MJPEG elforgatás

Fórumok

Most derült ki, hogy van néhány videó a nyaralás alatt készültek között, amit elforgatva csinált az asszony. A gép QuickTime MOV-okat csinál, a mediainfo szerint MJPEG-formátumban. Valaki valami egyszerű (lehetőleg parancssoros) eszközt tudna mondani, amivel a videó elforgatását fájdalom- (és főleg) veszteségmentesen meg lehetne oldani? Preferált FreeBSD :-), Ubuntu, SLED, más alá alapból (extra repók nélkül) felrakható (pl. ha java cucc, akkor ezzel nem lesz gond). Első keresésre megtaláltam az SF-en az mjpegrotate nevű javas cuccot, ami Linux alatt is fut, de induláskor egy attrib nevű parancsot keres - no itt abba is hagytam, pedig lehet hogy a világon a feladatra a legjobb program.

Hozzászólások

Én erőltetném kicsit, ha másképp nem egy fake attrib parancssal (nem tudom ugyan mit akar, de tippre vagy fontos vagy nem, de az biztos), mert a jpeg-et lehet veszteségmentesen forgatni, és így talán az mjpeg-et is, ami nem feltétlen lenne hátrány.

A tippet elfogadtam - irgalmatlan lassan elindult, feldobott egy hihetetlen gagyi ablakot, amiben a be- és kimeneti fájl nevét valamint a forgatás irányát lehet kiválasztani, de szűkre van szabva, így pont az irány már nem olvasható. Ennek ellenére azon kívül, hogy megcsinál egy üres fájlt, semmi nem történik. Félretéve egyelőre.
Elindultam az ellenkező irányba, de jelenleg visszapattantam azon, hogy erre a SLED-re ami az orrom előtt van, se mplayer/mencoder, se ffmpeg/avconv nincs a repóban, és jelenleg a mpegtools-hoz keresek valami leírást, de egyelőre nem találtam (ez az egy alkalmazás bezzeg bent van a repóban).
Ha ezt az ágat megunom vagy nem jutok vele dűlőre, akkor majd jönnek a mencoder/ffmpeg trükkök a FreeBSD-s gépen, láttam olyan leírást, amik azt állítják, hogy azokkal a toolokkal lehet vcodec=copy acodec=copy vfilter=rotate (illetve valami ehhez hasonló) paraméterekkel elérni a kívánt eredményt (azaz az újrakódolás mentes elforgatást).

(És igen, én is pont abban bíztam, hogy lehet a JPEG-et forgatni átkódolás nélkül, ezért csodálkozom, hogy még mindig nem találtam értelmes megoldást erre.)

http://rwec.co.uk/vidrotate/
No ez már jónak néz ki, amilyen bonyolult BAT-fájl van benne, lehet hogy 10 perc is kellene az átírásához. (Mondjuk még most is az a problémám, hogy a videóban levő hangfájlt nem látja az mjpegtool, és itt nincs ffmpeg, de teszteléshez már ez is jó lesz :-) )

a leggyorsabban akkor jarsz, ha feltolod youtube-ra, majd ott elforgatod es lemented vmi youtube downloaderrel..:)