Radeon HD 7520G fglrx + gentoo => Xorg nem indul

Fórumok

Sziasztok!

Gentoo-t telepítek egy Hp Probook 6475b laptopra, és az Xorg
beüzemelésében kérném a segítségeteket.
A gépben egy Radeon HD 7520G gpu figyel, fglrx driverrel szeretném
használni.
Itt azt írják, hogy semmi akadálya: http://www.linlap.com/hp_probook_6475b
Hát nálam valami nem kerek, mert amikor elindítom az X-et, csak egy
fekete képernyőt kapok, és még vissza sem tudok váltani konzolra.
De a gép nem fagy meg teljesen, mert ssh-val be tudok menni.
Az Xorg.0.log alapján minden rendben, legalábbis én nem találtam semmi
hibát a logokban.
A kernelt a "nomodeset" kapcsolóval indítom, és az xorg.conf-ban
megadtam a pci bus id-t is.

Ja igen, ha bebootolok egy Sabayon telepítő lemezzel, akkor azon elindul
az X az fglrx driverrel. Próbáltam átmásolni a telepítőn lévő
xorg.conf-ot is a gépre, de hiába.

Köszi előre is a segítséget:
István

Hozzászólások

A driver telepítése után az "amdconfig --initial" vagy ha több vga chip van a "amdconfig --adapter=all --initial" megvolt?

--
trey @ gépház

xorg.conf elméletileg már nincs. /etc/X11/xorg.conf.d/ alatt kell az egyedi kivánságokat beállítani. A radeon modult érdemes megnézni nem e töltődik be (letiltani /etc/modprobe.d/blacklist.conf), mivel ütközik fglrx-vel (sőt, ha gentoo, akkor akár fixen kernelbe is fordulhatott a radeon driver, ami eleve kizárja fglrx betöltését).

szerkesztés:
eselect opengl list
illetve:
eselect opengl set ati

Köszi a választ, de sajnos ezeken már túl vagyok.
Valóban elméletileg már nincs globális xorg.conf, de azért az aticonfig program olyat állít elő, amit egyébként a log szerint be is olvas rendesen az xorg. Mondjuk igazából csak a pci bus id-t kellene benne megadni, elvileg minden más automatikusan menne. Próbáltam az xorg.conf.d alá is berakni, de nem lett jobb tőle.

A radeon modult először letiltottam, aztán ki is vettem a kernelből, biztos ami biztos, de hiába.

Most vissza rakom a radeon modult, kiváncsi vagyok, azzal elindul-e.

Addig is felraktam ide az fglrx driveres logot: http://pastebin.com/xPZVPkUs

Én nem találok benne semmit hibát, de hátha nem veszek észre valamit.

Hát, nem tudom mitől, de megjavult :)

Megrpóbáltam a radeon driverrel, de nem vitte, mondjuk ott úgy tűnt log alapján, mintha beakarta volna tölteni az fglrx és a radeon drivert is. Aztán visszaálltam az fglrx-re, ati-configot lefuttattam, és .... akkor sem ment, de már nem fagyott le a konzol, és egy reboot után már működik is.

Nem tudom, mi volt a gond, valószínűleg valahol elkavarodtam egy kicsit telepítés közben, de mindenesetre köszönöm, hogy szántatok rám némi időt!