[Megoldva] Laptop wi-fi kártya nem működik

 ( KeeF | 2014. október 16., csütörtök - 12:47 )

Sziasztok!

Akadt egy kis problémám egy Asus X54C típusú laptoppal. Windows 7 64 bites operációs rendszer van rajta. A vezeték nélküli hálózati kártyája (Atheros 9002WB-1NG) nem úgy működik, ahogy kellene. A jelenség a következő:

Bekapcsolom a gépet, alul az óra mellett a vezeték nélküli hálózati piktogram át van húzva piros X-el, nem látszik egy SSID sem. Az adaptereknél látszik a szóban forgó kártya (windows szerint megfelelően működik), frissítettem az illesztőprogramját is, viszont így sem látja a hálózatokat. Többféle forrásból származó driver-t próbáltam (qualcomm, atheros, commview), egyikkel sem működött. Eszközkezelőben eltávolítottam a hardvert, majd újra felismertettem (mindhárom driver-el működött), így sikerült működésre bírni, látja az SSID-ket, tudok csatlakozni, hozzáférek a hálózati dolgokhoz. A következő indításnál kezdődik elölről az egész, ugyanúgy el kell távolítani eszközkezelőben, majd újra felismertetni a hardvert, hogy tudjam használni. Frissítettem az op.rendszert is, az sem segített. Eltávolítottam a hardvert az eszközkezelőben, Regcleanerrel eltávolítottam a hálózati kártya bejegyzéseit, majd újratelepítettem a driver-t, így is ugyanaz a helyzet. Még kipróbálok egy másik wi-fi kártyát, hátha magának a hardvernek van baja (de akkor miért működne a fent leírt folyamat után?), a windows reinstallt szeretném elkerülni. A hiba előtti napon nem telepítettem semmilyen szoftvert.

Erre a problémára van valami megoldás?

Üdv!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Megnézném hogy amikor működik akkor milyen Windows Szolgáltatások futnak és akkor megnézném amikor nem megy (tűzfal, hálózatkezelő, csatlakozáskezelő, wireless zero stb stb).. Illetve azt is megnézném az AutoRuns-al, hogy milyen driver-ek töltődnek be vgy nem töltődnek be a boot-oláskor..
Benéznék a BIOS-ba is, hogy esetleg az energiagazdálkodás milyen hatással van rá, illetve ugyanezt ellenőrizném a Windows-ban is..
--
God bless you, Captain Hindsight..

BIOS-ban nem sok mindent lehet csinálni a kártyával (tilt/engedélyez), windowsban ki van kapcsolva az energiagazdálkodás, a kártyát sem kapcsolhatja ki az op.rendszer energiagazdálkodás céljából. Kipróbáltam másik kártyával, ugyanez a jelenség. Az összes szolgáltatás betöltését engedélyeztem msconfigban, de így sem működik.

- Hardveres kapcsoló ellenőrzése (Ha van) + BIOS
- Szoftveres kapcsoló ellenőrzése (FN + Fx)
- Mi az,hogy 3 különböző (chipset) driverrel megy? Olyan nincs, valamit nagyon benézel.
- Pendriveról bootolj fel egy Live Linux-ot és nézd meg ott van-e wifi.

FN + Fx volt a nyerő, egyébként valamiért egyáltalán nem világít a wifi ledje (bekapcsolt állapotban sem), meg erre nem is gondoltam volna, mivel nem szoktam kikapcsolni... Az eredeti CD-jén Atheros driver van fenn, nyomtam egy frissítést az eszközkezelőből, és Qualcomm-ot töltött le a Windows update-ről, azzal működik most is.

Cool :)