One way to tell how rich a country is: Look at its profusion of Android phones


http://qz.com/253153/one-way-to-tell-how-rich-a-country-is-look-at-its-…
There are now nearly five times the number of phone models running Google’s Android operating systems in use in the world as there were in 2012.
+
That’s according to OpenSignal, a mobile network analysis company based in London, which found that nearly 19,000 different devices accounted for the last 682,000 downloads of its app. (Google doesn’t disclose these data, but OpenSignal is a reliable proxy, thanks to the worldwide ubiquity of their app.) That is up from nearly 12,000 last year and just under 4,000 in 2012.
...
OpenSignal, which has been publishing reports on Android’s fragmentation since 2012, has a particularly fascinating way of looking at it this year: The firm crunched the numbers and found that a country’s GDP per capita directly correlates to the level of fragmentation in the market.

Hozzászólások

Ez érdekes lenne nem csak Androidra, hanem különböző platformokra kivetítve is.

Miért?

iOS-re három évig (??) van update, 3 éven belüli telefoncsere pedig nem annyira gáz. Legalábbis akinek telik egyszer okostelefonra, az szerintem nem tervez vele sokkal tovább..

WP-re is van valami normális(abb) frissítés...

Ez szerintem inkább az Androidot (az androidos gyártókat) minősíti, mint bármi mást...
--
blogom

Kicsit félreérthető voltam valószínűleg így este. Olyan statisztikára gondoltam, hogy milyen a market-share-je a különböző platformoknak országok szerint (gondolom amúgy van ilyen). Ezt összehasonlítva a GDP-vel, lehet érdekes következtetéseket lehetne levonni a platformokról.

Teszemazt hiába nő az Android az iOS, WP kárára, ha csak szegényebb országokban nő, ahol kisebb a vásárlási hajlam, akkor a platform nem lesz igazán rentábilis a fejlesztőknek.

Másképp: Ha az iOS (WP) csak fele annyi (valahanyada) market share-rel rendelkezik, mint az Android, de az iOS-t (WP-t) nagy többségében gazdagabb országokban birtokolják, akkor lehet jobban megéri iOS-re (WP-re) fejleszteni, mint Androidra. (De legalábbis kevésbé nem éri meg, mint amennyire a market share-ből következtetné az ember).

Ez szerintem inkább az Androidot (az androidos gyártókat) minősíti, mint bármi mást...

Marmint, hoyg az emberek fel evente uj telefont vesznek, hatha ez mar hasznalhato?:-D

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....