Firefox 29 - ez mi???

Hello

Sehol sem találtam erről semmit (vagy senki se használ Firefoxot)
Ma este majdnem mentőt kellett hívni magamhoz amikor feltelepítettem a Firefox 29-et W-osat) és szembesültem egy G Crommal
Valaki nyugtasson meg hogy nem a króm motorja van alatta, nem figyeli minden kattintásom és vissza lehet csinálni a kinézetét az eddigi normálisra

Hozzászólások

Azért is furcsa mer 1-2 napja frissült az Icweasel Debianon és fel se tűnt
Ezért vágott mellbe a fejlesztők agymenése
Ha érdekelne a króm, azt már 5+ éve használhatnám
Ha meghallom hogy go.. már kezet mosok

Akkor te még nem láttál 12-es Operát. A régi FF sem hasonlított rá, ez az új meg végképp nem.
De tök jó, hogy van már 3 böngésző mely szinte teljesen egyforma. Legalábbis wines körökben. Ugyanis sajnos a Linuxos Opera 2013-07 óta nem frissült, és szvsz legnagyobb bánatomra nem is fog soha.

Jelenleg is az Opera 12.16-ot használom Linuxon. No most amit láttam a belinkelt képeken az az Opera gyorshívókkal.
Ugyanezt nem látom az FF-nél. A két képen látható ikonok nem is egyformák, és a szerepük sem ugyanaz.
Hol itt a hasonlóság? A színvilág?
Amit észrevettem az hogy a fülek éppen felül vannak mindkét böngészőnél. De míg ezt az Operánál simán letehetem a lap aljára, az
FF-nél még ez sem lehetséges kiegészítő nélkül.
Maradjunk annyiban hogy az FF nem Opera kopi.

Iceweasel-t használok.
-- Zoli ---
Lenovo T400

Eltérően a gúglitól, ők _talán_ nem akarják személyre szabni a találataikat, így esélyed van releváns találatokhoz jutni ahelyett, amit a google produkál a rólad készített profil alapján.
Mást ne mondjak: amíg nem jártam ide, a google alig adott hup találatot IT témában. Mióta rendszeresen itt vagyok, azóta első helyeken jön a hup... Pedig sokkal jobban érdekelnének a külföldi, eldugott oldalak sok esetben.

Kétlem, hogy olyan sok találatot adhatna a HUP-ra külföldi oldalakkal szemben, ha angolul keresel (márpedig máshogy nem kereshetsz, ha külföldi oldal kell). Egyébként meg ott van a szűrű, hogy milyen nyelvű oldalakon keressen.

Én kifejezetten élvezem, hogy valós találatokat ad, nem tampon reklámot kapok a támpont szó kereséssel mint a bingnél. Magasról leszarom, hogy x ország y szerverén van rólam egy profil, ami nem valós név alatt fut, csak van benne pár tonnányi keresési előzmény, amiből leszűrik, hogy szeretem thaiföldet, érdekel az it, utálom a tejet, szeretem az urbanlegend témákat és szeretem kínai fórumokat olvasni a különböző kütyük miatt, illetve havi 1-2 alkalommal meglátogatok egy teljesen véletlenszerű pornó oldalt. Érdekel a belföldi és a külföldi politikai helyzet, támogatom sok területen a közel keletieket viszont támadom az agresszív (erőszakos) bevándorlást. Igazából ha odajönnél hozzám az utcán, el is mondanám, mert semmi kivetnivaló nincs benne, se semmi.

Én amúgy azt vallom, hogy ők is naplóznak már amennyire az erőforrásaik engedik, csak ezt nem mondják ki nyíltan mint a google. Pont ez miatt lehet ott nagyobbat szopni annak, akinek amúgy is van valami olyan dolga amit próbálna eltitkolni. Hamis biztonságérzetet ad.

Binget nem használtam, de a google-nél teli a tököm azzal, hogy még ha idézőjelek közé teszem is a keresőkifejezést, akkor is okosabb akar lenni nálam és az általa elképzelt szavakra keres, nem arra, amit megadtam.
És igen, be van állítva, hogy angol és magyar találatokat kérek, de általában az első öt-hat oldal kizárólag magyar találat, többnyire reklámok, webáruházak.

Lesd meg a Google Dashboardot:

https://www.google.com/settings/dashboard?hl=hu

Töröld az internetes előzményeket (vagy akár le is tilthatod), illetve nézz körbe még le tudsz tiltani itt 1-2 dolgot a naplózással kapcsolatban.
Plusz állítsd be Chrome-ba, hogy ne szinkronizálja ezeket a Google szerverek felé.

Vagy használj Disconenct Search-öt, ami a Google search-öt fogja használni, csak éppen proxyn át.

Jó, ha megint használom és megint telenyomja fasságokkal a találati listát, majd bemásolom újra. (korábban már írtam róla konkrét példákkal, de asszem, azt azóta töröltem)
Legutóbb egy rokonom nevére kerestem és kaptam kismillió olyan találatot, amiben nyoma sem volt a nevének.

A Classic Theme Restorer-t tegyétek fel, ha kell a régi kinézet.

Ezt nem mondanám. Én például régen is megnyitottam több ablakot, hiszen nemcsak egy weboldalt néztem. Bejött ugyan a javascript, meg több média tartalom, de szerintem még így sem kellene akkora memóriát, procit zabálnia.
Szerintem az az igény sem volt igazán régen sem és most sincs, hogy ennyire eltüntessenek minden funkciót. Mégha volt is kisebb igény, de nem ennyire és szerintem átestünk a ló túloldalára.
Igény inkább a weboldalak használatával változtak, a böngésző esetén nemigazán.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

"Én például régen is megnyitottam több ablakot, "

Régen az ember nyitott 4-5 ablakot, aztán elkezdte zavarni. Ma simán nyitok 100 tabot (Tree Style Tabsnál hamar összejön.)

"Bejött ugyan a javascript, meg több média tartalom,"

Meg sokkal több CSS szabály, több design elem, több tartalmi elem, interaktívabb lett minden, sokkal-sokkal több JS kód fut, bejött az AJAX, halom tracker kód (mindenhol ott az FB, G+, Google Analitics, stb.) és más egyéb beágyazott tartalom, nem volt HD videó, nem volt annyi böngészőbe integrált API, stb. stb. stb.

"de szerintem még így sem kellene akkora memóriát, procit zabálnia."

Kimérted?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Egy weboldal mérete max néhány MB. A képek sem foglalnak sokat. Ennek ellenére a böngésző több százszorosát eszi. Ha C nyelven írnád meg és lenne lefordítva, az is sokkal kevesebbet enne. Szerintem nincsen elég jól optimalizálva a böngésző.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

Aham, persze, a jpegeket meg sehova nem kell kitomoriteni a memoriaban a megjelniteshez, egy DOM objektumnak nincs sokszaz propertyje (amibol azert eleg sok van egy oldalon), nem kell sehova se renderelni, stb. Nezd meg a kedvenc OS-ed font konyvtarat. Csak a fontgyujtemeny lassan nagyobb, mint mondjuk egy Windows 95... (Eleve a kezelesi modja bonyolultabb egy TrueType/ClearType, mint anno egy sima raszteres betutipus). Ezermillio ilyen dolog van, ami miatt ennyi ramot igenyel egy program. De mindegy, hitbeli meggyozodeseddel nem fogok vitatkozni, lattuk, hogy expert vagy a temaban.

Es amugy meg, kit erdekel, hogy mennyi ramot hasznal egy progarm? Hasznalja ki az osszeset, de okosan. Azert van a RAM a gepben, hogy gyorsabban es/vagy tobbeket tudjak csinalni, nem azert, hogy arra verjem, hogy a 32G-bol csak 2G-t hasznal ki minden, cserebe mindig mindent ujra be kell toltenie.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ertem én, hogy a hupumentalitasba nem fer bele az a fogalom, hogy egy szoftver adaptív es skalazodo legyen az meg mar eleve a fobunok egyike, ha valami nem egy Plain text mélyére rejtett statikus beállítás, hanem az, hogy a szoftver hozhat egy önálló döntést, hogy a gépben mennyi allokalatlan vagy rosszul allokált erőforrást csoportosít at.

Marhára nem az a kérdés, hogy 8G rambol mennyit hasznal a foo program, hanem az, hogy 8G ram mellett kielégítő teljesítményt ad-e a rendszer.

De emlitettem mar itt sokat a munkához használt szoftvereim. Erdekes modon 4G (3,5G lefoglalt fizikai ram), 8G (7-7,5G) es 32G (7-13G) mellett is teljesen hasznalhato es jo teljesítményt ad. Csak mondjuk 4G mellett tobbet fut a GC, kevesebb dolgot cachelnek a programok a memóriája, stb.)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"nem az?"

Majd egyesével fogom minden szarnak megadni, hogy hány threaden és mennyi rammal fusson, mikor mindezt adaptívan is megtehetné mi? Hát lófaszt. Alkalmazkodjon ahhoz, ami van. Akár lefelé, akár felfelé kell.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nem allitottam, hogy neked jo lenne, ha nem a te igenyeidnek megfeleloen futna a program. El is hiszem, hogy rossz.

En altalaban tudom, hogy mit szeretnek, hogy csinaljon a program. Es szeretni szoktam, ha ra birom venni, es nem szoktam szeretni, ha nem. Altalaban szeretem kezzel megadni, hogy mit toltson be cache-bol, hogy mikor melyik lap fogyassza a prociidot (mert szamomra a lap nagyobb prioritast elvezne. Hoppa, errol a bongeszo nem tud), akar azt is, hogy melyik kep legyen epp a memoriaban, mert nem, nekem nincs mindig eleg memoriam, viszont tudom fejbol, hogy eppen melyikre van szuksegem es melyikre lesz kesobb / melyikre nincs mar.
Nem tudom, mennyire lassitana le a program futasat ha a legtobb cselekvese user altal konfiguralhato lenne, a legtobb adatbeolvasas utan szuroket alkalmazna, s.i.t.

Tovabbra is ugy gondolom, hogy a konfiguralhatatlan mukodes a fobunok egyike, meg ha neked jol szuperal, akkor is.

Néhány megás képektől nem hízik ám meg ennyi memória.
Nemcsak nekem, de még jó pár ismerösömnek nincs 1 GB szabar memóriája, mert vagy a winfos vagy más program már alapból sokat felzabál. Azért ez nem úgy megy, hogy ha van 8 GB memória a gépben, 7 GB-ot csakúgy megehet a böngésző. Azért, mert jönnek nagyobb memóriák, még nem kéne ész nélkül zabáltatni az erőforrásokat. Tudod mennyi időbe kerül, mire a kis memóriájú gépek tönkremennek és használhatatlanok lesznek?
Egy csomó felesleges dolgot is betölt a memóriába és erre még fogadni is mernék.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

"Néhány megás képektől nem hízik ám meg ennyi memória.

Kedves webfejleszto Expert úr. Egy fel megás 1920x1080 pixeles JPEG miutan kitomoritve igényel maganak 1920x1080x4 bytet (kb. 8 mega) a memóriában.

"mert vagy a winfos vagy más program már alapból sokat felzabál"

Gondolom a Private illetve a shared memory fogalma is megvan, valamint az is, hogy mi a különbség a Working set es az used között es mélységéig ismered a virtuális memoriakezelest. Segitek: a lapozofajlnal egy picit összetettebb a dolog.

"hogy ha van 8 GB memória a gépben, 7 GB-ot csakúgy megehet a böngésző"

Ha nem fut más, ki a tokomet érdekel, hogy 1 vagy 7 gb-t foglal le. Az egyetlen erdekes es fontos kerdes az, hogy ha jön az OS-tol egy low memory event, akkor elkezdi-e felszabadítani a kevesbe szukseges dolgokat.

---------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nem tudom mi a bajotok ezzel, nekem kifejezetten tetszik.

Nem ez a baj, hanem az, hogy fárasztó, ha állandóan újra kell szokni, tanulni a dolgokat, mert a Mozillánál néhány UI fejlesztő nem jut nőhöz.

Az elején az ember figyel, koncentrál dolgokra, utána az agyban kialakulnak a megfelelő jelutak, s készség szinten használjuk az eszközt. Már a megoldandó feladatra elég koncentrálni, az eszköz használatára nem kell. Aztán jön néhány pöcs UI fejlesztő, akik miatt a felhasználó visszakerül a start mezőre.

Az szerinted vicces lenne, ha az autókban a pedálok mindenféle permutációban előfordulnának, persze néha az index helyére kerülne a fék, az ablaktörlőt meg a kumplung helyén lévő pedállal kellene kapcsolni, szigorúan az innováció jegyében?

Szóval, ha kérhetem, dögöljenek már meg!

(Nem vagyok 60+.)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hát nem tudom. Most én valamiért pozitív dolognak tartom azt, hogy jobb oldalra került a főmenü, mivel az IE-ben már egy ideje így van, Chromeban is, így már ez is egységes lett.

Ez a példa azért eléggé erőltetettnek tűnik nekem, de azért ésszerűen rágondolva: már ültem több autóban is, de a fő funkciók ugyanúgy működtek, illetve ugyanott voltak: Gáz, fék, kuplung, kormány, stb. A böngészőkben is kb ugyanott van a címsor, a bezáró gomb, stb. Kisebb eltérést tapasztaltam a sebességváltónál: hátramenetbe tétel. Nem ugyanonnan indíthattam az ablaktörlőt, ködfényszórót, szellőzőventilátort. Itt is eltérések vannak a nyomtatás gombbal és hasonlóak pozíciójával, de azért nem hinném hogy szörnyű merénylet lenne a 60+ ellen. (Majd 40 év múlva lehet másképp látom)

Azt azért eléggé zokon vettem, hogy korábban működött az about:config-ban az a beállítás, amellyel a fülek a nagyon régi design szerint közvetlenül a tartalom fölött, azaz a címsor alatt voltak, most erre a változóra érzéketlen volt. Persze, lehet, hogy csak átnevezték a változót, mindenesetre csak extension-nel tudtam visszatenni a tab bar-t a régi helyére. Meg aztán egyáltalán minek ehhez extension vagy akár az about:config? A testreszabhatóság jegyében ez GUI-ról miért nem állítható?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

És tényleg. A Windows/Firefox önmagában már nem érték, pláne nem műalkotás; nem fogom csodálattal nézegetni a verziók újdonságait, ellenkezőleg, azt szeretném, ha észre se venném a változást... vagy csináljanak "skin"-eket, nyilván lenne arra is kereslet, hogy időnként megjelenjen R2D2 a képen és csipogjon valamit -- csak ne legyen alapértelmezett/kötelező.

Szezont a fazonnal, a csengőhang mar end-user termek, a platform az, ami lehetővé teszi, hogy különböző csengohangjaid legyenek. Az user számára az nem ertek egeszen addig, ameddig nincs hozza csengőhang.

Es tucatnyi pelda igazolja, talan az egyik legélesebb példája a BeOS. De arrol is rengeteget cikkeztek, hogy anno az Apple II-nel milyen marketinget nyomtak, amivel azt probaltak elfedni, hogy mennyire nincs ra szoftver.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nem lenne baj, ha lenne választási lehetősége a felhasználónak, oda-vissza kapcsolhatósággal.
Klasszikus vagy új felület, válasszon mindenki kedvére.
Gondolom annyi új funkció nem került be, hogy ne lehetne hozzáigazítani a régi felületet, de nem értek hozzá.

"Már a megoldandó feladatra elég koncentrálni, az eszköz használatára nem kell."

Pedig milyen vidám is volna egy hipermodern vi, ami ugyanazt tudja, mint eddig, de neonzöld háttérrel, minden funkciót más karakter(ek)hez rendelve, mint eddig.
A hatvanpluszosok persze hőbörögnének, pedig a haladás, az a valami, minden más smafu.

Elnézést kérek, ha tévedek, de azt hiszem máshol te kampányoltál azzal, hogy nem kattintást kell tanítani, hanem használati elvet....

- - - - - - -
A nagy tudású uraknak felhívnám a figyelmét arra, hogy a Windows ugyan sok mindenre nagyon jó, de Linuxnak speciel nagyon szar.
"http://hup.hu/node/111669#comment-1419622">csfeco

Ez így is van. Nem értem, hol az ellentmondás.

Nem azt írtam, hogy nem tudom használni a megváltozott Firefox-ot. Éppen azért kell az elveket tudni, hogy ilyen helyzetben az ember ne kerüljön bajba. Tehát ez a történet éppen alátámasztja a korábbi állításom érvényességét, az elvek megtanulásának szükségességét.

Jelen problémám arról szól, hogy ugyanazon eszköz felhasználói interface-e lehetőleg ne, vagy csak nagyon ritkán és kis mértékben változzon. Mindent újra megszokni idő, fáradság, tévedési lehetőség.

Nem az zavar, hogy a különböző office programok, vagy például különböző böngészők más-más felülettel rendelkeznek. Az zavar, ha egy alkalmazásnak változik idővel a felülete.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerintem sem a kinézettel van probléma, hanem a funkciók hiányával. Legalábbis ha az új Operát nézem.
S nyilván ugyanez lehet igaz az új FF-re is. (Még nem raktam fel). Másrészről meg ha valamit változtatnak is, a szabadság illetve a választás lehetősége sokszor hiányzik.
Én például rühellem, hogy a füleket nem lehet alapból alulra (lap alja) rakni. Azt is gondnak tartom hogy nem készíthetek saját keresőt, illetve nem írhatok át kulcsgombokat. Én azt szeretném hogy F4-re jöjjön elő a könyvjelző. Azt is külön kiterjesztéssel tudom csak megoldani, hogyha felveszek egy új könyvjelzőt, akkor azt egyből a megfelelő helyre tegye.

Ezek a dolgok miért gázosak? Van még pár KÉNYELMI nyűgöm de ugye nem vagyunk egyformák. Viszont azért az csak kikívánkozik belőlem hogy a krómot egyszerűen nem tudom arra rávenni arra, hogy a középső kattintással megnyitott hivatkozást úgy nyissa meg új lapon, hogy át is váltson rá.
Én úgy látom a mai 10-20 évesek nem is ismerik a könyvjelző fogalmát. Csak fb létezik. Levelezőlista, fórum. ugyan már...
Persze érthető, hiszen náluk többnyire a platform sem pc, hanem telefon, vagy tábla. Most ne a hazai körülményeket nézzük, de már itt is mutatkozik a jelenség. Náluk az emailnek is lőttek. Ott az fb üzenőfala. A fejlesztők meg az ő igényeiket lesik.
Rosszul látom a dolgokat?

Ezek a testrabhatóságot célzó igények nagyon kevés felhasználónak fontosak. A legtöbben minden probléma nélkül értik, hogy felül van a tab, alatta az urlbar. Ugyanígy, gond nélkül megtanulják a billentyűkombókat, amin aztán nem is változtatnak, mert megtanulták.
Viszont lefejleszteni azt, hogy ezeket szabadon módosíthasd, nagyon sok erőforrásba kerülhet. A fejlesztésen túl pedig erőforrást emészt fel futás közben is. Mivel már így is minden böngésző lassabb, mint akármelyik másik. Ha ilyen kevésbé használt feature-ök kerülnek a szoftverbe, akkor még saját magánál is lassabb lesz, amitől pedig . Fejlesztés közben mérlegelni kell, hogy mire fordítanak időt, mi kerülhet bele és mit kell eltávolítani.
Viszont, ha szerencséd van, akkor az általad választott browserhez létezik, vagy készíthető olyan kiegészítő, ami kielégítheti ezeket az igényeket.

A Facebookra pedig azért kell reagálniuk, mert az egyik legnépszerűbb szolgáltatás a világon. Hasonlóan kerültek be a keresők is a böngészőbe: senki nem gondolkozott, senki nem bookmarkolt, csak beírta a Google-be a gondolatait, aztán egy találatot választott. Ehhez képest a Facebookkal nem is igazán törődnek.

Én is értem hogy mi hol van, de pld. számomra kényelmetlen a használata. Én Operás voltam mindig is. Amikor bejöttek a fülek, azok alul landoltak. És jó is volt ott, mert az egérrel alapból lent kóvályog az ember. Most meg fel kell vinni az egeret, hogy bezárhassak egy lapot.

No most az hogy egy lapsáv hol van, miért is lassítaná egy program működését? Csak egy választás kell a programba, és onnantól kezdve a konfig fájl alapján ott keresi és nem zongorázza végig a lehetséges helyeket. Ez nem erőforrás pazarlás. Ja hogy meg kell írni ezt a featurét a programba? Az a gond hogy eleve így volt, csak kitörölték belőle. Akkor?

És figyeld meg a telefonokat is testre szabják a felhasználók, mert senkinek nem jó az alap kinézet.

No és a googlizás. Ha már egyszer megtaláltam egy jó tartalmat, nem biztos hogy 2 hét után is meg fogom találni. Számomra ezért jó a könyvjelző. Kényelem.
A jelenlegi böngészők lassan egyforma kinézetet képviselnek, uniformizálódnak, és úgy fognak kinézni mint a kommunista Kína jómunkáseberei.
Ez miért is lenne jó?
Úgy gondolom, az hogy hátradöntöd az ülést az autóban, még nem befolyásolja annak teljesítményét.
A testre szabhatóság igen is feltétel kéne hogy legyen. De úgy látom a jelenlegi trend meg éppen a fapadosság felé megy.

Azért megy a fapadosság felé, mert a felhasználók nagy többsége egy böngészőbe csak annyit ír be, hogy facsébúk.kom.
Neki zavaró az a képességhalmaz, amit tud egy böngésző. Nem is tudja mire való.
És a többség igénye a mérvadó. A pluginok meg pont azoknak kell, akik szeretnék széthákolni. Igazából mindenki igénye ki van elégítve és tök jogosan mondják azt, hogy aki ért hozzá és többet akar, az dolgozzon vele picit.

Használjuk a gmailt is, még a fiatalok is. Meg láttam fiatalokat az trl szsr éjjel-nappal műsorát is nézni. Simán van igény a könyvjelzők használatára, senki sem akar gondolkodni, begépelni. Elvira.hu, menetrendek.hu, időjárás weboldala, index.hu, tv csatornák oldala. Az élet nemcsak a facebookról szól.
,
......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

Azért a facebook olyan határterületein, mint az OL bankolás, webshop, apróhirdetés/bolhapiac, ügyintézés/tájékozódás még megfordul néhány betévedő és pár eurocent.

Valószínűleg kevésbé a sulinet képviselteti magát, de nem csak a húszéveseké pampampam...

Nem nehéz lefejleszteni, hogy a kívánt sorrendben mutassa a program elemeit. Elég 3 számot rendelni hozzájuk. A sorrendi számot, a széleségét százalékban és hogy a hányadik sorban van. Meg esetleg az elem magaságát. Így akár a fület, akár a könyvjelző részt oda rakhatná az ember, ahova akarja. Egyi ini fájlban is simán elfér az elemek felsorolása 4 számmal, gyors kiértékeléssel megjelenítené.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

+1, én sem látok benne kivetnivalót. a menühöz jobbra és nem balra kell húzni az egeret. Cserébe testreszabható lett. Ha menüsor kell, visszarakhatod (extension nélkül)

Mondjuk a tabok nálam az oldal fölé kerültek, amit nem lehet átállítani. (Eddig a címsor alatt(helyett) volt, illetve windowson úgy látom még mindig ott van) Mondjuk ez, ha laptopom, tabletem lenne, és nem lenne amúgy is egy címsor és egy panel még a kép felső részén, akkor zavarna hogy nem elég csak fellöknöm az egeret vagy a képernyő szélét tapicskolnom a könnyebb célzás érdekében.

Az, hogy ha egy teletubbies méretezésű Chromet akarok, akkor indítok egy Chromet. De a fogyaték designerek a Firefoxnál úgy néz ki mostanság kurvára nem értik meg, hogy az emberek nem azért használnak Firefoxot, mert egy Chrome 2-t akarnak.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

A 19.0.2 óta nem frissítek Firefox-ot, az volt az utolsó normális verziója. Le van mentve az összes platformra az install és csá, kenjék a hajukra a bezáródó letöltési ablakukat..

God bless you, Captain Hindsight..

Lényeg hogy engem sokkal jobban zavar a 20-verziótól kezdve hogy ha bezárom a Firefox ablakát akkor megszakadnak a folyamatban lévő letöltéseim, mint az hogy talán majd valamikor egy támadó a Firefox-on keresztül bejutva megszerzi a Truecrypt-konténerben tárolt doksijaim közül a Kennedy-gyilkosságra vonatkozó eszmefuttatásaimat..

Ahogy a véleményeket olvasom, úgy tünik mintha a Firefox is megtalálta volna most a saját Unity-jét..

God bless you, Captain Hindsight..

Amikor egy zombi csorda tagja lesz a géped, nagyon nem érdekel senkit sem, mit gondolsz Kennedyről.

Ahogy én is írtam, engem is zavar, hogy piszkálják az UI-t. Azt ne. Legyen szabványos, gyors, testreszabható, feleslegesen ne foglaljon memóriát, legyen biztonságos.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Persze, nem a böngészőn múlik kizárólag a gép biztonsága. Lehet SELinuxos sandbox-ban futtatni a böngészőt akár, csak az ilyesmi a kényelem rovására megy, mert például egy webes mail kliensnek mégis csak el kellene érnie a lokális tartalmat melléklet csatolásához. Írni meg kell tudni, ha letöltesz. Szóval jó a biztonság, csak egy idő után azt mondja az ember, hogy ez így használhatatlan.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Kipróbáltam, nem szakadnak meg a letöltések. Ezt kérdezte:

If you exit now, 1 download will be canceled. Are you sure you want to exit?

Amire persze lehet eszetlenül azt válaszolni, hogy ó, hogyne, lépj csak ki, de nem muszáj. ;)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

..világos hogy mit akartok mondani és használtam is már mindenféle verzióját, de számomra ez nem megfelelő. Főablak bezár, (egy darab) kis ablakban letöltések mennek tovább, ennyi amit elvárok, nem pedig még húsz extra ablakot, minimalizálva a panelre. A 19.0.2-től ezt megkapom és ennyi elég. Amúgy mindenki azt használ felőlem amit csak szeretne, visszatérhet a Netscape-hez is ha akar.

God bless you, Captain Hindsight..

elég ijesztő a hasonlóság, de tuti semmi közük egymáshoz.
Vagy mégis ?!

Ez itt maga a fejlődés. Egyszerű design, sallang nélkül, nem marad más a usernek, csak a weboldal. Egyszerűbb, modernebb felület, ami valóban hasonlít a Chrome-ra, mert többé itt sem derékszögűek a tabok sarkai.

F11-et eddig is lehetett nyomni. A csavarhúzómnak ne legyen két naponta más a színe, a vastagsága, a hossza, mert állandóan keresni fogom, meg szerencsétlenkedni vele. Legyen tartós, és mindig ugyanolyan.

Jut eszembe, van egy vanádium ötvözet Belzer csipőfogóm, 25-30 éve használom, de rá sem kell nézzek használat közben, érzem a méretét, mindent.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A csipőfogó mint eszköz is fejlődik, csak nem töltődik le mint update, hanem meg kell venned a komolyabbat a boltban!
A programoknak viszont megvan az a szépsége, hogy neten át frissíthetőek.

Ha ingyen adnának csipőfogót, én tuti mennék a praktikerbe egy szép új, fényes, kényelmes tapintású, ergonomikus csipőfogóért! :)
A böngészőket szerencsére ingyen adják és örülök a frissítéseknek, mert nem csak többet nyújtanak, de esztétikusabbak is.

Az internet nem az a hely, ahol minden ugyanúgy fog kinézni még 25 év múlva is. Évente vagy még gyakrabban jelennek meg új trendek, amiket követni kell, különben elavultnak fog tűnni a szoftver.

Nagyon sokan vannak, akik nehezen tudják megszokni a változásokat, de sajnos ez ellen sokat nem lehet tenni. Képtelenség úgy fejlődni, hogy közben nem változik semmi.

Felül látom a menüpontokat, hogy mi micsoda. Elég csak az egyikre kattintanom és ott mégegy kattintással elérem a kívánt beállítást vagy kívánt beállítási felületet. Sokkal jobban szét van szorva, több dolog fér el, mindennek megvan a maga helye.
Régen alul voltak a fülek a könyvjelzősor alatt. Ez így is volt jobb, mert gyakrabban volt használva és nem kellett magasabbra vinni az egeret a váltogatáshoz.
Alul az állapotsort is próbálták eltüntetni, pedig nagyon hasznos tud lenni.
A menük meg a többi az egész képernyő néhány százalékát foglalja csak el, mintha ez akkora tragédia lenne. Hiába spórolnak a hellyel, ugyanúgy kell használni az egér görgöjét a böngészés során.
Most én kérdezek. Te honnan tudod, hogy melyik jelű gomb mit jelent? Mert ahhoz rá kell jönni. Én meg jobban szeretem, ha ki van írva és nem néhány pixeles képes gombocskát kell eltalálnom. A szöveges menüpont hosszabb, nagyobb széleségben kattinthatok, nem kell annyira pontosan belőnöm.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

Készíthetnének párhuzamosan két szálon futó kiadást. Az egyik maradhatna megszokott kinézetű a "maradiaknak". Egy kalapácson sem változtatnak sokat, úgy használható jól, ahogy van.

A Windows 8 és 8.1 példája mutatja, hogy ugyan rá lehet kényszeríteni a felhasználókra egy modernnek kikiáltott rendszert számos online szolgáltatással, de az emberek zöme mégis az XP, vagy a Windows 7 megszokott és praktikusan használható kinézetére és alapszolgáltatásaira tart csak igényt.

Többféle felhasználói igény létezik, szemléletünkben és szokásainkban nem vagyunk egyformák, még ha egyszerűbbnek is tűnne az uniformizálódás.

Az emberek jelentos resze, egyszeruen keptelen elfogadni barmilyen valtozast. Ugyan igy rinyaltak, nyafogtak a ribbon-os office miatt, a start menu hianya miatt, most epp a firefox van a porondon. De lehetne Linux-os peldakat hozni. Be kene vegre vallani, nem ilyen ostoba, idiota modon telesirni mindent. Szanalmas.

Bár nem böngésző, de ott van a Gnome shell a sok sok ikonjával. De mondhatom a Rosa Linux KDE-jét is mert az is tele van ikonokkal.
Ha teszem azt megunom az ikonok kinézetét, és egy új ikonkészletet választok, akkor biza megint tanulhatom meg az összeset. Mert nem biztos hogy minden esetben tudom hogy a gimpet a hatodik sor 4.ikonja rejti.

Nyomd le az ALT gombot.
Vagy engedélyezd az eszköztárra jobb gombra kattintva (pl egy gombon).

KAMI | 神
Firefox OS: https://is.gd/fxoshu Linux Mint: http://linuxmint.hu LibreOffice: http://libreoffice.hu SeaMonkey : http://is.gd/smhun
Legyél Te is Mozilla és Linux Mint önkéntes!

Ha valaki nagyon nem bírja a változást, akkor váltson SeaMonkey-ra :) Ugyanúgy néz ki 10 éve :)

KAMI | 神
Firefox OS: https://is.gd/fxoshu Linux Mint: http://linuxmint.hu LibreOffice: http://libreoffice.hu SeaMonkey : http://is.gd/smhun
Legyél Te is Mozilla és Linux Mint önkéntes!

Ez nem teljesen igaz, pár éve pl. lecserélték a classic theme-t. :)

Viccet félretéve, a fő UI elrendezésében ugyanolyan, de itt-ott azért van fejlődés, pl. a letöltéskezelőt is fejlesztették, lett egy egész jó adatkezelő (amit átvehetne a firefox is), a levelezőt is fejlesztik mostanában, stb.

"Aki FF-ot használ, az tudatosan használja, ha kromot akarna használni, mert azt a kinézetet szereti, meg ha szereti hogy minden lépését követik, már megtehette volna 5+ évvel ezelőtt is"

Furcsa, hogy ezt egy unix (...) fórumban magyarázni kell, és hogy az ellenérv éppen a "trend". Még pár éve is többen értették, hogy a GUI nem feltétlenül kell(ene), hogy MS "there can be only one" GUI-t jelentsen.

Nagyot változott a világ.

Így jutunk el a sallangokig - ahogy a latin szentencia tartja.

Nem az a baj, hogy valami valtozik, de ha uj dolgot kell megszokni akkor az uj legyen jobban hasznalhato, kulonben semmi ertelme. Ha csak atrajzoljak, hogy "jobban nezzen ki", de a produktivitashoz semmit nem ad hozza, akkor az atszokasra forditott ido (ami mondjuk egy uj bongeszo UI-nal nem tul jelentos) karba veszett.

--
http://blog.htmm.hu/

Ha nincs keresőmező, hogyan keresek? Az URL bar erre alkalmatlan szerintem. Mivel a hosts file-ban a nyomtatóm IP-címe fel van oldva lokális címre, a printer szó beírására feljön a nyomtatóm webes felülete. Viszont hogyan kereshetek a printer szóra? Az igen lassú, kellemetlen, hogy előbb menjek el az illető kereső honlapjára.

Kereső mező éppen ezért kell!

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Bármilyen meglepő, létezik egy kiegészítő, ami a fentieket mind megoldja, sőt, többet is tud: Omnibar.

A kulcsszavak arra jók, hogy ha mondjuk egy vagy két keresést a jelenleg kiválasztottól eltérő keresővel szeretnél végrehajtani, akkor nem kell keresőt váltanod. Én egy-két betűt állítottam be kulcsszónak, mert így a legkényelmesebb. Az Omnibarral pl. egyszerre több keresővel is kereshetsz ugyanarra a kifejezésre. Ha megadtál a keresőkhöz kulcsszavakat, nem kell a nevüket begépelni, hanem csak annyit,

@b,g,y ezt keresem

. Ha épp a Google a kiválasztott keresőd, akkor a

b ezt keresem

kifejezéssel kereshetsz a Bing-gel, miközben a Bing javaslatait látod a címsávban. Kis felbontású monitoron valamennyi vízszintes hely megtakarítható a keresőmező címsávba helyezésével.

:)

Egyrészt ahogy Ajnasz mondta, egyszavas keresőkifejezések elé beírod a kereső kulcsszavát (pl. google az nálam "g"), és akkor a browser meg sem próbálja feloldani a keresett szót.

Másrészt ez seamonkeyban így van megoldva: http://snag.gy/QwoRx.jpg (Természetesen kulcsszó is van.) Vagyis a felajánlott oldalak alatt megjelenik egy explicit bejegyzés az alapértelmezett keresővel, ha nyomok egy fel gombot a kifejezés beírása után, enterre egyből keresni fog. Szintén egy olyan feature, amit átvehetne a firefox...

Egy darab textbox van, ami egyszerre keresőmező és URL bar. Ha URL-t írsz be, oda megy. Ha nem, rákeres a default keresővel. Ha írsz egy kérdőjelet elé, vagy Ctrl-K-val váltasz a címsorra (azaz mint Firefoxon a search bar gyorsbillentyűje), automatikusan kiteszi a kérdőjelet is. Automatikusan felismeri a keresőszolgáltatókat, amiket el tud menteni. Ugyanez igaz a site-on *belüli* keresőkre is. Ha beírod az adott site URL-jét, tabot nyomva a kért site-on fog keresni. Ezekhez persze lehet shortcutot rendelni, azaz mondjuk a böngésző felsimeri és elmenti a HUP keresőjét, amihez te mondjuk hozzárendeled a "hup" kulcsszót. Innentől a HUP-on kereséshez nem kell felmenned az oldalra, elég csak egy "hup"+tab+keresőkifejezés+enter kombó.

Ha beírom, hogy router, akkor a Google-ön, a Wikipedián fog a routerre keresni, vagy felhozza a routerem webes felületét, miután a /etc/hosts file-ban a router nevet feloldottam a routerem lokális IP-címére? Megérzi, hogy mikor szeretném a routeremet állítgatni, s mikor szeretnék keresni a Google-ön routert?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha napi szinten keresel a neten a router illetve a printer szóra, akkor javaslom a hosts-beli bejegyzésedet megváltoztatni (pl. ruter, printe - ezekre nemigen fogsz rákeresni).
Ha nagyon ritkán keresel a neten a router illetve a printer szóra, akkor azon havi egy-két alkalommal kibírható, hogy "g router"-t írsz vagy pedig a gugli keresőt elindítod.

Problem solved :)

Megjegyzem, a keresősávot sose használtam, 'ctrl+l', és írom, mire akarok keresni, esetleg elé a "kulcsszó".

Nekem ezért is kell a keresőmező. Egyébként logikailag is ellenzem, ha összemossák a felhasználók fejében az URL-t egy keresőszolgáltatással keresendő kifejezéssel.

Volt, hogy a gépemen futó webszerver által akartam valamit megmutatni. Megadtam az URL-t, beírta a keresőbe, s mondja, nem működik. Persze, hogy a dinamikus IP-címmel megadott domain-t nem találta meg a Google. Mindez azért volt, mert van, aki mindent, akár ismert URL-t is a Google-lel kerestet. Ez a gyakorlat szerintem rossz, káoszt teremt a felhasználóban, zavart a fejekben.

URL a címsorba, keresendő kifejezés a kereső mezőbe való, és a kettő nagyon más.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Én csak azt mondom, hogy a google segét nyalja a mozzila. De minek is beszélek erről, amikor azt tartod normálisnak, amikor a böngésző minden részébe be van alapból kapcsolva a google kereső alapértelmezettnek.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

Valóban más, de attól lehet egy mezőben a kettő.
Felhasználóban káosz: szerintem a gyakorlati életben nem okoz káoszt. Az egyszeri felhasználónak szerintem így kényelmes, nem kell válogatnia, hogy mikor mit hova írjon be - ha van benne http vagy www vagy ilyesmi, akkor az egyikbe, ha meg nincs, akkor a másikba. Szerintem inkább épp ez okoz zavart az erőben, mert csak hümmögés van, hogy "nem jelenik meg semmi, pedig beírtam".

Persze különbözőek vagyunk, mások az igényeink és mások az igénytelenségeink.

Efy facebook.com beírása eredményesebb, mint a facebook beírása. Ugyanis mindjárt bejön a weboldal és nem kell a keresőben matatni.
De én láttam olyat is, hogy a keresőmezőbe benyomta az egész webcímet, amikor a címsorba kellett volna csak és bejött volna. Sőt volt aki a webcím 90%-át begépelte a címsorba és lusta volt befejeznie, ami szintén gyorsabb lett volna.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

Ha a facebook-ot beírod a "csak" címsorba, akkor nem fog bejönni. Ha a facebook-ot beírod a 2in1 címsorba, akkor megjelenik a (mondjuk) gugli találatok listája, ahol elég nagy valószínűséggel az első lesz a facebook.com. Felhasználó rákattint, és mindenki boldog: a felhasználó, mert megtalálta a keresett oldalt, a facebook is, mert megtalálták, és a gugli is, mert az első találatára kattintottak, ami azt mutatja, hogy milyen ügyes.

Ha viszont a facebook után beírom, hogy .com, akkor jé bejött az oldal. Na ennyit a minfdenféle google ügyeskedésről.
A google nem arra van kitalálva, hogy megnyissuk a weboldalt, csak húzza az időt és bonyolultabb. A keresésre van kitalálva.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

Ha viszont a facebook után beírom, hogy .com, akkor jé bejött az oldal

Sok felhasználó meg nem írja utána, és kattint eggyel többet. Azon a plusz 5-10 másodpercen meg semmi sem múlik.

A gugli keresésre, oké: amikor beírom, hogy facebook, akkor nem képes megkeresni? Sok oldal van, amit fejből nem tudok, hogy com, org, eu, vagy bármi más. Ilyenkor jól jön, hogy nem kell teljesen beírnom, hanem a gugli általában első találatként hozza.

Aki fölöslegesen szívatja magát ilyesmivel, az meg is érdemli. Érdekes módon régen nem volt ilyen gond. Úgy beírta a teljes címet, mint a huzat, ha nem akarta begépelni a google.com címet vagy a jobb oldali kereső mezőt használni.

Az más téma, ha nem emlékszel tisztán a webcímre. De ha elég gyakran használod, akkor meg fogod jegyezni.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

Na, ezt sem használom :)

Szégyen, nem szégyen, van egy ~/linkek könyvtáram, abban fájlok, amelyek neve a témára utal, és a fájlok tartalma linkek, esetleg némi plusz infóval. Jobbat, könnyebben kezelhetőbbet még nem találtam (mondjuk nagyon nem is erőltettem a keresést).

Azzal, hogy elfedjük a rétegeket, kiszolgáltatjuk a felhasználót. Nem tudja, mikor fordul harmadik félhez, egy keresőhöz, s mikor ahhoz az oldalhoz, amit keres. Ez nem jó, mert megfosztjuk az információs önrendelkezés jogától.

Jobban szeretem az olyan dolgokat, ahol én dönthetek a saját dolgaim ügyében, nem pedig egy gép. Ugyanilyen okoknál fogva irritál, hogy levelező szolgáltatásoknál alapértelmezésben be van kapcsolva a spam szűrés. Maradjunk annyiban, jobban tudom, mi a spam.

Ismerősnek küldtem mailt, benne egy ftp eléréssel, felhasználónévvel, jelszóval. Nem kellett szigorú védelem, csak fényképek, de teljesen nyíltan nem akartam netre tenni. Hozzá az ftp elérést és login adatokat tartalmazó levél spamként érkezett meg.

Namost, ugye, dögöljenek meg a spamszűrők. Felhasználó jobban tudja ezt, mint ezek a vackok.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

TE jobban tudod, mi a spam. Egyszeri felhasználó nem biztos, sőt, a megadott oldalra is hajlamos kattintani. Valóban tévedhet az algoritmus, de lehet választani: átnyálazol és törölsz napi 100 levelet, ami spam, vagy pedig ha tudod, hogy jön egy fontos levél havi egy alkalommal, és még nem érkezett meg, megnézed a spam-ek között, nem-e oda került.

Az egyszeri felhasználó szerintem azt se tudja, mi az, hogy információs önrendelkezés, és baromira nem érdekli, hogy mikor fordul a keresőhöz és mikor az oldalhoz. Őszintén bevallom, én (legtöbbször) tudom (pl. az oldalakon lévő kereső-mező vagy gugli-alapú vagy nem), de egyrészt nem vagyok tőle boldogabb (mondjuk boldogtalanabb se), másrészt nem látom az okát, hogy miért jó, ha ezt tudom, illetve miért jó mondjuk a facebook-pistikének.

Nem rosszak az automatizmusok, csak tisztában kell lenni azzal, hogy tévedhetnek - akár spam-szűrésről, akár cím/keresősorról van szó.

Tulajdonképpen olyan nagy bajom még sincs ezzel, hiszen így megmarad a homály a felhasználó fejében, s szükség lesz szakemberekre. Tekintsük ezt munkahelyvédelmi programnak. :)

(Arra utalok, hogy aki elől nem fedik el a dolgok működését, maga is hatékonyan megold különféle váratlan problémákat. Aki elől meg elfedik a működést, az a legkisebb anomália esetén tehetetlenné válik, segítségre szorul.)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Te magad írtad, hogy a felhasználód a keresőmezőbe írta az URL-t. Ez a hülyeség még a mezők összevonása előttről való, ezért is gondoltak egyre többen arra, hogy a böngészőjüket már keresőmező nélkül kellene kiadni. Nem az összevonás a hülyeség forrása, hanem az összevonás egy kis mértékben válasz a hülyeség által támasztott igényekre. Mindemellett helytakarékos és a legtöbb helyzetben praktikus az összevont mező. Az általad említett embert a saját butasága ejtette csapdába, amin a felvilágosulása segíthet, semmi más.

:)

A FF -nál is elképzelhető hogy felvásárolja a G mint az MS a Nokiát?
Mert akkor beköszönthet az áldott béke
(palpatine-1984)

Emlékszem, több éve a norvégoknál (O/a) valami arc google translate-tel fordított le fórumokat, oldalakat, érdekelte mi lehet az emberek problémája a böngészőjükkel. Még a „szánalmas” 0,1%-nyi magyar reakciókat is megtalálta.
Nem mondtam, hogy követni kellene, de történt ilyen is.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Semmi sem állandó, csak a változás örök! :-)
Lehet, hogy elsőre kicsit szokatlan. Adjatok neki néhány napot és lehet, hogy megszeretitek!
Én magam is elég megkövült vagyok néha, bár igyekszem ezen változtatni, kicsit befogadóbb lenni az újdonságok iránt.
Nekem például tetszik az új kezelőfelület. Annyira, hogy a korábban magamnak végzett testreszabásokból is visszavettem párat az alapértelmezettre!

--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Ajjajj, apa kezdődik. Mint a Gnome 3, vagy KDE 4 esetén....

Alapvetően szarjanak sünt, soha nem értettem az egyes alkalmazások írói miért hiszik azt, nekik meg kell váltani a világot, és át kell dizájnolni az OS UI-jét:
Miért kell az ablak címsorából kivenni a címet?
Miért kell a címsorba integrálni a menüt?
Mindezt úgy, hogy a címsor kétszer akkora lett, és az egész semmivel nem foglal kevesebb helyet a képernyőn.

nem tudom miert vagytok meglepodve, thunderbird ezer eve ezt a designt hasznalja

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Kövezzetek meg, de szerintem jelenleg a böngészők között az IE11 design a legnormálisabb.
--
ne terelj

Már nem is emlékszem, hogy tegnap hogyan nézett ki.

--
trey @ gépház

Bocsi, próbáltam utánna keresni, de nem találtam erre vonatkozóan semmit, - biztosan nem jól kerestem. Most akkor a 29-es Firefox már "blink"-motoros? Vagy csak szimplán eredeti "webkit"-es? (Mert a 20-as /jelenleg stable/ Opera már biztosan "blink"-motort használ.)

Nem szerettem meg a "chrome-fapad" "lehetőségeit", az már biztos, pedig sokszor neki ugrottam. Desktop Windowson egyenlőre marad a most frissült "presto"-s Opera, (v12.17). Linux-on meg a legutolsó még működő Opera fejlesztés.(v12.16-1860 -, igaz ez 2013-07-04-i, viszont remekül működnek a gyorsindítóim is, meg a bookmark-ok is probléma nélkül szinkronizálhatók. Azért váltani valamerre, előbb-utóbb majd biztosan szükséges lesz, de ha csak G.Chrome marad, nehéz lesz a választás..!

Gecko, the layout engine, SpiderMonkey JavaScript engine (SpiderMonkey is Mozilla's JavaScript engine written in C/C++), -- Akkor ezek hogyan viszonyulnak a Google "blink"-fork fejlesztéséhez, esetleg a "webkit"-hez? Valaki hozzáértő felvilágosíthatna....,

Amúgy vágjátok, hogy a Chrome lopja a Firefoxtól a designt és nem fordítva? A 3 sávos beállítások gombot is a Firefox találta ki egy korai koncepcióban, amit a Chrome lenyúlt.

Én azt tartom hülyeségnek, hogy még meg nem nyitottam az about ablakot, addig eszébe nem jutott magát frissíteni.
Elég szégyen ez, hogy 2014-ben még nekem kell ezt külön kiharcolni...

Ha annyira majmolják a Chromot, akkor legalább a háttérben való frissítést lényúlhatnák már! (De ez igaz minden más böngészőre is!)

Jól sejtem, hogy nem dolgoztál még nagyvállalati környezetben, ahol központilag menedzselték a szoftvereket?
Egy játékprogram esetében ez még elmegy, de egy olyan szoftvernél, amit vállalati környezetben is használnak... Hát finoman szólva nem örülnének a rendszergazdák, ha minden kliens elkezdené frissítgetni magát, miközben az új verzió céges szinten nincs kellő alapossággal kitesztelve.

setuidos telepítővel megoldható elvileg. És ennek megfelelő asszem, van windows-on is.
Inkább az a gond, hogy ahogy látom, a windows is megy a repoból történő telepítések, frissítések irányába, ott meg nem egészséges, ha a szoftver önmagát frissíti, függetlenül a csomagkezelőtől.

Az első amit uninstallálni szoktam az a Mozilla "maintenance service", ha figyelmetlen voltam és véletlenül mégis feltelepült. Ja és mindenféle más "autoupdate"-et is. (Java, Adobe, Apple, stb.) A Google szoftverei pontosan ezért nem jöhetnek szóba, mert nem szeretem a "boot" utáni "meglepiket", és egyébként is nehéz kiiktatni a "háttérmunkát". Ha meg a böngészőket "sandbox"-ba futtatod, na akkor igazi katasztrófa az erőszakos, kikapcsolhatalan "autoupdate". De pl. ha nem céges hálózatról beszélünk, csak otthoni felhasználásról, Te szereted, ha miközben egy komoly munkával (adott esetben pl. az utolsó perceit élő merevlemezről akarsz menteni mondjuk 100 GB-ot, esetleg éppen recovery processz fut, stb.) van a gép processzora elfoglalva, és jön az autoupdate. (Határozottan idegesítenek az olyan műveletek a gépemen, amelyekről semmit sem tudok, vagy más ütemezi helyettem.) A mai szoftverfejlesztési irányokat tekintve, könnyen lehetséges, hogy munka közben egyszerre akár 8 vagy több különböző szoftver-update indul el egyidőben, és kommunikál ez ügyben a szerverével, majd futatja a windows installert is. Ráadásul mivel változik az updatelt szoftver verziója, a jól működő biztonsági szoftver is beavatkozik. A Te akkori géphasználatodat, munkádat tekintve, nagyon gáz lehet. De detto, a Windows Update ugyan így..

És végül vannak kevésbé sikeresen fejlesztett frissítések. Az általános tapasztalatokat mindig megvárom. Ha másoknál is rendben van, akkor mehet csak. Akkor sincs baj, ha egy böngészőből, vagy más szoftverből néhány "tizedverzió" kimarad. A stabil, megbízható szoftver fejlesztéshez idő kell, és én csak annak a szoftvernek szeretnék BETA-tesztere lenni, amelyik fejlesztőhöz ez ügyben regisztráltam. A 29-est is akkor fogom telepíteni, majd ha megszületik belőle az "esr" változat. Ebben a fejlesztési ciklusban az már tényleg a "final" változatot fogja jelenteni. (és abból is megvárom a 0.1-es változatot, nem a 0.0-ásat telepítem. Biztos ami biztos. :-) És sajátjaimon túl, - amire közvetlen rálátásom van, - az évek óta folyamatosan működő 40-50 gépet is tekintve, soha nem bántam meg ezt az óvatos hozzáállást.

Valószínűleg inkább arról van szó, hogy ha fontos (biztonsági) frissítés jön ki, akkor ne kelljen a tájékozatlan felhasználókat (Milyen böngészőt használsz? Windows 7.) egyenként megkeresni és elnavigálni a frissítésig. Nekem az egyik itthoni gépemen még mindig a "régi" verzió van fent, pedig már napok óta megy a picsogás ide-oda.

Nem, de kényelmetlen mindig figyelgetni van-e frissítés.
Ha van akkor ki kell várni még frissít. A tetejébe még újra is kell indítani a böngészőt.
És ezt meg kell csinálni Operában, Firefoxban.
Safari és IE esetében még rosszabb a helyzet. Safarinál külön progi végzi a frissítést, még IE esetében Win Update, ahol még a gépet is újra kell indítani!!!

Na most ezekhez képest a Chrome úgy frissül, hogy észre sem lehet venni, hogy új verzió került fel!

Köszönöm.
Négyszer kifagyott a menüre kattintva, most meg kicsit átlátszók a pulldown menük, emiatt zavaros, de megy. Olyan FF 15 körülinek néz ki, és teljesen kompatibilisnek tűnik az eredetivel.
Majd még tesztelem.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Nekem az egész frissítéssel annyi volt a változás hogy a FF gomb átkerült a másik oldalra.(Lavafox v2-green)(ez a változás a maxthon-ban is megfigyelhető volt csak kicsit régebben)
Remélem nem lesz nehéz megszoknom :)