[LOL] Googel fordító

 ( PtY | 2013. október 17., csütörtök - 19:32 )

ezt írta:
There has been a lot of bug fixing in the past weeks.

Google írta:
Nem volt sok hibajavítás az elmúlt hetekben.

"Google pervert"

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Sajnos a kép már nincs meg, de a szituáció hasonló volt: http://hup.hu/node/91420 (failed! -> sikerült!)

Kicsit had off-oljak ide, mert múltkor akartam, csak akkor nem volt időm :)

A múltkor a reklámozott linkeden lévő cuccodról volt szó valahol. Azt akartam akkor írni pozitív kritikaként, hogy rettentő sokáig tölt és nagyon sokat:

72 requests, 2,154.93 KB (~2 MB), 5.12 sec

Ez nagyon durva. Szerintem Javascript nélkül kellene összetenned az oldalt úgy, hogy max 20-30 kb töltődjön be meg működjön is teljes értékűen. A JS pörgeti a procit. Ha el akarod adni a szolgáltatást, szerintem érdemes lenne úgy megcsinálni, hogy 10 éves gépen is menjen pöccre várakozás nélkül. Most nagyon lassú, minden klikkre rohadt sokat kell várni meg egy pár éves gép szinte beledöglik.

Csak tipp!

Ne is mondd!
Épp most (30perce) gyilkoltam meg verbálisan az egyik havert, akinek a vasamon van 3 VPS-e (még szerencse, hogy külön IP-n).
10-én megtörték a weblapját, azóta 400ezer+ spam ment ki, aminek zömét megfogta a spamszűrője kifelé, a mailszerverének karanténja elérte a quota-t, onnan visszadobálta a leveleit az smtp proxynak, akinek megtelt az egyik partíciója a queue-tól, amiért is a webszerverének a queue-ja kezdett hízni, és annak is megtelt a partíciója. Most pucoltam ki neki, a maildir-ből és a queue-kból 300ezer+ spamet töröltem le, visszaindítottam, és már szemmel látható a változás, pedig még a swap nem szívódott neki teljesen föl, és még elég nagy az iowait emiatt.
Szóval nem a Joomla-m a lassú, meg nem is a gép alatta, csak valaki elette a sávszélt, meg okozott egy kis io terhelést a hoston, ami hamarosan helyre jön.

Amúgy köszi, hogy szóltál, a képcserélgető app elég lassú, meg nagyok a képek is, de az elvileg belefér - nálam most mobilon is elég jól jön be, bár responsive a sablon, és ott másképp néz ki, de elvileg ugyanakkora sávszélt visz.

Tényleg köszi, de azért nézz rá most pls, hogy jobb-e valamelyest, vagy még mindig lassú? ;)
--
PtY - www.onlinedemo.hu

Teljesen a fenti számok jönnek ki pontosan megint.

Javaslom egy privát ablakkal teszteld, amelynél ugye üres a cache. Firefox webdev eszközök mutatják ezt a számot. Szerintem rettentően sok. Egy új látogató nem fog letölteni 2 megát főleg nem egy mobilra meg várni 5 másodpercet.

Hmmm... A doksi 56k, a képek 320k. Nem értem, hogy jön ki a 2M...
Változtatok az kép-átmeneten (most randomon van), meglátjuk. Amivel nem tudok mit kezdeni, az a face és a google analytics, mert az adja magát.
--
PtY - www.onlinedemo.hu

Na, hát nem a képek a gáz, hanem a sok js. De, mivel nem értek a javascripthez, és ezeket nem én írtam, így nem tudok/akarok hozzányúlni. A cache-elésen állítottam, mega tömörítésen is, így most az 5,5s lement 3,5s-re. Ha ezen gyorsítani akarok, akkor a vps-t kéne tuningoljam, de azt meg nem akarom.
Azért ki fogom próbálni egy régi vason is, mert azon valóban nem néztem még.
--
PtY - www.onlinedemo.hu

Közben láttam hogy írtad hogy Joomla. Akkor valszeg nem tudsz sokat tenni, azt hittem valami saját fejlesztés.

Igen :(
--
PtY - www.onlinedemo.hu