HDMI-VGA átalakító kábel

Fórumok

Üdv mindenkinek!
Szerintetek egy ilyen HDMI-VGA kábel működőképes lehet?

http://www.short-circuit.com/images/products/cables/hdmi-vga-lg.jpg

Gondolkodtam rajta, hogy jól jönne, legalább desktop gépként is tudnám használni az újonnan beszerzett Raspberry Pi-met.
Amiért kételkedem benne, az az, hogy a HDMI digitális jelekkel dolgozik, a VGA pedig analóg, komolyabb cuccoknál konverter IC-ket alkalmaznak.

Hozzászólások

Javítsatok ki, ha tévedek, de úgy tudom, ilyen nem lehetséges hagyományos HDMI kimeneteknél, mivel - ahogy a posztoló is említette - ez az interfész digitális jelekkel dolgozik, ezt analóggá csal aktív eszközzel (konverter) lehet alakítani.

Ugyanez az oka annak is, hogy VGA-ból nem lehet DVI vagy HDMI jelet csinálni egy szimpla átalakítóval vagy kábellel (kivéve ha DVI-A vagy DVI-I csatlakozójú eszköz van a túloldalon, ami támogatja az analóg jel fogadását is, bár nem tudom, mennyire elterjedtek az ilyen eszközök).

Valszeg ebben is van konverter, egy ilyen IC eléggé pici lesz kevés lábbal, és simán elfér valamelyik csatlakozó tokjában.

Az persze más kérdés, milyen képminőséget kapsz, szerintem olcsón nem kapsz használhatót, drága helyett meg inkább cseréld le a monitorod olyanra, aminek van digitális bemenete.

hogy müködöképes azt nem tudom,de nekem van ilyen kábelem :)

elado is...
--
Tényleg melot keresek... aki lát szolhatna.
nem értek semmihez és sokat akarok keresni.
/most a szitázok,de infos munkát keresek egyetemi tanulmányok mellé.. /