vSphere on Mac Mini (VM as OSX)

Fórumok

Kedves Fórumozók,

Egy marginális területet kezdtem bogozni az utóbbi időkben és szerettem volna összegyűjteni tapasztalataimat.

Egész pontosan a OSX virtualizálásáról lenne szó VMWare termékekkel. Az írás próbál minden információt összegyűjteni arról, hogy egy Mac Mini-t felhasználva, hogyan lehet VMWare alapú OSX virtualizációhoz jutni.

Persze több buktató is van, és hivatalosan nem támogatott. Több külföldi blog/site is foglalkozik a témával, és ír le pozitív vagy negatív tapasztalatokat. Ezeket is felhasználva írtam meg a következő postot:

http://blog.xorp.hu/mac-mini-vsphere-5

Amennyiben hazai közösségben is lennének hasonló érdeklődésű kollégák, akkor szívesen várnék visszajelzéseket. Főleg olyan visszajelzéseket, ahol az általam vázolt problémákra talált valaki megoldást (driverek).

Bízom benne, hogy talán mások is kapnak kedvet a Mac Mini virtualizálásra, főleg annak fényében, hogy sok verziót az új Mountain Lion nem fog támogatni.

@Update (2013.02.07)

Most sikerült kipróbálnom az vSphere 5.1 verziót is. Nagy meglepetésemre, minden trükközés nélkül működött a régi 3,9 és 4,1 Mac Mini gépekkel is. USB-t és a hálózati kártyát is tökéletesen kezelte. Az elmúlt időszakban stabilnak is tűnt. Az eredeti cikkben is frissítettem az információkat, és belinkeltem az általam használt és működőképes ISO-t is.

Sok sikert.

Hozzászólások

Hi,

Alapvetoen arra mint a virtualizacio altalaban. Szerintem felesleges szamodra kifejtenem, elegge tapasztalt vagy benne.

Az irast szimplan csak egy workaroundnak szantam arra, ha van otthon lassan kioregedo Mac Mini, mint nalam, akkor uzemletetessel kapcsolatos modon hogy lehet felhasznalni. Vagy akar teszt rendszert alakitani belolle.

Es ha mar vSphere tud rajta futni, akkor nem csak OSX virtualizalasra jo.

Tisztaba vagyok vele, hogy kifejezetten marginalis csoport (ha egyaltalan van ilyen) erdekelhet. Viszont ha lenne meg valaki hasonlo erdeklodessel, annak hasznos lehet. Ha mar csak 1 embert is erdekelhet, akkor nem hiaba csinaltam, amugy meg magamnak lejegyzett howot.

Ha nem erre gondoltal, akkor kerdezz nyugodtan.

MiszterX -- http://blog.xorp.hu

Mi egy tavaly őszi Mac Mini Servert használunk így élesben a következő leírás alapján:
http://paraguin.com/2012/01/10/the-mac-mini-vmware-esxi-5-server-part-2…

Gyakorlatilag hiba nélkül ment fel, az ISO-ból unetbootin-nal gyártottam USB sticket ha jól emlékszem. A custom ISO-val a hálókártyával sem volt gond, csak updatenél kell újra felrakosgatni a drivert. A keyboard fel-nem-ismerős bug szerencsére nálunk nem jött elő.

Üdv,
Gergely