[megoldva] Parancssorból mountolható felhőszolgáltatás

Fórumok

Halihóóó Emberek!

Olyan ingyenes felhőszolgáltatást keresek, amelyet parancssorból be tudok mountolni. Szerintem WebDAV kompatibilis felhőszolgáltatásra lenne szükségem, mert úgy tudom, hogy ez a davfs révén akár fstab - ból is mountolható. Az ismertebb felhőszolgáltatások közül melyik tudja ezt? Grafikus felületek nem érdekesek, mert nincs telepítve ablakozórendszer. (32 bites Ubuntu 12.10 - et használok.)

Hozzászólások

S3. s3fs segitsegevel megoldhato, amit kerdeztel.

(Kövezzetek bár meg, akkor is elárulom, hogy a cím olvastán Énke ilyet mondott, mielőtt le tudtam volna keverni neki egyet: "nézd már a gyíkot, már esőtáncot lejteni is lusta, cli-ből kéne neki a csapadék!")

Ezt az rsyncet hogy csinálod? Megadod neki a fájlokat, aztán csinálja magától? Vagy mi?

A davfs fstab már megvan régóta, de az rsync még új nekem.

$ man rsync
No manual entry for rsync

Esetleg valami mappát szinkronizál mindig?
Van esetleg valami fabrikált scripted?

Halihóóó,

az eddigieket összegezve tehát az s3fs nem jött be, mert az Amazon nem ingyenes. Az eredeti kérdésben szerepelt a davfs2, mert arról elég jókat olvastam a neten. Skydrive fiókot regisztráltam a minap, de azzal nem sikerült összehozni. Nem egyértelmű, hogy az fstab - ba mit kell írni Skydrive esetén, legalábbis az első oszlopbeli adat kérdéses, hogy mit (honnan) mountoljon. Dropbox esetén tutira működik a davfs? Skydrive - al össze lehet hozni egyáltalán?

rootolas nelkul nem biztos, hogy megy.
Amikor sajat domainrol regisztraltam, akkor felajanlotta (es folyamatosan felajanlja), hogy hivjam meg sajat kollegakat is, es kapnak 50gb ingyen helyet. Persze "kollegaknak" is ugyanazon email domainhoz kell tartozzanak.
En jopar accountot reggeltem magamnak ezzel a modszertel is kulonbozo celokra (pl minden vm -et kulon boxra mentek titkositva)

Veszel egy RasPi-t egy megfelelő méretű SD-kártyával, hozzácsapsz egy owncloud-ot és meg is vagy vele. Egyszeri cca. 50 USD-ből kijön. Kb. örökre. Vagy ez sok?

+ villanyszámla
+ saját backup valahova máshová (min. pendrive/usb hdd) ha fontosabbak az adatok
+ stb...

annó én is hasonló megoldáson gondolkoztam (pl: olcsóbb VPS-el), de végül kiderült, hogy jobb valami normálisabb szolgáltató cuccát használni, föleg ha jó áron is van.
Persze ez csak saját vélemény.

Fél OFF:
...persze, gondoltam/olvastam, hogy elég keveset fogyaszt, köszi is az infót, de akkor is táplálni kell valamivel (konnektor közelébe kell rakni, vagy napelemes rendszer kiépíteni neki plussz pénzért), de ha ez meg is oldott még mindig ott a net kérdésköre. Például ha az otthoni net szakadozik, akár lassabb, ami gyakran elöfordulhat, hisz nem "hoszting kapcsolat". Bizonyos helyeken akár 1-4Mbit is lehet aminek a le/feltöltése problémát is okozhat.
Hosting persze akár jó megoldás is lehet, de annak meg olyan árai vannak, hogy jobban megéri valami secure cloud tárhelyet használni akár truecrypt-elt fájlal is.
Plussz még mindig fenn áll egy rakás hasonló kérdés... akár a már említett backup kérdése, stb...

De röviden izlések és pofonok ahogy mondani szokták. :)

Memopal.
Egyszer kipróbáltam, már nem használom. Úgy rémlik nem volt GUI-ja.