Automatikus válasz a bejövő levelekre szerveren keresztül

 ( automi | 2013. március 19., kedd - 12:47 )

Helló mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. A főnökség megkért, hogy minden bejövő emailre automatikus választ kell küldenie feladónak, hogy megkaptuk az üzenetét. A cégnek egy email címe van és egyszerre 4-5 gépről dolgozunk. Ezért már évek óta getmail-el szedi le a szerver a külső szerverről a leveleket. Az irodában pesig Imap-on keresztül csatlakoznak a kliensek melyet a dovecot szolgál ki. Ez a megoldás tökéletesen működik így és ebben a rendszerben kellene valahogy beültettem az automatikus válasz opciót.

Van erre nektek bármilyen ötletetek? Tudnátok adni valamilyen irányt, hogy merre induljak el?

Üdv, automi

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Out of office üzenetet szinte minden kliens tud, Thunderbird, outlook biztosan.

Azt csinálja, hogyha bejön egy levél, egy megadott tartalmú levelet küld válaszba. Ez minden beérkezett levélre érvényes.

http://www.am-novice.com/US/Computer/Logiciel/thunderbird/out_of_office_thunderbird.html
-------------------------
127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1
AMD Athlon X2 245E@3,1 GHz OC, MSI Radeon 6770 1 Gb GDDR5, Seagate Barracuda, Windows 7 Enterprise

Ez jó lenne, csak akkor ebben az esetben mindegyik gépen be kellene állítani ezt és mindegyik gép visszaküldeni.

kapnának 4 emailt 10 percen belül, egyből éreznék hogy fontosak :D
viccet félretéve: http://www.knowplace.org/pages/howtos/autoresponder_with_procmail_howto.php

---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

dovecot+sieve
Ott megadható, hogy minden bejövő levélre menjen egy auto válasz.

+1

Köszönöm! :) Én is erre a párosra gondoltam egyből ahogy elkezdtem túrni a netet. Már pár napja próbálkozok a beállításával de sehogy sem akar összejönni. Tudna valaki adni hozzá valami linket?

Sziasztok,
most találtam ezt a blog bejegyzés, és én is ezzel küzdök.
A gondom az hogy a siev vacation részében csak ugy tudom beállítani a válasz levelet, hogy egy nap csak egy levelet küldjön ki.( :days 1)
(A pikantériája a dolognak hogy mindezt a roundcube-bal szeretném kivitelezni csak nem dovcot-al hanem cyrussal)
ha tudtok egy sive scriptet mutatóba, másoljatok ide.

Helló,

Sajnos nem volt időm tavasz óta foglalkoznom ezzel a dologgal. Tudsz valamilyen leírást adni ahhoz, hogy te hogy csináltad meg?

köszi!

szerintem a te esetedben a legegyszerübb ha fogsz egy thunderbirkát ráteszed a siev plugint( kicsit fapados még, nincsennek benne előre definiált dolgok...) majd a wiki2.dovecote.org/Pigeonhole/Sieve oldalról leszedsz egy minta skriptet a vacationhoz. kicsit kipofozod és elmented. onnantól a dovcote kuldözgeti a válaszleveleket.

Csak ezzel nekem az a bajom hogy egy emailcímről bejövő levélre egy nap csak egysze válaszol ( a dowcote tud egy seconds változót is intervallumnak) a days változó legkisseb értéke 1

+1 Pigeonhole :)
--
PtY - www.onlinedemo.hu

Továbbolvasva: igen, a sieve nem fog a vacation esetén egy nap kétszer ugyanannak válaszolni.

Esetleg egy keep-pel kézbesíteni, majd rögtön egy reject a válasszal - nem tudom, működhet-e, de az is lehet, hogy ennek csak agy NDR lesz a vége, és a túloldal nem fog örülni - még nem próbáltam, nem tudom, a reject a szervernek válaszol-e, vagy a feladónak.
--
PtY - www.onlinedemo.hu

procmail?
Jo regen csinaltam ilyet, mar nem emlekszem.

Ja, asszem a formail kellett hozza pluszban

https://www.google.com/search?q=procmail+send+auto+reply

--
http://www.micros~1

Ezen azért el kéne gondolkodni... Kaptok 123456789 darab spam-et ceg kukac egy.darab.emailcime feladóval (szokott ilyen történni...), ekkor kiküldtök 123456789 darab levelet magatoknak, hogy "megkaptuk", azaz rögtön beesik újabb 123456789 levél, amire válaszoltok... Jó, a levél fejlécébe bele lehet hegeszteni egy X-emzeperx: 1 mezőt, ami ha beérkező levélben feltűnik, akkor nem küldtök rá "megérkezett" választ.
Persze az 123456789 darab beérkező spam, aminek egy valos kukac e-mail.cim a feladója, az sem fog kellemesen érinteni titeket, meg azt, aki feladóként/reply-to mezőben szerepel, hiszen olyannak küldtök "megérkezett" levelet, aki nem küldött nektek semmit. Legalább is szándékosan nem.

Röviden: spamszűrés és a "megérkezett" levél fejlécében elhelyezett "Mi küldtük" X-es mező erősen javasolt.

"ez a megoldás tökéletesen működik" Hmm. Tökéletesen? Ebbe szeretnék belekötni. 1 db email címet olvas 5 ember és mindenki arról levelezik. Mi van, ha egyszerre hárman is válaszolnak egy bejövő levélre? És a kimenő levelek tartalma, ez a mappája mindenkinek össze van szinkronizálva?
Másik gondom, hogy a spamszűrés helye az smtp szerveren van, nektek pedig arra nincs is rálátásotok. Ha lenne, az autoresponder problémája (1 feladónak 1 címzettre x napon belül csak egy válasz, feketelistázott feladók, stb.) is könnyebben megoldható lenne.
--
#conf t
#int world
#no shut

Azért az első rész nem annyira ördöngős. Pl. amikor elkezd valaki foglakozni a levéllel, átpakolja az inboxból egy másik mappába. Az inboxban csak az van, amihez még nem nyúlt senki. A kimenőket sem bonyolult az imap -on tartani bármelyik kliensről.

vacation + procmail

Amikor lehúzod a levelet, akkor kell triggerelődnie egy scriptnek, aki elküldi a levelet, ha... A "ha..." megfogalmazása jókérdés, ki klel zárni a beeső spamet, a saját címetekről, mint feladóról érkezőket, a hírleveleket, a... szóval kell egy lista, hogy milyen feladóra _ne_ menjen válasz.
Ha valakitől több levél érkezhet egy nap, akkor érdemes a megkapott levél részletét/adatait belerakni a "megkaptuk" üzenetbe.

A dovecot+sieve párossal elég komoly szabályrendszer hozható létre, elvégzi amit felvázoltál. Kivéve a részlet áthelyezését nem tudja.