Miota divat itt szo nelkul torolni egy topic-ot?

Fórumok

Hello,

az volna a kerdesem, ahhoz az ehhez kello jogosultsaggal rendelkezo adminhoz, hogy milyen hup szabalyzatot vetett a delutan nyitott topic-om?

Gondolom, majd magara ismer akihez szol, egy artatlan szerver es halozatuzemeltetest vegzunk es keresunk lehetoseget topic volt...

kosz
FBK

Hozzászólások

Azt kell, hogy mondjam, hogy a kezdetek óta :D Magyarázat nincs, a faq alapján össze lehet _általában_ rakni, miért történt.

A leírásod alapján szerintem az a probléma, hogy reklámoztál. Gondolj bele, mennyire elvészne a zajban a hasznos információ, ha a topic-ok igen nagy százaléka arról szólna, hogy ki milyen szolgáltatást kínál csak ma, akciósan 19900-ért. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hmm, nezzuk:
SailfishOS 1.0.7.16 - reklam
Firefox 30 - reklam
Red Hat Enterprise Linux 7 - reklam
Elérhető a Steam-en a Civilization V Linuxra - 75% kedvezmény még 23 órán keresztül - na mi lenne
CyanogenMod 11.0 M7 - reklam
Karórát a hétköznapokban .... - nem reklam
Linus Torvalds: Linux 3.15 - reklam
BSD sörözés - 2014. június - reklam
Glassy Mesa Project - a jobb 3D teljestményért - nem reklam
Ubuntu Hour Budapest (június) - reklam
FreeBSD 9.3-BETA2 - reklam
Engedménnyel előrendelhető a TubeCore Duo, a Raspberry Pi-t tartalmazó, csöves előerősítős, moduláris hangszóró / médiacenter - reklam
Idén ide megyek nyaralni: - nem reklam
Linuxra is megjelent az Interstellar Marines - reklam
BSD Now 40. epizód - AirPorts & Packages - reklam
Videón a Samsung Z Tizen OS-e - reklam
DragonFly 3.8 - reklam
OpenStreetMap térképező parti (Lábatlanban) - reklam
Újabb Full Circle sorozatok jelentek meg magyarul - reklam
Munkaköröm / Fő érdeklődési köröm: - nem reklam
Új GnuTLS bug miatt sebezhető egy csomó nyílt forrású szoftver - nem reklam
Oldschool rovat - The UNIX Operating System - nem reklam
Hogyan készülnek a LED-ek? - nem reklam

"Gondolj bele, mennyire elvészne a zajban a hasznos információ"

Tenyleg, szornyu lenne.

--
"You're NOT paranoid, we really are out to get you!"

Pedig teljesen jogos amit ír. A helyzet az, hogy a valamilyen okból nagyobb publicitást élvező cégek a "hírekkel" rengeteg ingyenreklámot kapnak. Ehhez bár már hozzászokhattunk, lássuk be, nem valami fair a kisebb vállalkozásokkal szemben, akiknek pedig a hirdetésekre fordítható kerete is lényegesen kisebb.

Megoldást nem tudok, nyilván nem fog treynek pl. a Samsung fizetni mert lehoz egy Tizenes hírt, és ha trey nem hozza le, akkor a kevesebb hír miatt csökkenne az oldal látogatottsága. Ez nyilván nem opció. Nem tudok változtatási lehetőséget. Csak azt mondom, hogy lássunk tisztán: ezek a "hírek" bizony reklámok, méghozzá ingyen, ami nem igazságos. Az élet nem igazságos, ennyi.

En igy latom a dolgot: a hir az, ami a torzskozonseg nagy reszet erdekli. Ha a hirek nagy resze nem erdekli a torzskozonseget, elkezdenek elvandorolni. Ezt megakadalyozando, a szerkeszto (trey) megvalogatja, hogy mit rak ki. Ha rosszul csinalja a dolgat, csokkennek a bevetelek. Hogy ez valakinek reklam-e, az oldal szempontjabol mellekes.

Én pl. csináltam már olyat, ami másokat érdekelt, és elkezdték maguktól kilinkelgetni mindenfelé, ingyenreklám. Akkor jöttem rá, hogy őket kb. egyáltalán nem érdekli az én hírnevem, csak az, hogy a saját oldalukat meg tudják tölteni tartalommal, és odavonzzák a látogatókat, az én tartalmam meg csak kb. mellékhatás volt.

Úgyhogy szerintem elég éles határvonal van. A hír azért van, hogy az oldalra hozzon olvasót (ezáltal hirdetőt is), a szerkesztőt nem érdekli, hogy ki kattint tovább a forrásra. A szerkesztő által kitett reklám a szerkesztőnek hoz pénzt. Júzer által feltett reklám az első kategóriába adott esetben beleférhet (lásd álláshirdetés szabadkártya vagy adás-vétel), de spamnek is tűnhet, ami viszont káros, illetve a második kategória alapján egyértelműen káros.

--

Konkretan egy ceg reklamja volt amit emlegetsz ha jol emlekszem (Win,linux vmware tapasztalatokkak stb)

Sztem ez pont rad vonatkozik.

Hirdetni szeretnék a HUP-on. Lehetséges?

Kereskedelmi hirdetések:

Kereskedelmi hirdetésekkel kapcsolatban keress bennünket a trey () hup ! hu címen.

[...]

Ha a cégedet akarod reklámozni, akkor van erre lehetőség, fizetős rendszerben.

A kereskedelmi hirdetesekrol szolo torveny (reklamado) igen gyorsan el fog erni ide is:

"А törvényjavaslat értelmében Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló törvényben foglalt 30 napos felkészülési időre figyelemmel а örvény а kihirdetését kővető 31. napon lép hatályba."

http://www.parlament.hu/irom40/00154/00154.pdf

A HUP pedig tiltakozásul bezár, mert nem lesz miből fenntartani az oldalt. Vagy nincs 500.000.000 HUF az éves bevétel?

"3. Az adó alapja

4. § Az adó alapja az adóköteles tevékenységből származó adóévi nettó árbevétel. Saját célú reklám közzététele esetén az adó alapja a reklám közzétételével kapcsolatban közvetlenül felmerült költség.

4. Az adó mértéke

5. Az adó mértéke az adóalap 0,5 milliárd forintot meg nem haladó része után 0%,
— az adóalap 0,5 milliárd forintot meghaladó, de 5 milliárd forintot meg nem haladó része után 1%,
— az adóalap 5 milliárd forintot meghaladó, de 10 milliárd forintot meg nem haladó része után 10%,"

(powered by http://www.parlament.hu/irom40/00154/00154.pdf & http://www.onlineocr.net <-- na, ez a reklám, bár egy darabig free :-) )

A kiemeles nem veletlen, ev kozepen uj adotorveny, 30 napos felkeszulesi idovel. Miert gondolod ez lesz a vegallomas? Kerem tegyek meg tetjeiket, mikorra varhato a kommentek (tranzakcios?) adoztatasa (is)! Milyen adokulcsokkal, milyen kedvezmenyekkel erkezik majd.

A 6.§ (Kapcsolt vallalkozas ado- es adoeloleg fizetesi kotelezettseg megallapitasa) miatt lehetnek meg meglepetesek. A kapcsolat vallalkozas definicioja elerheto a tao-tv ( http://net.jogtar.hu/tao-tv ) 4.§ 23. alatt. Az alapitvany a tao-tv 2.§ g) alapjan a tarsasagi ado alanya.

A jovedeki ado erdekesebb ebbol a szempontbol, az egyszer csak "keletkezik". Nem feltetlen szukseges hozza tenyleges termek / aru, vagy, hogy kikeruljon a gyarkapun kivulre.

A politikusok hozamvaksaganak az a kovetkezmenye, hogy amit lehet adoztatni, az ugye erteket kepvisel, es arra lehet ugyleteket kotni, es maris lehet olyan dominokat gyartani, mint az utobbi evek hitelvalsaga.

Lehet kezdeni a koltseg (jogi) fogalmaval.

"A költség fogalmát a perbeli szerződés megkötésének időpontjában jogszabály (ide értve a Ptk-t, a Hpt-t, a THM rendeletet is) egyértelműen nem határozta meg, a Hpt. egyes rendelkezései is eltérően rendelkeztek róla [pl. Hpt. 212. § (2) bekezdése, 213. § (1) bek c) pontja]."

http://www.lb.hu/hu/sajto/kuria-gfvvii30078201314-szamu-kozbenso-itelet…

Miért került moderálásra a hozzászólásom, cikkem, blogom, ...? - 2007. március 29., csütörtök - 17:47

Továbbá tilos:

bármilyen engedély nélküli reklám- illetve kereskedelmi tevékenységet folytatni.

A fenti szabályok megsértése moderálást, súlyosabb vagy ismétlődő esetekben az oldaltagság korlátozását vagy a szolgáltatásból való azonnali kizárást vonhatja maga után.

--
trey @ gépház

igazabol mindket oldalt el tudom fogadni, viszont az meglep, hogy ilyen hosszu olvasmany szuletett eme topicban :)

--
FBK