igazi pöcsök

 ( mogorva | 2014. május 19., hétfő - 9:11 )

Írtam egy IP kamerákkal foglalkozó cégnek (egész jó website, nagy választék), hogy ilyen és olyan paraméterekkel rendelkező helyszín megfigyeléséhez keresek kamerát (még street view-s screenshotot is kaptak, hogy tényleg tudjanak értelmeset mondani).

Bár a weblapjuk szerint: "Sok kamera kereskedő cégnél csak akkor van lehetősége kipróbálni egy-egy terméket, amikor már kifizette érte a vételárat.", volt pofájuk visszaírni egy dagályos, jópofizó levelet, hogy ők aztán nem adnak tanácsot, veszek amit akarok és aztán az én bajom a rosszul döntöttem, de "ha fegyverrel kényszerítem őket", akkor azt mondják, vegyem meg a legdrágább (3-5 millás) kamerát, az biztos jó lesz.

Ezt az országot még mindig nem érte el az igazi válság, hogy ilyen cégek még talpon lehetnek (kézenfogva még sok hasonlóval).

Köszönöm onlinecamera.net!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Mi volt az igény? Teljes sötétségben tiszta 5mp kép+30 fps?

+3D +Oculus Rift-tel irányítható legyen.

ez mekkora :-) Ird fel oket valami gay spam listara...

--
"A politikat, gazdasagot es a tobbi felsorolt faszsagot leszarom, amig engem nem erint (nem erint)" (bviktor)

Lock.

felvilagositanatok hogy az elobbik jo vagy keves?
5mp+30fps
--
A legértékesebb idő a pillanat amelyben élsz.
https://sites.google.com/site/jupiter2005ster/

Akkor egy másik szempont. Ugyan a kiskereskedelemben versenytényező a hozzáértés, és a vásárlási tanácsadás, ebben egyetértünk. Az viszont egyre jobban elharapózik, hogy valaki vállalkozást alapít, majd (pl. biztonsági megfigyeléssel foglalkozót !tényleg! csak a példa kedvéért) majd betelefonál a "webshophoz" hogy ő kamerákat szeretne _biztonsági megfigyeléshez_. Na ennyit tud. Ezzel még nincs is baj, ha ezután megveszi, de nem veszi hanem megtudja mi a legjobb neki, és nekiáll megkeresni a legolcsóbbat. Majd ha tőle kérnek tanácsot honnan vegyenek kamerát, akkor a barátjának azt mondja "xyz helyen van, de onnan ne vegyél drága". Na ez ami engem felcsesz. Elvárják az emberek (és nem csak a profitszerzés világában) hogy legyen tanácsadás, de azt gondolják ingyen van. Nincs ingyen. A dolgozó bérét fizetni kell. Egy bringaboltban a "Kérek egy Avid BB7 tárcsafékhez puha fékbetétet" és a "Milyen tárcsaféket vegyek freeride-hoz, és hogy szereljem be" között nettó 30 perc a különbség. Ami ha nincs más vevő kit érdekel, de ha van...
Szóval ez is mint minden, több árnyalatú!

2 évet dolgoztam bringaboltban mint eladó-szervizes. A konkrét példádra a válasz, ha vevők vannak: ha tudsz kicsit várni, amíg a többeket kiszolgálom, szívesen segítek, vagy gyere vissza kicsit később, ha kevesebben lesznek. De semmiképp nem hajtom el, mert a 30 perc végén nálam veszi meg, de hidrós Shimano-t vagy Magurát, és hozzám hozza beszerelni, mert a légtelenítés rutin nélkül nem könnyű móka. És elégedett vásárló, ésingyenreklám, mert ajánl tovább másoknak, és a drágább fékből eredő többletbevétel.

Ne menj kereskedőnek.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Már majdnem elkezdtem írni mindenfélét amikor megelőztél. :-)
szóval + 1. Normálisan kérdezek, normális választ várok. Ha ilyet kapok, visszamegyek máskor is, nem nézem még a pár ezres különbséget sem. Ha bunkók velem vagy át akarnak vágni akkor én is átmegyek parasztba plusz még a negatív hírét is keltem. Leszarom mennyi dolga van, mennyire nincs megfizetve stb. Dolgoztam én is ügyfelekkel, tudom mi a minimum amit elvárhatok, ha megkapom akkor oké. Ausztriában tekertünk, elszakadt a láncom. A bolt még nem volt nyitva, de már volt ott valaki. Kijött, segített, megbeszéltük mikorra menjek vissza érte és kész. Még drágább sem volt mint itthon plussz nem kellett féljek, hogy használtat rak bele, megtákolja stb. Azt kaptam amit kértem és pont. Magyarország még igen messze áll ettől (tisztelet a kivételnek). A másik amitől falra mászok, hogy lófaszt nem ért hozzá de árulja és még nyavajog is, hogy nincsennek ügyfelek. De a legszebb mondat, nincs raktáron de tudunk rendelni... Köszi, rendelni én is tudok.

Pontosan, Magyarország messze van ettől, de nem az eladók miatt kizárólag. Ezt kívántam mondani. Nem sikerült így olvasni.

Amit willy mond, van abban is valami. Ha tényleg nálad veszi meg és szerelteti be, az nagyon oké, mindenki jól járt.
Viszont ha megkérdi, te meg teljesen normális módon, minden szaktudásodat és tapasztalodat bevetve válaszolsz, és ezek után máshol, olcsóbb helyen veszi meg azt, amit te javasoltál, és még rossz híred is kelti, hogy 2%-kal drágább vagy, nem teljesen fair a "vevő" részéről.

Egyébként én is jobb szeretem azokat a helyeket, ahol lehet kérdezni, értelmesen válaszolnak is, esetleg javasolnak is valamit, főleg ha nem akarja rádsózni a drágábbikat. És a pénzt is kevésbé rossz érzés ott elkölteni, még akkor is, ha egy kicsit drágább.

Az én szempontomból a termék nem csak a kézzel fogható eszköz, hanem a hozzá adott tudás/információ, amivel nem rendelkezem.
Az meg ne az én hibám legyen, hogy ugyanabból a termékből az olcsóbbat keresem.

Nem ezt mondtam.

Arra gondolok, egy céghez bemégy, felvilágosítást kérsz, adnak is, erre elmégy máshova és máshol megveszed. Ezt nem tartom fair dolognak. Ha az olcsóbbat keresed, akkor bemégy az olcsó boltba, és ott kérsz felvilágosítást és javaslatot.

Persze az írásodban szereplő cégnél nem ez a helyzet, ők nem akartak/tudtak felvilágosítást adni, illetve a legdrágább verziót akarták rádsózni. Ez viszont részükről nem fair.

Ha az olcsóbbat keresed, akkor bemégy az olcsó boltba, és ott kérsz felvilágosítást és javaslatot.

honnan tudod, hogy melyik az olcso bolt, ha nem tudod, hogy pontosan mire van szukseged?

--
"A politikat, gazdasagot es a tobbi felsorolt faszsagot leszarom, amig engem nem erint (nem erint)" (bviktor)

De tudod, milyen terméket keresel (pl. biztonsági kamerát). Ezután fogod pl. az internet elérhető egy-két üzlet ajánlatát, keresel azonos típust, és megpróbálod kitalálni, hogy a 101ezer vagy pedig a 102ezer a drágább.
Vagy bármely más termék árát összehasonlítod, így lehet egy általános képed arról, melyik az olcsóbb, melyik a drágább üzlet.

a biztonsagi kamera kb. ugy/olyan termek, mint a szerver. Inkabb ne probalj meg ugy bemenni a boltba, hogy szervert akarok venni...

--
"A politikat, gazdasagot es a tobbi felsorolt faszsagot leszarom, amig engem nem erint (nem erint)" (bviktor)

Fussunk neki még egyszer.

Van két bolt, amelyek szervereket forgalmaznak. Én szervert akarok... mert csak. Felmegyek az egyik bolt honlapjára, megnézem, hogy BigBlue VeryGoodServer sj27-es kerül 500ezerbe. Megnézem a másik bolt ajánlatát, a BigBlue VeryGoodServer sj27-es kerül 550ezerbe.
Nem kell ahhoz szerver-szakértőnek lenni, hogy eldöntsd, az egyik bolt olcsóbbnak tűnik.

Ezután fogod magad, bemégy az ócssólikba, mondod, hogy ajánljanak valamit, mert ezt meg azt meg amazt szeretnél, hogy tudjon ezt, ilyen célra kell, stb.

A kérdésed arról szólt, hogy honnan tudod, melyik az olcsóbbik. Én válaszoltam azzal, hogy megnézed az "árlistát", keresel egy terméket, amely mindkét bolt árlistáján szerepel (ehhoz nem kell szakértőnek lenni, típusjelzés alapján hozzáértés nélkül is el lehet dönteni, hogy ugyanarról a termékről van-e szó), és a két ár közül egy összehasonlítással eldöntöd, melyik az olcsóbb.

Az a problema, hogy rossz a pelda. Egy tipikus hozza nem erto szervervasarlo nem konkret tipusra keres ra, hanem egy "gepet" akar venni ami jo az irodaba "fajlszervernek". Kesz, ennyit tud rola, eddig terjed az informatikai tudasa - es meg ez az idealis eset, sajnos. Ma itthon vagy igy megy valaki vasarolni, vagy rendszergazda. A ketto kozott elvetve vannak emberek, akik inkabb a szabalyt erosito kivetelek kategoriaba esnek.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Akkor még egyszer: a kérdés úgy szólt, hogy honnan lehet tudni, hogy melyik az olcsóbb bolt, mikor nem tudod, hogy pontosan mire van szükséged. Én csak erre válaszoltam, nem többre, nem kevesebbre.

Tehát: nem úgy értettem, hogy már kinézett egy típust.
Hanem fogja a két bolt árlistáját, és keres olyan (releváns) termékeket (azonos paraméter, típusszám, stb.), amelyek mindkét boltban megtalálhatók. Ezután ezeknek az árait hasonlítja össze, hogy az egyik boltban mennyibe kerül, illetve a másikban mennyibe kerül. Ez a termék (ill. termékek) nem feltétlenül a megvásárlandó termék!!!
Ebből leszűrheti azt, hogy az egyik bolt olcsóbb. Ezután odamegy az olcsóbb boltba, ahol előadja a vágyait, amely alapján az olcsóbb bolt ad/javasol neki valamit, amelyet jó esetben elfogad, fizet, és mindenki boldog.

Tökmindegy, hogy szerverről van-e szó, vagy biciklialkatrészről vagy pedig zabhegyezőről. Ha szervert akarsz venni, akkor nem a biciklialkatrészek árát hasonlítod össze, és viszont.

Szerk.: teszem azt, blu-ray lejátszót akarok venni. Megnézem: Samsung BD-F 5100, egyik helyen 17889, másik helyen 21999. Az első hely olcsóbb, oda megyek (hülye nem vagyok), és megkérdem az illetékes elvtársakat, mivel tudnák a fogyasztói igényeimet kielégíteni.

Azt hiszem, hogy 2014-ben a vevőnek nem dolga személyesen felkeresni a városban (országban, kontinensen) található szakáruházakat, hanem megír egy értelmes email-t amiben felsorolja az igényeit, majd elküldi a számára szimpatikus cégeknek és bízik a kultúrált válaszban és a pozitív hozzáállásban, ami magával vonhatja azt, hogy inkább az esetleg kicsit drágább, de normális helyen fogja elkölteni a pénzét.

A kereskedő/szakáruház/stb. meg örüljön a lehetőségnek.

Pont ezt írtam én is :)

:)

Ha nem nálam, az a belekalkulált kockázat, amivel minden, ismétlem, minden üzlet jár.
Viszont egyfelől egy ilyen taplóra általában 3-4 normális vevő jut, másfelől eladási árat kalkulálni tudni kell.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Örülök. A helyzet az, hogy kedves barátomnak bringát vettünk épp a hétvégén, elhívott. Elmentem megnéztük. Kiválasztottunk egy árban/szolgáltatásban megfelelőt (nyitás után érkeztünk 1/2 8 körül 11-kor távoztunk). Az eladó (2 eladó 1 szervizes) folyamatosan dolgozott. Én csesztem fel magam rajta, ami közben ott volt. Agyváltó beállítási tanácsért jött be az utcáról. Elvárta hogy segítsenek. Nem volt szándéka vásárolni... Még sorolhatnám.
Ismétlem. Ez nem baj, ha a vevő ezt respektálja. Azonban ez nem így van. Nem tudom hol dolgoztál, de amit én láttam az katasztrófa volt.
Megjegyezném, hogy ha az írásom alapján soroltál be "ne menj kereskedőnek" kategóriába akkor nem lehettél valami sikeres kereskedő :) oda ugyanis kell az emberismeret.

(valahol) ez is jogos, de egy eladotol siman elvarhato, hogy megmondja, melyik termeket vegyem meg (foleg, ha nem ertek melyebben a temahoz), es ezert nem kene egy ora konzultaciot is extraban ram vernie.

--
"A politikat, gazdasagot es a tobbi felsorolt faszsagot leszarom, amig engem nem erint (nem erint)" (bviktor)

A posztoló szándékaival egyetértek... itthon évtizedek óta nem esik le a vállalkozók egy elég vastag hányadának, hogy VERSENY van, és az diktál, aki fizet (tudniillik az ügyfél).
A példa kedvéért, egyszer az edigitalba betértem zárás _előtt_ kb. 10 perccel, és a kérdésemet se tehettem fel, mert gyakorlatilag kidobtak.
Értem én az egyszeri pultos srác szándékait, aki pár perccel hamarabb bezárna, elfelejtené az aznapi bunkó vásárlókat, és hazahúzna a vérbe, de azóta se tettem be a lábamat oda és nem is fogom. Így működik a piac. És ha a vásárló is nyuszi, akkor a kapott szolgáltatás se fog sokat javulni.

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Valahol megértelek.

De műszaki emberként azt hiszem eléggé jól megfogalmazott kérdést tettem fel ahhoz, hogy 2 perces munkával (1p levelem elolvasása + 1p saját URL kiírása) visszaküldje a weblapjának azon oldalát, ahol a szerinte nekem megfelelő termékük található.

Ennyire nem voltak képesek.

"azt gondolják ingyen van. Nincs ingyen. A dolgozó bérét fizetni kell."

A dolgozo beret akkor is fizetni kell, ha paraszt modon mindenkit elhajt, es nem ad senkinek tanacsot. De esetleg ha mindenkivel normalisan kozlekedik, akkor talan sokkal tobben keltik a ceg jo hiret, mint ahanyan ocsaroljak. Es ez altalaban jo hatassal van a ceg beveteleire, raadasul nem kerul semmibe, hiszen a dolgozo beret mindket esetbe ki kell fizetni.

Lehet, hogy belolem rossz cegvezeto lenne, de az olyan dolgozot, aki nem segitokeszen all a vevokhoz, a probaideje lejarta utan szelnek eresztenem, rontsa mas uzletet.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

De miért pont a próbaidő lejárta után? :O

Mert kozben van meg ket figyelmeztetes, hogy vegezze jobban a munkajat, illetve mert ennyi ido valoszinuleg kell az uj ember kivalasztasahoz.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Azért érdemes inkább a lejárta előtt elküldeni :)

Első szó ami szembejön az oldalon: Foscam :) jó minőség lehet :D, de legalább őszinték!

Biztos ugyanaz gyártja mint a FOS-servert :)

Elég kínai boltnak tűnik egyébként.

Vegyél szervert Magyarországon! Az se különb. Nekem mindig az az érzésem, hogy akivel beszélek az most csinálja ezt először. (És nem kiskereskedőre gondolok, mert azokkal erről beszélni reménytelen.)

ez mekkora :-) Kedvenceim azok a hazai forgalmazok, amelyek brand szervereket (mondjuk ibm x-szeria) (is) arulnak, de egy **king ar nem sok, annyit nem lehet az oldalukon latni. De nemelyik meg is ideologizalja ezt, mert hogy szerintuk - kb. idezve - sok mindentol fugg az ar, pl. mire hasznalod, milyen support-tal kered, etc. Ahelyett, hogy lenne egy alap ar, ami a nyers :-) vas, es mellette opciokent az ilyen-olyan support, feature-ok, add-on-ok, etc, aztan az ember szepen bekattintgatja, hogy mi kell neki a kinalatbol, es egybol latja, hogy mennyi az annyi.

Ja, hogy akkor a vasarlo ossze tudna hasonlitani az egyes kereskedok arait? Ez ne fajjon mar 2014-ben...

--
"A politikat, gazdasagot es a tobbi felsorolt faszsagot leszarom, amig engem nem erint (nem erint)" (bviktor)

Próbáld meg pl a dell oldalán kideríteni, mennyibe fáj egy blade keret :)

Írj nekik válaszemail-t, hogy ilyen szakértői kereskedéstől komolyabb választ vártál, ezért a jövőben nem fogsz tőlük vásárolni.
Hadd egye őket a fene, hogy buktak egy vásárlót. :)

(amúgy meg szerintem ezek rá vannak állva egyéb céges kapcsolatokra és a kisemberek valszeg csak púp a hátukon, ezért ilyenek)

-------------
*Ahol vagy, lègy ott*
"Nem."
- mondta a foton és interferált
Winben blogja

Nem írok én nekik semmit, nem ér annyit az egész. Igazából ezt a postot is csak a ti szórakoztatásotokra írtam meg. :)

Tudok neked egy jo ceget ha kell! Nalunk most voltak, elozetesen felmertek, megneztek es megkerdeztek, hogy akkor az adott arajanlat megfele-e, mert ha nem akkor lehet meg csiszolni rajta. De siman ki is szallhattunk volna ha akarunk.....

--
http://szolarenergia.hu - A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem....

Igazából csak egy családiház kerítésvonalát kellene megfigyelni, szóval semmi nagy volumenű dologról nincsen szó.
Viszont megköszönném ha majd leírnád a tapasztalataidat illetve milyen infókat sikerült szerezni (hogyan érdemes telepíteni, mire érdemes figyelni, stb.)