Magyar kaja.

Hát, eltart egy ideig amíg az ember felfedezi hogy Londonban hol lehet az angol konyhától földrajzilag és ízvilágban is a lehető legtávolabb eső kajákat megtalálni, de utána kezd jövedelmező lenni a dolog. Például nem gondoltam volna hogy életem egyik legjobb pizzáját egy Pizza Express nevű hely fogja produkálni. Jó anyag. Visszajárós. Persze nem hazai, így az ember Pesten járva örömmel veti bele magát a város ízeibe.

Vagyis vetné.

Szilveszter napján kipróbáltuk a Gusto Burgert. December 31-én a délután 5 óra nem egy olyan időpont amikor az embernek túl sok kedve van dolgozni, így végülis érthető okokból alig 28 perc sorbanállás és 12 perc kassza menti várakozás után megkaptuk a száraz hamburgereinket. Életemben először és utoljára ettem lazacburgert (a szemközti Nordsee-s viszont finom volt, kár hogy távoztak az országból). A helyzetet némileg oldotta hogy az új év köszöntése jeléül ajándék tortaszeletet kaptunk a hamburgerek mellé, de azt nem igazán tudtuk megenni mert a közepe még jéggé volt fagyva.

Valentin napra célbavettük az Eckermann kávéházat. Kellemes, teltházas, állatbarát hely. Február 14-én az este 7 óra nem egy olyan időpont amikor az embernek túl sok kedve van dolgozni, így végülis érthető okokból itt én találkoztam egy közepesen nyers chilis bélszínnel, párom pedig inkább otthagyott egy tányér pirított zöldséges sült tésztát.

Felpattanás után a Ráday-n visszafelé betértünk az első kávézóba ami előtt ott gőzölgött egy forralt boros üst, hogy legalább valami sütit együnk. Február 14-én az este háromnegyed nyolc nem egy olyan időpont amikor az embernek túl sok kedve van dolgozni, így végülis érthető okokból megtudtuk hogy forralt bor már nincs, desszertet pedig két lehetőség közül tudunk választani. Kértünk mellé forró csokit, aztán a hely legmelegebb pontján végigdideregtük az elfogyasztást.

A kezdeti próbálkozások után az embernek elmegy a kedve az éttermek tesztelésétől, így egy fárasztó nap után már csak rendel valamit a netről amit jól betesz a fejébe, aztán majd punnyad valami esti film mellett. Erre másfél óra alkotás után a kb 1400 méterre lévő Avantiból megérkezik ez:

Április 4-én az este 9 óra nem egy olyan időpont amikor az embernek túl sok kedve van dolgozni, így végülis érthető okokból a lekváros derelyéket nem tudtuk kivenni a dobozból, mert a nyers prézlis tészta nem hagyta magát. (Megfejtés: valószínűleg fagyasztva tárolják, aztán a főzés ideje a kiolvadásra volt elegendő.)

Három hely maradt, ami még tartja bennem a lelket. Az egyik a Váci úti CBA Húsáruház a sült kolbászával, kovászos uborkájával, Globus mustárával és a hatalmas szelet fehér kenyerével. A második Koch Danica mákos bejglije ami hosszú évek kutatómunkája után Budapest legjobbja (és ami a lényeg: bármikor kapható). A harmadik meg a nagy sajtos pogácsa (és a meggyes flódni) a Daubnerben.

Jó, meg van még a Vapiano, de az dettó ugyanazt a kaját produkálja Pesten, mint Dubajban.

Hol lehet még az országban jót enni?

Hozzászólások

Ritka gusztustalan.

----------------------------------------------------------
Sebeink emlékeztetnek arra, hogy a múlt valóban megtörtént

>a Váci úti CBA Húsáruház a sült kolbászával, kovászos uborkájával, Globus mustárával és a hatalmas szelet fehér kenyerével

ne felejtsük el hozzátenni, hogy a kenyér mindig friss. talán az is itt készül?

a nordsee nem tavozott az orszagbol, csak tulajdonost valtott, es tovabb uzemel.

t

Ez tényleg piszok gusztustalan :/

----
Debian SID Xfce

Mi ez a borzasztó, dobozos macskahányás? Nyugtass meg, hogy nem ettétek meg.

Igen, mi még ezt úgy ettük, hogy a nagymama :-) házilag készítette a tésztát, és természetesen az elengedhetetlen szilvalekvár is a spájzból került elő. Nem is igen esznek ma már ilyesmit a fiatalok, sőt! szerintem a nagy részének fogalma sincs arról, hogy a bevásárlóközpontból vásárolt mirelitnek csak a neve derelye, az íze/állaga valami egészen más.

----
Debian SID Xfce

"Hol lehet még az országban jót enni?"

Otthon?

No rainbow, no sugar

Ha szereted a halféléket, akkor a Tattoria Toscanaban. Utolérhetetlenül finom, nem fagyasztott, hanem friss halfélékből készítenek mindent. Nagy hibája, hogy az árai is a minőségének megfelelőek, mi se jutunk ide csak úgy két évente.

Szerk.: az oldaluk címe lemaradt. http://www.toscana.hu/

Huhh...

Hat ami nekem bejott eddig:
- KFC. Egesz turheto kajajuk van, ehseg elveresere igen alkalmas. Nincs osszehasonlitasi alapom, hogy kint milyen.
- PizzaKing, de jo helyrol kell rendelni. 13. keruleti konyhajuk kimagasloan jo, nem tudom, helyileg hol van az etterem, de bolti kajat nem ettem meg olyan jot (ofc messze van attol, amit az ember mondjuk egy N csillagos etteremben elvarna, de tomegtermekhez kepest kimagasloan jo). A tobbi konyhajuk se rossz, de osszehasonlitva az a legjobb eddig. Ja, es nevukkel ellentetben nem csak pizzat arulnak, mindenfelet
- Nem tudom, megvan-e meg, a Stadionok es a Pillango utca megallo kozott, a Fogarasi ut vegeben (elejen? passz), volt egy kis eldugott etterem, valami Mami kifozdeje, vagy valami ilyes. Tomegtermeket adnak, szoval semmi extra, de eheto, elheto.
- A Fozelekfalo eterbar lanc uzleteivel is jo tapasztalat van, egesz jo kajakat gyartanak. Erosen ajanlott, mert sok kifejezetten magyar etelt is arulnak, es tenyleg jol foznek.
- Vagy nagyon eldugott helyen kell keresni kajaldat, vagy bevasarlokozpontban. Az eldugottaknak erdekuk, hogy megtartsak a beteroket, a bevasarlokozpontban levoknek meg mivel sokat kell kiperkalni, szinten erdekuk, hogy sokan terjenek be hozzajuk. A tobbieknel valahogy nem ereztem motivaciot.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

mobpizza, il terzio cherco, új sipos. taverna andreas, bár itt még nem jártam.

"Hol lehet még az országban jót enni?"

Az a baj, hogy a jó étterem drága.
Leroy -ok mind jók, Kyoto nagy kedvencem, Steak House a mammutban, stb.stb.
Csak az a baj,h ogy ezeken a helyeken 2 embernek 15-20 ezer Ft egy ebéd.
Ez nem megy minden napra nyílván.
Viszont a többi étteremben az van, amit fentebb írsz...