ISP által használhatatlanságig korlátozott net helyrehozása

 ( portage | 2014. szeptember 6., szombat - 13:28 )

Sziasztok!

Hogy lehet láthatatlanná tenni az ISP számára azt, hogy mit csinálok a neten? Azt figyeltem meg, hogy némely oldal (pl. youtube) elérhetetlen vagy iszonyatosan lassú, a piratebay helyett egy figyelmeztető oldal jön be, de proxyn keresztül rendesen mennek (az viszont ált. nem titkosított). Úgy tudom viszont, hogy a DHT proxyn keresztül nem megy. Esetleg egy magyarországi gépre történő ssh tunnelezés megoldás lehet, de udp-re is jó vajon? Bejövő kapcsolatokra elvileg 1 port van, viszont a kimenő sokféle lehet, nem? (Nekem mintha úgy rémlene, hogy az iptablesben tartományokat kellett megadni.) Lehet tunnelezni port tartományt, vagy lehet előre tudni, hogy miket használ a torrent? Ezek közül néhány egyszerű kérdés, de sajnos itt nem tudom kipróbálni, mert olvastam, hogy némelyik ISP figyelmeztetéseket küldözget.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szerintem VPN kell neked.

Ha egyáltalán engedi felépíteni a tunnelt...

Mármint hogy érted, minek kéne engednie? Az otthoni géphez teljesen hozzáférek, innen meg már sshztam más gépre, csak ott a port forwarding nem volt engedélyezve, emiatt jobb lenne az otthoni gép, amit valaki heti pár órára bekapcsolna nekem (amúgy is használja más is).

OpenVPN szerintetek elég jó?

ha már ssh-val belépsz egy magyarországi gépre, akkor miért nem ott futtatod a torrent klienst, miért a forgalmat akarod áttolni a csatornán?

Én belépnék, elindítanám pl. az rtorrentet, megadnám, hogy mit töltsön, aztán kilépnék.
Valamikor később, amikor már kész, akkor meg tetszőleges módon letölteném a nálam levő gépre.

Valószínűleg ez lenne a legegyszerűbb megoldás torrentre, csak mással is gondok vannak (pl. youtube videók nézése reménytelen, el se indulnak, de proxy mögül működnek). Átmenetileg egy ukrán proxy mögül netezek. :D

A remmina remote desktop client (rdp, vnc, nx) tud ssh tunnelt is. Nem biztos hogy igy youtube videora elég lesz a sávszélesség, bár nx-el van rá esély.
http://sourceforge.net/projects/remmina/
https://www.nomachine.com/
--
Légy derűs, tégy mindent örömmel!

Ne te szívjál a szolgáltató magatartása miatt: nézd meg, hogy a szerződésben van-e olyan kitétel, hogy szűrhet, ha nincs, akkor figyelmeztesd erre.
Ha erre nem válaszol, akkor fordulj a fogyasztóvédelmi/hírközlési hatóságok felé.

+1.

Azt írja a szolgáltató, hogy a bíróság rendelte el a piratebay szűrését. Azt viszont nem tudom, hogy a youtube-ot hogyan gányolják el. Gondolom vannak egyéb dolgok is, egyelőre ezekbe ütköztem bele.

Másik ok: nem az én szerződésem, ez a net nélkülem is itt lenne. Nem olyan nagy baj amúgy, hogy sok minden tiltva van, mert így enyém szinte az egész sávszélesség, tehát ez igazából nekem előny, ha az otthoni gépre sikerül belőni vmit; mások nem nagyon tudnak forgalmat generálni így.

Ez milyen orszag? Milyen szolgaltato?
Vannak helyek, ahol minden lassu kifele (pl. Kina).

--
Why did the chicken cross the road?
It was trying to get a signal on its iPhone 4.

Virgin Media, UK

bazz, valts szolgaltatot, talktalk vagy BT. ha ilyen sz@r a virginmedia akkor orulok h nem oket valasztottam
--
A legértékesebb idő a pillanat amelyben élsz.
https://sites.google.com/site/jupiter2005ster/

Nekem is Virgin van 50mb-es, pb-n kivul semmi mast nem szurnek, nekem egyaltalan nincs vele ilyen problemam.

Szinten 50 megas Virgin Media netem van (koax) delnyugat Londonban, hasit mint az allat, semmifele gond nincs vele, hasznalj magyar trackereket vagy ha mindenaron piratebay-ezni akarsz akkor otthon vegyel elofizetest havi 2e forintert egy seed szerverre es kesz.

Egyszerűbb, ha az otthoni gépen keresztül torrentezek, az ingyen van. A youtube viszont csak proxyn át megy (mármint a videók csak akkor indulnak el). Eddig a vpn tűnik jó megoldásnak, majd hétvégén ki fogom próbálni, és akkor proxytól se fogok függeni.