Nem igaz a hír: 1 milliárd dollár 5 centesekben

 ( Zahy | 2012. augusztus 31., péntek - 9:43 )

A Samsung 5 centesekben fizette ki az Apple-nak a rá kirótt bírságot

No comment.

Szerk. Bocsánat, nem néztem utána.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

> No comment.

Egy 9gag posztból indult az egész hoax, nincs is forgalomban ennyi ötcentes a Jejaktrend szerint. De azért jópofa :) Francba, most már van komment.

http://www.jejaktrend.com/2012/08/samsung-did-not-pay-apple-in-coins/

Amellett, hogy leírták már tegnap több helyen, hogy hoax, több okból sem lehetne kivitelezni valószínűleg.

--
trey @ gépház

Elmondod miért nem lehetne kivitelezni?
Szerintem kifejezetten smart replika lenne a Samu részéről, bár őszintén szólva nem nézek ki belőlük ennyit. (Pedig nekik szurkolok ebben a paralimpiai számban :-))
Csaba

Pár ezer teherautó kéne hozzá...

Kiszámoltam, mert gondoltam, hogy ez az esetleges probléma. 1 milliárd dollárnyi 5centes súlya 100000 tonna. Ezt 278 Catepillar 797F teherautó elviszi. (OK, értem én, hogy tán nincs is annyi olyan...)
Csaba

Szerinted az kimehet az utakra?

Lásd fentebbi hozzászólásom linkjét: http://hup.hu/node/117406#comment-1500722

Egyszerűen nincs forgalomban annyi ötcentes, amivel kifizethető lenne az összeg.

Azon kívül, hogy kevés a kamion hozzá?

Egyrészt ekkora kifizetést bankon keresztül szoktak intézni, az Apple-nek nem kötelessége készpénzt átvenni. Pénzmosás visszaszorítása miatt 10 e dollár feletti cash tranzakciót be kell jelenteni a hatóságoknál. Ennyi 5 centeshez nem lenne egyszerű hozzájutni. Ráadásul nem kizárt, hogy Amerikában is van olyan szabályozás, mint itthon.

"A pénztáros nem köteles elfogadni 50 darabnál több pénzérmét egy fizetés alkalmával, a Magyar Nemzeti Bankról szóló 2001. évi LVIII. törvény 31. § (4) bekezdése alapján "Készpénzben (bankjegy vagy érme átadásával) történő fizetés esetén 50 darabnál több érmét elfogadni csak a hitelintézet és a posta köteles egy fizetési művelet során"."

Ráadásul a bankok díjat számítanak fel az apró beváltása után, így a Samsung-nak a beváltás költségét is oda kellett volna szállítania.

"I. A bankjegyek feldolgozásáról, forgalmazásáról, valamint hamisítás elleni védelmével kapcsolatos technikai feladatokról 2/2009. (I. 23.) MNB rendelet 16. § (1) bekezdése szerint "A hitelintézet és a posta a forgalomban levő forintbankjegyekből egy alkalommal összesen legfeljebb 50 darabot köteles más címletű forintbankjegyre, illetve forintérmére átváltani." A hitelintézet és a posta ezért díjat számíthat fel, amelynek maximális mértéke - ideértve az átváltással összefüggésben egyéb címeken esetleg felszámítandó külön díjakat is - az átváltott forintbankjegy névértékének 5%-a. Ráadásul a hitelintézet és a posta mindezt a nála vezetett fizetési számla meglétéhez, illetve az általa nyújtott szolgáltatás igénybevételéhez kötheti, valamint ezt a tevékenységet ténylegesen végző hálózati egységei számát korlátozhatja."

Ez nem hiszem, hogy ott is máshogy lenne.

Ez a bankjegyre átváltásra vonatkozik.

A bank/posta beveszi egyébként az aprót, ha az be van "rolnizva" (csomagolva meghatározott darabszámonként), de asszem akkor is van annak ára. Szóval sokáig kellett volna rolnizni :D

Ha mégis sikerült volna ezt a trollingot megcsinálni, garantálom, hogy millió kép lenne róla. De én egyet sem láttam. Ráadásul ekkora járműoszlopra engedélyt is kellett volna kérni, ami szintén vezető hír lett volna mindenhol.

--
trey @ gépház

OK, kösz, így már világos ;-)
Csaba

hát egen, így lesz egy fasza ötletből a túlszabályozott bürökratikus kib* világunkban egy kivitelezhetetlen ötlet csupán :)

Jah... rohadjanak meg, hogy nem lehet egymást ilyenekkel szívatni! Fujj!

Átváltási díj megkerülésére, ha valakinek sok aprója van. OTP-nél kaptam egy tippet, de az általad idézettekből is következik:

Odamész a halom apróval, hogy szeretnéd feltenni a számládra. Kötelesek bevenni az idézett szerint.

Aztán már csak ki kell venni a bankból, ami személyesen díjmentes, de akár is várhatsz is a következő kártyás pénzfelvételig.

Aztán már csak ki kell venni a bankból, ami személyesen díjmentes

ez melyik bank melyik csomagja? Csak mert en eddig ugy tudtam, hogy ha a bankfiokbol Mari nenitol veszel fel penzt, akkor brutalisan levesznek...

Miert kell nekem sajnalnom a Klubradiot?

citibanknál pld.
--
zsebHUP-ot használok!

Automatából. Bankfiókban a befizetésen kívül szerintem mindenért pénzt kérnek.

Jaaa, hogy megint elővették a beetető díjcsomagot. Inkább a hulladéknak sem nevezhető netbankjukat raknák rendbe...

A netbankjuk tényleg hulladék, bár az inkább relációt nem biztos, hogy erőltetném. :)
--
zsebHUP-ot használok!

:) Elvileg még ebben az évben lesz új webes felület - a nullás csomag felőlem maradhat - amilyen betéti kondícióik vannak, nem csodálom, hogy "ingyen" adják a számlavezetést :-P

a) jelentem - van - új webes felület
b) nekem ami kellett, mindig meg tudtam oldani a webbankjukon keresztül

(Huhh, elárultam magam, sikertelen jótépé-használó - is - vagyok. Mondjuk idén nyáron volt helyzet, amikor okozott kellemetlenséget, hogy már a bejelentkezéshez sms-kód kell, de netem volt, telefonhálózatom meg nem annyira - pl. ugyanazon telefonszolgáltató kártyás telefonja vígan feljelentkezett, az előfizetéses kártya viszont csak nem-engedélyezett(???) szolgáltató(ka?)t látott. WTF ;-))

a) Ami van, az a "tudását" tekintve a régi fos. Csak kamatjóváírást tartalmazó számlát nem lehet megnézni. Ha üzenetet küldök neki, akkor csupa nagybetűre konvertálja küldés előtt, nem lehet megnézni a terheléseket, a függő tételeket, kártyalimitek nem állíthatóak, az elküldött üzeneteket nem tudom, hol lehetne megnézni, satöbbi, satöbbi, satöbbi...

A virtuális billentyűzet is egy vicc, ami aztán simán elpostolja a jelszót plain textben (SSL-en keresztül, OK, de ha már keylogger fut nálam, a böngésző POST-jait sem nagy durranás megszerezni).
Meg az állandó problémák az ékezetekkel, kevert angol-magyar szövegekkel.
Hat banknál van bankszámlám, de tényleg a cicibanké a legszarabb webbank. :)
--
zsebHUP-ot használok!

Lehet keverem, vagy régről emlékszem :)

Szerk: Határozottan emlékszem, hogy jó pár éve (7-8) díjmentes volt a kp felvét a fiókban, vagy legalábbis olcsóbb, mint kártyával.

Helyfuggo. Finnorszagban pl automatabol minden banknal ingyenes kp-t folvenni.
Csaba

Pontosítok: kártyakibocsátótól és kártyától függ. Ha valaki fogja a zótépés kártyáját, és megdug vele a finn automatát, hogy ingyé' vegye fel euroban a Ft-számláról a pénzét, akkor az nem lesz ingyen.

Igaz, természetesen csak a finn bankok kártyáival ingyenes.
Csaba

Ez már igazán nem tartozik a tárgyhoz, de melyik OTP-ben ingyenes a készpénzfelvétel és mikor?

--
trey @ gépház

én is meglepődnék h. bankból pénzfelvételt ingyen engednek. Sőt inkább csak olyanról hallottam eddig, hogy még drágább is mint ha gépből vennéd ki, mert itt még biorobotot is tartani kell. A Bank (így szép nagybetűvel) oldalán a hirdetményekben tudod megnézni hány %-al rabolnak le ATM vs. személyes pénz felvétel esetén.

Ha private banki ügyfél vagy akkor kb minden. Bár ehhez nem árt 50-100 milla feletti összeget náluk parkolni .D


No rainbow, no sugar

Prémium Plusz csomagom van, ahhoz is jár jó sok minden "ingyen". Pl. Gold AmEx. De ez speciel nem.

--
trey @ gépház

Kösz a javításokat.

Google+-on láttam reggel, elsőre én is igaznak hittem :)

kuldd be gyorsan az mti-nek, aztan az rtl hirekbe meg hatha befer ma estere :-)

Miert kell nekem sajnalnom a Klubradiot?

Küldjék paypalon, ott a fogadó fél fizet...
--
zsebHUP-ot használok!

...vagy magyar államkötvényben, hadd tudják meg mi a magyarok istene :D


No rainbow, no sugar