Google kereső alternatíva google találatokkal?

 ( log69 | 2013. november 2., szombat - 15:41 )

Naponta nagyon sok időt elvesz tőlem a google analitika meg egyéb átirányítások, javascript kódok mikor google szolgáltatásokat használok. A kereső rendkívül rossz: nem lehet sem telefonon, sem tábla meg egyéb mobil eszközökön (TV pl.) nagyítani a betűket, mert szétesik az oldal a beégetett pixel méretek miatt. A JS-től dögledezik a gép.

A google saját nexusával, annak saját menüjével a betűtípust nagyobbra állítva szétcseszi a saját oldalukat. Ez miért van?

Nem beszélve arról, hogy egy link meglátogatása 100-200 request-et is jelent a weboldalak 99%-nál sok megabyte letöltéssel. Naponta sok időt elvesz ez is.

Eleve tiltom mindenhol a JS-t ahol tudom, de ez nem elég. Nm tudnátok ajánlani olyan keresőt, amely a g-n keresztül keres, de egy szakmailag jobban megtervezett és lehetőleg extra puritán módon printeli a találatokat? De úgy, hogy ha a találatra klikkelek, akkor ne kelljen 3-8 másodperceket várni klikkenként az analitika miatt, hanem azonnal az oldalra ugrasson?

Köszi.

Kieg.: a https://www.startpage.com és a DuckDuckGo-ról vélemények?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Google-nek nincs kereső API-ja?
Az említettek szerintem nem google találatokat adnak (legalábbis a kacsát éppen a google alternatívájaként emlegették korábban)


Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja... Hm... igazgatónak talán még jó lennék. :)

De, a startpage csak azt ad. Nem néztél utána. Klikk a linkre és olvasd el.

Helló!

Egy jól konfigurált proxy esetleg? Nekem bejött. Egyébként a G sok request-je nélkül nem működnek dolgok, mondjuk az analysis tiltható. :)
Üdv,
vf

Saját proxy-ra nincs mód, mert általános megoldást keresek. Olyat, amelyet a mobil cuccaimon is használhatok bárhol.

Most hogy nézem, a startpage jó megoldásnak tűnik.