Újra elindult a Pirate Bay

Hozzászólások

Komolyan nem tudom, hogy mi extra van még ebben az oldalban, a legendáján kívül, ami miatt akkora a felhajtás körülötte. Kisckass, h33t, rutracker trió teljesen jól kiszolgál már évek óta. DHT alapú keresésnek btdigg.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Az általad említett háromról pl. nem is hallottam még, szóval el tudom képzelni, hogy nagyobb a választék a TPB-n.

off: Más kérdés, hogy gyakorlatilag évek óta nem warezoltam semmit: filmek és sorozatok Netflixről, zene Spotify-ról, játékok nagy ritkán Xbox Store-ból (régebben Steamről), szoftvert gyakorlatilag nem veszek (otthonra van Windows, Office, más fizetős cucc gyakorlatilag nem kell, a munkahelyi gépekre meg nem én vásárolok, vagy ha mégis: reimburse), könyvek Amazonról.

Meglepően olcsón meg lehet úszni amúgy warez nélkül is, bár tény, hogy információs termékeknél alacsonyan van a lélektani határ (= 0 forint).

Netflix: „Sorry, Netflix is not available in your country yet.”

Egy kis warez azért még kell hozzá. :-)

Olvasmányélményeim alapján: A tervek szerint később Magyarországról is elérhető lesz. De az eddigi tapasztalatok szerint, amelyik országban eddig hivatalosan elindult a szolgáltatás, ott az elérhető tartalom szegényesebb volt, mint az USA-ban. Állítólag a szolgáltatási kör kiterjesztése mellett dolgoznak azon is, hogy az ismert VPN szolgáltatókat kitiltsák a szolgáltatásból, így a jövő egyáltalán nem fényes.

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

> „Sorry, Netflix is not available in your country yet.”
Amíg a bankkártyámat elfogadják és szorgosan vonják le róla a pénzt, addig szavuk sem lehet. :)

> az ismert VPN szolgáltatókat kitiltsák a szolgáltatásból, így a jövő egyáltalán nem fényes.
Mm-hm, mondjuk VPN-t már lassan drágább bérelni, mint üzemeltetni (ebbe a ráfordított időt is beleszámolva), úgyhogy én nem érzem ezt akkora problémának.

Netflixhez létezik valamilyen DNS "eltéritésen" alapuló megoldás is, és nem kell VPN-el sem vacakolni. Mondjuk az biztos, hogy ez csak céleszkzöknél megoldás, ahol csak a Netflix van, mert a gépemen biztos ben nem állítanék ilyet ki tudja mit téritenek még el :)
-
Változékony Grails alkalmazás konfiguráció facepalm

> Mondjuk az biztos, hogy ez csak céleszkzöknél megoldás, ahol csak a Netflix van

Ilyet is egyébként lehet eszkábálni házilag, nem is olyan bonyolult. Olyan viszont, hogy netflix-only eszköz, nem nagyon van. Ha már valami tud Netflixet lejátszani, akkor valószínűleg tud majd ezer más dolgot is.

Én a Netflixet pl. az Xboxról nézem, ami egyébként jobban tudja fejből a bankkártya-számomat, mint én. Tuti, hogy idegen VPN-nt vagy smartdns-t nem fogok ráengedni. :)

Nem Magyarországra érvényes vetítési (sugárzási) joggal működő Netflix szolgáltatás használata Magyarországról dettó illegális. Miért is használsz vpn-t a Netflixhez?! Ha nem fizettél utána áfát akkor még adót is csalsz. :-p

Ahogyan írtam, attól még, hogy fizetsz érte és erős a hited nem lesz legális.
Hint (case study): oroszországi filmes oldalra _fizetsz_ elő a _hitelkártyáddal_, amolyan 'orosz netflixre'. A filmek orosz mellett angol hangsávval is elérhetőek. Éves díj csak 1 usd. Akkor most legálisan filmezel CSAK mert _fizettél_ érte?!

(zárójelben: Magyarországon a magáncélú film és zeneletöltés torrentről legális, de az áfacsalás nem legális)

Unrelated, nem csak hozzád szól a kérdés, de most jutott eszembe, és nincs kedvem külön threadet nyitni neki:

Ha előfizetsz (most Netflixtől függetlenül) az USA-ban egy szolgáltatásra, mint magánszemély, az ÁFA, VÁM, stb. szempontból milyen szabályozás alá esik? Pl.: előfizetsz egy újság digitális kiadására, előfizetsz egy VPS-re, stb.

Itt kifejtettem érthetőbben a kérdést.

Te annyira hulye vagy hogy az valami hihetetlen. Az, hogy te mint vasarlo "befizetted-e az AFA-t" az a kereskedo (jelen esetben netflix) felelossege, nem a tied. A maganszemelynek (legtobb esetben) nincs AFA befizetesi kotelezettsege csak a gazdasagi tarsasagnak az eladott termeke utan (minusz az elozetesen felszamolt AFA). Sot, ha Vateran evente egyszer mint maganszemely eladsz egy 3 eves Androidos telefont 20 000-ert, azutan sem kell AFA-t fizetned, nem csalsz vele adot (nem vagy AFA körös még "nagyon pici vallalatkent" sem, nem hogy maganszemelykent).

Az egyetlen dolog ami "illegalissa tehetne az egeszet" az az, hogy ha a netflix beirt valamit a Terms and Conditions-ebe, hogy te marpedig csak USA-bol nezheted, ami miatt meg senki nem fog beperelni, leven senkinek nem okoztal vele kart (meg annyira se mint torrentezessel). Kifizettel minden jogdijat ottani jogszabalyoknak megfeleloen es a netflixnek is netto befizeto vagy, mint minden mas ugyfele, megnezem azt a precedens jogrendszerbeli pert ahol teged emiatt barmire is megbuntetnek (mert hogy feljelenteni emiatt nem fognak tudni, max beperelni, vagy vedekezni, ha te perelsz/mas pereli oket).

-1 Te annyira hülye vagy, hogy még ékezeteket sem vagy képes használni. Hogy a picsába kaptál te érettségit?! :-p
A buta logikád szerint nem kell áfát fizetni a Kínából vagy épp USA-ból rendelt mobil után sem. Forduljon csak a kínai eladóhoz a tisztelt NAV áfaigényével. LOL!
Netflix nincs jelent Magyarországon hivatalosan. (Talán a közeljövőben ez változni fog, de itt most a jelenlegi vpn-es állapot a téma) Áfa befizetési kötelezettsége pedig magánszemélynek is van amennyiben személyesen ő importált terméket, vagy külföldi szolgáltatást vesz igénybe.
Te komolyan azt képzeled, hogy a Netflix fizet áfá-t a NAV-nak a magyarországi vpn-es szürke ügyfelei után?!
Ennyire még te sem lehetsz hülye! :-)

> nem tudok érdemben hozzászólni
> a vitapartner nem használt ékezeteket
> belekötök abba

Ebből lehet látni, ha valakinek nincs igaza. ;)

> Áfa befizetési kötelezettsége pedig magánszemélynek is van amennyiben személyesen ő importált terméket, vagy külföldi szolgáltatást vesz igénybe.

Ez meg (ebben a formában, legalábbis) baromság. Hoztál már be bármit Magyarországra az EU-n kívülről úgy, hogy az áru átment vámeljáráson? Én hoztam. És mit ad Isten, egyik-másik alkalomról még papírom is van, hogy nem kell áfát fizetnem. Vagy éppen igen, mert átlógtam az értékhatáron. Sőt, még itthonról is vittem ki cuccot magánszemélyként, nem üzleti céllal.

A kulcsszó: értékhatár. Annyi kiegészítéssel, hogy ekkora nagyokos létedre még mindig nem tudtad megmondani, hogy immateriális jószág esetén mi történik - pedig érdekelne, mert azt én sem tudom.

http://raisoturu.com/wp-content/uploads/2013/10/macbook-air-keyboardapp…

Pont ilyen a gep meg a billentyuzet, hol latsz te ezen ekezetes betut amivel irnom kellett volna?

Amit meg nem hozol at fizikailag a hataron arra miota vonatkozik vameljaras? Veszel iTunes-on legalisan egy Madonna albumot, vagy elofizetsz Spotify premiumra, szerinted arra is kulon vamot kell meg fizetned, te fogyatekos? Mert en szamlan csak VAT-ot szoktam latni. ;)

Meg ha kimesz USA-ba enni egy hamburgert, akkor azutan nem eleg az ottani VAT-ot befizetned, hanem le kell jelentened a NAV-nal hogy AFA koteles tetelt vasaroltal odakint? Vagy megis hogy mukodik a fejedben levo fiktiv orszagban a jogrendszer?

> Mert en szamlan csak VAT-ot szoktam latni. ;)
És azt is csak azért, mert a Spotify AB (SE556703748501) egy európai cég. De az usából pl. az életben nem kaptam még áfás számlát, mivel ott nincs ilyen. :)

> Vagy megis hogy mukodik a fejedben levo fiktiv orszagban a jogrendszer?
Ritternek azért beletört már néhányszor a bicskája a vámtörvényekbe. :)

Mondjuk a linkelt hsz alatt volt egy kérdés is, amit nagyvonalúan ignoráltál eddig. ;)

Példa: van egy fiktív VPS szolgáltató, a DigitálAuchan. Ők csak az USA-ban vannak jelen mint cég, de nincs ÁSZF-kikötés vagy technikai korlátozás a külföldi megrendelők blokkolására. Előfizetek náluk néhány VPS-re, de az egyszerűség kedvéért a havi fogyasztás sosem lépi át a 22 eurós "lélektani" határt.

Hó végén megjön a számla egy new yorki címről, és hoppá-hoppá, egy cent áfa nincs rajta. Lévén hogy a cég 'murrican, és ott nem ismerik ezt a szót. Ilyenkor, mint jóhiszemű (magánszemély) felhasználó, mi a teendőm? Bemegyek a NAV-hoz, hogy bicsi-bocsi, jöttem áfát fizetni, mert a szolgáltatóm nem vonta le tőlem?

És most tényleg a kíváncsiság hajt (t.i. nem tudom, hogy az új szabályozás óta hogy működik a dolog), nem akarok provokálni senkit. Szóval vagy írj valami konkrétumot is a linkelgetés mellett (és akkor elmondhatjuk, hogy volt értelme beleszólnod a threadbe), vagy ismerd el, hogy fogalmad sincs a témáról.

A választék lehet, hogy nagyobb, csak épp ezek élő trackerek, a TBP meg hááát... egy ideje elérhetőek a mirrorjai itt-ott amúgy is, de a kiesett idő alatt nem igazán került fel rá semmi. Felteszem ez az újraindulás meg a név meglovaglása csak.
Amúgy kickass pl. elég régi, meglep, hogy nem is hallottál róla.

Netflix meg spotify... Nem is értem ezek miképpen lennének alkalmasak kiváltani a letöltött tartalmakat. Kösz, de eszem ágában sincs valami olyasmit használni, ami csak akkor van, ha épp net is van (még akkor sem, ha a net amúgy elég stabil). Plusz mint feljebb említik rohadtul nem elérhető mindenhonnan, én még ráadásnak sokat is utazom, tehát még az sem lenne megoldás, ha minden általam rendszeresen látogatott országban menne.
Amazon/Barnes and Noble meg maximum akkor kielégítő, ha magyarul nem akarsz olvasni és úgy általában is csak kortárs dolgokat. De ott is nem egyszer futottam bele abba, hogy a kinézett könyv _Drágább_ digitálisan, mint a legminőségibb papíron keménykötésben... (PL Warhammer 40k)

Amúgy nagyon nincs igazad abban, hogy az emberek ne fizetnének információs termékekért, igenes fizetnek sőt még boldogok is vele. Amiért nem akarnak az emberek fizetni azok többek közt azok a filmek/zenék, amiket amúgy soha semmilyen körülmények közt sem nézne/hallgatna/venne meg pénzért. Annak, hogy warezban megteszi csak örülhetnének a kiadók és az előadók is, mivel plusz emberek hallják/látják (és esetleg majd ajánlják olyannak, akinek pénzt is megér).

A másik fele a sztorinak a felhő alapú adattárolás. Azon kívül, hogy ezek a szolgáltatások rohadtul nem biztonságosak (és ez nem feltétlen a szolgáltató hibája, a userek simán sokkal butábbak tudnak lenni annál, hogy egyáltalán meg lehessen védeni őket), abban a pillanatban, hogy nagy mennyiségű adatról van szó ezek nagyon drágák és még lassúak is. Csak úgy számításképp, a jelenleg otthon használt "saját felhőm" energiafogyasztása ~500 forint havonta, ennyiből nem fognak 6 TB helyet adni RAID5 alatt. Azt a pénzt, amit a gépbe fektettem azért nem számolom ide, mert nyilván nem ez az egyetlen feladat, amit elvégez nekem.

FathoM

Teljes mértékben egyetértek minden egyes mondatoddal. Jó dolog a Netflix meg a Spotify, de a torrentoldalakat akkor sem képesek kiváltani, hiszen ha megnézzük pl. az nCore-t, akkor a filmek - saccra - 60%-a azért nem érhető el legális forrásból, mert nem létezik. Vagy azért, mert a hang egy régi VHS kazettáról került rá külföldi képforrásra, vagy azért, mert nem jelent meg Blu-rayen, így DVD-ről kell pótolni a hangot, ha a magyar is akar Blu-ray minőséget. A sorozatokról meg aztán nem is szólva. Nagyon kevés jelenik meg hivatalosan, a többségét csak leadja egyszer-kétszer valamelyik TV csatorna és kész. Ja meg a felirat. Sok film egyáltalán nem jelenik meg hazánkban, így egyedül a torrentoldalaknak és torrent oldalakra feliratot gyártó önkénteseknek köszönhető, hogy mi is meg tudjuk nézni a külföldi filmeket. Sőt, olyan is volt már, hogy valamelyik TV csatorna használta föl a "kalóz feliratokat". Ha jól emlékszem a South Parknál derült ez ki, de biztos máskor is előfordul már.

Azt bírom, amikor úgy számolják ki, hogy valaki mennyi veszteséget okozott a kiadóknak, hogy megnézik miket töltött le, majd összevetik a letöltött tartalmak piaci árával és megkapnak egy számot, amellyel szerencsétlen letöltő megkárosította a kiadókat. Tehát ha én letöltök hetente 10 filmet BD50-ben, az azt jelenti, hogy hetente 10x6-15 ezer Ft-tal károsítottam meg a kiadókat, vagyis ha nem lenne torrentoldal, akkor én hetente 60-150 ezer Ft értékben vásárolnék filmeket (havonta 240-600 ezer Ft-ért).

Flacban? Mondjuk Sebestény Márta felvételek? Szerintem nem.
De amúgy eltaláltad nem használtam még de azért most utánanéztem. Szóval ha fizetsz érte havi 5 EUR-t (60 EUR évente, szerintem ennyit még összesen nem költöttem zenére az életem alatt), akkor DRM-mel letölti mondjuk a telefonodra. Persze ha ez neked megoldás... Véleményem szerint egy zenész menjen koncertezni (a koncertjegyet szívesen kifizetem, ott kapok is érte valamit), a kiadó meg tőlem tényleg éhen is halhat (sőt).

És akkor hol is van az összes többi tartalom, amit esetleg szeretnék elérni? Minden egyenként saját szaros programmal, regisztrációval, kéretlen emailekkel. Hát kösz, de nem hangzik túl jól. Legalábbis semmiképp sem alternatíva számomra a letöltéssel szemben.

Ja és arról se feledkezzünk meg, hogy Linux alól használom az internetet és nem tartom életképes megoldásnak, hogy a wine-ra akaszkodik a "linuxos kliens"

FathoM

Ebben igazad van, de mint mondtam:
> Ezzel meg is érkeztünk a hup leggyakoribb félreértéséhez: az emberek 99.99% nem erre van igénye.

A Spotify _natív_ módon képes lefedni a piacon kapható eszközök kb. 99,99999%-át, mert van natív app Windows-ra (desktop), illetve mobilon Androidra, iOS-re, WP-re, Symbianra, BlackBerry-re, illetve néhány más eszközre (pl. Kindle Fire, Palm, iPod)

Ha összeadod az összes eszközt (PC + okostelefon), akkor a maradék, beleértve a desktop Linuxot is, kerekítési hiba. Ennek ellenére mégis van egy hivatalosan támogatott (egyelőre) preview kliens, még ha nem is natív.

Az rajtam sokat segít, hogy a többire írnak lejátszót:D A fent leírtak közül én egyedül egy androidos telefonnal rendelkezem, de az is csak azért, mert a cég adta (amúgy meg a mai napig egy Nokia 6021 teljesen boldog tulajdonosa vagyok).

Viszont ettől még mindig nem válik bárhol lejátszhatóvá, nem DRM mentes. És mint feljebb is kiderül szerintem ezek a szolgáltatások nem egyenértékűek, illetve nem képesek leváltani a letöltést. Számomra legalábbis semmiképpen sem.
Párhuzamos nagyon jó példa a chromebook. Majdnek vettem már 2x is, de aztán mindig meggondoltam magam, mert kb levélnehezéknek jó, ha nincs neten.

FathoM

Aki jót akar az inkább kerüli egy ideig, amíg minden tisztázódik.

A jelenlegi üzemeltetője nem az aki eddig volt, ráadásul a régi adminokat és moderátorokat úgy ahogy van nem engedte vissza, pedig volt akik már több éve ott voltak és végezték a feladatukat.

Így a staff nélkül érdekes, hogy hogyan vannak szűrve a dolgok.

Aki biztosra akar menni az vár még egy kicsit, ugyanis a régi adminok összefogtak és bár más néven de újraélesztik az eredeti TPB-t.

Én azt nem értettem, hogy minek kell pörgetni a visszaszámlálót, amíg nincs kész az oldal. Feleslegesnek tartom, de elég valószínű, hogy erre van egy normális magyarázat csak én vagyok sötét és nem jöttem rá magamtól.

Lazán kapcsolódik:

WARNING: Old ‘The Pirate Bay’ Back Online, BUT Seized by FBI – Real TPB Website Has New Domain

"Anonymous says, “The Pirate Bay has a new domain! Old domain compromised.”"

"“ALERT: STAY AWAY from The Pirate Bay website as we have gotten reports that it has been seized indirectly by the FBI and is logging IPs.”

“ALERT CONTINUED: The team at TPB are currently building their servers at a new website and should be up in a matter of hours.”

“ALERT: ThePirateBay has a new domain! Old domain compromised. This will be live in a couple hours. Always use VPN: http://thepiratebay.ac “"

--
trey @ gépház

Engem az eztv elérhetetlensége jobban zavar.