Android Tune up

Fórumok

Adott egy Samsung Galaxy s advance készülék. Célom az eszköz gyorsítása lenne szoftveres úton.(overclock nem játszik)

Elsődlegesen a felesleges appokat szeretném eltávolítani. Ehhez várnék segítséget.
Valamint esetleg egy saját főzött rom telepítése. cyanogenmod és egyéb mókolásoktól tartózkodom. mivel tudomásom szerint a telefon bizonyos funkciói elérhetetlenné válnak, és azt nem szeretném.
Olvastam ugyan párcikket, de mindenki a saját csengőhang, bootlogo, és egyéb úri huncutsággal volt elfoglalva. Engem az optimalizáció érdekelne.
Kérdés:
-a gyári rom-ot mennyire lehet testre szabni? pl kamera progi cseréje.
-ha csak gyorsulást szeretnék elérni elég a rootolás, vagy más romot is kéne használni, a jobb eredmény érdekében?

Specifikáció röviden:
os: android 4.1.2(gyári t-mobile-os)
kártyafüggő
novathor u8500
órajel: 1.0ghz
ram: 768mb
gpu: mali400
sd: 4gb
aku:1500mAh
nem rootolt(egyelőre)

Hozzászólások

Rom csere és kernel csere elég látványos gyorsulást hozhat. A CM(cyanogenmod) rom nem az ördögtől való, az nem feltétlen jelent rosszat, hogy hiányzik belőle pár funkció, lehet, hogy ezeket a funkciókat nem is használnád, illetve ha valami mégis hiányozna azt visszateszed. Root nélkül nem fogod kicserélni a gyári kamera alkalmazást, legfeljebb letöltesz "mellé" egy másikat :) Én a helyedben custom romok felé mennék el, de ismerned kell a telefonod korlátait, szal nagy csodát ne várj.

Általában 1-2 spécibb eszközhöz nincs meghajtó / valamilyen proprietary megoldással üzemeltetik a gyári ROM -ban. Pl. az én telómhoz (LGE O1) még nem láttam olyan ROM -ot, ami nem a gyári rom pimpelése és működne rajta az FM rádió. (nem zavar, tuneinnel hallgatom a sima rádiókat is).

--
http://developersideas.blogspot.hu/
http://neurogadget.com/

"Valamint esetleg egy saját főzött rom telepítése. cyanogenmod és egyéb mókolásoktól tartózkodom"

Ennek igy nincs semmi értelme. Ha nem értesz hozzá, inkább ne főzz romot. A cyanogenmod pedig a legprofibb aftermarket romok közé tartozik, tehát a sorrend forditott. Először azt próbáld ki, utána jöhet a játék. Esetleg itt: http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1952

Nézz körül és az általad szimpatikusnak talált (és jó visszajelzésekkel rendelkező) romot pakold fel.

Szerk.: ez például a vanilla android (ami a nexus -okon is van) http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2182697

--
http://developersideas.blogspot.hu/
http://neurogadget.com/

A mobilarénán megkeresed a telefonoddal foglalkozó topikot. Ott kiokosodsz, majd amit ajánlanak, azt feltelepíted. OC-től nem kell tartózkodni, mert plö a telómban a chip gyári specifikáció szerint tud 2ghz-et, nálam 1ghz-re lőtte be a gyártó, én ezt cm10 alatt felemeltem 1.2ghz-re, i/o schedulert állítottam át, turbo boost modot telepítettem, és csoki. Mintha egy kategóriával feljebb való telót nyomkodnék, olyan lett tőle. A lényeg, h a gyári rendszer a nexus sorozatot kivéve, tisztelet a kivételnek, általában kuka. Tele van bloatware cuccokkal, halál feleslegesen.

Konkrétan nekem smartassV2 illetve smartmax jött be leginkább. A gyorsan ereszd le annyiban finomítva van, hogy ha kellett a kijelző, akkor akkor még pár másodpercig simán kellhet megint (gyorsan átfutod az infót, és máris lapozol tovább).
------------------------
Everyone is a winner*

Egyelőre azzal szenvedek, hogy rootoljam a telót:\ odin-t felraktam. de első próbára nem sikerült. Most juttotam oda hogy megint bekapcsolt. Valaki esetleg valami leírást nem tudna?
az xda-s s advance-esekből sehogy nem jöttem ki.
------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

? Hivatalosan a gyári romot támogatja, és anny. Nem hivatalosan meg meg kell nézni, h milyen romot adtak ki rá. Erre jó a xda fórum, vagy a mobilarena. Meg kell nézni, h melyik működik jólm és azt felpakolni.

De ha a gyári romod JB alapú, akkor lehet egy root is elég, és karanténba tenni az összes gyári sz@rt, lecserélni a tárcsázót, loadert vmi gyorsabbra, ilyesmi.

Nekem 4.1.2 XXLPY van fenn. A világ legegyszerűbb dolga volt rootolni :)
Ezt leszedni: http://d-h.st/ook
Külső(!) SD kártya gyökérbe másolni.
Teló off.
HangerőFel + Home + Power gomb megnyomásával recovery módba bútolni.
Install update from external ... (nem emlékszem már pontosan hogy volt megfogalmazva :D)
root.zip kitallóz, elindít, vársz míg teszi a dolgát, aztán visszamész a főmenübe és reboot phone.

kész :D
--------------------------------
ALKOHOLISTA: Az, aki ugyanannyit iszik, mint mi, csak nem szimpatikus.

Root után pedig érdemes felrakni a cocore kernelt. Nekem most ez van, érezhetően gyorsabb a kütyü és ezen kívül utána is lehet még finomhangolni bizonyos dolgokat (még nem mélyedtem bele...:D)
Plusz a fejlesztői beállításoknál (ezt root nélkül is megteheted) érdemes minden animációra vonatkozó (asszem tán 3-4 ilyen van) dolgot kikapcsolni. Nincs parasztvakítós idegesítő fade-in-fade-out lassú hatású szar animáció. Ettől is pörgősebb hatásúnak érzed a rendszert.

--------------------------------
ALKOHOLISTA: Az, aki ugyanannyit iszik, mint mi, csak nem szimpatikus.

Nekem HTC Sensation van, sokat kínlódtam mindenféle task killerrel és más "booster"-ekkel, de nem értek azok semmit. Amióta fenn van a CM9.1, elképesztő reszponzív lett, össze se lehet hasonlítani a gyári állapotával.

-a gyári rom-ot mennyire lehet testre szabni?

a cmhez kepest nem nagyon. mar a beallitasokban is kevesebb a menupotty.

Ha már anyian írtátok itt, hát megkérdezem, s szerintem egy külön szálat is megérdemel:

OC-nek hogy érdemes nekifogni? ZTE Blade 3 a készülék. root van, a ROM gyári még-már...
--
blogom

Nálam mindenfajta CM újraindul (Konsta, hjanos, ...), nagyon instabil, gyakorlatilag a setupon sem jutottam végig... Mobilarénát böngészve van, akinek hibátlanul fut, van akinek nem, sokan alaplap-hibára, vagy valami egyéb szériahibára gyanakszanak. Még apeelme WEB ROM-ját lehet megpróbálom, vagy majd a MIUI-s ROM-ot.

A oc-s tapasztalatért hála!

--
blogom

Feliratkozás. Kérlek írjátok meg majd a tapasztalatokat, ma kiakadtam, hogy konkrétan alapjáraton 65% memóra és 50-70% proc. kihasználtságon van, úgy, hogy semmi nem fut (általam).

Konkrétan a Deezer appját elindítva (zenelejátszó, streaming) használhatatlan a telefon, konkrétan ezért vettem, de nincs mit kilőni a háttérből, mert semmi nem fut azon kívül.

Az alapjárattal még nem is lenne gondom, mert mint olvastam az Android direkt betölt mindent készenlétbe, hadd legyen ott ha kell, ez ok is. De azért egy streaming app csak mert letölt egy zenét, és közben hallgatom, ne akadjon már meg, főleg ne vigye magával az egész telefont, egy kicsit szerintem borzasztóan megírt program lehet, ami képes ezt az erőforrást felemészteni (semmi facebook-foursquare háttérben, minden kikapcsolva)...

Mivel ez a téma engem is érdekel, így hát feliratkozom reá.

  (✓)     [ subscribe ]

Motorola Defy (nem +) tulajdonosa vagyok. A gyári ROM-hoz képest megváltás a CM, jelenleg 7.2-es nightly buildeket nyúzok (az utolsó április 13-án jött ki). Semmi lag, minden funkció jól és gyorsan működik, nagy uptime, semmi fagyás. A ROM lehetőséget ad overclockra, 800 helyett 1000 MHz-en is képes stabilan működni a teló, csak ez nyilván hamar meríti az akkut, így már nem használom. Próbálkoztam CM 9, 10, 10.1-es verziókkal - ott viszont sorozatosan csak bajok voltak, fagyások, force close, nem ment a kamera stb. A 10.1 ment, de borzalmasan lassú volt a reakcióidő. Volt rajta MIUI is, amivel szintén nem volt semmi baj, csak nem tetszett. :-) El kellett fogadnom, hogy az én telefonomra a GB a jó választás. 3 hónap múlva lesz két éves a kütyü, és teljes megelégedettséggel használom, marad is addig, amíg csak bírja. Az igényeimnek maximálisan megfelel. Játékra ugyan nem használom, planetárium programokkal szoktam izzasztani, de azok is még folyamatosan működnek. 106 db progi van feltelepítve. Az utód is valszeg Motorola lesz, ha lehet még egyáltalán kapni...

Hát én éppen a napokban szereztem be egy ilyet (illetve sajnos P-s, tehát NFC-vel) és nagyon meglepődtem...

Nincs egy normális rom sem rá. MIUI beta4, CM alpha 3. Nevenincs, sosem hallott mókolós romok, abból is csak 3-4 darab...

Az lett a vége, hogy kipróbáltam majdnem mindet és maradt a gyári. A samsung app-okat eltávolítottam, a kernelt pedig cseréltem a cocore kernelre. Launchert szintén cseréltem (Nova). Így már kb. használható, de nagyon megdöbbentem a defy után, ahol még mindig jön ki új MIUI pl.

Itt tudsz nézelődni, ha sima i9070-ed van és nem P-s, akkor kicsit jobb a helyzet:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2094318

szerk:
illetve volt még egy nyűgöm. A frissítések után (bármelyik rom+kernel párossal) nem ment le deepsleepbe, hanem 200MHz-re vette csak le az órajelet. Ez nem tesz jót az aksiidőnek....
Az elixir2 nevű app-al megnéztem, hogy melyik alkalmazás nem engedi deepsleep-be menni, és még azt is eltávolítottam. (Valami mediascan nevű dolog volt, ami elvileg indexeli a media file-okat. Kösz, de ne.)
Ezek után a CPUSpy app-al lehet nézegetni, hogy melyik órajelszinten meddig tartózkodott. Ha nem használod, le kell mennie deepsleep-be.