3CX hívás nemzetközi routolás gond

Fórumok

Sziasztok,

Előre bocsájtom, hogy nem sok at konyitok a VOIPhez, de a 3cx-et úgy ahogy be tudtam konfigolni. Olyan problémám lenne, hogy létrehozok melléket azt az irodából és az irodán kivülről is tudom hivni voip telefonnal és windows klienssel is. Van egy külsős kollegánk Ukrajnában akinek létrehoztam egy voip melléket. Látom, hogy bejelentkezik a kliens fel is tudom hívni de nem hallunk semmit. kb 20-30mp után pedig bontodik a vonal.

Ebben kérnék egy kis segítséget, hogy mi okozhat ilyen problémát és hogyan lehet megoldani.

Nagyon köszönöm,

Hozzászólások

A hívás VPN-en megy a két iroda között vagy forwardolva van az 5060-as udp port egy helyi gépre? Az utóbbi esetben azonnal kapcsold ki a port forwardot és alakíts ki VPN-t.

Szia,

Azért mert macerás lenne a VPN emiatt. Ráadásul az érdekesség az, hogy itt tökéletesen müködik irodán kívül VPN nélkül. A kinti gépen meg megy másnak a voip beállítása is tehát tuti itt van valami port probléma vagy blokkolási gond.
Dez azt nem értem, ha itt be tudok jelentkezni és beszélni irodán kivül akkor ukrajnából miért nem megy. Legalább is a teszt szerverhez nem...

Én Budapest és Miskolc között szerettem volna felépíteni egy ilyet, vpn nélkül. Az 5060-as udp csomagok elvesztek valahol az éterben. A vezérjelek elmentek, kicsöngött mint nálad is, viszont az audiofolyam nem ment át. Azon a vonalon a mai napig nem megy a voip, csak vpn alatt.