"Uncaught exception 'Exception' with message 'MySQL server has gone away"

Ilyenkor, mikor ezt az üzenetet látom újra és újra komolyan nem tudom megérteni, hogy ki és miért nevezi ezt az összetákolt fostalicska szarkupacot adatbáziskezelő rendszernek. És azt főleg nem tudom felfogni, hogy egyáltalán mi a halál faszáért választja ezt bárki is, mikor annyi jó alternatíva van.

Hozzászólások

amiota az Oracle megvette nem ugyanaz, mint ami elotte volt.

--
Live free, or I f'ing kill you.

tessek felrakni DB2 Express-C-t, es nincs tobb ilyen uzenet ;P

irjal/irjunk sajatot, nem az az opensource way?

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Ha van kornyezet a hibauzenet melle, egy csomo lehetoseget helybol ki lehet loni. Pl. annyit tudunk, hogy a query-k gyorsan kovetik egymast, tehat nem a felorankent egy query eset all fenn. Ha nagy a resultset, akkor erdemes lehet a max_packet_size -t megnovelni. Ha sokaig tart a query, erdemes a query time-t (nem tudom most fejbol a beallitas nevet) megnovelni. Egy csomo hasznos dolgot lehet csinalni a panaszkodason kivul.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Remek, most felsoroltál kb. 5 hibalehetőséget, amelyre mind ugyanaz a semmitmondó hibaüzenet jön. Hadd ne én legyek a hülye azért, mert a MySQL-ben képtelenek voltak megoldani egy normális hibaüzenet kiböfögését és nekem kell legózni, hogy most akkor mégis mi a nyűgje.

Csak egy példa: PostgreSQL lelki világát zavarni tudja, ha az SHMMAX beállítás alacsony neki (és sok esetben az tud lenni). Éles különbség, hogy a hibaüzenetben nem annyit röfög vissza, hogy "bocs, elmentem nyaralni", hanem "ez meg az kevés, ennyin van, minimum ennyi kellene. Tipp: állítsd nagyobbra itt, részletek ott.". Van különbség.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™