user@192.168.11.91 Postfixnek

 ( Ritter | 2014. március 24., hétfő - 15:20 )

Mit kell beállítani Zentyalon, hogy fogadja a belső címes emaileket, mint:

és ne utasítsa el élből a postfix őket?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szia,
Két nagyon buta ötlet:
- Maildomain-nek felvenni a 192.168.11.91 címet? ( Tekintve, nem biztos, hogy tudja a postfix magáról, hogy éppen így is lehet őt hívni...)
- @localhostra küldeni?
Üdv,
Luisex

A localhost magán a Zentyalon még csak-csak, de máshol nem kéne erőltetni - hacsak nincs mindenhol helyi MTA is. De akkor meg nem a Zentyal fogja akézbesítést intézni...

Szia,
Lehet, félreértettem akkor, pontosabban a belső leveleket. Ugyanis arra gondoltam, hogy az érintett gépről, az érintett gép felhasználójának küld levelet ezen a módon... (legalábbis, ha nem így lenne, feltételezem nem IP-vel, hanem dns névvel akarnák elérni :) )
De persze ehhez szerintem kellene némi többlet információ, legalább az, hogy valamelyik javaslat (és hogy melyik), bevált-e :)
( Mivel, hasznos lenne tudni, hogy kitől küld, min keresztül az adott gépre. Lehet sima relay hiba is, ahogy akár az is, hogy a tűzfal fogja meg, de gondolom ezt nem kell ecsetelni :) )
Üdv,
LuiseX

Egy belső címes gép saját mta-val állapotjelentéseket küld e-mailben. Ennek kellene megérkezni belső hálón belül. Így viszont belső ip címmel kell címezni. Az is probléma, hogy ez a belső címes gép ami az automatikus e-maileket küldi nem rendelkezik semmilyen saját domain mx beállítással.

Szia,
Sajnos ennyire mélyremenően a Zentyal email oldali lelki világát nem ismerem, ellenben az alatta futó MTA-ra vonatkozólag valahogy fel kellene szednie, milyen néven is fut. Különben, abban a hitben, hogy ez nem is ő, eldobja ( legalábbis, gondolom, open-relay-t nem engedélyeztetek :) )
http://doc.zentyal.org/en/mail.html alapján én első körben a Mail/General/Mail server options/Options alatti Server name-el szemezgetnék, hátha tud olyat, hogy IP és FQDN együtt. Ebben az esetben nyertél. Ami a mail szervert címzi, ugyebár, az oda is érkezik :)
Ahogy nézem , ezen felül Virtual Domaineket használ a mail-domainek azonosítására.Elvileg ezzel lehetne még játszani :)
Ha minden kötél szakad, és valójában az MTA dobja el a levelet, mivel a feladó nem stimmel, be lehet állítani még trusted relaynek is.
Egyelőre csak ennyi tippem lenne, a linkelt doksit nézegetve.
(A feladó cím felől jövő MX elhagyható legjobb esetben, kivéve ha erre specifikus spam szűrést használsz. Azonban, a legtöbb alkalmazás ezt nem nézi trusted relay esetén ;) )
Remélem, sikerült előrébb vinnelek,
Üdv,
LuiseX