[Megoldva] Csekk nyomtató

Fórumok

Sziasztok! Jól működő sárga csekk nyomtatásra keresek nyomtatót. Negyedévente kell körülbelül egyben 2000 db csekket kinyomtatni, utána közbe-közbe kell pótolni egy-egy csekket. Na most a sárga csekket nyomdában megvették, ami fel is van darabolva. Néztem, hogy esetleg egy HP Laserjet 1102-es egyszerű lézer nyomtatóval is meg lehetne oldani, de ezzel van egy olyan problémám, hogy ahogy kopik a lapot felvevő gumi alkatrész úgy előfordulhat, hogy ferdén húzza be a lapot. Nagykerben érdeklődtem még, hogy mit tudnának ajánlani, de azt mondták nem igazán vált be eddig olyan nyomtató ami jól működne.

Az lenne jó ha külön tálcába lehetne tartani a csekkeket és a nyomtatót lehetne más célokra is használni. A nyomtató élettartamát nézve talán az ideális az lenne, hogy a csekk hosszanti oldalán vegye fel a lapot, így a hengereket kímélné, mivel úgy gondolom erre a célra mindenképpen valami lézernyomtató kellene.

Szóval valami jól működőd, bevált nyomtatót keresek ilyen célra.

Várom az ötleteket, és előre is köszönöm!

Hozzászólások

Jobb lett volna nem darabolni a csekket, hanem 3db-ot egy ívben kezelni. De ha már így, akkor mindenképp hosszában futtasd a csekkeket (rövid élen felvéve), mégpedig a nagyobb szelvénnyel előre.
Ilyen módon szinte bármelyik kicsit _komolyabb_ irodai lézernyomtató alkalmas a feladatra. (Az általad említett Lj1102 nem tartozik ezek közé - az eleve egyszerre 2000 nyomtatásra nem alkalmas)
Nálunk pl. sokáig egy OKI C5750-en ment csekkek tömeges megszemélyesítése - működött.

Mi használunk ilyet, ha jól rémlik egy ősrégi hp laserjettel. Holnap megnézem pontosan milyen fajta, de gyanítom, hogy olyat már nem lehet venni, azt sem tudom mennyit nyomtatunk havonta, de sokat és ez már régóta 3-4 éve megy, gyakorlatilag hiba nélkül.szerk: na megvan, nálunk egy hp laserjet 4200-on megy.