Gmail -> Outlook.com

Üdv!

Már egy ideje gondolkodtam rajta, hogy migrálom a Gmail fiókomat az Outlook.com-ra. Erre két fő okom van:

  • Nem használok email klienst, a Gmail webes felülete pedig annyira ronda, hogy az már inzultus, és a használhatóságával is gondok vannak. Ezzel szemben az Outlook.com felülete szép, letisztult, jól használható.
  • Az Outlook.com tartalmaz egy olyan funkciót, amire régóta vágyom, de a Gmail-es fiúk nem hajlandóak implementálni: képes a leveleket mapákba rendezni. (Tudom, hogy a Gmail-en is vannak címkék, de azt a megoldást kevésbé tartom kényelmesnek.)

Először megpróbáltam hozzáadni a Gmail-es címemet az Outlook.com fiókomhoz ("Add send-and-receive account"). A Gmail-es leveleim néhány óra leforgása alatt sikeresen importálva lettek, az eredménnyel azonban nem teljesen vagyok elégedett, mert a küldött és fogadott leveleim egy mappába kerültek, a Gmail-es címkék és a konverzációk pedig ignorálva lettek.

Ráakadtam a következő blogbejegyzésre: Upgrade from Gmail to Outlook.com in 5 easy steps. Ez a TrueSwitch nevű eszközt javasolja a migráláshoz, de figyelmeztet, hogy az összes adat migrálása akár egy teljes napot is igénybe vehet. Szóval gondoltam először inkább utána járok a dolognak...

Ehhez kapcsolódna a kérdésem: valaki esetleg használta már ezt az eszközt, és ha igen, mire, milyen eredménnyel?

Hozzászólások

féloff:

Gondolkoztam én is rajta, hogy outlook.com-ra teszem át az elsődleges levelezésem, de amikor valamiért letiltotta a fiókomat és csak mobil szám megadása után akart továbbengedni, akkor mondtam azt, hogy ezt így azért nem.

Ennél a Google húzásai sokkal durvábbak...
Megadtam a céges számom, megkaptam rá az igazoló kódot és soha többet nem hallottam felőlük, szóval nyugodtam megadhatod, ha engem kérdezel.
Ezer éve nem használok MS szoftvereket, de az onlány szolgáltatásaikkal nagyon elégedett vagyok, mindenkinek csak ajánlani tudom.

> BERUS
Motor: Kubuntu 12.04

Én opera mail-re váltottam pár hónappal ezelőtt. Ott is van mappa kezelés a webes felületen, de a böngészőből hiányolom ezt.
---------------------------
Oszt jónapot!

Hogyan sikerült elérni? Privát béta időszakban van, kértem meghívót. Közben látom, GMail reggel be lehet lépni. Kattintás -> bejön a GMail bejelentkező felülete -> belépek. Jön a figyelmeztetés hogy az altomail hozzá akar férni a regemhez. Engedélyezem vagy többet szeretnék tudni gombok mind szürkék. :(

Ha meghívó gond lenne, szerintem el sem jutnék a GMail-ig. Viszont odairányít, beléptet és ott nem élnek a gombok. Azok, amelyeket a GMail tesz ki, engedélyezem-e hogy az Outlook.com hozzáférjen a leveleimhez. -> Ezt az engedélyezést GMail kezeli egyedül véleményem szerint.

légy erős. a gmailen nemcsak cimkek vannak, mappák is...

Kb 3 hetig hasznaltam hasonlo indittatasbol, chromeban: szep, letisztult felulete van az outlooknak, tudsz az email irasra fokuszalni, etc. Viszont ezutan fel kellett hagynom, mivel mint kiderult eleg instabil a rendszer. Random szetfagyasztja a bongeszot, lehal, belassul, etc. Szamomra ez nem elfogadhato, igy inkabb visszavaltottam.

Migralasrol nem tudok nyilatkozni, csak egy adott naptol kezdve kezdtem atiranyitani.

Csak egy halk kérdés: Az MS is elemezi az emailek tartalmát?

\o\ |o| /o/

El kell olvasni:

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-live/microsoft-services-agre…

3.3. What does Microsoft do with my content? When you upload your content to the services, you agree that it may be used, modified, adapted, saved, reproduced, distributed, and displayed to the extent necessary to protect you and to provide, protect and improve Microsoft products and services. For example, we may occasionally use automated means to isolate information from email, chats, or photos in order to help detect and protect against spam and malware, or to improve the services with new features that makes them easier to use. When processing your content, Microsoft takes steps to help preserve your privacy.

--
trey @ gépház

A párom tegnap gmail-re való belépéskor csodálkozva nézte, h felajánlotta a kolléganője azonosítóját az itthoni gépen. A melóhelyen közös gépet használnak. Még jó, h nem lett számon kérve rajtam, h mikor járt itt :) Ez a plusz "szolgáltatás" nekem még új volt.
A levelek tartalma alapján készült célzott reklámot megértem, és támogatom, de ezt túlzásnak, és felesleges dolognak tartom.

Egy kis plusz az Outlook javára, hogy saját domain is használható ingyen, max. 500 postafiók korláttal.
http://domains.live.com/

sub

--
No God, no peace. Know God, know peace!

Próbaképpen csináltam outlook.com-os accot...miután egyszerre sírtam, röhögtem és kétségbe estem fel is hagytam a használatával.
Mert:
Letisztultnak nem mondanám a felületet, viszont az ocsmány randa jelzőt ráaggatnám.
Nagyjából használhatatlannak találtam.
Persze nagyon szép, ahogy zoom-olja ki be a levélírásos layer-t, de körülbelül haszontalan.

Na ennyit vettem észre kb. fél nap használat után. Ja és hogy nem jelennek meg a leveleim, csak nagyon sokára.

Vagy most van különbség a magán és céges felhasználók között? Ti a céges felhasználásról beszéltek?