nemzetközi küldemény / Posta alternatíva?

még nem jártam komolyabban utána a dolognak, főleg mivel jelenleg edge kapcsolaton lógok kint falun egy redvás 3-4 collos androidos budget kategóriás fossal a kezemben.

szóval Vaterától megcsömölve ebay gondolatával kacérkodom. nomost, ha én kérek le valamit Németországból, Angliából vagy Usankából (nem beszélve Kína esetéről) egy kb fél kilós "levél" postai díjaként utalok kb 2500Ft-ot (átlagár, van úgy ingyenes a posta).

ellenben a Magyar Posta megfelelő opciója kb 6000Ft-nál nyit, de most keveset írtam, inkább 8000 ez életszerű helyzetben. futár sem lesz ezalatt szerintem, de majd ránézek. ilyen opciós árral viszont elég nehéz eladni.

szóval ha valaki árul ebay-en, hogyan oldja meg a relatíve olcsó küldést mondjuk Anglia, Ausztria, Németország, Hollandia, Belgium Franciaország célállomással (úgy, hogy esetleg oda is érjen)?

előre köszönöm a segítséget, feltéve, hogy pl. nem Márton gúnárt kapom tippnek :)

Hozzászólások

Párszor már küldtem sima csomagot. Magyar Postával. Fontos a törékeny megjelölés, es a paranoid csomagolástechnika. Idáig mindig odaért. Épségben. :) A legtávolabbi célpont idáig Anglia volt.

én utoljára postabox-ban küldtem Németországba valami 3e Ft körül. az még éppen beleférne, de kb 4 vagy 5 éve volt és immár nem tudok ilyesmiről.

amit te küldtél annak a súlyára és a küldési költségére véletlenül nem emlékszel?

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Humm. Saját doboz, méreten belüli, belül mindenfélével kitömve (leginkább más maradvány csomagolóanyagok), szénné tekerve ragasztószalaggal. Súly olyan 2-3 kg körül, költség kb 5e Ft (Angliába) biztosítással.
Szállítási idő - értelmezhetetlen, de odaért 1 hét alatt.

Ez tavaly tavasszal volt, tehát nem tegnap.

a legtöbb küldendő cuccot alaplapnak, CPU-nak illetve vezérlőkártyáknak tippelem. nehezen törhetőre csomagolva 25dkg -> 1++kg tartományban. fizikai méretei ennek megfelelően "borítékba tett parfümösdoboz" mérettől cipősdoboz dimenziójáig.

néha egy-egy noti küldés is játszana, jellemzően 5kg körül a csomagolás miatt.

de inkább az első verzió az érdekesebb, a notebook eladás online piacon részemről elég ritka, azt általában pöccre megoldom máshogyan.

küldés értéke változó, 10$ -> 200$ tartományt saccolok, 30-, vagy talán 40$ átlaggal.

szállítási idő nem számít.

ezek alapján hogyan csinálnád?

--
Vége a dalnak, háború lesz...

dehát leírtam, hogy törés ellen szépen becsomagolom. ha én csomagolom akár focizhatsz is vele. nem kell törékeny jelölés.

máskülönben Usankából VLB VGA érkezett sima borítékban és működik. semmi merevítés nem volt a cucc körül, pedig legalább 30cm hosszú és két kg ráhatással ketté lehetne törni középen. 10$ volt ez a szállítás. én e tekintetben vagyok tanácstalan, mert na ez tényleg törékeny.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

mákod van szerintem. határon belül is összefutok eltűnt küldeménnyel akár kapok akár küldök. nem azt mondom gyakorta, de előfordul. vagy sérülten érkező cuccal, ami azért be van csomagolva (legutóbb Budapestről nekem küldött alaplapról nemes egyszerűséggel leszakadt egy stab ic, 250km sok volt neki). külföldről valamivel azért jobb hatásfokkal dolgoznak tapasztalatom szerint. az USA-ból érkező VLB kártya elég beszédes, Debrecen - Nyíregy vonalra sem merném így tenni.

de nem is ez a bajom, hanem a nemzetközi + követhető küldemények ára. pénteken kutyafuttában kértem a postától tájékoztatást, ott mondták be a kb. 8e Ft-ot, 25 deka súlyra. ami elég sok, fentiek miatt pedig nem is merném első megoldásként erőltetni nemzetközi piacon. ha nem lesz más, akkor jobban megnézem a fentebb linkelt dpd-t is.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Többszáz küldemény után a tapasztalataim a postával:
Jól kell csomagolni és jól kell címezni. Ha ez a kettő rendben van, akkor 1% alatti az elveszett csomagok (igazából 2 kg. alatti ajánlott levelek) száma, az elveszetteket pedig kifizetik gond nélkül. Sérülésről nem kaptam visszajelzést, legtöbben a gyorsaságot is megköszönték.

Átlagos szállítási idők pár ország esetében:
Magyarország: következő munkanap
Németország, Anglia, Franciaország: 3-4 munkanap
USA, Ausztrália, Argentína: kb. 2 hét
Kína: 4 munkanap
Oroszország: kb. 3 hét

A nyomkövetés nemzetközi ajánlott levélnél a legtöbb ország esetében működik.

--
Kum G.
Linux pólók HUP pólók Linux tanga

kb 450 db beérkező ill. küldött cucc alapján ítéltem én is, nem kettő alapján természetesen. a törött alaplap csomagolása elég jó volt különben.

az ajánlott küldeménynél visszafizetett 15x ajánlási összeget pár hónapja sajnos nem fizetik, csak ha van rajta LNK matrica. először nem hittem el, de két szememmel láttam egy ilyen eset lefolyását és levelezését. nem volt túl biztató.

kedden majd bemegyek és megkérdezem megint, mi a helyzet.

szállítási időket köszönöm.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Az LNK-s dolgot nem tudom megerősíteni. Elvből LNK nélkül küldök mindent, mert ez az LNK egy baromság. Azért ajánlottan adom fel, hogy igazolni tudják a kézbesítést. Ebből egyszer volt vitám velük, de fizettek. Szerintem tisztában vannak vele, hogy jobb ha kifizetik a kártérítést, mintha nem velük küldöm a csomagjaimat.

--
Kum G.
Linux pólók HUP pólók Linux tanga

akkor én most megerősítem a dolgot, kb. tavasztól _nem_ fizetnek LNK nélkül, mivel belső szabályozás szerint a postás bedobhatja az általa biztonságosnak ítélt levélszekrénybe a sima ajánlott levelet és mehet tovább. kérdezz rá bátran, cukker kis húzás további 10Ft-ért. ha kell neveket kiszedve egy hivatalos levelet is küldhetek róla. engem is figyelmeztettek a dologra mások- illetve egy szemem előtti reklamáció.

ennyit a szuper ajánlott szolgáltatásról. én elsőbbségi ajánlottal küldök csak, LNK matricával. nem szeretik, ha ráírom mi van benne, de azért rá szoktam firkantani valami hibás terméket, hogy ne csiklandozza senki szemét sem. pénteken nem adok fel semmit, ne álljon gyűjtőraktárban hétvégére és van úgy, hogy biztosítást kérek rá, ha a cucc értéke nagyobb mint a feladás 15x-öse (ekkor nem írok rá tartalmat). ennek a pontos árát majd megkérdezem ismételten külföld esetére. 3e Ft-ig jó lenne, 4e Ft körül viszont már hátráltatna mindenben.

a címzetthez _nyitva_ érkező ajánlott levélről meséltem már? az "se" égő. egyik rövid oldala pengével végigvágva. különben én lennék a legboldogabb, ha a Posta ennél valamivel profibb lenne. majd visszajelzek holnap, hogy milyen árat mondtak.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

fejlemények, a nem életszerű ~20g stb eseteket nem vázolom:

a.,
nemzetközi csomag Európába, Ausztria & Németo. & Sk
25dkg-ig 6670Ft
2kg-ig kb. ennyi marad, efelett skálázva megy egészen
10kg 9845Ft-ig.

maga a szolgáltatás jónak várható, cserébe brutálisan drága kis súly mellett (apróságokat küldve). más országokba további +2000Ft.

b.,
nemzetközi elsőbbségi ajánlott levél Európába - kb mindegy, hogy hová
25dkg-ig 1100Ft,
1kg-ig 3200Ft
2kg esetén már 5600Ft

a szolgáltatás ára 500g-ig kiváló, ezen felül de 1kg-ig határeset, felette horror. magától a szolgáltatástól személy szerint tartok.

ez így a teljes és friss infó, kb. 3 hete így megy. minden egyéb szolgáltatás ezeken felül vehető igénybe, pl. értéknyilvánítás stb, pluszköltség fejében.

--
Vége a dalnak, háború lesz...