Megszűnik a Google Reader

Ma reggel a Google Readert megnyitva ez a kép fogadott:

A kis doboz láttán nem tudtam hirtelen másra gondolni, mint hogy megölik az RSS-t. Pedig egy szolgáltatás kiesése nem igazán kell, hogy ezt jelentse, de azért a Google van akkora cég, hogy egy ilyen lépés jelentőséggel bírjon, számomra olyan üzenete van, hogy az RSS egy elavult valami, amit ők nem tartanak érdemesnek arra, hogy támogassák.

Kérdés, hogy mit hoz a jövő? Hiába próbálják lenyomni a torkunkon, a jelenlegi social networkök alkalmatlanok arra, hogy úgy fogyasszunk tartalmat, ahogy egy feed olvasóval tehettük, szépen követve hol tartottunk, mit láttunk, mit nem.

Hozzászólások

Tök jó, még alternatívát sem kínálnak. Max letöltehetem az adataimat. Amikor a Wave-et megszüntették, akkor jött a Plus. Most is jön valami? Esetleg a Plusban fel lehet majd venni RSS feedeket is?

Minden napom ezzel indult. Hiányozni fog.

--
[ Falu.me | Tárhely | A Linux és én ]

Ugyan ez a helyzet az iGoogle-el is, én nagyon régóta azt használom, és nagyon meg is vagyok vele elégedve, erre a Google megszűnteti, mondván amit az iGoogle tud, azt Chrom-ba meg lehet csinálni.

Én azonban nem igazán találtam olyan alternatívát rá, hogy egy oldalra kitegyek órát, gmail-t, rss feed-eket, és ami mutatja a jelenlegi ip-címemet.

https://www.newsblur.com

Bizonyos feed szam utan fizetos, de olcso, szerintem erdemes tamogatni, egy fejleszto fejleszti eleg lelkesen. Es open source, akar maganak is telepitheted...

Sajnos nem valami gyors, mondjuk lehet most DDOS-oldák a menekültek a szerver(eket). A másik ami zavar, hogy ami fölött elgörgtek, azt olvasottnak jelöli, így folytonos döntéskényszerben vagyok, hogy érdekel a cikk, de nem akarom most elolvasni és ahhoz el kell mentenem, vagy megy a levesbe
-
Reflection - a bajkeverő csodagyerek

1. Van ilyen beallitas:

Mark a story as read:
* Immediately
* After [1] second.
* Manually by hitting u

2. Igen, a mainal gyorsabb szokott lenni. Epp tegnap neztem, hogy kb 600 fizetos user volt a heten, most meg 1200-nal tart. Valoszinu az ingyenes userek is megnovekedtek. Remelem kezelni fogja a tag.

Én is használom a Google Reader, tetszik és sajnálom, hogy meg akarják szüntetni.

Köszi, jól néz ki. Megnézem, bár most éppen nem tudok regisztrálni, vár és vár. A forrás hol szedhető le? Csak regisztrálás után? Amúgy Google Reader-ből tud importálni, így feltételezem könnyen átpakolható minden.

Ah, látom nem vagyok egyedül. :-)

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

Talán integrálják a szolgáltatás a Chrome-ba. Vagy a GMail felületén.

Ez mar nem az elso hogy meg akarjak olni. En is nagyon regota hasznalom es szeretem, kar erte velemenyem szerint is. De kimentettem belole most gyorsan mindent es valtottam is egy masik free readerre azonnal.

Nekem nincs. Mindegy, egyellőre nem vált be, de még nézegetem...
szerk1.: Miután letöröltem, s kapott egy restartot a róka, megjelent. Fura, mert a telepítés után is kötelező volt a restart. (De még így is bugos, ha simán a GUI-n kattintottam folyamatosan, azt mondta, hogy nincs ilyen feed. Ha a http://www.feedly.com/home#subscription/feed/ után kézzel beírtam az adott feed elérhetőségét, megtalálta - mindegy, ez legyen a legkisebb gondom)
--
blogom

- Kell hozzá egy kiegészítő, ami nem az addons.mozilla.org-ról akar települni.
- Kiegészítő nélkül vagy nem lehet használni, vagy alaposan elrejtik.
- Tele van JavaScripttel, csupa fölösleges csicsa, igazi giccsparádé. A kiegészítő letöltését felajánló képet fel sem hozta a NoScript.

Én vagyok az egyetlen, akit ezek elképesztően zavarnak?

--
Ingyenes Ubuntu One tárhely:
https://one.ubuntu.com/referrals/referee/170278/

- Kell hozzá egy kiegészítő, ami nem az addons.mozilla.org-ról akar települni.

Nem kell.

- Kiegészítő nélkül vagy nem lehet használni, vagy alaposan elrejtik.

Az oldal jobb oldalán van egy kis nagyító (?), ott tudsz hozzáadni feedeket.

- Tele van JavaScripttel, csupa fölösleges csicsa, igazi giccsparádé. A kiegészítő letöltését felajánló képet fel sem hozta a NoScript.

De legalább reszponzív használat közben, nem olyan akadozó, mint egy csomó másik JS-tel telepakolt oldal. Egyébként ebben igazad van.

A cég sorra szünteti meg azokat a szolgáltatásokat, ahol nem ők állítják be a tartalmat. iGoogle, Reader az oldaladat te klikkelted össze, a tartalmat a hirforrás készítői adták. Marad a News ahol azt az összeállítást kapod amit meghatároznak neked. Hova vezet ez?
Valaki tud ajánlani másik rss olvasót?

De jó, olyan 1 hónapja kezdtem el használni, csak azért hogy szinkronban tarthassam a feedjeimet (értsd: a webes felületet nem használom, minden eszközön van natív kliens ami támogat google reader syncelést). Ahogy néztem hiába vannak más alternatívák, az alkalmazás támogatottsága egyedül a google readernek üti meg a szintet (pl. a feedbe ágyazott flash tartalom lejátszása úgy látszik nem alap feature, elég sokáig keresgéltem mire megfelelő klienst találtam).

Anno mikor kihereltek belole a megosztas funkciot a plusz miatt en le is szalltam a readerrol. Jo ideje mar ezt hasznalom (http://theoldreader.com/)
Zug project, beta, fejlesztik, es neha hajlamos a belassulasra.
De amire szuksegem van megadja, es vegre ujra tudok osztogatni a barataimmal, es megbeszelni.

Szerk:
Ami fontos hogy lehet importalni a google readeres cuccokat
------------------
http://www.youtube.com/watch?v=xnJwT_30p6k

Francba, en is kb 1 honapja kaptam ra. :^(

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Tud esetleg valaki olyan feed olvasót ami:
- Működik simán weboldalról, mint a Google Reader
- Van Androidra is, mint a Google Reader
- Van hozzá Chrome plugin, ami kis ikonon kimutatja az olvasatlan feed-ek számát, klikkre bejön az olvasó webes fellülete, mint ami a Google Reader-hez is van
- Bármiről, bárhonnan nézem a feedeket, szinkronizálja a már olvasottakat, hogy azok másik gépen már ne jelenjenek meg, mint a Google Reader
- Ingyenes, mint a Google Reader

Mondjuk kinezete nekem sem tetszik, de ez a kisebb. Android alatt nekem eddig minden frissites utan a beallitasaimat es elofizeteseimet elfelejtette es importalhattam be a google reader-bol, ami meg ugy egyszercsak megszunik, tehat ez az ut nem lesz jarhato. Nekem ez nem normalis. Erre van valami megoldas?

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

Már megszűnt, megy tovább minden, a fiókod elvileg át lett importálva a saját backendjükbe, és ugyanúgy tudsz a google fiókoddal, vagy android loginnal bejelentkezni. Az hogy elfelejti az app, hogy ki vagy az egy dolog, érthetetlen eléggé, de problémát nem okozott, max annyit, hogy be kellett lépni újra.

Felélesztem kicsit a témát, még mindig aktuális. A feedly sokat javult kinézetben és gyorsaságban is. Egy olvasatlan-feed-számláló ikont hiányolok belőle a searchbar mögé a Chrome-ban. Esetleg valaki tud valamiről, amit én még nem találtam meg?

--
No God, no peace. Know God, know peace!

A Netvibes nekem bejött. Úgy tűnik, sok Google Reader felhasználó választja, mert miután bejelentkeztem a következő üzenet fogadott: "If you're experiencing slowdowns or feed latency, please bear with us as we work hard to handle a huge amount of new users. Thank you for your patience".

Sosem használtam RSS-t.
Sem szocialista hálózatokat.
Mégis informálódom. :O

> Sosem használtam RSS-t.
Azt lehet tudni, hogy hány különböző (szakmai) hírportárról, blogról informálódsz? 20 fölött már nekem nagyon sok időmbe telt követni (a sok a holtidő volt; meglátogatsz egy oldalt, keresed az új tartalmat, de nincs), ezért kerestem magamnak egy rss readert.

Valami jó tipped van?

Csak 'populárisabb' oldalakról szedem az infót.
Ami ide vág: Hup, ./, iPon (bulvár), van még valami, de nem jut az eszembe most. (The Verge és hasonlókban megjelenő érdekességeket Trey úgyis kiteszi ide is :] )
Mondjuk, ha húszat kéne átnyálazni, az valóban vicces lenne. Hmmm... Jó sok időt szabok el ezek szerint. :/

jaaah, hát ez tényleg kevés, erre nem kell readert tartani.

Közben megnéztem, GoogleReader szerint 77 feedre vaygok feliratkozva, ennek nagyrésze C++/Java/Haskell/Web, elenyésző része *nix/comic, és van egy-két világi téma is. Meg gondolom sok már rég offline. Majd áttéréskor takarítok.

épp most takarítok, elég sok már nem is működött.

IBM developerworks (ami érdekel), NOPblog, Implements developer, HUP - Java, HUP - C++, Paul Irish, tifyty, Vanilla Java, C++ Truths, Dzone (ami érdekel, pl. javalobby), Daily WTF, Java Deep, Haskell for all, jquery blog, Qt blogok, Sencha blog, Google Web toolkit és Android blog, weblabor, Geek and poke, Oatmeal, Abstroose goose, phd comics, xkcd, Coding horror, kábé ezek maradtak, meg még egykét haver, és marketingblog.

Szerintem felgooglizza, nem nézem hülyének, hogy ne tudná. Nekem sokkal nagyobb szopás lett volna egyenként kimásolgatni az url-eket, vagy az xml-ből kihámozni. Azt hiszem ez tipikusan annak az esete, hogy tudod, hogy valamit lehetne pl. egy szkripttel automatizálni, 5 perc alatt, mégis megcsainálod kézzel, 2 alatt.

Végre találtam egy jó kis alternatívát!
http://rockmelt.com/

Eddig úgy is a Rockmelt böngészőt használtam, csak sajnos nem fogják tovább fejleszteni :(

Feed olvasásra viszont tökéletes lenne ez a szolgáltatás. Még iOS-re is van kliense.
Sőt, akár be tudjuk vonni a Twitter, vagy a Facebook falon megjelenő posztokat is! Bár nekem ez utóbbihoz ki kell takarítanom a FB hírfolyamomat.

Egy gondom van csak vele, hogy nem tudok bármilyen feed URL-t felvenni, annak ellenére sem, hogy elvileg lehet!
Csak ha a keresője megtalálja a kívánt oldalt, akkor azt felvehetem egy kategóriába. Ez sem lenne rossz megoldás, csak nem talál meg minden oldalt, jelesül a HUP-ot sem :(

Arra gondoltam, hogy lehet, hogy erőszakosan rá lehetne kényszeríteni egy feed URL-t.
Pl.: A hwsw.hu-t megtalálja, megnyitva pedig az elérése így mutat az URL sávban: http://rockmelt.com/feed/R62vHXK6JyvILriGs7gO8qIDjZ6
Gondolom a karakter sorozat a hwsw.hu feed URL-jét rejti. Ha tudnám milyen kodolást használ, akkor talán egyéni címeket is meg lehetne így adni és megkerülni a keresőt, ami ugye elég bugos még :(

Szóval ha már bármilyen feedet sikerül hozzáadni akkor tökéletes alternatíva lesz a Google Reader helyett.

A végére egy érdekesség: http://hup.hu/node/9825 :) :(

Szuper ötletem van! Legalább is nekem be fog válni! :)
Igaza van a Googlenek, a feed felett elszállt az idő. Gagyi, egyirányú adatközlést valósít meg. Le vele!

Ma már minden valamire való oldal megosztja Twitteren a bejegyzéseit.
Tehát egy fasza kis tweeter kliens kell csak. Abból pedig rengeteg van.

És mivel a fentebb említett Rockmelt tud twitterből is tartalmat behúzni, már tényleg tökéletes alternatíva.
Twitter csatornája még a HUP-nak is van szerencsére :)

A Twitter bejegyzéseket pedig szerte a neten mindenhova meg lehet osztani egy arra alkalmas klienssel. Lásd: Rockmelt.

Szóval ennyi, nem feed olvasó alternatíva kell ide, hanem feed alternatíva!

Ezzel nekem csak az a bajom, hogy a twitter is egy közösségi szolgáltatás, ami akár meg is szűnhet és akkor fuccs a közlési csatornának (ok, elméleti a megszűnés, de akár lehet is). Ezzel szemben az RSS-t a hírkibocsátó üzemelteti, így nincs függőség a twitter felé.

akinek eleg firefoxban lapozgatni mindenfele szinkronizacio meg mobil kliens nelkul: NewsFox plugin
jo lenne egy pont ilyen vagy kozel hasonlo online alternativa. a legtobbel nem tud megbaratkozni a szemem :)

Ők voltak azok, akik teljes API kompatibilitást ígértek? Jó lenne, ha az immár használhatatlanná vált google reader kliensek új életet kaphatnának egy másik szolgáltató által, amire a migrálás minimális változtatásokat igényel.