HTML/CSS konvertalas PDF-be

 ( outwork | 2013. július 26., péntek - 10:14 )

Jelenleg egy projekten dolgozunk ahol a cel nagy mennyisegu html oldal pdfbe valo konvertalasa. A html oldalak css-el vannak stilizalva (google webfonts, kepek, generalt diagramok) tehat fontos hogy a konverter helyesen kezelje le a fileokat. Kezdesnek napi kb 1000 oldalt kellene atkonvertaljon, de kesobb ez a szam nohet. Meg csak a tervezes fazisaban tartunk, tehat barmilyen megoldas szoba johet. Tervek szerint egy vps-en futna a cucc, es egy szolgaltas szerves reszet kepezne a konvertalas, tehat fontos a megbizhatosag.

Osszefoglalva:
- megbizhato, de mindenkepp teljesitmenhatekony megoldas
- a css szabvany helyes kezelese
- lehetoleg gyors konverzio, ami napi +1000 konvertalassal is elboldogul
Kerdesem az, hogy ti milyen megoldast hasznalnatok erre a celra? Amennyiben lehetseges meg tudnatok tippelni, hogy 1000 fajl konvertalasara az altalatok javasolt megoldas mennyire eros vpst igenyelne?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

wkhtmltopdf-et érdemes megnézni. Egyszerűen jó, parancssoros, nem kell gui, stb.
--
Coding for fun. ;)

Kezdetben mi is ezt használtuk, de PHP alól (se közvetlenül, se közvetve root alól) az istenért sem lehetett Xvfb-vel futtatni (szerver, nincs fent X...), így viszont hibákat produkált a régi, google kódos fordított verzió. Az új pedig nem fordult le normálisan, statikusba meg pláne nem. Mivel rég nem fejlesztik, úgy döntöttünk, hogy átállunk PhantomJS-re, azzal meg vagyunk elégedve.

A phantomjs jonak tunik.Megprobaljuk!

Nem ismerem, csak találtam belőle php-s verziót:
http://mikehaertl.github.io/phpwkhtmltopdf/

PrinceXML-el elégedett voltam pár éve, de még korábban szinkronszövegkönyekhez CSS '@media print' segítségével is kellően "portábilis" nyomtatható dokumentumokat készítettem -- legalábbis ország másik csücskében a hangstúdió azt nyomtatta ki a HTML-ekből amit kellett, és ha valamelyik szerephez vagy színésznek extra csicsa/kiemelés/óriásbetű/stb. volt szükséges, elég volt csupán egy módosított CSS fájlt küldenem.

headless firefox, print
szerintem 1000 oldal nem mennyiség, azzal a legkisebb vps is elboldogul amin már elindul a firefox

--
Gábriel Ákos
http://i-logic.hu

http://www.xhtml2pdf.com/

Eddig nem sok problemank adodott vele (voltak azert kisebb elcsuszasok, css nem-ertelmezesek), elesben is kell generalnia pdf-et (letolteskent) es eleg jol vegzi a dolgat

--
x-plane :: hu