Amazon EC2 Free Tier hogy is?

Fórumok

Üdvözletem mindenkinek

Egy kis szóbeli segítséget szeretnék kérni azoktól, akiknek van a Amazon EC2 ingyenes megoldásával kapcsolatban tapasztalatuk. Ki szeretném próbálni, "játszani" (tudom, virtualbox). A regisztrációhoz kérik a bankkártyaadatokat. Ezt a kártyát később megterhelik, ha túllépem az ingyenes bandwith-et/IO-t, vagy nem tudom túllépni, nem tud "túlfutni"? Esetleg be tudom állítani, hogy "kérem kapcsojja ki" ha eléri a limiteket?

Köszönöm előre is.

Hozzászólások

Ha túlléped, akkor a "fölöttes" részt hónap végén rendesen kiszámlázzák és levonják a kártyádról. Figyelemmel tudod kísérni a számládat és követni az egyenlegedet, de olyat még nem találtam, hogy "kérem kapcsolja ki" - igaz nem is kerestem.
SZVSZ, ha elég a free tier által nyújtott erőforrás, akkor túl sokkal nem hiszem (...), hogy túl tudod lépni, max pár $
Az alapból kapott Maestro kártyám sok mindenre jó, csak épp netes használatra nem igazán. Így én igényeltem "feltölthető" dombornyomott MasterCardot, amin annyi pénz van, amennyi éppen szükséges.

Nem nagyon tudsz sokat költeni free tieren, ne aggódj.
Amúgy meg realtime láthatod, hogy épp hol áll a számlád.
Hó első napjain vonnak le a kártyáról, ami ha meghiúsul egyszerűen zárolják a free tier-t.

mikor én próbáltam lehetett alertet beállítani hogy szóljon mikor épp eléred limited, nem tudom van-e még, kb 2 nap bohóckodás után nem használtam őket.

/flame on

azure jobb :)))

Félig-meddig off: a security group a barátod, úgy állítsd be, hogy az Amazon saját tűzfala csak a te IP-dről engedjen be forgalmat, akkor nem kell félni, hogy valaki más forgalmaz a VM-ed felé és ezzel neked csinál számlát.

A VM security groupjait csak indításkor tudod megadni, viszont (ez nem annyira köztudott) a már használatban lévő security groupon belül a firewall rule-okat menet közben is lehet állítani. Ez jó, ha IP címed időnként változik, vagy portot akarsz nyitni. Általában kell 1-2 perc neki, mire élesedik a módosított tűzfalszabály.
---
Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!