VHS kamera hiba

 ( neutrino | 2012. szeptember 7., péntek - 17:08 )

Sziasztok,

Hozzájutottam egy Panasonic NV-M40 VHS videokamerához.

A másik problémám az, hogy a mechanika, ami a szalagot hajtja valamiért elakadt, ha rakok bele kazettát csak erőlködik és 5 másodperc próbálkozás után kikapcsol a kamera (gondolom leégés védelem). Mennyibe kerül a szervizelése / tudtok-e Budapesten szerelőt, aki foglalkozik még ilyen ős eszközökkel/, érdemes e még foglalkozni vele?

Előre is köszi

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ok, de mi az első????

"
Sziasztok,

Hozzájutottam egy Panasonic NV-M40 VHS videokamerához.

A másik problémám az, hogy a ....
"

Biztosan találsz szerelőt. Tipp: Beragadt a kuplungja, féke, elkopott a meghajtó tárcsa gumi ... stbstb. LEgroszabb esetben lehet hozzá rendelni alkatrészt a HQ-nál.

...hát az, hogy hozzájutott :) :P

Én annó sokat használtam ezt a típust. Hááát olyan jó közepes volt... ...aztán jött nálam a beta ...és mindent vitt. Talán ezért nem tudom értékelni már ezeket, sok volt a 6 év profi stúdió. :) De mókának biztos érdekes lehet, gondolom az akksik mínusz nullán állnak már /akkoriban is 1-2 év volt a max amit kibírt/.

Rózsár Gábor (muszashi)

Hmm.
Jópár cucc után én már nem vennék olyan Panasonic akármit, amiben mechanikus alkatrészek is vannak.
A Sony ebben nagyságrendekkel jobb. Drágább, és kevesebbet tud, de a mechanikai megoldásai időtállóbbak, pl. szíjhajtás helyett dörzskerék. Az nem nyúlik meg.

------------------------

Engem az is érdekelne, hogy a mai full hd világban mire szeretnéd használni?

Akkor egy kis adalék: kihajították volna, én pedig elhoztam hátha alapon. Kérdeztem is, hogy érdemes e megpróbálni megjavitani.
-------------------------
127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1
AMD Athlon X2 245E@3,1 GHz OC, MSI Radeon 6770 1 Gb GDDR5, Seagate Barracuda, Windows 7 Enterprise

Ha csak nincsenek még digitalizálatlan VHS felvételeid, amiket éppen ennek segítségével akarsz bejátszani, vagy nem gyűjtöd az ilyesmiket, akkor szerintem nem érdemes időt és pénzt feccölni bele...

A régi VHS magnóknak van valamiféle varázsa, feltámasztani is kellemes időtöltés őket, legalábbis annak aki szereti ezt.. :) Mondjuk én igen. Szerintem, ha van időd, energiád, dobozold ki, próbáld megnézni nem tört, görbült-e el valami, nem csúsznak-e gumigörgők egymáson, nincs-e laza ékszíj. Nézd meg, hogy a leeresztő és a felcsévélő orsó alatt van-e optikai jeladó, nem koszolódott-e el. Zéger fogó kötelező, és a szalagvezetőkhöz csak akkor nyúlj, ha van beállítókazettád, vagy abszolút tökéletes referenciakazettát tudsz szerezi. Oszcilloszkóp sem akadály.. Próbálj letölteni service manuált. A HQelektroniknál jó eséllyel sok alkatrészt be tudsz szerezni még. A Panáknak legendásan elnyűhetetlen mechanikáik voltak mindig, legalábbis az asztali VHS magnóknak. Hogy a kamerákkal mi a helyzet, sajnos nem tudom.

http://www.hqelektronik.hu/
http://www.hornos.hu/

pár éve összeszedtem a kukából egy dupla kazettás aiwa decket, olyan amiért anno fénykorában többen ölni tudtak volna az ismerősi körben. rászántam az időt, s pénzt, felgeneráloztam (ékszíjak, görgők, mikrokapcsolók, kazettafészek-fékek kenése, stb..), majd amikor mechanikailag már korrektnek volt mondható, akkor átnéztem az elektronikát, gyak. az összes elkót ki kellett volna cserélni, egyik vizsgált darabnak sem stimmelt az értéke. Átgondoltam hogy mennyi volt addig, amennyit addig ráköltöttem és amennyit még rá kéne költsek hogy jó legyen az még mennyi lenne + ráfordított idő és energia, és ezek után elajándékoztam a családban az egész miskulanciát.
erősen javaslom hogy ne kezdj bele a generálozásba, ez most már nem más mint egy ipari hulladék...

még valami, a házilagos javítás soha nem lesz olyan, mint amikor a masina kijött a gyárból - hacsak nincs alapos indokod hogy ilyesmire pazarold a drága időt és pénzt akkor vegyél egy korszerű digitális kamerát, ami minden tekintetben veri a veteránt!
--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség