Cisco router EEPROM csere

Fórumok

Sziasztok!

Haldoklik egy év elején hozzám került Cisco 1601 router. A tünetek: nem mindig tudja elmenteni és vsszatölteni a konfigurációt, illetve egyszer már az is előfordult, hogy rommonban kötött ki, ahol kézzel kellett cookiet újraírni neki (egyébként a leírásban szereplő humoros MAC címmel az ethernet interfacen csak broadcast címre küldött keretekre volt hajlandó reagálni, helyette a 00 01 42 de aa eb pl. működik).
A linkelt blogpost alapján azt gondolom, hogy a fenti információk tárolására használt XICOR X28HC64J-12 EEPROM cseréje talán megoldaná a problémát. Pontosan ilyet viszont csak olyan drágán tudnék beszerezni, amennyit nekem már nem ér meg a javítás, ezért az lenne a kérdésem, hogy szerintetek helyettesíthető-e az említett alkatrész másik 28HC64-el, ha a cseredarab hozzáférési ideje <= az eredetiénél, egyébként első ránézésre minden másban megegyeznek? pl: AT28HC64B

Előre is köszönöm a segítséget!

Hozzászólások

Hali
Ne vedd rossz néven, tényleg kíváncsi vagyok!
Érzelmi okok miatt ragaszkodsz ehhez a routerhez vagy van valami speckó oka?
Úgy értem miért szívsz vele, miért nem b.szod ki a francba?
Ha eljössz érte adok neked ingyé más cisco-t ami ugyanezt tudja, de nem ennyire kőkorszaki (800, 1700, 2600 akár).

Nem veszem rossz néven. :)
Egyáltalán nem ragaszkodom ehhez a dobozhoz, de két hónapja igaz nagyon olcsón, de pénzért vettem hasonló kategóriás eszközöket Budapesten. A cserealkatrész pár száz forintért a postaládámban van és a régit leforrasztani, újat felrakni sem olyan nagy kaland.
Annyi előnye volt egyébként, hogy legalább meg tudtam mutatni rajta a gyerekeknek, hogy tessék, ez az a misztikus soros interface névre hallgató valami, amiről a segédletetek ír.