Gmail -> Outlook.com

 ( therion | 2013. február 13., szerda - 16:10 )

Üdv!

Már egy ideje gondolkodtam rajta, hogy migrálom a Gmail fiókomat az Outlook.com-ra. Erre két fő okom van:

  • Nem használok email klienst, a Gmail webes felülete pedig annyira ronda, hogy az már inzultus, és a használhatóságával is gondok vannak. Ezzel szemben az Outlook.com felülete szép, letisztult, jól használható.
  • Az Outlook.com tartalmaz egy olyan funkciót, amire régóta vágyom, de a Gmail-es fiúk nem hajlandóak implementálni: képes a leveleket mapákba rendezni. (Tudom, hogy a Gmail-en is vannak címkék, de azt a megoldást kevésbé tartom kényelmesnek.)

Először megpróbáltam hozzáadni a Gmail-es címemet az Outlook.com fiókomhoz ("Add send-and-receive account"). A Gmail-es leveleim néhány óra leforgása alatt sikeresen importálva lettek, az eredménnyel azonban nem teljesen vagyok elégedett, mert a küldött és fogadott leveleim egy mappába kerültek, a Gmail-es címkék és a konverzációk pedig ignorálva lettek.

Ráakadtam a következő blogbejegyzésre: Upgrade from Gmail to Outlook.com in 5 easy steps. Ez a TrueSwitch nevű eszközt javasolja a migráláshoz, de figyelmeztet, hogy az összes adat migrálása akár egy teljes napot is igénybe vehet. Szóval gondoltam először inkább utána járok a dolognak...

Ehhez kapcsolódna a kérdésem: valaki esetleg használta már ezt az eszközt, és ha igen, mire, milyen eredménnyel?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

féloff:

Gondolkoztam én is rajta, hogy outlook.com-ra teszem át az elsődleges levelezésem, de amikor valamiért letiltotta a fiókomat és csak mobil szám megadása után akart továbbengedni, akkor mondtam azt, hogy ezt így azért nem.

Ennél a Google húzásai sokkal durvábbak...
Megadtam a céges számom, megkaptam rá az igazoló kódot és soha többet nem hallottam felőlük, szóval nyugodtam megadhatod, ha engem kérdezel.
Ezer éve nem használok MS szoftvereket, de az onlány szolgáltatásaikkal nagyon elégedett vagyok, mindenkinek csak ajánlani tudom.

> BERUS
Motor: Kubuntu 12.04

Nem tudok róla hogy baj lenne szolgáltatással.

Egyelőre még csak preview státuszban van a szolgáltatás. Mindenesetre köszönöm, hogy ezt megírtad, legalább nem fogok meglepődni ha hasonló helyzetbe kerülök.

letiltotta a fiókomat és csak mobil szám megadása után akart továbbengedni

nekem a gmail tiltotta le és csak személyes okmányok bescannelésével és elküldésével lettek volna hajlandók egyáltalán elbírálni, hogy feloldják-e...

Jó vicc :)

Én opera mail-re váltottam pár hónappal ezelőtt. Ott is van mappa kezelés a webes felületen, de a böngészőből hiányolom ezt.
---------------------------
Oszt jónapot!

Én meg altomailre, de még nem merültem bele jobban... de elsőre tetszik, közvetlenül használja a gmailes kontómat.

Gondoltam megnézem, hogy milyen ez, de ez fogadott:

"OOPS!
It looks like you're using a browser we don't support. The application works best with Chrome, Firefox"

Hát így nem fogom. :)

---------------------------
Oszt jónapot!

Hogyan sikerült elérni? Privát béta időszakban van, kértem meghívót. Közben látom, GMail reggel be lehet lépni. Kattintás -> bejön a GMail bejelentkező felülete -> belépek. Jön a figyelmeztetés hogy az altomail hozzá akar férni a regemhez. Engedélyezem vagy többet szeretnék tudni gombok mind szürkék. :(

Lehet hogy meg kell várnod a választ a meghívóra... nálam eltartott egy darabig, már elég régen kértem.

Ha meghívó gond lenne, szerintem el sem jutnék a GMail-ig. Viszont odairányít, beléptet és ott nem élnek a gombok. Azok, amelyeket a GMail tesz ki, engedélyezem-e hogy az Outlook.com hozzáférjen a leveleimhez. -> Ezt az engedélyezést GMail kezeli egyedül véleményem szerint.

Kipróbáltam egy másik gmailes kontómmal, amire nem kértem meghívót, nem működött, ez jött vissza: "Oops! Looks like you’re not on the list.Thanks for your interest! Request an invitation if you haven’t already."

Szóval nem tudom mi lehet a tieddel.

Majd azért én is ránézek erre az Opera Mail-re. Webes felületen van lehetőség XMPP-n keresztül társalogni Gmail/Gtalk felhasználókkal?

Nincs. Én arra személy szerint Pidgin-t használok.
---------------------------
Oszt jónapot!

Az Opera Mail mennyi tárhelyet ad? Igaz, pár éve nem foglalkoztam vele, de akkor valami 25 megát tudott.

Egy giga.
---------------------------
Oszt jónapot!

légy erős. a gmailen nemcsak cimkek vannak, mappák is...

Nekem úgy tűnik, nincsenek.
Gmail folders

Ha IMAP-on nézed, akkor címkék helyett mappákat mutat, de amelyik üzenet több címkével is el van látva, az több mappában is benne van (némileg megtévesztve ezzel a klienseket).

hm. akkor nalam elfelejtettek upgradeolni.

Virtuális mappák vannak. Levelek szűrésére és olvasására jók, migrálásra abszolute nem. Ha egy levélnek több cimkét adsz meg, az mindegyik cimke virtuális mappájában látszódni fog. Azokat külön-külön importálva több példányban lesznek meg a leveleid.

Kb 3 hetig hasznaltam hasonlo indittatasbol, chromeban: szep, letisztult felulete van az outlooknak, tudsz az email irasra fokuszalni, etc. Viszont ezutan fel kellett hagynom, mivel mint kiderult eleg instabil a rendszer. Random szetfagyasztja a bongeszot, lehal, belassul, etc. Szamomra ez nem elfogadhato, igy inkabb visszavaltottam.

Migralasrol nem tudok nyilatkozni, csak egy adott naptol kezdve kezdtem atiranyitani.

Csak egy halk kérdés: Az MS is elemezi az emailek tartalmát?

\o\ |o| /o/

kizart

Marketing szöveg szerint nem. :)

El kell olvasni:

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-live/microsoft-services-agreement

Idézet:
3.3. What does Microsoft do with my content? When you upload your content to the services, you agree that it may be used, modified, adapted, saved, reproduced, distributed, and displayed to the extent necessary to protect you and to provide, protect and improve Microsoft products and services. For example, we may occasionally use automated means to isolate information from email, chats, or photos in order to help detect and protect against spam and malware, or to improve the services with new features that makes them easier to use. When processing your content, Microsoft takes steps to help preserve your privacy.

--
trey @ gépház

Sajna ebből nem derült ki egyértelműen. De persze illúzió is lenne azt hinni, hogy az antiterrorizmus fellegvárában nem elemzik az emaileket. De ha nem tolnak az arcomba a contentre vonatkozó reklámokat, akkor máris jobb mint a G.

\o\ |o| /o/

G azért annyira óvatosan adagolja a reklámokat, hogy néha nem is értem, miből él. (Szoktatok kattintani Google-hirdetésre?)

én egyszer láttam ott egy jó kis tanfolyamot, amire el is mentem :) de amióta ad blockot használok jobban érzem magam :D

A párom tegnap gmail-re való belépéskor csodálkozva nézte, h felajánlotta a kolléganője azonosítóját az itthoni gépen. A melóhelyen közös gépet használnak. Még jó, h nem lett számon kérve rajtam, h mikor járt itt :) Ez a plusz "szolgáltatás" nekem még új volt.
A levelek tartalma alapján készült célzott reklámot megértem, és támogatom, de ezt túlzásnak, és felesleges dolognak tartom.

Egy kis plusz az Outlook javára, hogy saját domain is használható ingyen, max. 500 postafiók korláttal.
http://domains.live.com/

"A párom tegnap gmail-re való belépéskor csodálkozva nézte, h felajánlotta a kolléganője azonosítóját az itthoni gépen. "
Nem lehet, hogy a Google Browser Sync a ludas?

sub

--
No God, no peace. Know God, know peace!

Próbaképpen csináltam outlook.com-os accot...miután egyszerre sírtam, röhögtem és kétségbe estem fel is hagytam a használatával.
Mert:
Letisztultnak nem mondanám a felületet, viszont az ocsmány randa jelzőt ráaggatnám.
Nagyjából használhatatlannak találtam.
Persze nagyon szép, ahogy zoom-olja ki be a levélírásos layer-t, de körülbelül haszontalan.

Na ennyit vettem észre kb. fél nap használat után. Ja és hogy nem jelennek meg a leveleim, csak nagyon sokára.

Vagy most van különbség a magán és céges felhasználók között? Ti a céges felhasználásról beszéltek?

És ebben benne vannak azok, akik eddig is hotmailt használnak, csak új UI-t kapott az accountjuk? De most tényleg.

sub