[Megoldva] CUPS lassú nyomtatás - HP LJ CP1215

Fórumok

Üdv!

Van egy HP Color LaserJet CP1215 típusú nyomtatóm, amit CUPS-al (+Samba is) osztok meg a hálózaton. Működik korrektül a dolog, azonban ha Linuxos kliensről nyomtatok rá, mocskosul sok idő eltelik a nyomtatás parancs elküldése és a nyomtatás tényleges megkezdése között. Ha Win-es kliens nyomtat, az teljesen rendben, időben megy. Linuxnál feltételezem, hogy a nyomtató driver lesz a ludas, mivel ha jól gondolom képként megy ki az információ a nyomtatóra, legyen szó bármiről is... Lehet-e gyorsítani a Linuxról történő nyomtatásokat? Vagy van-e netán valami workaraund az elfogadható sebességre? Ugyanis így ez nem túl szerencsés, hogy a Print gomb lenyomásától a papír kiérkezéséig adott esetben akár 4-5 perc(!) is eltelik.

Köszönöm, karika200

Hozzászólások

Az a nyomtató, ami nem beszél legalább PCL-t, (hamár PS-t nem is) az nagyjából egy levélnehezék. Ha emellett 4-5 percenként kiköp egy használható oldalt, a levélnehezékhez képest már jól is jártál...

(jééé, már ilyen jól működik a ZJS generátor Linuxon, hogy képes használható oldalakat generálni?)

Köszönöm a válaszod, időközben megoldottam az ügyet. Megpróbáltam egy másik driverrel, nevezetesen a "HP Color LaserJet cp1215, hpcups 3.12.2, requires proprietary plugin" névre hallgatóval. Ahogy oda is van írva, kell neki plugin. Ezt a hp-plugin toolal két kattintással beszereztem. A nyomtatás elküldése és a papír kiköpése közt, most kb. 15 másodperc telik el.