upc-s kódját próbáltam annak nincs upc net előfizetése se wifi free szolgáltatás bekapcsolva.

az fasza... hívtam a upc ügyfélszolgálatát, ilyen hibáról nem tudnak. Mennie kéne neki rendes wifin is. Melyik verzziót használod a Horizon Go-ból?

Az nem lehet, hogy egyes csatornák csak upc hálón mennek (gondolom szerzői jogok és hasonlók miatt), míg mások bármin?
Vagy akár egyes műsorok, nem csak csatornák?

úgy emléxem, hogy kizárólag azok a csatornák vannak a Horizon Go-n, akikkel meg tudtak állapodni. Nem is teljes a lista, ha megnézed a csatornakiosztást.

Nekem 2.1.6 van fenn.Majd megnézem hogy van e csatorna vagy internet függése ha lesz kicsit több időm.

Csak a live stream nem jelenik meg (teker, teker). Minden más körítés, úgymint műsorújság, időszámláló jól működik. Ha valakinél hibátlan, megírhatná az aktuális környezetét.

Frissült 2.1.7-re, és működik UPC Wi-Free hálózaton és mobilneten is Sony Xperia M2, Android 4.4.4-en. Majd kipróbálom Android 4.1.2-n Acer táblagépen Wi-Freen (otthoni WiFi-n nem megy).

Újabb teszt: otthoni UPC WiFi-n nem megy, átkapcsolva mobilnetre megy :-( Vajon miért hálózatfüggő? Azt hiszem, nyittatok egy hibajegyet az UPC-nél.

Nekem régi verzió gond nélkül megy.:)Igaz jelenleg upc-s nettel használom.Saját AP-n.

Megoldódott, a helpdesk upgrade-elte a routert.

Mi oldódott meg? Leírnád pontosan, hogy mi miért történt? Köszi

Az történt, hogy bejelentettem a hibát az UPC-nél, de ettől függetlenül közben elment a net is (vagy a hibaelhárítás melléktermékeként?). Telefonon felhívtam a helpdesket a net miatt. Valamit frissítettek a routeren, és azóta működik a Horizon Go, de csak Android 4.4.4-en. Android 4.1.2-n továbbra sem megy, azt írja ki, hogy ezt a videót jelenleg nem tudja lejátszani (vagy valami hasonló szöveget). Tehát már nem a tekerés fut körbe-körbe. Valami háttérkép is megjelenik, és az indító háromszög jel is. Egymás melletti, ugyanarra a wifire csatlakozó két készülékről van szó.

Megcsinálták, működik. Hibajegy kellett ehhez is.

Na ez azért sántít, mert az UPC Wi-Free az előfizető számára pontosan a saját routeren nem elérhető, csak idegen routeren. Akkor otthon nem nézhetem? Másrészt ilyen korlátozást sehol nem említenek. Harmadrészt nekem pár hete Android 4.1.2-n saját WiFi hálózaton ment. Továbbá pár napja Android 4.4.4-en Telenor mobilneten is ment. Most pedig sem-sem.

ez az... A wi-free lehet, hogy szomszéd hálózata. Elég sok upc-s wifi forrás van a házban...

http://ugyfelszolgalat.upc.hu/app/answers/detail/a_id/753

"... Horizon Go szolgáltatás zavartalan működéséért, és minőségbeli megfelelőségéért a UPC Magyarország Kft. nem vállal felelőséget. Hálózati technológiák, vagy szolgáltatók közötti hálózatváltás, továbbá hosszantartó használat esetén előfordulhat, hogy - a további használat céljából - az alkalmazásból ki kell jelentkeznie, majd meg kell ismételnie a bejelentkezést."

ok, ezt is elfogadom. De! Kijelentkezés nélkül, kizárólag a wifi hálózatot váltva wi-freen a szolgáltatás elérhető, a "rendes" wifin meg nem, ami szintén upc-s router.

Ezért furcsa nekem. Egyébként a ki-bejelentkezés alap volt, nem segített.

DNS-probléma?Ha okosabb routered van ránézhetnél milyen hosztokat és mennyire sikeresen ér el.

Linux desktopon Pipelight-tal működik a Horizon Go weboldal?
--
https://www.digitalocean.com/?refcode=7504fb2af065