Vírusirtó

Haha. 3 éve van fent kb az os a gépemen (win7) azóta vírusirtót nem látott, de szerintem vírust sem. Egy dolog van ami szerintem elkerülheti a vírust, a felhasználói korlátozás. Azaz, bármit is akarok telepíteni, megkérdezi van harmincszor, hogy hét te paraszt oszt biztos akarod-e?! Aztán ha úgy ítélem engedem neki. Ennyi

Hozzászólások

+1
Nekem sem volt mostanában vírusom.
Avast is csak azért van fent, mert néha más adattárolóját is rá kell dugnom a gépemre, azok tartalmában viszont nem bízok meg :)

Nekem sem volt ezeréve.

Még csak nem is vezettem be a sima felhasználót Win alatt. De tervben van már pár éve. Vírusírtó mondjuk van de nem jelzett az sem régóta semmit. Periodikus Kaspersky scan is megvan.

IT-s ember nem szokott manapság vírusos lenni mert tudja mire kell figyelni, mit mikor kell becsukni és picit paranojás is. A többi pedig vagy fizet a pucolásért vagy a rendes antivírusért.

Épp most sz*pta be valaki körülöttem a CryptoWall-t, pedig ez sem egy atechnikus ember.

"Vírusírtó mondjuk van de nem jelzett az sem régóta semmit. Periodikus Kaspersky scan is megvan."

Érdekes volt látni, amikor egy gépen az ESET online verziója semmit sem talált a kézzel indított scan-ek alkalmával, sem a valósidejű figyelése sem.

Majd ugyanazon gépen az ESET offline megoldása ugyanazzal a vírus szignatúra adatbázissal több malware-t is.

Ilyenkor el lehet gondolkozni azon, hogy van-e olyan malware, ami elrejti magát a vírusirtók elől és szükséges-e, hogy ezek a toolok egy tiszta környezetből fussanak.

--
trey @ gépház

Ez igy szokott lenni ja. Ha nem nézel pornót meg nem torrentezel ész nélkül csicsás böngésző toolbarokat, nem fogsz bevirusosodni.

Mondjuk nekem 3 év alatt sikerült összeszednem 1x egy javas virust, amit semmi nem talál meg (se nod, se avast, se AVG, se virusscan). Fogtam magam és a routeren letiltottam az IP tartományt ami vezérli. Egy javas ablakot nyit meg a böngészőben, amit már megfognak a virusirtók és nem tölt be. Persze a vezérjel kiiktatása után már nem nyitogat semmit.
-------------------------
Dropbox refer: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Én azt szoktam mondani, hogy két okból kaphatsz vírust:

1. Warez
2. Pornó

Kerüld e kettőt (vagy legalábbis tudd honnan kell tölteni :-D) és nem lesz gond.

Szerk.
Persze, nem csak ezektől függ. Ha felnyomnak egy biztonságosnak vélt oldalt cseszheted. Ha nem up-to-date böngészőt használsz is cseszheted. Ha idegenben járt forrásból jövő pendrive-ot dugsz a gépbe is.
És még lehetne sorolni...

-------------
Command line Russian roulette:
[ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf / || echo *Click*

Winben blogja

Reklámmentes képfelt

Adattárolót nagy ritkán használok, amit szintén észre lehet venni ha van rajt móka, lehet csak számomra feltűnő a vírus jelenléte... Lehet torrentezni is warezolni is persze mind ezt csak ésszel. Van Linuxos eszközöm is, amivel ismételten csak meg lehet szűrni az ilyen dolgokat.

A saját felhasználói fiókom is csak annyira van korlátozva, hogy minden szar ne telepedjen.

Vicces ezeket a népi bölcsességeket olvasni :)
Majd legközelebb letöltitek vmelyik kedvenc progitokat a hivatalos weboldaláról, éppen szét lesz törve és valami egészen mást telepitetek fel mint szeretnétek (nekem a utorrent.com volt egyszer ilyen).

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

A legkönnyebben úgy lehet megszabadulni az informatikai eszközökön terjedő vírusoktól, hogy az ember kimegy a kiskertbe kapálni, megeteti és megitatja a jószágot és a házőrzőket, kiganézza az ólakat, összeszedi a tojásokat az ólban vagy a góré alatt, elrendezi a takarmányt, darál, szemlét tart a határban, felnyergeli vagy lecsutakolja a Rárót, részt vesz egy közös családi programban, csillagászkodik, beül egy sörözőbe (csillagvizsgálóba), stb. :-)