Evosoft Hungary - milyen munkahely?

 ( Cseresznye | 2014. augusztus 21., csütörtök - 7:48 )

Sziasztok

A tárgyban szereplő cégtől kaptam ajánlatot.
Kíváncsi vagyok a már ott dolgozó (vagy korábban náluk dolgozott) kollégáktól, hogy milyen véleményük van a cégről.

(Ha van evo marketinges/HR a fórumon, kérem, hogy ne torzítsa az eredményt...)

Üdv,
Cseresznye

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Haverom a cégnél dolgozik gyakornokként, de lehet azóta már felvették. Ritkán beszélünk, viszont egyszer sem hallottam panaszkodni.
-.-'

8 éve dolgoztam ott, akkor az egyik legjobb munkahely volt. Kár hogy egy bizonyos tapasztalat/bérszint fölött ott nincs munka. De kezdőnek haladónak nagyon jó hely volt.

Egyik volt cégnél egy épületben voltunk és kapcsolatunk is volt velük. Semelyik sem panaszkodott, akkoriban (4-5 éve) simán bevihette az egyik srác a kutyáját, nem láttam őket vért izzadni se. Nekem akkor tetszett volna, ha csak úgy ajánlatot tesznek:)

FathoM

"simán bevihette az egyik srác a kutyáját" ezt sosem ertettem. most akkor munkahely vagy kutya-kenel?

-
Fájl feltöltése Github tárolóba

Egy barátságos, viselkedni tudó kutya jó hatással lehet a munkahelyi légkörre. Láttam ilyet...

Jo is, hogy szobahoztad a legkort, mert en pont azt nem szeretem, marmint semilyen zart legkort nem szeretek szoros allattal megosztani, mert a tisztasagrol alkotott elkepzeleseim meroben masok, mint a kutyus gazdajank, aki egyutt el a vele sok esetben. Szerintem budos, koszos, es a tobbi. Elkerulhetetlen, hogy megjelenjenek a szorocskek, hogy kifolyassa a nyalat, hogy odafingjon, budos amit zabal. Sok mulik a kutya neveltetesen, meg azon furdetik-e rendszeres idokozonkent, hanyszor szor-kefezik egy nap, stb. De a legkorultekintobben eljarva sem lesz az eredmeny tokeletes, de ha meg valahol kilog a lolab is, akkor hamar a "nyilt szellemisegu" melohelybol igenytelen melohely lesz.

-
Fájl feltöltése Github tárolóba

„de ha meg valahol kilog a lolab is”

Már egy nagytestű kutya is kérdéses, de egy ló az már túlzás.

6-7 éve töltöttem ott másfél évet. Talán rossz üzletághoz kerültem, nem tudom, de szakmailag jóformán semmit sem tudtam ott fejlődni, elég vacak munkákat (a németek által levetett tesztelést) kellett csinálnom. Viszont lehetett külföldre utazni (főleg Németországba), akár huzamosabb kint tartózkodást "intézni"; valójában a cég kereste is azokat a munkavállalókat, akik hajlandók kimenni hosszabb időre külföldre - nem tudom, most hogy van. Ilyen esetekben elég jól is fizetett. Akkoriban én pályakezdő voltam, nem tudom, egy tapasztalt embernek mennyire fizettek jól. Én elégedett voltam a fizetésemmel, de nem éreztem azt, hogy többet keresnék, mint az átlag.

Ha nincsenek komoly szakmai ambícióid, hanem csak jól akarod érezni magad, megszédít a csicsás irodaház, az ingyen víz (süti?) stb., esetleg mennél külföldre is a cég berkein belül (és nem akarsz túl sokat dolgozni), akkor jó hely lehet.

Nekem voltak szakmai ambícióim, ezért eljöttem (azóta kiderült, hogy jó döntés volt).

Akinek bejött a cég, ne vegye magára, az enyém is csak egy vélemény. Más üzletágaknál lehet egészen más a helyzet, a med-nél pl. azt hallottam, komolyan fejlesztettek a magyarok is.

Szakmai fejlődés az elsődleges szempontok között lenne.
Egyébként támogató területről van szó, nem fejlesztésről.

A csicsás irodaházakon kívül feltűnt, hogy nagyon sok fiatalt (pályakezdő közeli) láttam, ez alátámasztja amit mondasz.

Az Evosoft/Evopro ráállt a frissen végzettek elcsábítására, ezért láthattál annyit. Az én időmben is már ez volt a taktika.

Szerintem 1-2 évet eltölteni ott még nem biztos, hogy rossz, legalább látod, hogy működik egy nagy cég. És senki nem mondta, hogy amíg ott dolgozol, nem nézelődhetsz jobb lehetőség után kutatva :) (és addig is van állásod) Volt olyan kollegám, aki kifejezetten ugródeszkának használta: a cég kiküldte Németországba, ott 1-2-3 évig csinálta azt a nem túl jó munkát, és közben talált egy másik, teljesen német cégnél állást és elment oda. Ilyet is lehet. Vagy megpróbálni az Evosoft/Evopron belül olyan üzletághoz kerülni, ahol érdekes(ebb) dolgok történnek. Az én vezetőim úgy tűnt, megpróbálnak figyelni arra, amit mondok.

Nem pályakezdő pozícióról van szó, a bérajánlat kb. az ipari átlagot hozza.
A szerződések szerintem sablon alapján készülnek, olyan hosszú felmondási idővel, hogy gyakorlatilag még a munkakeresés előtt fel kell mondanod.

Ugyanazon a mass mail listan lehetunk. Engem is megkerestek :)

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Én most is itt dolgozom, lassan már 4,5 éve. Csak a saját üzletágamról tudok nyilatkozni: tényleg nem dolgoztatnak agyon minket, nekem a munka is érdekes, és szakmailag lehet fejlődni (Bár én egy kicsi speciális dolgot csinálok, nem kifejezetten szoftverfejlesztő vagyok).
Természetesen a multik miden előnyével/hátrányával rendelkezik a cég, de a multik közül a jobbak közé tartozik (szeritnem elég korrektek minden szempontból.)

"ényleg nem dolgoztatnak agyon minket, nekem a munka is érdekes"

Akkor milyen a fizu? ^^

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Amennyire én tudom, minden dolgozó a tapasztalatának/felelősségi körének megfelelően be van sorolva egy kategóriába, és minden kategóriához meg van határozza egy sáv, amiben a fizetése benne lesz. Ennek a sávnak a közepe, pedig nagyjából az iparági átlag :) Szóval szerintem annyit lehet nagyjából keresni, mint más hasonló multinál Magyarországon :) Nyilván a sávon belüli mozgás a bértárgyaláson dől el. Szerintem nem rossz a fizetése.

Sziasztok,

Jelenleg több, mint 100 nyitott pozíció van, a következő hónapokban pedig legalább 250 fővel fog nőni Magyarország legnagyobb szoftverháza.

A nyitott pozíciókat ITT találod meg, keress bátran, ha bármilyen kérdésed merülne fel.

Üdv,
Tassadar
az evosoft-nál dolgozik

Azt hallottam, hogy a fenti állítás azóta sem változott.

Sziasztok,

Szeretném feléleszteni a szálat.
Valakinek van esetleg új információja azóta?

Milyen pozícióra mennél?

Azt hallottam, hogy nagyon jó de a méretéből adódóan vannak jobb és még jobb pozíciók. A munkához minden eszközt biztosítanak és minden lehetséges eszközzel támogatják a dolgozókat a munkaidőn túl is.

Közben ott dolgozom én is, lassan 1 éve C# fejlesztőként.
Nekem bevállt :)

Én is itt dolgozom, teljesen korrekt hely. Ha ajánlás útján szeretnél (gyorsabban és biztosabban) bejutni, keress meg :)

lol

kell a fejpenz na :)

tudom, de elég gáz. mennyit adhatnak? 10e?

minimum 10-el szorozd meg de inkabb 20-al :)
Pozicio fuggo egyebkent minden multinal az ilyen.

Most az mas kerdes, hogy azert fizetik ezt a cegek, hogy olyan ember jojjon, akit valaki szemelyesen ismer, es igy kisebb a kockazat.
Ha forumrol vadasz le valaki egyet, az finoman szolva is furcsa.

ok, akkor már talán megéri. de ahogy írod, nem fórumról szedegetném az embereket tök ismeretlenül.

Szorozd meg ötvennel, aztán adj hozzá valamennyit.

_altalaban_ 1havi netto HA a delikvens tuleli a probaidot / 1 evet - ennyit a fejvadasznak is kifizet....

a 10e akár reális lehet egy szenior emberért, csak még a pénznemet nem beszéltük meg

tehat a topiknyitonak ajanlgatod magad, aki jo 3,5 eve tette fel a kerdeset, es azota mar ki tudja merre jar? En nem vitatom, hogy az evosoft korrekt hely, de teljesen am!, viszont abban is biztos vagyok, hogy teged a 'megvaltozott munkakepessegu' kvota alapjan vettek fel. LOLb+ hogy milyen hulye vagy, de komolyan...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Én vagyok a topicnyitó, de a hozzaszólása nem feltétlenül nekem szólt.

tehat te vagy a cseresznye nevu nick mogott is?

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Isten figyel! :^\

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

subscribe

Nos az én tapasztalatom a következő:

Én kb 2-3 éve próbálkoztam Szegeden náluk mint mérnöki egyetemi hallgató. Ott kb förtelmes volt a felvételi bizonyos tekintetben. Több embertől is hallottam hogy volt olyan akit vagy 1 év után értesítették a munkával kapcsolatban (persze addigra már volt másik munkája az illetőnek). Nekem konkrétan fél év után sem küldtek sem e-mailben sem telefon semmilyen választ hogy most akkor felvettek vagy sem pedig aki személyes interjún volt azt értesíteniük kellene. Külön másik embertől akit felkerestem tudtam csak meg hogy ne is várjak többet...

Egy nagyvállalattól ez azért eléggé gáz... Én h*lye meg várok mint a kis angyal a semmire... :/

Btw még egy másik tapasztalat hogy érdemes pl szegeden helyinek hazudnia magát az embernek ugyanis a helyieket előnyben részesítik azokkal mint pl akik vagy 50km re laknak. De ez minden vállalatra érvényes. Illetve még egy másik számomra érdekes jelenség hogy vannak olyan munkák amikre kb röhejesen alacsonyak a felvételi követelmények (c nyelv ismerete vagy ilyesmi) és mégse vesznek fel senkit éveket át. Az evosoftnál is kb egy buborékrendezést kellett táblán megcsinálni meg angolul beszélni... Számomra ismeretlen jelenség hogy miért van így a vállalatoknál így csak találgatni tudok...

Hosszú távra mentem volna oda dolgozni de elsősorban a tandíjra valót akartam volna csak megkeresni így alacsony bér is megfelelt volna (bár fogalmam sincs minek tanulok) :D Még a sulit is képes lettem volna otthagyni csak hogy dolgozhassak vagy levelezőre menni de... Mind1 megoldottam. Viszont nekem csak arra volt jó hogy tudjam milyen egy állásinterjú... :D

Most már csak mosolygok az egészen de emlékszem régen ez nagyon rosszul esett.

Siemens leány, nem tudom, mit vártál.

(Ez a komment magánvélemény.)

Csak papíron, ízig-vérig magyar KKV.

Erőssen ajánlom, hogy kilépés előtt mindent kétszer gondoljon át és írásban dokumentáljon le az érintett, az sem baj, ha munkajogász segítségét kéri.

ennyire szemet a munkaszerzodes a jomunkasember szempontjabol?

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Én inkább úgy mondanám, hogy a nyugalmad megér egy 15 - 20 ezres konzultációt.

Ja, hogy TMC?

Aztakurva, így ki akarhat odamenni...
Ismertem olyan cégeket, ahol a felmondási igény bejelentése előtt érdemes volt a fontosabb emaileket kinyomtatni és hazavinni, illetve szig, lakcímkártyát elveszteni (de erről csak a rendőrségnek szólni).
De ez a munkajogászos rész ez... ez durva.

Ha esetleg van valami sztori, szívesen várom :)

(Lassan csak neki kéne állni egy privát feketelistának, indoklással)

Ezt az irat elvesztéses dolgot kicsit részleteznéd? Nem igazán vagyok otthon az ilyen dolgokban. Mi értelme?

Megvan nekik a szig számod, adószámod, taj számod, aláírás mintád.
Alapítanak egy céget a nevedben.... profit!
Hozzád meg 4 év múlva jön a NAV, hogy lógsz 2 millióval + ugyanennyi bünti, te meg pislogsz mint hal a szatyorban.
Egyetlen védekezési módod, ha bemutatod a rendőrségi jegyzőkönyvet, hogy azokat az iratokat te x>1 nappal korábban elvesztetted és bejelentetted.

Mióta a kínaiak bejöttek, van egy újabb attack vector is.
A dolgok menete:
1) Eladod a céged egy kínainak. (Kell nekik a létező múlt miatt, hogy adózott, nincs tartozása, etc) Ilyet tipikusan azok csinálnak, akik hosszú és keserves kontraktor-kutya lét után visszamennek alkalmazottnak, és van egy elfekvő, forgalmat felmutató cégük.
2) Eltelik X év.
3) Jön a NAV, hogy Tibi, lógsz X millióval.
4) Te mész, hogy de hát én eladtam a céget X éve Hszi-Csao Pejnek, itt vannak a papírok.
5) PRC nagykövetség kiad egy dekrétumot, hogy az iratokban nevezett Hszi-Csao Pej soha sem hagyta el a szent anyaföldet, így ő nem írhatott alá Budapesten.
6) Bíróság megállapítja, hogy az eladás érvénytelen, minden addig történt dolog adóvonzata, felvett hitel, etc a te sarad.

A fent részletezett dolgok mind megtörténtek és megtörténnek mind a mai napig.

Asztaq............. kezdek örülni, hogy anno nem találtam munkát ilyen helyen. :(((

link?

addig kamu;)

(Mi a TMC?)

Tipikus Magyar Cég

Én már léptem ki onnan és semmi sem volt :) Ahogy körülöttem cserélődtek az emberek is és nekik sem volt gondjuk a kilépéssel.
Szerintem már egyáltalán nem KKV hanem nagy multi cég 1400 munkavállalóval. (kb 6-8 éve még KKV volt.)
Amúgy mint minden cégnél itt is dolgoznak nem hozzáértő/rossz indulatú emberek akiknek a viselkedéséből messzemenő következtetéseket nem kell levonni az egész cégre nézve... (pl. HRs nem hív vissza meg ilyesmi..)

Az evosoft a Siemens nearshore alvállalkozója, nem attól lesz multi, hogy X alkalmazottja van, hanem a vezetői döntéshozataltól, a belső folyamatoktól, a világos elvárásoktól és karrierutaktól.

Uhh, karrierut. :D :D

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

red flag :)

"Erőssen ajánlom, hogy kilépés előtt mindent kétszer gondoljon át és írásban dokumentáljon le az érintett, az sem baj, ha munkajogász segítségét kéri."

Te amúgy kinek a posztjára / melyik mondatra írtad ezeket?
--

Sziasztok!

Tudnátok abban segíteni, hogy a személyes interjún, milyen szakmai dolgok merülnek fel az Evosoftnál, miket kérdeznek, milyen feladatot kell megoldani stb.?Köszi

Területfüggő, hova mennél?

Hát egyenlőre "minden terület" nyitott, majd ott fogják eldönteni, hogy melyik lesz a legtesthezállóbb!

Jesus cry, így megy mostanában a kiválasztás?
Fejlesztésssel foglalkozol?

Hát jah...,azt mondták, hogy minden területre keresnek embereket és majd a személyes kiválasztásnál fog eldőlni, hogy kinek melyik a legmegfelelőbb és ki melyik területre szeretne menni!
Igen, Junior .NET fejlesztő vagyok!

Senkinek semmi infó, tipp vagy valami?

Ha tudnál konkrét pozíciót, akkor tudnék bővebben is segíteni, de így csak általánosságban.

Nem hiszem, hogy egy junior pozíciónál túl mély szakmai kérdésekre kell számítanod. Inkább a motiváció, csapatba illeszkedés a mérvadó.

Szerezz információkat a cégről, próbálj érdeklődőnek mutatkozni, szedd össze, hogy miért lenne jó neked ott dolgozni, angolul és/vagy németül készíts bemutatkozást magadról, ha van hobby projekted, mutasd be...és lépj le 2 éven belül, ha van benned ambíció.;)

+1

De sokáig is maradhatsz.

Mit ártott ő neked?

Semmit. De az evonal sokan régóta ott dolgoznak. Lehet rá okuk is. Tökéletes munkahely nincs de jó lehet. Nekem az szimpatikus bennük, hogy alapvetően nem cloud app buzzword bullshit témáik vannak hanem komoly ipari technologiakhoz kapcsolodnak és nem egy kockázati tokebefekteto pénzhez vagy kormányzati kapcsolathoz.

Pont ez a legnagyobb hátránya is, a világ nem ebbe az irányba halad.
Jó eséllyel egy nyugatról lerugott, huszadrangú Siemens-es projekthez fog csatlakozni, ahol a munkája maintenance-ben kimerül, komolyabb teljesítménykényszer nélkül, 10 - 20 évvel ezelőtti technológiákkal.
A Siemens masszívan kapcsolódik kormányzati beruházásokhoz, volt is ebből kalamajka rendesen.

Egy ellenvélemény: Mi 2 éve olyan szoftvert készítünk, ami még be sincs hivatalosan jelentve...

És be lesz valaha, vagy megy a projekt a kukába?

Pont egy cloud app buzzword bullshit téma a legnagyobb projectjük, és azt tolják orrba-szájba :)

"jesus cry" szintu angol eleg? vegulis Te is ott vagy :)

Bőven :)

Senkinek semmi infó, tipp vagy valami?

Senki nem fog neked belsős infókat és a felvételi kérdéseket elmondani.
Ha meg junior .net fejlesztő vagy/akarsz lenni, akkor meg nyilván .net-es fejlesztői kérdésekre számíthasz (elmélet, gyakorlat +környező területekkel kapcsolatos témák, mint pl. network).

Én h*lye meg várok mint a kis angyal a semmire...

Hát, ha tényleg ennyire hülye vagy... Tudod, rá is lehet ám kérdezni, hogy mi a helyzet.

Ezért azt a sok unatkozó cosmo-picsa HR-es hülyét okolhatod, akik menetrendszerűen írkálják index-hrportal blogokon az 5hiba-amit-elkövethetsz-álláskeresőként című faszságaikat. Ott szokott ez a szervilis hülyeség felbukkanni rendszeresen. Azaz h. várj szépen a sorodra, amíg a tekintetes munkaadó HR-es asszonysága méltóztatik visszaböfögni h. kellessz-e nekik b. sem. Azt még nem fogták fel ezek az emberek, h. jó (IT)munkaerőből idehaza már hiány van, és ez a féle arrogáns várakoztatós/visszanenszólós hozzáállás csak arra lesz jó, h. végül lehúzhatják a rolót.
--

Kb most kezdenek ráeszmélni, röpke, kb 10 év után, hogy nincs igazuk, DE ezt nem tanítják nekik se teológián se nemzetközi gazdálkodáson.

Egy exbarátnőmnek akkor szóltak vissza az [svéd multi]-tól, hogy bocs nem kellesz, amikor már kb letelt a próbaideje a [amerikai multi]-nál.
Mivel én a elsőnél dolgoztam akkor, tudtam, hogy azért nem szólnak vissza, mert lekötötte őket a khm, megbeszélés az egyik engineering csoport vezetőivel. Ha érted mire gondolok.

lekötötte őket a khm, megbeszélés az egyik engineering csoport vezetőivel.

na de legalabb letoroltek utana a materiat a targyaloasztalrol? :-)

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Te feltételezed, hogy kívülre ment? :)

jogos, vegul is felelos beosztasban levo emberekrol van szo. Biztos vedekeztek valamivel... amikor kiderult az issue :-)

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Persze, nyilván.
A részleg, amit vezettek is emiatt baszódott szét :)

En sosem ertettem ezt a dramat a visszajelzes korul. Megvolt az interju, utana megy tovabb az eleted es az allaskereses, jelentkezgetsz mas cegekhez es mesz interjukra, nem jegelsz mindent es varod az eredmenyt egy cegtol. Ha te mar interjunal huseget fogadsz egy cegnek ahelyett, hogy dolgoznal azon, hogy felfedezd/kibovitsd a lehetosegeidet es tobb ajanlat kozul valogathass, meg is erdemled, hogy rabszolga kutyakent kezeljenek!

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

+1, sot akar el is ejtheted, mintegy mellekes infokent, hogy egy masik helyen is folyamatban van a felveteli processz :-)

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Kultúra, udvariasság stb.
Köszönni is minek?
A visszajelzés hiánya sokat elmond.