Az Apple válasza az iPhone 5 kameraproblémáját reklamálóknak

A feltételezések szerint a kamera elé tett zafír lencse okozza azt a lila jelenséget, amit az iPhone 5 tulajok egy része reklamált meg. Az Apple hivatalos javaslata: forgassák el az erős fényforrás irányából a készüléket, ha képet készítenek:

Apple Acknowledges iPhone 5 Camera Problem, Says You’re Holding It Wrong

Hozzászólások

troll on
Alakul...
Eddig rosszul tartották a 200K-ás kütyüket telefonáláskor, ezért nem volt térerő, most a fotózást kell kitanulniuk... Előbb utóbb veszek egyet magamnak is, mert ingyen tanfolyam jár hozzá :D
troll off

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

:D

Mondom veszek egyet...
Bár, itthon már van egy iphon4s, egy blackberry, én mégis egy rozoga dualsim-es androidos alcatel-t használok...
Igaz, mindegy hogyan tartom van térerőm, és a fényképező nem 10 Mpx, viszont minden körülmények között működik, ja és kezeli a két sim-et, persze gáz, mert nem 200K az ára, csak 28K előfizetés nélkül...ez van...
üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Lehetne azzal érvelni, hogy a megfelelő tartás csupán hagyománytisztelet, amely még jobban összefonja ezt a nagy családot.

Az elfogadható tartás ez: http://cdn1.mon.hu/2011/12/steve_jobs_szobor1.jpg, illetve mindazon kéztartás, amely az aktuális iPhone verziójának egész számú többszörösének megfelelő számú ízületet egyszer, és csak egyszer mozdít.

Ez egyébként ott van a szerződésben, olyan méretű karakterkészlettel, amely az iPhone666 kamerájával lesz olvasható RGB(0,0,0) színű fényben.

Nagy alkotás. Kíváncsi leszek mi jön még.
Bár nekem ennyi már elég is volt :)

--------------
“If there were no hell, we would be like the animals. No hell, no dignity.”

Megérteném, ha fényképező lenne és nem telefon. Így viszont nem látom, hogy hol van ezzel a nagy gond. Oké, lehet, hogy engem is zavarna, de ha csak nagyon erős fénynél csinálja, akkor ez szerintem elfogadható.

(OFF: a műanyagos kérdésemre sem válaszoltál egy másik témában)
Én meg úgy látom, hogy ez is csak rinya. Egyesek hibákat keresnek a készülékben és persze, hogy találnak valamit, mert egyik készülék sem tökéletes. Csupán a többinél nem lenne ennyire felkapott egy ilyen hiba.

fun = szórakoztató, fan = rajongó ;) ne keverd

Nagyon szívesen leírnám, ha olvasnék olyan topikokat. Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor bármikor küldhetsz üzenetet, és ha amúgy nincs jobb dolgom akkor szívesen leírom ott is. (A nevem ellenére már csak egy 2007-es iPhone-t, egy 4. generáciüs iPod-ot, és egy LaserWriter-t használok ami Apple termék. Egyikért sem fizettem. Neveztek már Microsoft bérencnek, Apple buzinak, de még valami Linux-os fan klub tagjának is néztek már. Lényeg: szerintem elég sok platformot használok ahhoz, hogy ne legyen elfogult.)

Fentebb írtam...
Nekem is van...na és? Nem használom, tartaléknak jó...
Csak nem mindegy, hogy egy 30k kütyüt kritizálok, mert nem pörög rajta jól a ics vagy egy 200k feletti kütyün nem megy a térkép, a telefonálás vagy épp' a fotózás...Ez a gáz!
Apámnak van egy 20 éves fordja, ha néha nem indul télen, na bumm! Azért behánynék ha egy vadi új bömös tenné ugyanezt.
Az a különbség, hogy 50-70k felett az ember már minőséget vár telefonban...az apple meg csak a beleharapott almát tudja adni, ami működik az régebbi fejlesztés az új épp' nem müxik...pedig ezért venné a jó nép.
Amúgy van elég topic, ahol a szifon trollok pont a droidot kritizálják.
Kérem androidra nem kunszt áttolni a régi telefononban tárolt névjegyzéket ingyen...ugyanez -anno legalábbis- a 4S-re kicsit körülményesebb volt. A nejem nem tudta volna megoldani... Hát menjenek a ....
üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

"Nekem is van...na és?"
Csak leírtam, hogy nincs új iPhone-om. Évek óta nem vettem Apple terméket. Nehéz lenne fanboy-nak tartani.

"Apámnak van egy 20 éves fordja, ha néha nem indul télen, na bumm! Azért behánynék ha egy vadi új bömös tenné ugyanezt."
Jajj... HUP és az autóhasonlatok... Na én is keresek egy jót...
Anyámnak egy 20 éves suzukija van, és még nem ázott be. A 10 éves Passat-omnál viszont rendszeresen ellenőriznem kell a lefolyó nyilásokat, mert különben állni fog a víz az autóban. Valahogy mégsem viszem bontóba.
Ne várj, itt egy a karcolódó hátlapra:
Anyám suzukijával nyugodtan végigmennék bármilyen szar úton, mert ha nem is bírja ki, filléres az alkatrész. A Passat-tal eszembe sem jutna mióta tudom, hogy mennyibe kerül a javítása, és mennyire nem bírja a rossz utakat. (khm... Samsung-ra pár ezer forintos hátlap ügyebár)
Mégsem mondanám, hogy a VW szart gyárt, csak egy ilyen komplexitású eszközben mindenképpen lesznek hibák amiket nem találnak meg időben, vagy olyanok amiknek a javítása túl nagy áldozatot követelne. pl. ebben az esetben ez a karcálló üveg miatt van

"Amúgy van elég topic, ahol a szifon trollok pont a droidot kritizálják."
Persze, biztos van, de ritkábban találok olyan témába, illetve a többi gyártó termékeit kevésbé ismerem. Ha ismernél, akkor tudnád, hogy nagyon nagyon nem bírom az elvakult embereket akik szinte vallást csinálnak ezekből a dolgokból.

"Kérem androidra nem kunszt áttolni a régi telefononban tárolt névjegyzéket ingyen"
Itt azért elég sok a változó...

A műanyagos kérdésedre nem tudok válaszolni érdemben, mert nem fogtam a kezemben. Ha üveg, akkor egy fokkal jobb, mintha műanyag lenne. Ettől függetlenül szarrá karcolódik az egész, itt-ott gyárilag csorbult, horzsolt. Számomra kuka.

"Én meg úgy látom, hogy ez is csak rinya. "

Semmi gond, szavazz a pénzeddel. Menj, vegyél. De ha valaki megvette és problémája van vele, az neked mit fáj? Fanboy vagy-e?

Én szavaztam a pénzemmel. Másra költöm. Ja, két iPhone is van a családban, mielőtt hülyének néznél.

--
trey @ gépház

"A műanyagos kérdésedre nem tudok válaszolni érdemben, mert nem fogtam a kezemben."
Akkor miből gondolod, hogy az karcolódik?
Tudomásom szerint azzal volt gond, hogy az alu hátlapot könnyű pl. kulccsal megkarcolni. Egy helyen láttam képet karcolt üvegről, de ott szándékosan olyan eszközt használtak ami megkarcolja, hogy mutassák a különbséget a hátlapon lévő üvegelemek és a kamerát védő üveg között.

"Semmi gond, szavazz a pénzeddel. Menj, vegyél. De ha valaki megvette és problémája van vele, az neked mit fáj? Fanboy vagy-e?"
Nem fáj, a véleményemet írtam le a helyzetről. Nem, nem vagyok fanboy.
Feltűnt már amúgy, hogy mindenre támadással reagálsz?
Egy fórum feladata az lenne, hogy meg lehessen vitatni egy témát. Viszont akárhányszor nem ért valaki egyet veled, te azonnal letrollozod, fanboyozod vagy akármi. Ez nagyon árt bármilyen értelmes párbeszédnek. Ha azt akarod olvasni amit te gondolsz, akkor írkálhatsz magadnak válaszokat, de annak semmi értelme nem lenne.
Én leírtam, hogy szerintem ez csak a szokásos hibakeresés egy felkapott termékben. Jót tesz az oldalletöltéseknek, és egyesek jót csámcsognak rajta, de ennyi.

"Akkor miből gondolod, hogy az karcolódik?"

Szerencsére nem kell gondolnom. Internetes szavazások és cikkek írnak a témában kimerítően.

" A készüléket körbefogó ezüst csík is alumínium és immár nem acél, aminek az eredménye, hogy a mobil sokkal könnyebb lett, cserébe nagyon könnyen karcolódik. Nem kellett messze menni, a SIM-tálcát kinyitó pöcköt óvatosan húzgálva is meg lehetett sérteni a tesztkészüléket, ami a hátlapra és az oldalára is vonatkozik." (forrás)

"Egy helyen láttam képet karcolt üvegről, de ott szándékosan olyan eszközt használtak ami megkarcolja, hogy mutassák a különbséget a hátlapon lévő üvegelemek és a kamerát védő üveg között."

Nem az üvegről beszéltem itt, hanem az egész házról.

"Én leírtam, hogy szerintem ez csak a szokásos hibakeresés egy felkapott termékben."

Egyáltalán nem mindegy, hogy iPhone 5 tulajdonosként, iPhone 5 potenciális vevőként vagy csak kívülállóként írtad meg a véleményed. A random kívülálló, érzelmileg kötődő megfigyelőnek semmi sem drága. Neki nem probléma, ha valaki egy valag pénzért nem azt kapja, amit annyiért elvár.

A picsogásod nem érdekel.

--
trey @ gépház

"Most meg kapnak egy műanyaggal kombinált hátlapot, ami még csak nem is ellenálló."
Szerintem itt kifejezetten a hátlapról volt szó. Az meg (ahogy a cikkben is van) alu.

"Egyáltalán nem mindegy, hogy iPhone 5 tulajdonosként, iPhone 5 potenciális vevőként vagy csak kívülállóként írtad meg a véleményed. A random kívülálló, érzelmileg kötődő megfigyelőnek semmi sem drága. Neki nem probléma, ha valaki egy valag pénzért nem azt kapja, amit annyiért elvár."
Szerintem meg ez is olyan hiba amit kevesen vesznek valójában észre, és csak felkapták. Ennyiről volt szó.

"A picsogásod nem érdekel."
Látod, már megint. Szerintem én nem sértegettelek. Nem érzem azt, hogy ilyen erőszakosan kéne reagálnod arra amit írok.

Azzal indítottál, hogy idézem ez is csak rinya. Ezek után a mimózalélek pozitúra, amit itt próbálsz erőltetni, számomra kicsit álszent. Ezt a vonalat szerintem tegyük is félre. Ha nem megy, akkor fejezzük be a társalgást.

Neked rinya, ha valaki szóvá teszi, hogy egy újabb verzió (iPhone 5) - nem más gyártó terméke, nem kell itt Android-ot szarral dobálni - sok tekintetben gyengébb, mint az iPhone 4. Ugyanazon gyártó termékeit hasonlítom. Nem vártam a tetves pénzemért mást, mint egy iPhone 4 színvonalat. Már meg is vettem volna. Számomra ez kevés. Ez nem rinya. Ez ténymegállapítás.

A sokaknak vérlázító itt nem az a tény, hogy szar az iPhone kamerája. Eddig is láttam saját szememmel, hogy az iPhone nem egy kameravirtuóz. A vérlázító itt az Apple tagadása, majd a nevetséges tanácsa.

--
trey @ gépház

Azért az iPhone mégis csak az ászok ásza, a mobolok királya az elitek überzeigja! Ilyem imidzs áradat mellett ne legyen egy morzsányi hibája sem!
Mellesleg én ilyen készüléket akkor sme vennék ha mellette találnám az árát! És nem a hibái, hanem pontosan a "tökéletessége" miatt! (Lásd az aláírásomat is!)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Tudod mit, valoban rinya. Csak tudod az van, hogy ennyi penzert az ember elvarja, hogy ne kelljen rinyalni miatta. Mert a tobbi ennek az aranak toredekebe kerul, illetve ami ugyanennyibe kerul, abban nincsenek ilyen _latvanyos_ hibak.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

jaj, milyen ennyi pénzért... oké aki netto 100 at visz haza havonta az ne vegyen ilyen telefont!
akinek meg pár havi fizujából kifizeti ez a 200e részletekben nem fogja földhöz vágni.
és persze pont nem az apple terméke van magyar fizetéshez igazítva.

úgy beszélnek egyesek iphone ról mintha a ferrari lenne amit 100M ért neked gyártanak le.

apple sosem arról szolt hogy megveszed halom pénzért és világ legjobbját kapod. Előbb veszek neked faszább notit mint macbook pro és a pro-t már alig lehet javítani szóval előbb kidobod. Jah hogy neked tetszik kinézet, meg osx háát akkor viszont meg kell fizetned, ez van.

Gondolod ha egy telefon legfaszább cuccokból lenne összerakva akkor 200ért adnák? ember! kapitalizmus van!
úgy is tudják a felhasználók nagy része kidobja a telefont 3 év után.
hibák meg mindig lesznek, tökéletes LEHET van de nem egy olyan eszköz lesz az amiből hetente milliókat adnak el.

nah tudom samsung meg társai.. mert azok örök termékek. ugyan már, majd pislognak androidosok is mikor pár év múlva az android 2-n nem futnak majd új progik és a fejlesztők válasza háát legújabb telók új softverrel vannak minek használsz régit.

és mint iphone 4 használó, és mac air tulaj mondom hogy nekem se tetszik iphone 5 vagyis kb. 4S helyett kihozták és nagy innováció(várható lett volna?) elmaradt ennyi. aki apple rajongó várhat 6 ra.

Szerintem nem azért hányják le sokan, mert Apple.
Bármelyik gyártó készülékét köpködnék ami hasonló vételárért, ennyi hibát tartalmaz.
Nyilván csak hab a tortán, hogy pont az Apple tartja magát tévedhetetlennek és ahelyett, hogy mutatnának némi empátiát a felhasználók (szerintem jogos) panaszaival kapcsolatban, inkább szőnyeg alá seprik a problémát és hülyének néznek többmillió embert.
--------------
“If there were no hell, we would be like the animals. No hell, no dignity.”

"Apple tartja magát tévedhetetlennek és ahelyett, hogy mutatnának némi empátiát a felhasználók (szerintem jogos) panaszaival kapcsolatban"
Apple miért lenne más cég mint bármelyik? Melyik nagy világ cég ismeri el? Az neked elismerés mikor a CEO belöki a weboldalra hogy sorry ha nagy gáz van. IT ban elég sokat összelehetne szedni mennyi ilyen történik. ekkora cégek kb. szarnak rá.

túl van tolva egész apple dolog

Csillagocska, nem en mondom, hogy az Apple a telefonok Ferrarija, ezt ok allitjak sajat maguktol. Vagyis nem magamtol vagyok olyan okos, hogy ezt gondoljam roluk.

Es nem is az a problema, hogy kiscsillioba kerul, hanem az, hogy az en szarfos, tizedannyiba kerulo cuccom hatszor lekorozi minosegben az apple termeket tudod? Csakhogy ertsd is: nem azert vesz az ember Ferrarit, mert Trabantban nincs pont ugyanolyan piros, hanem azert mert 1) gyorsabb 2) latvanyosan jobb a minosege. Pedig annak is vannak hibai, es az is a fogyasztoi tarsadalom termeke. Szerinted miert eri meg 100M-ert legyartani egy kocsit, ha az onkoltsege nincs 10M se? Illetve a barmok szerinted miert veszik? Mert legalabbis addig, amig hazaernek vele, tudnak neki orulkodni, meg elvezni a minoseget.
A mostani hibak meg pont arrol szolnak, hogy gyakorlatilag utkozben hazafele kiesik a komplett kipufogo.

Meg mindig nem fogjatok fel, hogy kulonbseg van a kozott, hogy a boltbol kilepve kohog a motor, vagy a boltbol kilepve darabokra hullik a kocsi. Mert nagyjabol ekkora kulonbsegekrol beszelgetunk hibaban. Ha nem az Apple neve viritana ott a tablan, hanem mondjuk egy szaros Samsunge, akkor persze mindenki mondana, hogy hat ez ilyen tavolkeleti fos, megis mit varunk tole.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

"Ha nem az Apple neve viritana ott a tablan, hanem mondjuk egy szaros Samsunge, akkor persze mindenki mondana, hogy hat ez ilyen tavolkeleti fos, megis mit varunk tole"

Illetve a másik tábor meg azt szajkózná, hogy "dehát tudok rá tenni főzött romot ami kijavítja a problémát! Igaz, generál 10 újat, de az erdeti problémát megoldotta!!!4444Androidüberalles!!!"

Ha hiszed ha nem, nem minden android-os egyből mindenféle fos főzőtt romot pakol fel, az előző telefonom 2 évet ment, csak gyári romot látott, az új telefonomra is lenne mindenféle rom, de csak a gyárit rakom fel, mert elégedett vagyok ezekkel is.
Aki nem arra veri, hogy 3 ponttal többet ír ki az antutu neki, hanem, hogy jól megy a telefon, nem feltétlen szarakszik ezekkel a romokkal...
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Latom elsokezbol szarmazo informacioid vannak a ferrarirol is...
A hatszor minosegibb, tizedannyiba kerulo telod tipusat meg aruld mar el legyszi, hadd jarjon jol mas is.
Semmi sem tokeletes, az apple meg mindig is gyoker volt, de az emberek 5 ev utan is viszik, mint a cukrot, miert faj ez neked ?
Ahogy nezem az s3-mal is vannak gondok, festes, wifi, stb...
Ha a dobozbol kiveve karcos az iphone: vasarlaskor ellenorzod/visszaviszed/visszakuldod/varsz mig talan javitanak az eloxalason.
En egyelore apple parti vagyok, meglatjuk meddig...

"En egyelore apple parti vagyok, meglatjuk meddig..."

Egyelőre én is iPhone párti vagyok. Viszont ez nem jelenti azt, hogy minden verzióra rá kellene ugorni feltétlenül gondolkodás és mérlegelés nélkül mint gyöngytyúk a takonyra. Én nem adok ennyit az iPhone 5-ért ilyen hibákkal. Megvárom a következő verziót és ha az jó, akkor megveszem. Vagy megvárom, amíg olyan kínálatban látom az iPhone 5-öt, amire azt mondom, hogy a hibáival együtt is megér nekem annyit. Nekem feltétlen nem kell váltanom, az iPhone 4 egyelőre maximálisan kielégíti az igényeimet. Ráérek.

--
trey @ gépház

Aki meghulyul erte, az nem fog varni, ezt az apple mar reg elerte.
Eleg megnezni az itthoni indulasrol a videot: jottek a handras fele idiota 'instant get'-tel
En sem fogok egy bolt elott ejszakazni, mert szanalmas, de ha elszall az iphone 4-em, akkor nem egy muanyag tepsit fogok venni, hanem egy alu-uveg cuccot.
Foleg, mert rengeteg sajat fejlesztesu programom van, eszembe nem jutna androidos telot venni, akkor mar inkabb az uj blackberry, az legalabb qnx.

Na várj, nem arról van szó, hogy 200k pénz milyen hihetetlenül sok abszolútértékben, hanem arról, hogy ennél drágább telefon nem létezik. Ezért mondja mindenki, hogy ennyi pénzért jó lenne, ha nem lennének ilyen hibái.
Én úgy tudom, hogy az Apple elvileg arról szól, hogy fizetsz jó sok pénzt, és cserébe nincsenek kis idegesítő hibák. Hát sajnos az iphone5-nél ez már a harmadik probléma...

Mikor egyesek azzal jönnek, hogy az Iphone már egy stúdióban is használható, aztán a pár évvel későbbi plusz-plusz változata, 260 000 Ft-os listaárral még egy hatvan éves analóg fényképezőgép színvonalát sem éri el, amikor egy kis fény van a képen, nehogy azt mondd már, hogy „ez elfogadható”.

--
The Elder Scrolls V: Skyrim

A baloldali kép tényleg gáz, a jobboldali kevésbé. Csak hogy értsd, hogy miért tartom elfogadhatónak:
http://img.gawkerassets.com/post/4/2012/10/iphone5-vs-iphone4.jpg
Itt van ügye az összehasonlító kép amin jól látszik a különbség a két generáció között. Igen, van egy lilás része a képnek, de az az iPhone 4 esetében is egy beégett lens flare.
A lens flare meg nem éppen ritka jelenség és sok színben, formában jöhet elő. Ezt pl. egy Sony NEX 3 produkálta:
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/527686_4119802520186_5808…
Mégsem szándékozom kivágni az ablakon.
Szóval a kérdés inkább az, hogy mennyivel gyakoribb ez a hiba mint egy sima beégett terület a 4S esetében. Ezt pont nem válaszolja meg az összehasonlító kép, mert a napot fényképezni nem jó ötlet. A többi képen meg nem látjuk a körülményeket. Az tuti, hogy a linkelt képen a fényszóró komolyabb fényképezőknek is problémát okozott volna. A másik képnél viszont nem látszanak a körülmények.

Nem érted a problémát. Kit érdekel, ha a Samsung Galaxy SIII is csinálja? Kit érdekel, ha a Csajka II is csinálja? Mi, iPhone tulajdonosok iPhone-t hasonlítunk iPhone-nal. Nyilván akik reklamáltak, ezért reklamáltak. Lehet, hogy életükben nem is volt más okostelefonjuk, mint iPhone. Mit érdekli őket, hogy máshol is van probléma? Nekik az Apple teremtett egy univerzumot, amiből elvileg ki sem látnak. Na, de azt látják, ha az univerzumban is vannak minőségbeli különbségek...

Egyébként, ha érdekel:

Purple Flare Shootout: iPhone 5 vs. Samsung Galaxy S III vs. HTC One S

--
trey @ gépház

Igazából a beverés (lens flare) azért rossz, mert csökkenti a kontrasztot. Az persze néha jól néz ki, hogy egy filmes becsillanás átlósan bevillan egy képen, de ettől függetlenül a kontraszt javításáért (és a védelem miatt) szokták a gépekre rátenni az árnyékoló szirmokat. Szóval ez alapvetően rossz dolog.

De ez a lilás elmosódás egy teljesen másik szint. Ahogy látom, amint van egy kis dinamika a képen, nyomban lila lesz a fényesebb rész. Márpedig napot elég sok helyen fogsz fényképezni: ablak mellett, hegyoldalban, erősen kontrasztos képeken stb.

Most gondold el, hogy ha vennél egy mezei 20 000 Ft-os point and shoot gépet, és a fél képed lila lenne, ha erősebb fény éri, akkor nem vinnéd vissza azonnal? Úgy gondolnám, hogy egy 260 000 Ft-os gépben bizony ez a 20 000 Ft csak kiteszi a benne lévő kamerát. És emiatt nem elfogadható ez a lilásodás.

--
The Elder Scrolls V: Skyrim

Ez nem bug, ez fícsör! Tisztára olyan az effekt, mint a régi Orwo filmre készült fényképeim húsz elteltével! SZVSZ ezt egyetlen konkurens se tudja produkálni....
Csaba

Más felárért adja a lila szűrőt(színezőt).

Elnézve az átlag pénzes-de-hülye apple iphone tulajokat, lehet h. sok olyan sötét van közöttük, akinek ezt tényleg meg kell mondani. Hülye ügyféllel minden szektorban összefutunk, max. az apple ügyfelei az átlagnál nagyobb számban hülyék. Már akkor megkapja a hülyevagyok stemplit, mikor drágán megveszi az első túlárazott veszélyes elektronikai hulladékot.

Tudod, a hülyék a leghangosabbak. A normálisokról nem beszél senki. Ne ítélj meg egy csoportot ezen réteg alapján. ;)
Így nézve a Linux userek is mind téríteni akarnak, Ubuntut használnak, és meggyőződésük, hogy MINDENBEN jobb mint a Windows.
Az Android felhasználók meg mind root-olnak, custom ROM-ot használnak, és szeretik az igénytelen felületeket.
Szó nincs erről, csak aki nem mutogatja, arról nem tudod. Aki mutogatja annak meg eleve valami baja van.

Abban valóban igazad van, hogy a fórumok javarészt azzal vannak tele, hogy valami nem megy megfelelően, és arányaiban több a lehúzó kritika, mint a pozitív, ezzel énis nemrég találkoztam az új telefonom vásárlása előtt.
De! amik itt mennek egy prémium, szerintem erősen túlárazott terméknél (gamma állapotú térkép, rossz minőségű alumínium, Siri is kezd elhülyülni(olvass utána), állítólagos erős melegedés, itt a kamerás ügy is ), nem egy dicső dolog.
És itt a többségnek ezzel van baja, hogy kiadsz 200 000Ft-ot valamire, nem ezt várod, amit a konkurens kényelmesen letesz az asztalra, fele ennyiért.

---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

A reklamálóknak egyértelműen igaza van, hogy a korábbi verziónak ilyen, vagy ilyen mérvű defektje nem volt. A "rosszul tartod" az Apple részéről mindenképpen egy kommunikációs malőr több szempontból is. Elnézést kellett volna inkább kérni, hogy az iPhone 5 a leggyengébb egy olyan mezőnyben is, ahol több - Apple szerint - gyenge utánzat is szerepel.

Nekem mindegy, mert nekem nem ez nyomott a latban legtöbbet az iPhone 5 ellen.

--
trey @ gépház

Te megnézted azt a linket, amire hivatkozol? Mert tisztán látszik rajta, hogy az iPhone5-nél még a 2 generációval korábbi iPhone4 is jobban teljesít, ha oldalról jövő erős fény van, azaz NEM a képkivágásban van az erős fény. Nem a lens flare-rel van a gond, az elkerülhetetlen, de az iPhone5-tel azok a képek is rosszak, amik a többi telefonnal teljesen jók lettek.

Ez már az Instagram integráció béta-tesztje.

kedves apple,

tájékoztatlak, hogy a gép van értem, nem forditva.

Egy régi kollégám szavai jutnak eszembe és úgy látszik nem csak szoftverekre igaz az állítás :D

"Én nem értem. Ki sem próbálják mielőtt eladják??"

--
maszili

Hát nekünk anno egy Pentax Optio A40-es fényképezőgép csinált érdekes csíkozódásokat ha erős fény felé fordítottam. Bár az a fényképezőgép 4 éve volt 36 ezer Ft és nem most 200...

Szerintem az iOS6 kardinálisabb probléma. Apple üzletben akarom megkérdezni, hogy lehet-e valahogyan hivatalosan downgrade-elni. Azt aláírom, hogy androidos készülék kevesebb pénzért is produkál ilyen hibákat. Viszont az iOS5-tel tökéletesen meg voltam elégedve.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

"Térkép mint alkalmazás jóval használhatóbb, igaz, hiányosak az adatok"

Errol ez a vicc jut eszembe, meg az ezredfordulo elottrol:

Ket szamitogep beszelget:
- Szerinted mennyi ketszer ketto?
- Ot
- De ez hulyeseg!
- Viszont milyen gyors voltam!

Szoval minden relativ. Akkoriban is letezett kezi szamologep, megis felrottak hibanak, hogy rosszul szamolt.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Az a kérdés még senkiben nem merült fel, hogy miért raktak zafír előtétlencsét a telefonba, ha egyszer ilyen effektust produkál? A gyártó ezt nem vette észre, amikor megcsinálták a prototípust? Szerintem gáz ez, ha már egyszer elkérnek ennyi pénzt, ráadásul úgy, hogy hibásabb képet készít, mint az elődei. Bár tény, hogy egy telefon nem fényképezőgép, de akkor is, ne nyújtson már kevesebbet mint az elődje. (Nem vagyok sem szifon, sem droid-fan, egyikem sincs :))

Leginkább a fotóalanyok hibája - miért állnak erős fényforrás közelébe? :)