Re: LibreOffice telepítése tetszőleges könyvtárba (TÉNYLEG csak erős idegzetűeknek!)

Előfordulhat, hogy fel akarjuk tenni a legfrissebb LibreOffice-ot, amit még mindig nem szallit magaval a ket vezeto desktop OS. Ekkor „bele kell hekkelnünk” a rendszerbe. Ha meg már hekkerkedünk, egyfüst alatt oldjuk meg azt is, hogy olyan könyvtárba telepítsük, ahová csak úri kedvünk óhajtja! A LibreOffice csomagok általában úgy vannak elkészítve hogy a C:\Program Files\LibreOffice x.y\-ba illetve a /Application-ba települjenek, de mi erre magasan ejtünk. Nehogymááá' ne oda tegyük ahová erre kedvünk szottyan...

Windowson:

MacOSX-en:

Válasszuk a /Application helyett a nekünk szimplatikus könyvtárat.

:)

Hozzászólások

C:\RECYCLER :D
-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Ahogy persicsb is mondja: jol megfogtad am a lenyeget.

Miutan egy 90%-os Windows reszesedes melle van egy 7-8%-os OSX reszesedes majd jon a minden egyeb, szerintem benne van a top2-ben. De majd jevgenyij elvtarstol kerek szakvelemenyt, mert ugy nez ki hatalyon kivul helyeztek az altalam ismert matematikat az elmult napokban.

3.5, mint legfrissebb: ezt dobta ki a google, annyit nem volt kedvem foglalkozni ezzel a kis viccel, hogy emiatt meg letoltsek egy LO telepitot. De tudom javasolni, hogy ellenorizd le, hatha azota drasztikusan megvaltozott a modszer!

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Elismerem én is, ez most kivételesen tényleg humoros volt a részedről. Tetszett.

Igen, illene hogy a linuxos csomagok is efféleképp viselkedjenek, hogy tudják ezt. MINDEN csomag, mind-mind, kivétel nélkül. Legfeljebb a pre-alfa csomagok nem, talán, ott még esetleg elfogadható ha nem alkalmazkodóképesek ennyire.
-------------
Blogom: http://violazoli.blogspot.com
Könyvem a VIM-ről: http://mek.oszk.hu/09600/09648/#

Az alap problémád az volt, hogy több verziót akarsz látni a gépeden az adott csomagból, s azt mondtad, hogy ezt a dpkg nem fogja megoldani. Man dpkg:


--admindir=dir
Change default administrative directory, which contains
many files that give information about status of
installed or uninstalled packages, etc. (Defaults to
/var/lib/dpkg)

--instdir=dir
Change default installation directory which refers to the
directory where packages are to be installed. instdir is
also the directory passed to chroot(2) before running
package’s installation scripts, which means that the
scripts see instdir as a root directory. (Defaults to /)

--root=dir
Changing root changes instdir to dir and admindir to
dir/var/lib/dpkg.

Ennyi lett volna amúgy. Szóval elég leszednek a deb-et, ki sem kell csomagolnod, hanem dpkg megfelelő paraméterezésével megoldhatod. Ezt egyébként szinte az összes csomagkezelő tudja (mint lentebb a pacman-ről is kiderült). Érdemes ám a man-t olvasgatni, mielőtt az ember nekilát fejleszteni, hákolgatni. A világon szinte már minden probléma felmerült több emberben is és volt, aki meg is oldotta.

"A világon szinte már minden probléma felmerült több emberben is és volt, aki meg is oldotta."
+1

Pontosan így van. Általában akármiről van szó, nem te leszel az első ember, akinek a probléma már felmerült, ésvalószínűleg valaki már meg is oldotta. Nem kell újra feltalálni a melegvizet, azt már feltalálta valaki. :)

:D

Kesztyű:

#pacman-g2 -S libreoffice -r /ahova/akarom -b /var/lib/pacman-g2

*pro: nem kell neten telepítőt vadásznom, töltögetni, klikkelgetni
*contra: sokat kell gépelni

:P

Köszi fiúk, ez tényleg nagyon hasznos, hogy így egy helyen össze van gyűjtve, hogy az egyes csomagkezelőkkel miként lehet megoldani ezt a dolgot. Ezt minden gúny nélkül, komolyan mondom. Már emiatt is hasznos volt hogy saxus megcsinálta e topikot. Esküszöm, amióta ismerem őt (virtuálisan csak természetesen) ez az első jó húzása, de ez tényleg az!
-------------
Blogom: http://violazoli.blogspot.com
Könyvem a VIM-ről: http://mek.oszk.hu/09600/09648/#

Hmmm...Mibol maradhattam ki? Sut a szarkazmus a postbol, csak nem ertem, miert? Bar, ha RE:, akkor biztos van elozmeny is, megkeresem.

--
http://www.micros~1

ahahahh :)

--
Vége a dalnak, háború lesz...