Jelszómódosítás? (vajon még hány tagnál próbálkozott az illető?)

Kedves HZ!

HUP webhelyen Ön új jelszó iránti igényt nyújtott be.

hup.hu webhelyre az alábbi linkre kattintva, vagy azt böngészőjének címsorába másolva léphet be:

Én ilyet nem tettem...
Trey, mivel privát üzenetekre következetesen nem válaszolsz, kénytelen vagyok ezúton kérni, hogy küldd el nekem azt az IP címet, amiről megkísérelték!
(szeretném tudni, hogy az én gépemről történt-e a próbálkozás vagy valaki kívülálló volt az elkövető)

update: hm. újabb kísérletek. Kíváncsi vagyok, megunja-e valaha az idiótája. (abban nem bízom, hogy trey tenne bármit az illegális ténykedés beszüntetése érdekében)

Hozzászólások

Semmilyen, az oldallal kapcsolatos kommunikációt sem folytatok a blogon keresztül. Nem erre való. Ha fontos, keress levélben. Akkor is fenntartom magamnak a jogot, hogy mennyi idő alatt válaszolok.

Offtopikkal, mindenféle ügyes-bajos dolgokkal, kapacitásom függvényében tudok válaszolni.

--
trey @ gépház

1. Igen, tudom. De valaki próbálkozott és annak általában oka van.
2. Igen, elvben foglalkozik, mivel Btk-ban emlegetik az accountok illetéktelen megszerzését. (nem azzal, hogy valaki új jelszót kért a nevemben, hanem ha valóban hozzáférnek valahogy) Más kérdés, hogy milyen hatékonysággal.

Na jó, de hogy fogsz szólni a rendőröknek? :)

"Én, felülírott Holtán Zorváth - továbbiakban HZ - ezúton értesítem a hatóságot, hogy a Micskó Gábor - ismertebb alvilági nevén trey - által üzemeltett hup.hu oldalon, ismeretlen tettes ez év júliusában többször is jelszó emlékeztetőt kért a nevemben. Az érintett üzemeltetőnek többször is jeleztem, hogy én nem kértem ilyet, ám előrelépés sajnálatos módon nem történt az ügyben, sőt augusztusban már az eddig használt - HZ nick névhez tartozó - felhasználói fiókomhoz sem fértem hozzá.

Meglátásom szerint ez több BTK paragrafust is sértő tevékenység eredménye, ezért kérem a nyomozás során begyűjtött ismeretlen IP címeket részemre átadni, hogy a Google IP location keresőszavát felhasználva a rendőrnyomozói munkát segíthessem a tettes megbízható azonosításában...

Mély tiszeletel: alulírott mint fent.

No rainbow, no sugar

Titeket tenyésztenek valahol? Mert az, hogy sok szellemi fogyatékos van egy helyen, az önmagában nem gond. De hogy a kognitív képességeitek egyformán sérültek, az okot ad a feltételezésre, hogy valami genetikai kísérlet eredményei vagytok. Gondolom biofegyvernek készültetek, csak a gyártótok rájött, hogy a halálos vicc csak Monty Pythonéknál működik, rajtatok maximum szánakozni lehet.

Hidd el, nélküled sokkal jobb lenne ez a fórum is.
(meg a többi, ... azt hiszem, ide már illik a "fajtárs" elnevezés. Kizárt, hogy Homo Sapiensből legyen ennyire sötét alak, úgyhogy ti valami külön faj lehettek :D)

upd: a fenti szöveg csak megérzésen alapult. Megnéztem pár hozzászólását. Trollkodás trollkodás hátán. :D

Tök vicces mikor a kisebbségek nagy barátja, az antirasszizmus fő szószólója, a liberális elvek fő védelmezője nem rest általánosítani, kirekeszteni, ne adj' Isten fajelméleteket gyártani amennyiben a saját érdekét vagy véleményét szeretné bevédeni. :)

No rainbow, no sugar

Biztosan nagyon naiv kérdés, mégis felteszem: mi értelme ilyennel próbálkozni? Ha úgysem fér hozzá a postafiókodhoz, akkor mire megy vele?

úgysem fér hozzá a postafiókodhoz

honnan tudod? lehet h egy közbeeső routert felügyel a hup.hu és a mail szolgáltatód közt, az SMTP csatorna nem hiszem hogy titkosítva lenne...

az ok hogy ennyiszer kért, az lehet hogy nem sikerült megtalálni a megelelő tshark filtert, vagy a feltélelezett router nem állandó hop.

~~~~~~~~
deb http://deb.metaltux.tk/ wheezy yazzy repack

manapsag egy normalis mta ehlo-val megnezi, hogy milyen feature-oket tud a tuloldali smtp szerver, es ha megtalalja benne a starttls kiterjesztest, akkor hasznalja is. Aztan hogy bra mit tett fel a hupra (qmail-t, ami default nem tud cryptot, vagy mast, ami igen), az jo kerdes...

--
"A politikat, gazdasagot es a tobbi felsorolt faszsagot leszarom, amig engem nem erint (nem erint)" (bviktor)

ehlo-nak miért kell a hostname? Szimpla "udvariasság", mint ftp kliensnél az e-mail cím beírása az anonymous jelszóhoz vagy van valami jelentősége? Wikin, az smtp alatt nem találtam rá magyarázatot és a vonatkozó(?) rfc-ben sem - persze nem kizárt, hogy rossz helyen kerestem.

kezdetben ha jól tudom a feladó gép azonosította magát, aztán rájöttek hogy ezzel lehet hazudni is és az MTA inkább hitt a saját rendeszere által megállapított socket peer addressnak.
ma inkább csak egy gyengébb fajta spam szűrő. ha helo/ehlónál nem a socket peer PTR nevét adja meg, akkor növekszik spam score.

~~~~~~~~
deb http://deb.metaltux.tk/ wheezy yazzy repack

Valószínűleg valami hasonló történik:

Sajnos egy új, szervezett csalási módszer ütötte fel a fejét a Hardveraprón:
- 'Keresek / Vennék' típusú hirdetésekre jelentkezik egy (egyébként feltört) felhasználó, és ellenállhatalan áron, előreutalással eladásra kínálja a hőn áhított terméket,
- a feltört felhasználó többnyire régen regisztrált (akár 5-10 éves), és pontosan erre is hivatkozik a bitorló, hogy bizalmat ébresszen,
- a felelőtlen áldozat (semmibe véve az ezzel kapcsolatos figyelmeztetéseket és a józan észt) előre elutalja a pénzt, de soha nem kap semmit.

A csalók nem a Hardverapró rendszerét törik fel (a jelszavakat egyébként is kódolva tároljuk), hanem egyes emailszolgáltatók biztonsági réseit kihasználva veszik át a hatalmat a rég nem használt hardveraprós felhasználói fiókok felett.

Emiatt jelszóemlékeztető a jövőben nem is kérhető bizonyos szolgáltatók címeire!

Kérjük, hogy
- ne könnyen kitalálható jelszót használj!
- ne dőlj be a meseszerűen csábító ajánlatoknak!
- ne utalj soha, senkinek előre!

Aki mégis előre utal, az rengeteg pénzt veszít, ezen felül nekünk és a rendőrségeknek csinál egyre több plusz munkát. Ne legyints! Ne hidd azt, hogy ez az egész marhaság és veled sohasem történhet meg! Csak akkor nem fog, ha nem utalsz előre!

Köszönjük a figyelmet,
a Hardverapró csapat

Tehát a jelszó-emlékeztetőt kihasználva akarják megszerezni a felhasználói fiókot, hogy utána valamire felhasználják.

Fura, tegnap, vagy tegnapelőtt gyermekeim jóvoltából véletlenül ráböktem az új jelszó igénylésre, és azt dobta ki, hogy nincs jogosultságom. Nem is igazán értettem, hogy honnan tudja, ha nem is vagyok bejelentkezve...

szerk.: azóta nekem is jött email :) Szerintem valaki unatkozik