3G & 4G modem autoconnect

Fórumok

Sziasztok,

Tudnátok segíteni abban, hogy hogyan lehetne egy usb-s 3G modemet (vagy 4G modemet) újra felhúzni, ha eldobja a kapcsolatot?

Arra gondoltam így első körben, hogy betenném a parancsot egy script be és a monit programmal figyeltetném, de azt nem tudom, hogy honnan venné észre a monit, hogy elment a 3G kapcsolat. Nem tudom, hogy milyen paranccsal lehetne felhúzni az eszközt, hogyha elmegy, mert ugye az " ip link set dev xxx up" nem segítene szerintem, vagy igen?

Gondoltam arra, hogy az nm-tool ból ki lehetne greppelni az aktuális állapotot pl így: nm-tool | grep '.State' | awk '{print $2}'

és ha ez disconnected re vált, akkor húzza fel újra az eszközt.

vagy valami ilyesmi...

A monit program a barátom lehet most?

-- Zoli

Hozzászólások

ok, de nem szeretnék pythonnal foglalkozni. Szerintem ki lehet szedni awk val a "Wireless" szót és utána még kinyomtatni 4 sort, amiben benne van a connected vagy a disconnected szó, és ezek változásának függvényében felhűzni az eszközt. Éppen most try&error bajlódom az awk val...
Itt tartok: nm-tool | awk 'NR>=5&&NR<=9'

Az kellene még bele, hogy ott induljon, ahol a Wireless szó megjelenik.

-- Zoli

Van valakinek ötlete, hogy milyen parancsot tegyek az 'eszközfelhúzó parancs' rész helyére, ha így szeretném megoldani, hogy automatikusan újracsatlakozzon a 3G modem, ha valamiért elszáll?

#!/bin/bash

state=connected
upstate=`nm-tool | awk '/\[Wireless/ {for(i=1; i<=5; i++) {getline; print}}' | grep -i state: | awk '{print $2}'`
downstate="disconnected"

while true
do
if [state==disconnected]
eszközfelhúzó parancs

done

-- Zoli