Thunderbird nem látszanak a fiókok

 ( Ritter | 2014. augusztus 11., hétfő - 13:24 )

Thunderbird levelezőben semmilyen email account (és mail folderek) nem látszódnak. Teljesen fehér a bal oldal.
thunderbird -safe-mode
opcióval működik és látszódnak az email accountok is rendesen a tartalmukkal. Mi a hiba oka? Mit kell csinálni, hogy -safe-mode opció nélkül is normálisan működjön újra a Thunderbird?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Telepített kiegészítők áttanulmányozása?

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

Nincsenek pluginek telepítve hozzá.

Miért nem írsz le több részletet? Ez így majdnem használhatatlan. :/

Ha jól értem, korábban működött. Mi az, ami szerinted megáltozhatott a korábbi állapothoz képest? Operációs rendszer frissítések? Unclean shutdown? stb. És persze milyen OS, és mi a Thunderbird verziója, és milyen típusú postafiókokról van szó (POP3/IMAP)?

Nem az én gépem. Valószínűleg ki lett nyomva power gombbal. Ubuntu 12.04 LTS aktuális Thunderbirddel. Kizárólag IMAP fiókok vannak, ezekből jó sok, úgy 20 db.

Valamelyik lényeges konfig fájl sérült, de nem tudjuk, hogy melyik. Nekem nem lenne sok kedvem szenvedni vele, hogy kiderítsem, melyik az.

Lehetséges megoldások, szükséges ráfordítás szerint csökkenő sorrendben:
1. Visszaállítás backupból (ha nincs, akkor azok a fájlok nem is voltak fontosak)
2. Új profil létrehozása (thunderbird -profilemanager), és az IMAP fiókok újra beállítása
3. Új profil létrehozása, egyetlen account beállítása. A két profil között valmi diff tool futtatása, és a jó profil alapján a konfig fájlok manuális helyrekalapálása.
+1: backup beállítása, legalább a thunderbird konfig fájlokra.

Mindent újra le lehet szinkronizálni IMAP-ről, csak hát több száz gigabyte emailről van szó. Ez esetben nem vacakolok profilokkal, csak letörlöm a .thunderbird könyvtárat.

A profilokban megvannak az egyes e-mailek fájlként. SZVSZ a teljes szinkronizálást elkerülendő készíts egy másolatot a .thunderbird-ről, majd az accountok beállítása után az IMAP fájlokat vissza lehet másolgatni. Bár ez sem tűnik gyors megoldásnak.

van valamilyen theme telepitve?

A --safe-mode kikapcsolja a theme-ket. Lehet hogy csak a beallitott theme sz*r.
Illetve lehet hogy a rendszer temat nem komalja a megjelenito. Ilyen lehet akkor ha pl qt-curve-gtk-val szejjel van csicsazva es a gtk-s alkalmazasokban a qt color scheme nemkivant mellekhatasokat okoz, pl: feher alapon feher betuk, ikonok eltunnek, stb.