tintasugaras nyomtató átalakítása

 ( uniquevisitor | 2012. október 25., csütörtök - 15:57 )

sziasztok,

1, 2 cm vastagságú kartonra, amit nem lehet hajlítani, szeretnénk színesben nyomtatni, kb a4 szélességben, de csupán kb 1/3-as hosszúságban.

Melyik olcsó és olcsón fenntartható tintasugaras nyomtatót lehet erre a feladatra alakítani és hogyan?

előre is köszönök minden építő jellegű hozzászólást, ajánlatok is jöhetnek (ár, termék, cég).

üdv

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ha spórolni akarsz, akkor először fóliára nyomtatsz és ezt ráragasztod/rávasalod a kartonra. Egy meglévő nyomtató átalakítása síknyomtatóvá otthon esélytelen.

köszi, sajnos a fólia nem megoldható. Ezért továbbra is várom az ötleteket az átalakításra.

Kíváncsiságból utánanéztem, hogy ki gyárt ilyen nyomtatókat. Az elrendezést rosszul írtam, síknyomtató helyett a síkágyas nyomtató a helyes. Az a baj, hogy ilyeneket csak nagyobb méretben gyártanak. Néhány gyártó/modell:
- HP Scitex
- Durst Rho
- Teckwin
- Tallydascom - még magyar oldaluk is van
- Brother-jet - 1900-as modell, ami a3-as méretű

Arra én is kíváncsi vagyok, hogy hogyan lehet egy olcsó nyomtatót síkágyassá tenni.

kimégy a zsibire és keresel hp 54xx 55xx 58xx nyomtatót.
lekapod a hátsó doblemezt, ahova fel lehet pattintani a lapforgató egységet (duplex), majd innen adod be neki a papírt, amit ugye hajlítás nélkül fog behúzni. (ha meg van rajta duplex, akkor hátulról/felülről is lehet adni neki papírost.
a trükközés annyi, hogy tudatni kell a nyomtatóval hogy van benne papír, szóval az érzékelőlapot le kell hogy nyomjad amíg befűzi.

szerk:
pontosítok: 5550, 5650, 5850 deskjetek.

--
compaq n610c
"...és micsoda zajt csapott!"

hmmmm, 5652-es van itthon, nem is tudtam hogy erre is képes, kösz a tippet (bár a 2cm-vastagságú karton nem tudom hogyan megy át a görgősoron)...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

ha nem szorul meg, akkor egyszer biztosan átmegy, utána viszont szerintem kuka.
2 centis karton.... mire nyomtatsz? téglára? azt faragni szokták......

--
compaq n610c
"...és micsoda zajt csapott!"

nem én szeretnék, hanem a topicnyitó, olvasd el figyelmesen!

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nézd meg ezt a projektet. Pont ugyanaz a cél, neked még a tintával se kell vacakolnod.

Ez tetszik. És milyen tintát használ? A leírásból nekem nem volt teljesen egyértelmű. Amikor legutóbb láttam tintasugaras nyomtatóba való tintát, az vízben oldódott, ide meg valami olyan kell, ami ellenáll a maratásnak. Olyat is lehet kapni valahol?

Tehát kb. 100x210-es méretben szeretnél nyomtatni. Olyan nyomtatót már láttam, amiben egyenes papírúttal is rendelkezik, és CD/DVD felületére is tud nyomtatni. Talán Canon Pixma készülék volt, de lehet, hogy valami HP - a lényeg az egyenes papírúton van. Én ilyenből indulnék ki.

Canon-nak (de szerintem másoknak is) valóban van ilyen CD nyomtatós verziója, ami jó lehet (sajnos most nem tudom az otthoni típusát, talán 2x, ha használtam). A CD is elég vastag, így azzal nem lehet gond (az 1-2 cm - gondolom mm akart lenni, ha karton és nem bútorlap), ráadásul a CD-t egy keretbe illesztve szemből húzza be és adja vissza, tehát igazán keresztül sem megy a nyomtatón.
A szoftveres kezelése ugyan kérdéses, mert ezt a "szemből behúzós" nyomtatást csak a saját CD nyomtató szoftverével hajlandó megcsinálni, meg a spec. érzékelőjelekkel ellátott CD kerettel.

köszi a hozzászólásokat, nekem is a nyák nyomtató illetve a cd nyomtató jutott eszembe. Nem 1,2 mm-ről van szó, hanem 1-2 cm-ről.

Köszi a típus ajánlatokat, azokat is megnézem.

Esetleg tudtok valakit, aki bármelyik megoldást/átalakítást meg tudná cisnálni?

köszi

ui: jöhetnek még tippek, hátha vmi még kimaradt.

Szia!

Te keresel most már adagolót a géphez? (most jött egy ismeretlen e-mail cégesre ugyanilyen alapanyag-paraméterekkel)

tudsz segíteni?

Sajnos konkrétan nem. Kész cuccot én sem tudok ilyesmit - illetve, amit igen (nyomdagépek adagolói), azt nem tudod beszerezni külön (bontás, ilyesmi nem jellemző).
Úgyhogy mindenképp egy saját tervezésű cuccot javasolnék, az viszont szerintem tök egyszerű: Egy emelő mechanizmus és egy betoló kar. A vezérlése is minden trükk nélkül sima végállás-szenzorokkal megoldható. (már, ha valóban csak fixen 1-2cm vastag A/4 méretű lapokat akarsz adagolni)

nezd meg a mukormos nyomtatokat, azok altalaban a 10 ezer forintos lexmark nyomtatok belurol. nagyon egyszeru oket atalakitani

ha a4 meret eleg akkor pici mechanikai hatterel meg tudod csinalni.

mgb