Nem igaz a hír: 1 milliárd dollár 5 centesekben

A Samsung 5 centesekben fizette ki az Apple-nak a rá kirótt bírságot

No comment.

Szerk. Bocsánat, nem néztem utána.

Hozzászólások

Amellett, hogy leírták már tegnap több helyen, hogy hoax, több okból sem lehetne kivitelezni valószínűleg.

--
trey @ gépház

Azon kívül, hogy kevés a kamion hozzá?

Egyrészt ekkora kifizetést bankon keresztül szoktak intézni, az Apple-nek nem kötelessége készpénzt átvenni. Pénzmosás visszaszorítása miatt 10 e dollár feletti cash tranzakciót be kell jelenteni a hatóságoknál. Ennyi 5 centeshez nem lenne egyszerű hozzájutni. Ráadásul nem kizárt, hogy Amerikában is van olyan szabályozás, mint itthon.

"A pénztáros nem köteles elfogadni 50 darabnál több pénzérmét egy fizetés alkalmával, a Magyar Nemzeti Bankról szóló 2001. évi LVIII. törvény 31. § (4) bekezdése alapján "Készpénzben (bankjegy vagy érme átadásával) történő fizetés esetén 50 darabnál több érmét elfogadni csak a hitelintézet és a posta köteles egy fizetési művelet során"."

Ráadásul a bankok díjat számítanak fel az apró beváltása után, így a Samsung-nak a beváltás költségét is oda kellett volna szállítania.

"I. A bankjegyek feldolgozásáról, forgalmazásáról, valamint hamisítás elleni védelmével kapcsolatos technikai feladatokról 2/2009. (I. 23.) MNB rendelet 16. § (1) bekezdése szerint "A hitelintézet és a posta a forgalomban levő forintbankjegyekből egy alkalommal összesen legfeljebb 50 darabot köteles más címletű forintbankjegyre, illetve forintérmére átváltani." A hitelintézet és a posta ezért díjat számíthat fel, amelynek maximális mértéke - ideértve az átváltással összefüggésben egyéb címeken esetleg felszámítandó külön díjakat is - az átváltott forintbankjegy névértékének 5%-a. Ráadásul a hitelintézet és a posta mindezt a nála vezetett fizetési számla meglétéhez, illetve az általa nyújtott szolgáltatás igénybevételéhez kötheti, valamint ezt a tevékenységet ténylegesen végző hálózati egységei számát korlátozhatja."

Ez nem hiszem, hogy ott is máshogy lenne.

Ez a bankjegyre átváltásra vonatkozik.

A bank/posta beveszi egyébként az aprót, ha az be van "rolnizva" (csomagolva meghatározott darabszámonként), de asszem akkor is van annak ára. Szóval sokáig kellett volna rolnizni :D

Ha mégis sikerült volna ezt a trollingot megcsinálni, garantálom, hogy millió kép lenne róla. De én egyet sem láttam. Ráadásul ekkora járműoszlopra engedélyt is kellett volna kérni, ami szintén vezető hír lett volna mindenhol.

--
trey @ gépház

Átváltási díj megkerülésére, ha valakinek sok aprója van. OTP-nél kaptam egy tippet, de az általad idézettekből is következik:

Odamész a halom apróval, hogy szeretnéd feltenni a számládra. Kötelesek bevenni az idézett szerint.

Aztán már csak ki kell venni a bankból, ami személyesen díjmentes, de akár is várhatsz is a következő kártyás pénzfelvételig.

a) jelentem - van - új webes felület
b) nekem ami kellett, mindig meg tudtam oldani a webbankjukon keresztül

(Huhh, elárultam magam, sikertelen jótépé-használó - is - vagyok. Mondjuk idén nyáron volt helyzet, amikor okozott kellemetlenséget, hogy már a bejelentkezéshez sms-kód kell, de netem volt, telefonhálózatom meg nem annyira - pl. ugyanazon telefonszolgáltató kártyás telefonja vígan feljelentkezett, az előfizetéses kártya viszont csak nem-engedélyezett(???) szolgáltató(ka?)t látott. WTF ;-))

a) Ami van, az a "tudását" tekintve a régi fos. Csak kamatjóváírást tartalmazó számlát nem lehet megnézni. Ha üzenetet küldök neki, akkor csupa nagybetűre konvertálja küldés előtt, nem lehet megnézni a terheléseket, a függő tételeket, kártyalimitek nem állíthatóak, az elküldött üzeneteket nem tudom, hol lehetne megnézni, satöbbi, satöbbi, satöbbi...

A virtuális billentyűzet is egy vicc, ami aztán simán elpostolja a jelszót plain textben (SSL-en keresztül, OK, de ha már keylogger fut nálam, a böngésző POST-jait sem nagy durranás megszerezni).
Meg az állandó problémák az ékezetekkel, kevert angol-magyar szövegekkel.
Hat banknál van bankszámlám, de tényleg a cicibanké a legszarabb webbank. :)
--
zsebHUP-ot használok!

én is meglepődnék h. bankból pénzfelvételt ingyen engednek. Sőt inkább csak olyanról hallottam eddig, hogy még drágább is mint ha gépből vennéd ki, mert itt még biorobotot is tartani kell. A Bank (így szép nagybetűvel) oldalán a hirdetményekben tudod megnézni hány %-al rabolnak le ATM vs. személyes pénz felvétel esetén.