DS-Link routerek - tudtok róluk valamit?

Sziasztok!

Szükségem lenne néhány olcsó "otthoni" routerre. Elsődleges szempont, hogy tudjak rá OpenWrt-t tenni.
Eredetileg TP-Link TL-WR741ND-ket néztem ki a célra, de ezeket jelenleg a számomra elérhető boltok közül senki sem tudja szállítani. Helyette a DS-Link DS-WR151ND típust ajánlották.

Próbáltam utánajárni, hogy mi ez, de eddig sajnos nem túl sok biztató információra akadtam.
Gyártó honlapja: http://www.ds-link.com.hk/products/wireless-router/ds-wr151nd-wireless-…
A "Technical specs" menüpont ugyanerre az oldalra vezet visza, ezen az általánoss szövegen kívül semmi információt nem árulnak el a készülékről.
Az OpenWrt WIKI sosem hallott róla.
Egyszerű guglizás a gyártó honlapján kívül kizárólag magyar webshopokat és egy HUP témát hoz találatként.
Létezik egy ilyen honlap: http://www.dslink.com.br/ Ha ez nem ugyanaz a cég, akkor bizony a nevet és a designt is elég csúnyán lopják Hong Kongban.

Nem tartom kizártnak, hogy valamelyik TP-Link router belseje van ezekben is (atheros ar71xx/93xx). Ha így lenne, talán még meg is venném, végülis 2év garanciát adnak ezekre is. Legrosszabb esetben reszelni kellene rá egy kicsit.
Látott már valaki közületek hasonlót szétszedve? Ha igen, tudna esetleg küldeni egy olyan képet a belsejéről, amin látszik, hogy milyen alkatrészekből van öszerakva?

Előre is köszi a segítséget!

Hozzászólások

Nem tűnik jó ötletnek egy nem túl ismert cég ismeretlen termékéből több darabot megvenni.
A TL-WR741ND már 4300Ft-tól kapható. A TP-Link termékekre általába hosszabb a garancia.
Aztán meg lehet csomagban is rendelni...

Csak a nagyobbik gond, hogy jelenleg a TP-Link nem szállít a Mercurynak valami miatt és konkrét időpontot se tudnak mondani, hogy mikor lesz készleten ezekből a routerekből. Egyébként nálam van ezekből a DS-LINK-ekből 5db de még nem bontottam ki őket.

Szerk.: Ja igen és a TP-Linkre is csak 2 év van már.

Így van.
Én már hetek óta várok és mindig kaptam ígéretet, hogy 2-3 nap múlva biztosan lesz. Most untam meg a dolgot, ezért jó lenne valami alternatív megoldást találni.
Az alap probléma az, hogy nagyon kicsi keretből kellene nagyon nagy területen Wi-Fi elérést biztosítanom. Normális minőségű AP-k beszerzése teljesen esélytelen, egy darab ára jönne ki a megjelölt összegből.

Terület: nem tudnám pontosan megmondani, de szerintem nem is lényeges. Egy nagy épületben elszórtan elhelyezkedő tantermekről van szó. Az egymáshoz legközelebb lévőket is 2x legalább 60cm fal + 3m széles folyosó választja el egymástól, de van olyan is, ahol két helyiség között ilyen falból 5 is útbaesik.
Mérésekkel különösebben nem fárasztottam magam, mert ahol pl. az én mobilommal még tökéletesen tudom használni a hálózatot, mások eszközei sokszor egyáltalán nem is látják azt, ezért aztán úgy gondoltam, nem úszom meg a termenkénti egy "AP"-t.
Sajnos felülről sem tudok támadni: a padláson uralkodó körülményeket az ott talált elektronikai hulladék mennyiségéből ítélve nem túl sokáig bírják a beltérre szánt eszközök :D
Sebesség: kb. lényegtelen, egy egyszerű, kis forgalmat generáló webes alkalmazást szeretnének elérni az emberek a saját eszközeikről.

Végül is erre voltam kíváncsi: bíztam benne, hogy viszonylag kis cég, gipszkarton falakkal leválasztott irodák, 100-200 négyzetméteren.

Mert ezt még egy-két jó minőségű router ki tudná szolgálni.
Amit írsz...
Hm. Én lehet, hogy beadnám a felmondásomat, ha rákényszerítenének, hogy a megsaccolt összegből hozzam össze. ;)

Elsőre arra gondoltam, hogy talán wifi repeaterrel, de azok drágábbak, mint az említett tplink routerek.
Szóval részemről passzolom. :(

Ha ennyire fontos az ár, esetleg megnéznék egy Zyxel NBG-416N-t, ezt valamivel több, mint 5000Ft-ért árulják, hátha... Bár az is hozzátartozik, hogy nem tudom, a Zyxel mennyire kurvult el az utóbbi 5-6 évben. A régi routeremmel nagyon elégedett voltam, bár az is igaz, hogy csak a gyári firmware-t lehetett használni rajta.

Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja... Hm... igazgatónak talán még jó lennék. :)

:)

Hááát...
"- Doktor úr! Mondjon már valami biztatót!
- Hajrá Józsi bácsi!"

Mondtam volna, hogy a zyxel.hu-n a fórumon egész normálisan válaszolgatott a supportos srác, de az a fórum megszűnt, szóval vedd úgy, hogy nem mondtam semmit. :(

Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja... Hm... igazgatónak talán még jó lennék. :)