Egy újabb irgalmatlan baromság.

Fórumok

http://hirszabadsag.blogspot.hu/2013/11/decembertol-nem-lesz-facebook-a…

2013. november 14., csütörtök
Decembertől nem lesz Facebook az országunkban.
Külföldi források szerint Mark Zuckerberg nem akar Magyarországon Facebookot üzemeltetni, oka ennek, hogy a Facebook Co vezetője és alapítója nem akar kiszolgálni ennyi felhasználót mint akik Magyarországon aktivak.

Azok akik jelenleg Facebookon regisztráltak, törlésre kerülnek, és ingyenesen átemelhetik a profiljukat Myspace vagy más közösségi hálózat oldalaira.

Johnatan James nyilatkozata:

"Nem célunk ellenszenvet kelteni, Magyarország csak egyike azon országoknak ahol a Facebook lekapcsolásra kerül, költséges, és nem tudunk ennyi felhasználónak megfelelő szolgáltatást nyújtani, szükségünk van a további szerverekre.
Nagy változás van készülőben, és ennek érdekében meg kell tennünk ezeket a lépéseket."

Az új változtatásokról információk jelenleg nincsenek, azonban a lekapcsolás dátuma előre leközölt. 2013.12.10-től nem lesz elérhető a Facebook.

Vajon kik lehetnek azok a retardált idióták akik ilyenre időt pazarolnak?

Hozzászólások

Minden bizonnyal a Föld null síkon való keresztülhaladása rázta meg annyira a FB-t, hogy ilyen lépésre kényszerül.

"Jogi nyilatkozat
A Hírszabadság weboldal fiktív híreket kreál az olvasók számára szórakoztatás céljából, így az itt olvasható történetek csak az agy szüleményei, nincsen valóságalapjuk. Aki a weboldalunkon olvasgat, tartalmat oszt meg, automatikusan elfogadja, hogy ez az oldal szórakoztatás céljából jött létre, nem pedig rémhír terjesztésként.
Kellemes olvasást!"
________________________________________________
http://kronosz.krocomp.hu

Szia,
Én nem csukatnám be őket, csak kötelezném valami feltűnő megkülönböztető jelzésre, amiből látszik, hogy kamuhír portálról van szó. Nem nagy teher senkinek, cserébe nem kap egy-egy ilyen információ felesleges figyelmet.
Mellékhatásként, aki megismeri ezt a jelzést, nem fut bele a hülyeségbe, és/vagy helyreigazíthatja a hírt igazként terjesztőket, és mellékesen jelezheti nekik, hogy ezt a logót látva nem kell komolyan venni.
Üdv,
LuiseX
U.i: Persze, ez csak kényelmes megoldás lenne, egy olyan média felügyelő hivatallal, akit érdekel is a média hatása...

"csak kötelezném valami feltűnő megkülönböztető jelzésre, amiből látszik, hogy kamuhír portálról van szó." ... "aki megismeri ezt a jelzést, nem fut bele a hülyeségbe, és/vagy helyreigazíthatja a hírt igazként terjesztőket, és mellékesen jelezheti nekik, hogy ezt a logót látva nem kell komolyan venni."

Amúgy már RFC is van erre: http://www.ietf.org/rfc/rfc3514.txt

---
(remélem megérted hogy valójában mit akarok mondani vele)

Szia,
A smiley lemaradt, majdnem komolynak vettem :)
Amúgy szerintem ez lenne a járható megoldás, a betiltatás helyett.. Az embereknek igazából igénye is van az ilyen kamu hírekre, különben nem olvasnának olyan hírportált, ami nyugodtan állítja magáról, hogy kamuhíreket terjeszt. Ezzel nincs is baj...
A gond onnan indul, ha elkezdik terjeszteni, és az adott oldalról nem tudod ránézésre eldönteni, hogy komoly, vagy sem, ha nem vagy állandó olvasója:) És, ilyenből lesz pl. a hírcsárda feljelentése...

Üdv,
LuiseX

"Defficile est saturam non scribere."

Ha egy hírről nem lehet eldönteni, hogy hír vagy álhír, akkor vagy nagyon jó a szatíra, vagy nagyon rossz az olvasó (szegről-végről ismerve a HCS-n hisztiző nickeket, minimum az utóbbi jellemző: konkrétan fődbuta jószágai uruknak és parancsolójuknak).
A feljelentő meg találva érzi magát, mert érti a humort, de nem szereti... az adott szereposztásban.

Szia,
+1, és mégis:
Sajnos értelek, és egyet is értenék veled. De kezdem azt látni, hogy ez nem az ország, ahol nem lehet a járdán ácsorogni egy ezt engedélyező tábla nélkül ... A végén valakinek még nem tetszene...
Ha lenne valamilyen megoldás, az ESRB-hez hasonlóan, lehet, elkerülhetnénk szerintem az ilyen "félrecsúszásokat", és szólásszabadság ritkításokat. Amolyan megelőző módszer, mintsem agresszív fellépés gyanánt :)
Üdv,
LuiseX

Szia,
Lehet, én vagyok maradi, de sajnos nem érzem annyira szatirikusnak abban az országban a témát, ahol egy magát nyíltan kamuportálnak híresztelő oldalt feljelentenek "valótlanságért"...
És ezzel igazából Kronosz megnyilvánulására reagáltam (eredetileg), amiből nem igazán jött át a szatirikus vonal.
Szerény személyem megoldása egy kecske is jól lakik, és a káposzta is a tálban végzi jellegű lehetőséget kínál, ahelyett, hogy kárálnék, hogy ez így nem jó, mint nemes országunkban megszokott...
Persze ettől nem megoldás, csak ötlet marad :)
És bocsáss meg, de sajnos az elmédbe nem látok, így arra a konklúzióra jutottam, amit ki is fejtek ezzel :) Nem cenzúráról beszélek, mert a kettő mégsem ugyanaz. A cenzúra eltöröl, és lehetetlenné tesz, ez pedig a megfelelő körültekintéssel technikai vagy mentális okokból eljárni nem képes egyedek lehetőségeit növeli meg a lehetséges káros következmények minimalizálásának érdekében. Mindössze egy egyszerű, destrukcióra elvi síkon alkalmazhatatlan rendelettel.
Mellékesen, már rég megtanultam, a szólás szabadság nem jár intelligenciával sem bölcsességgel. Sajnos, mivel más nincs, a kormánynak is lenne lehetősége ezt valamilyen formában, pozitív jellegű cenzúrával kárpótolni.
Vagy, szerinted az ESRB is káros? :)
Tudod, értem én, hogy gőzmozdony, csak attól még mi hajtja? :)
Üdv,
LuiseX
U.i: HA félre értettelek, elnézést. De ki nem mondott szavak mögött azt látok, amit jól esik. És néha azt is, amit oda gondoltak :)

Igen, azt szerettem volna, ha gondolkozol rajta.
Arra akartam rávilágítani, hogy amit kitaláltál az egyszerűen nem működik, illetve semmit nem javít a helyzeten.

Mégpedig pontosan azért nem, mert az emberek innentől kezdve csak az általad vizionált "egyezményes jel" megléte vagy nemléte alapján (erre volt rögtön 3 példa az evil bit, valamit az április 1., és a smiley lehagyása is) hiszik vagy nem hiszik el a híreket. Ahelyett, hogy legalább fokozatosan elkezdenének alapból szkeptikusan hozzáállni.

<off>
Az ESRB példa csak nagyon áttételesen kapcsolódik ide. Annyiban van köze hozzá, hogy illusztrálja a problémát, hogy egy központi autoritástól várjuk el, hogy egyezményes jelekkel megmondja nekünk, hogy mi frankó és mi nem az. Hasonló problémával éppen mostanában foglalkoztak a filmek besorolásánál és kitűnt hogy erősen kettős mérce van: szexre keményen osztják a felnőtt besorolást, erőszakkal szemben viszont igencsak elnézőek. (Aztán persze vagy elhiszed a cikket, vagy nem, de legalább ad hivatkozást forrásra, amin el tudsz indulni, hogy a saját véleményedet kialakítsd)
</off>
---
Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Szia,
Bocsáss meg a megfogalmazásért, de sajnos van saját véleményem...
Az ESRB önmagában semmit sem ér, de megfelelő iránymutatás annak, aki nem vállalja a minimális felelősséget, hogy utána járjon, mit is mutat a fiatalkorúnak.
Nem helyettesít, csak segít. Helyettesíteni eleve nem lehet, hisz ahány kultúra, annyi erkölcsi norma. És soha nem is lehet egységes...
És igazából az egységes jelzés fordított irányú védelmet is nyújtana. Nem az embereknek szól, hanem védi az azt kirakót.
Aki elolvas egy cikket, és eleve nem nézi meg honnan, szívesen mondanám, hogy magára vessen. Ellenben, azzal, hogy ezt erőteljesen terjeszti hasonló kaliberű társai közt, már kárt is okoz(hat).
Ilyenkor nem érzem stílszerűnek, hogy a korábban megtörtént módon, a cikket nem komoly szándékkal publikálót büntessék. Ő csak szórakoztatni akart, és feltehetőleg nem megtéveszteni...
Az olvasó pedig, ugyanolyan módon védve lehet egy-egy túlbuzgó társától.
Ez win-win szituáció, nem több. Nem külső hatóság ítélkezik, hanem a szerzőnek kellene belátnia, hogy érdeke az önvédelem (is).
Tudod, az a legnagyobb bajom a szólásszabadsággal is, mint eszmével, hogy a felelősség tudatot nem adják mellé gyárilag. Sajnos, azt látom, hogy időnként szükséges lenne az embereknek egy fajta cenzúra, ha maguktól nem képesek belátni a tetteik hatását. És most nem feltétlenül a média közvetlen hatásaira, hanem az általa keltett hullámokra gondolok.
Hisz itt a HUP-on ez a cikk könnyedén lecsengett, és már meglepően offolunk a témához képest, ellenben, képzelj el egy kevésbé óvatos közösséget...
Szerintem nem kell tovább ecsetelnem :) És, ez csak egy viccesnek szánt cikk, aminek röviden belátható az értelmetlensége...
Üdv,
LuiseX

Én meg azt mondom, hogy ugyanúgy szükség van az álhír oldalra, mint az ál-dokumentumfilmekre (lásd Olajfaló, a jótékony szénmonoxid - pontos címre nem emlékszem - és társai). Aki az ilyen abszurd marhaságokat kritika nélkül elhiszi, az inkább egy dedikált álhír oldalon döbbenjen rá, hogy nem válik valami automatikusan igazzá attól, hogy egy tömegtájékoztatási csatornán keresztül jutott el őhozzá. Az a bizonyos egyezményes jel, amit hiányolsz, megszüntetné ezt az "élményt".

Mégegyszer: az ESRB azért off ide, mert annak célja, hogy a tartalom megtekintése előtt tudjad, hogy mire kell számítani. Erre a problémára az ESRB és bármi központi korhatár-besorolási rendszer egy "rossz, de nem találtak még ki jobbat" megoldás.

Az, hogy egy hír igaz volt-e vagy sem, azt utána is ráérsz eldönteni. Nem történt semmi jóvátehetetlen, ha előbb olvasod el, és csak utána kezded el kideríteni, hogy igaz-e. Aki meg álhíreket oszt meg facebookon, az vagy troll vagy buta és ezzel saját magát égeti.
---
Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Szia,
Az álhírek, s az álhírportálok szükségességét, és hasznát eddig sem vitattam. Szerintem egy-egy hírcsárda cikk, pont a valótlansága miatt, vicces.
Értem az ESRB-vel a felvetésed, de sajnos jobb példát - valószínűleg tanulatlanságom miatt - nem tudok, ami nem cenzúrázási, hanem kategóriába sorolás végett értékel. A cenzúra hatása az azt értelmezőktől származik...
A gond az az információs sztrádával pont az, hogy amilyen széles, olyan átláthatatlan is. Nem ismerhetsz minden oldalt, és minden szerzőt, ehhez mindkettőből kicsit sok van. Pont ezért mondom, hogy az oldalak vállalják, hogy kirakják, akár központi nyomásra, akár maguktól a "megkülönböztető" jelzést, a tartalmuk szórakoztató jellegére. Ez őket is védené egy olyan világban, ahol az egy főre jutó átlagos idiotizmus bőven az egészséges határ felett van...
De nem nekem a sorom ezt bevezettetni, vagy meggyőzni másokat ennek az ötletnek a bevezetéséről. Csak felvetettem mint -szerintem- értelmes alternatívát a "zárjuk be/nem jó nekünk ez" típusú meglátással szemben, ami manapság annyira érzékelhető.
Nem jó, lehet egyenesen rossz, de legalább valami :)
Üdv,
LuiseX

Sziasztok,
Elnézést, a nekromanciáért, csak belefutottam valamibe, ami talán megerősítheti a véleményemet, hogy kellene valami egyszerű jelölés: berugok.hu/2013/11/nem-lehet-alkohol-fogyasztani-majd-a-szorakozohelyeken/ (A forrás ismerős lehet, és ez megmagyarázna mindent szerintem, amit leakartam írni. Legalábbis, remélem )
Ezt a szimpla kényelemmel átvett cikket, ha valaki csak a Forrás nevére néz, simán könnyedén veheti. És egy átlag olvasótól sajnos nem várhatjuk el, hogy minden portált ismer, és külön keresés nélkül, ezzel a forrás megjelöléssel nem lehet könnyedén utána nézni...
Üdv,
LuiseX
U.i: Tudom, egy krákogó fecske nem csinál nyarat, nem is azért hoztam ezt ide...

Szia,
Mindössze egy ötlet, mint fentebb kifejtettem :)
És, véleményem szerint egy átlagos ember könnyebben felismer egy képet, mint a betűk tartalmát, amit elolvas...
Üdv,
LuiseX
U.i: Nem az átlag emberrel van bajom, hanem a nagy átlaggal , amiben egy-egy "kevésbé kvalifikált egyed" rossz hatásokat válthat ki...

Ha ez igaz lenne én akkor is csak kacagnék a dolgon.
Belegondolva ha tényleg megtörténhetne egy ilyen sokaknak okozna kellemetlenséget. :/

Ennyi erővel a luzervagyok.fakehirek.hu oldalról is linkelhetnél. Sose értettem, hogy emberek hogyan keverednek ilyen oldalakra.

--
trey @ gépház

Sajnos nem ritkán olvasni manapság ekkora baromságot.

-----------
"Pontban 0:00-kor nem nagyon szoktak véletlen dolgok történni"