ssh config git-hez

Fórumok

sziasztok,

A probléma a következő:
Adott egy szerver és egy kliens. A szerver felügyelete, rajta végzett munkák, stb ssh kapcsolaton keresztül van megoldva ssh authorised key megoldással (nem tudom, mi a tisztességes magyar neve). A hozzá szükséges kulcs a ~/.ssh/ könyvtárban van. Eddig minden a megszokott.
Ehhez a felépítéshez szeretnék készíteni egy bare repo-t git-tel a serverre, aminek nyilván külön felhasználója és jelszava lenne. A probléma az, hogy amikor inicializáltam a bare repot a server oldalon, hozzáadtam a kliens oldalon az origin-hez, és megpróbáltam push-olni, akkor kérte a jelszót. Én beraktam a megfelelő kulcsokat a megfelelő helyre a szerver oldalon, viszont kliens oldalon a saját felhasználóm .ssh könyvtárában van más néven. Irtam egy config file-t is, ami igy néz ki:

Host alma@korte.server.org
IdentityFile /home/barack/.ssh/id_ecdsa_alma

Ennek ellenére push-oláskor nem találja(gondolom én) a kulcsfile-t és kéri a jelszót, hogy gépeljem be.
Ha sikerült kellően kifejezően leírnom a problémámat, és lenne aki tud segíteni, azt megköszönném.

Üdv: moravas

Hozzászólások

Próbáld meg átírni a configot valami ilyesmire:


Host korte.server.org
User alma
IdentityFile /home/barack/.ssh/id_ecdsa_alma

Szia,

Az a baj, hogy az nem segít, ugyanis (számomra érthetetlen okokból) ha megpróbálok command lineból bejelentkezni a host-ra, és megtalálja a config file-t, akkor automatikusan elkezdi keresni az IdentityFile-t függeetlen attól, hogy én milyen userrel szeretnék bemenni.

Üdv: moravas

Szia,

És ebben a példában a Host és a HostName mire jó? Ugyanis ezt próbáltam már, és azt vettem észre, hoyg ha a host-tal kezdem a config file-t, ahova csak a szerver nevét írom, akkor utánna nem vizsgálja, hogy arra a szerverre a file-ban adott user-rel szeretnék-e bemenni, hanem egyből előveszi a config file-t és ha mégsem az a user, akkor sikertelen lesz a csatlakozás...

Üdv: moravas