Webserver statikus tartalmi stressz teszt.

 ( freeoli | 2013. október 25., péntek - 9:49 )

Sziasztok!

Van egy webszer, aminek csak statikus állományokat kell majd kiszolgálnia, ezt szeretném addig terhelni, ameddig csak lehet.

A webszerver jelenleg bekapcsol directory list opcióval fut, hogy ezt egyszerűen meg lehessen tenni. A wget -r remek, de önmagában egyszálú és nem is a terhelés a célja.

Van más lehetőség mint több wget példány futtatása? Van-e valami nagyon sokszálú weboldal "klónozó" alkalmazás? AB-t rá lehet ilyesmi tartalomra ereszteni?

Oli

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

AB-t mindenre rányomhatsz, de érdemes több netkapcsolatról, nem egyről.

LAN-on tesztelnénk először, hogy mi a legvége. Nem egy állomány listát szeretnénk, name, hogy a directory list alapján rekurzívan automatikusan töltsön le mindent amit talál.

A lényeg, hogy különféle "távoli" IP-ről stresszeld. Ezt egy lanon a legkönnyebb szimulálni bár ott jóval kisebb lesz a késleltetés, mint egyébként.

A wget, curl, axel, ab bármelyike megfelel, ha egy man vagy --help átfutásán felül nem akarsz többet rászánni az eszközre, inkább a kötőanyagával foglalkozol egy kicsit.

Egyébként: http://jmeter.apache.org/

mondjuk egy ilyet küldj rá: :)

while :; do ab -kc 100 -n 100 http://szerveredcime/; sleep 0; done

---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

siege

t

+1 bár erőforrást zabbant rendesen :)

Meg nekem statikus tartalomnál hamarabb halt meg mint a szerver :D

httperf

Köszönöm a válaszokat, hamarosan megírom mikkel próbálkozok.

Ha tényleg sok helyről akarsz egyszerre, hogy ne a klienseket benchmarkold a szerver helett, akkor cloud-jellegű skálázás hasznos lehet. Pl. https://github.com/newsapps/beeswithmachineguns ami AWS micro instance-eket indít