Nettelefon NAT mögül linux windows között

 ( Anonymous | 2004. június 20., vasárnap - 23:56 )

Nettelefon NAT mögül linux windows között

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

http://www.teamspeak.org/

[quote:7eb3bbe47b="Anonymous"]http://www.teamspeak.org/[/quote:7eb3bbe47b]
ezt én is tudom ajánlani. m1 win és linux alatt is :wink:

köszi a linkeket. kicsit sajnálom hogy zárt forrásúak, mert már linuxot tettem az iPaq-omra is, és arm-os linuxra nem csináltak külön verziót.

[quote:07a3f44904="Anonymous"]Van olyan nettelefonprogram, aminek van windowsos és linuxos verziója, és müködik NAT-os cimekről is (pl. gprs internet)?[/quote:07a3f44904]

ezesetben gondolom az nem jatszik, hogy a megfelelo belso cim&port kombinaciora forditasz egy kerest.. :)

SIP rendszert hasznalva lehetoseged van kulso proxy-k, outbound proxy-k hasznalatra. ezen felul, egy kulso STUN szervert igenybe veve tudsz a jelzes csatornak felallitasa utan mediafolyamot inditani a masik gep fele.

nyilt proxynak ajanlani tudom az [url]iptel.org[/url] fele ser-t, kliensnek pedig kphone tokeletesen megteszi. (X-Lite eleg jo, de nem open, es csak windows valamint mac portja van.)
hogy pda-ra mi lenne jo.. na ez igen erdekes kerdes.. imho barmilyen sip-et tamogato kliens megteszi, ami ismeri a STUN protokollt.

Van olyan nettelefonprogram, aminek van windowsos és linuxos verziója, és müködik NAT-os cimekről is (pl. gprs internet)?

Szóval... Kijött a Skype Linuxra, letölthető [url=http://www.skype.com/download_linux.html]innen[/url].

Engem olyan erdekelne, ami Linux-ok kozott mukodik.

Koszi

[quote:ac52646511="Anonymous"]Engem olyan erdekelne, ami Linux-ok kozott mukodik.

Koszi[/quote:ac52646511]

windowos:
www.skypee.com

Viszont a gprs kapcsolatnál a relatív nagy időzítések miatt a tőled elmenő hang a hallgatónal nagyon szaggatni fog! Mert általában 1, max. 2 csatornás a mobiltelefonok feltöltési sebessége.

Én már próbáltam gprs alapon az internet telefóniát, nagyon szaggatott! Bár én jól értettem a beszlgetést (mert a letöltés 4 csatornán müködik nálam.)

laci